Så laddar du ned VPN i tre enkla steg

VPN shield on a laptop with a download symbol

VPN står för Virtual Private Network. VPN-programvara krypterar din internettrafik och skickar din data till en extern server via en säker anslutning. Därifrån färdas datan ut på internet. Under den här resan ändras den synliga IP-adressen. Detta innebär att IP-adressen som är synlig när du är ute på nätet skiljer sig från IP-adressen på din plats. Som ett resultat av detta är din internettrafik säker och anonymiserad.

Är du intresserad av att använda internet på ett säkrare sätt och vara mer anonym när du är online? Har du övervägt att att ladda ner en VPN? Det första steget är att välja en pålitlig VPN-leverantör. Den här artikeln hjälper dig när du fattar det beslutet. Vi kommer att diskutera några utmärkta VPN-leverantörer och titta på både gratis och betalda VPN-tjänster.

Därefter handlar det bara om att ladda ner programvaran från den valda leverantören. Du kan göra detta via den officiella webbplatsen för din föredragna VPN-leverantör. Du inte bara kan ladda ner en VPN för din bärbara eller stationära dator, utan har också möjlighet att ladda ner en VPN för din smartphone. I den här artikeln ger vi dig några praktiska tips och instruktioner för att hitta rätt VPN åt dig, och hur du laddar ner den.

Ladda ner en VPN gratis i 3 steg

Vill du komma igång snabbt? Följ stegen nedan för att ladda ner en VPN.

 1. Välj en pålitlig VPN-leverantör.
 2. Gå till den officiella webbplatsen för din föredragna VPN-leverantör. Se till att du alltid använder rätt webbplats för att undvika att oavsiktligt ladda ner någon farlig, knäckt VPN.
 3. Ladda ner VPN-appen. När du har laddat ner VPN behöver du bara aktivera appen för att kunna surfa fritt, säkert och anonymt online.

Välj en pålitlig VPN-leverantör

Innan du laddar ner en VPN är det viktigt att ta reda på vilken VPN som är bäst för dig. Du kan inkludera avgörande faktorer som säkerhet, hastighet, användarvänlighet, valuta för pengarna etc. Det finns ett antal pålitliga VPN-leverantörer som vi i fullt förtroende kan rekommendera. Först kommer vi att diskutera fyra av våra favoriter bland betal-VPN-leverantörer. Sedan kommer vi att kolla in en hyfsad gratis VPN-leverantör.

Ladda gratis ner programvaran för ExpressVPN

Enligt vår åsikt är ExpressVPN den bästa VPN:en som finns just nu. Denna VPN-leverantör erbjuder stabila anslutningar och är mycket lämplig för anonym och säker onlinesurfning. Dessutom gör ExpressVPN nedladdning och strömning av innehåll smidigt. ExpressVPN är också mycket lätt att använda och har en tillförlitlig pengarna tillbaka-garanti.

Dessutom loggar denna leverantör inte någon data som kan avslöja din surfhistorik. Därför är ExpressVPN ett bra val om du värdesätter din integritet och anonymitet. Den enda nackdelen är priset, som är något högre i jämförelse med andra VPN-leverantörer. Men du får mycket i gengäld. ExpressVPN erbjuder dig bästa kvalitet.

Du kan ladda ner ExpressVPN-appar från den officiella hemsidan i tre enkla steg:

ExpressVPN nedladdning

Du kan ladda ner ExpressVPN på din dator och andra enheter, inklusive Android. En VPN för Android har många fördelar. Precis som på en dator är all din onlinetrafik omedelbart skyddad. Detta ger dig mer integritet.

ExpressVPN:s VPN-app för Android kan laddas ner i fyra enkla steg:

 1. Registera dig för ett ExpressVPN-abonnemang via den officiella webbplatsen.
 2. Ladda ned och installera VPN-appen för Android på din telefon eller surfplatta.
 3. Anslut till en av servrarna. Välj en lämplig serverplats beroende på vad du vill göra online. Du kan till exempel välja en amerikansk server för att titta på amerikanska versionen av Netflix.
 4. Starta VPN och surfa fritt, säkert och anonymt.

Du kan ladda ner ExpressVPN för Windows,Mac, iOS, Android och Linux-enheter. Med ett abonnemang kan du ansluta fem enheter som stöds samtidigt. Du kan installera appen på hur många enheter du vill.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
 • Väldigt enkel VPN att använda
 • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
 • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

Ladda ner programvaran för NordVPN gratis

NordVPN är en mycket snabb och säker VPN. Om din integritet online är viktig för dig, kommer denna pålitliga VPN-leverantör att passa dig mycket bra. NordVPN har ett utmärkt rykte när det gäller säkerhet, och ett omfattande servernätverk. Dessutom är NordVPN mycket användarvänlig och därför lämplig för nya VPN-användare. Om du vill kan du till och med använda NordVPN:s pengarna-tillbaka-garanti för att använd tjänsten gratis i ett par veckor.

Du kan ladda ner olika mjukvaruversioner för olika operativsystem och enheter via kontosida. Därefter behöver du bara logga in. I Appstore hittar du NordVPN-appen för surfplattor och mobila enheter.

Nordvpn nedladdning alla enheter

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
 • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
 • Trevlig och tilltalande app
 • Ingen loggning
Besök NordVPN

Ladda ner Surfshark

Surfshark är en annan bra och prisvärd VPN-tjänst. Dessutom är VPN-tjänsten mycket snabb, och du kan välja ur ett brett utbud av servrar i olika länder. Denna VPN är också mycket lätt att använda. Dessutom har vi bara bra saker att säga om Surfsharks säkerhet.

VPN-leverantören för inga dataloggar. Dessutom fungerar Surfshark mycket bra med den amerikanska versionen av Netflix. Det är också möjligt att ladda ner torrenter med denna VPN. Det låga priset och dess användarvänlighet gör Surfshark till en utmärkt VPN.

Är du inte säker än? Du kan i 30 dagar och utan förpliktelser prova Surfshark, eftersom Surfshark erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Surfshark kan laddas ner från deras officiella webbplats, och de har versioner tillgängliga för Windows, Mac, iOS, Android och Linux-enheter. I avsnittet ”Mitt konto” hittar du olika knappar för att ladda ner programvara för de olika enheterna och operativsystemen.

Surfshark skärmdump sidnumrering

Vill du ladda ner Surfshark VPN på din Android-telefon? Detta kan göras i några steg. På mobila enheter hittar du Surfsharks VPN-app i App Store eller på Google Play.

Vill du ladda ner den här VPN:n på din Mac eller på datorn? Besök då Surfsharks officiella webbplats och klicka på motsvarande ikon för att ladda ner Surfsharks programvara:

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
 • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
 • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
 • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

Ladda ned CyberGhost gratis

CyberGhost är känd för sin användarvänlighet. Detta gör denna VPN till ett idealiskt val för nybörjare inom VPN. Vi är också nöjda med hastigheten på CyberGhosts VPN-tjänst. Med en snabb VPN kan du åtnjuta av alla fördelar med en VPN, utan att uppleva förseningar och buffringsproblem när du surfar på internet.

En annan positiv sak är den säkerhet som denna VPN-leverantör erbjuder. CyberGhost har vidtagit olika åtgärder för att skydda användardata.

Du kan ladda ner denna VPN för Windows, Mac, iOS, Android och Linux. För din bärbara dator eller dator – ladda ner VPN-programvaran från CyberGhosts webbplats.

CyberGhost Windows

Vill du hellre ladda ner VPN åt din surfplatta eller smartphone? Gå då till App Store eller Google Play och ladda ner den officiella appen.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
 • Mycket användarvänlig
 • Hög kvalitet till ett lågt pris
 • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Ladda ner en gratis VPN

Om du vill ladda ner en gratis VPN är det mycket viktigt att vara kräsen. Många gratis VPN-tjänster är inte säkra och har data- eller hastighetsbegränsningar. Lyckligtvis har inte alla gratis VPN-tjänster dessa begränsningar. Det finns en antal pålitliga alternativ som vi kan rekommendera. Nedan diskuterar vi en pålitlig, gratis VPN.

Ladda ned ProtonVPN gratis

ProtonVPN är en av våra favoriter bland gratis VPN-leverantörer. Den största fördelen med att använda ProtonVPN är att det inte finns någon datagräns. Tyvärr är dock antalet servrar du kan komma åt gratis mycket begränsat. Detta innebär att om ett stort antal ProtonVPN-användare är online och använder samma gratisservrar så kan hastigheten sjunka avsevärt. En bonus med ProtonVPN är deras goda säkerhet.

Du kan ladda ner gratisversionen av ProtonVPN via deras officiella hemsida. Du kan ladda ned ProtonVPN för Windows and Linux.

Gratis ProtonVPN-nedladdning Windows Mac

ProtonVPN är inte bara tillgänglig för din desktopdator eller bärbara dator. De har också en mobilversion för att kryptera och anonymisera dina internetaktiviteter. Du kan ladda ner ProtonVPN för Android och iOS.

Protonvpn gratis mobil

ProtonVPN
Från
$0.00
7,0
 • Gratis servrar i Nederländerna, Japan och USA
 • Ingen hastighetsgräns
 • Hastighetsgräns för gratisversionen
Besök ProtonVPN

Slutsats: Ladda ner en VPN gratis

Att ladda ner en VPN är mycket enkelt. Med en VPN är din internettrafik säkrad på nolltid. Naturligtvis börjar allt med att välja en pålitlig VPN. Enligt vår mening är ExpressVPN, NordVPN, Surfshark och CyberGhost de bästa alternativen. Nedan hittar du länkarna för att ladda ner dessa VPN:er:

Alla dessa leverantörer får bra resultat ifråga om hastighet och säkerhet. Dessutom har alla dessa leverantörer utmärkt Android-programvara och kan laddas ner både på en dator och på din smartphone. Istället för en betald VPN kan du också använda gratisversioner. Även om många gratis VPN-tjänster inte är tillräckligt säkra så finns det några bra alternativ. Vi är mycket nöjda med gratisversionen av till exempel ProtonVPN.

International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.