Hvem er den raskeste VPN-en? Ta en titt på vår VPN-hastighetstest

VPN shield icon driving a fast car
Klikk her for et sammendrag av denne artikkelen
Kort sagt: den raskeste VPN-en

En VPN hjelper deg med å sikre din nettsikkerhet, personvern og frihet, noe som er veldig bra, men noen VPN-er bremser internettforbindelsen din. Selv om dette er logisk, fordi alle dataene dine blir omdirigert via en ekstern VPN-server, vil du sannsynligvis ikke bli bremset for mye. Derfor testet vi tilkoblingshastigheten til de mest populære VPN-ene.

Surfshark kom ut av testene våre som all-round-vinneren. I tillegg til hastigheten, utmerker Surfshark seg i våre generelle tester på andre områder. Hvis du vil ha mer informasjon om denne leverandøren, kan du lese gjennomgangen vår eller klikke på knappen nedenfor.

Scroll deg nedover for mer om testene våre og en topp 3-liste av de raskeste VPN-ene for både lokale og lengere unna servere.

Laptop with rocketFor en hyggelig internettopplevelse er hastigheten på en VPN-forbindelse viktig. For eksempel sørger en rask VPN for at du ikke trenger å vente lenge på at filer skal lastes ned. Tilkoblingshastighet spiller også inn når du strømmer serier eller filmer. Med høyere hastigheter kan du se favorittfilmene og seriene dine uten at det stopper opp, hakker eller lange buffertider. I denne studien testet vi hastigheten til noen kjente, lynraske VPN-leverandører, for å kunne presentere det vi mener er topp 3 av de raskeste VPN-ene.

Hastighetstest av forskjellige VPN-leverandører

For å minimere påvirkningen av eksterne faktorer på testene, testet vi alle VPN-ene på samme dag rundt samme tid, via en kablet tilkobling. Dette sikrer at feil i wifi-nettverket ikke fører til urettferdige resultater. Først tester vi vår egen internettforbindelse uten VPN og deretter forbindelsene gjennom forskjellige VPN-leverandører.

Til å begynne med vil vi analysere hastigheten til en lokal VPN-server. For det kobler vi til en nederlandsk VPN-server fra kontoret vårt i Nederland. Deretter tester vi hastigheten via speedtest.net.

Etter det kobler vi til en amerikansk server fra VPN-leverandøren og tester hastigheten på nytt. Vi gjentar dette for hver leverandør for å få en fullstendig oversikt over hastigheter for lokale servere og hastigheter for servere som ligger lenger unna.

Hvilke VPN-er testet vi?

Først og fremst testet vi de 5 beste VPNene . Vi testet også flere andre populære VPN-leverandører. Disse inkluderer VPN-leverandører som er kjent for hastigheten, eller leverandører som folk flest allerede kjenner. Dette er en kort oversikt over VPN-ene vi har testet:

VPN-leverandørGrunnlag for testing
ExpressVPNIfølge våre eksperter er dette den beste VPN-en på mange områder. ExpressVPN har vært blant topp 5 i ganske lang tid nå. De kom også ut på toppen under vår siste test. Kan ExpressVPN leve opp til hypen?
CyberGhostCyberGhost er nummer to på topp 5 og er kjent for sin brukervennlighet. Men hvor raskt er denne VPN-en?
NordVPNHastighet pleide å være ulempen med NordVPN, men de har forbedret seg mye. Vi er derfor nysgjerrige på hvordan denne leverandøren vil score.
SurfsharkSurfshark er en relativt ny VPN. Vi skal teste om de er kommet godt i gang.
Private Internet AccessPrivat Internet Access (PIA) er kjent for sin sikkerhet og sterke kryptering. Spørsmålet er om de med disse høye beskyttelsesnivåene fortsatt kan opprettholde en god hastighet.
CactusVPNCactusVPN er preget av enkel, brukervennlig programvare og raske servere. Derfor er vi veldig nysgjerrige på om denne VPN kan konkurrere med de beste når det gjelder hastighet.
VyprVPNVyprVPN er en veldig populær VPN i mange land. Derfor kunne vi ikke la den være utenfor testene våre.
IPVanishIPVanish er en annen VPN som scoret veldig bra i våre tidligere tester. Selv om de slet med dårlig omdæmme etter noen sikkerhetsskandaler, er vi fortsatt nysgjerrige på hastigheten på denne VPN-en.
TunnelBearTunnelBear er et sikkert, gratis VPN-alternativ og kan derfor tjene som et eksempel på hastigheten på gratis VPN-er.

Hvilke VPN-er er raskest? – Resultater

Vår egen dataforbindelse er ganske rask, med en nedlastingshastighet på 503,51 Mbps. Derfor ser vi hovedsakelig på (prosent) forskjellen i hastighet mellom forbindelsen vår uten VPN og forbindelsen med VPN. Denne metoden vil gi oss et bedre bilde av hva en VPN gjør for tilkoblingshastigheten din. Dette har ført til følgende resultater.

Hastighetsresultater lokale VPN-servere

Som vist i grafen og tabellen nedenfor, forblir alle testede VPN-leverandører, unntatt PIA, over 250 Mbps på lokale servere. Topp 3 består av CactusVPN, CyberGhost og Surfshark.

VPN speedtest graphic top speeds local server

LeverandørNedlasting (Mbps)Opplasting (Mbps)Ping% Nedlasting% Opplasting
Vår forbindeslse503.51482,113100%100%
ExpressVPN322,38171,11864%35%
CyberGhost441,67214,62488%45%
NordVPN257,20388,64951%81%
Surfshark381,40265,15476%55%
PIA131,72202,63526%42%
CactusVPN502,39504,753100%100%
VyprVPN313,77177,75462%37%
IPVanish288,1295,46657%20%
TunnelBear371,34200,61474%42%

Hastighetsresultater for VPN-servere lenger unna

Nedenfor, i grafen og tabellen, kan du finne en oversikt over resultatene av våre hastighetstester med servere lenger unna. Surfshark skiller seg tydelig ut, men NordVPN og ExpressVPN viser også gode hastigheter. Hastigheten til mellomstore VPN-er i listen er rundt 100 Mbps. Dette er et godt resultat og vil ikke forårsake problemer for de fleste vanlige internettbrukere.

VPN speedtest top providers distant servers

LeverandørNedlasting (Mbps)Opplasting (Mbps)Ping% Nedlasting% Opplasting
Our connection503.51482,113100%100%
ExpressVPN139,6826,9711428%6%
CyberGhost122,0717,307824%4%
NordVPN146,6427,247829%6%
Surfshark372,4619,027874%4%
PIA79,1271,988416%15%
CactusVPN60,489,239912%2%
VyprVPN103,4212,318421%3%
IPVanish121,1917,88224%4%
TunnelBear26,706,18975%1%

De raskeste VPN-ene for øyeblikket

For å finne topp 3 raskeste VPN-leverandører for både lokale og servere lenger unna, så vi hovedsakelig på den beste nedlastningshastigheten. For de fleste VPN-brukere vil dette være viktigere enn opplastingshastigheten.

Det avhenger av dine personlige ønsker hvilken VPN som passer deg best. For eksempel er det nyttig å velge en VPN med raske fjernforbindelser hvis du vil ha tilgang the amerikansk Netflix når du er i utlandet.

Topp 3 raskeste VPN-er (lokale servere)

Som sagt, ingen av forbindelsene vi testet med en lokal server var treg. Så i prinsippet er du god med alle de testede leverandørene når det gjelder hastighet. Selv TunnelBear, som en gratis VPN, er veldig rask. Tre leverandører skiller seg imidlertid ut:

Top 3 fastest VPNs local server

Nummer 1: CactusVPN

CactusVPN er en liten leverandør, men vi bestemte oss for å vurdere hastigheten på grunn av deres gode omdømme. I tillegg har de god kundeservice og programvare som er enkel å bruke. Det viser seg at de har de raskeste serverne for korte avstander!

CactusVPN
Tilbud:
Bare $ 3.95 per måned for et to års abonnement
Fra
$3.95
7.5
 • Veldig rask VPN
 • Enkelt grensesnitt
 • Torrenter er tillatt
Besøk CactusVPN

Nummer 2: CyberGhost

CyberGhost har oppnådd andreplassen i testene våre. CyberGhost har alltid vært en VPN som fokuserer på brukervennlighet. Noen ganger er dette på bekostning av hastighet, men vi er positivt overrasket over at CyberGhost oppnår så store hastigheter på lokale servere. Det er derfor et fantastisk valg for folk som ikke har brukt en VPN før.

CyberGhost
Tilbud:
 Fra $1,99 per måned
Fra
$1.99
8.8
 • Meget brukervennlig
 • Høy kvalitet for en lav pris
 • Torrents og Netflix er mulig
Besøk CyberGhost

Nummer 3: Surfshark

Surfsharks tilkoblingshastighet er ganske god for lokale servere. Som vi vil vise nedenfor, er deres forbindelse til servere som ligger lenger unna, den raskeste av dem alle, noe som betyr at Surfshark er et generelt godt valg. Videre er abonnementene billige og programvaren deres er veldig brukervennlig.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
 • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
 • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
 • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Topp 3 raskeste VPN-er for servere lenger unna

Mens hastighetene for lokale servere i det minste var rimelige for alle leverandører, er forskjellene for de servere lenger unna mye større. Topp 3 ser slik ut:

Top 3 fastest VPNs distant servers

Nummer 1: Surfshark

Surfshark kom på tredjeplass for den lokale servertesten, men forbindelsen til serveren lenger unna er enda raskere. Så hvis du leter etter en allsidig høyhastighets VPN, er Surfshark noe for deg. Nedlastingshastigheten når du kobler til en server i utlandet er nesten like høy som den lokale. Dette er eksepsjonelt!

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
 • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
 • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
 • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Nummer 2: NordVPN

Selv om NordVPN nådde nest laveste plassering for den lokale testen, var hastigheten fortsatt fin, ettersom alle leverandører gjorde det bra. Dessuten er serverne deres i utlandet veldig raske sammenlignet med andre leverandører. Dette, kombinert med utmerket sikkerhet, gjør NordVPN til et flott alternativ for alle som ønsker å oppheve blokkering av utenlandske nettsteder.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
 • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
 • Fin og tilfredsstillende applikasjon
 • Ingen logger
Besøk NordVPN

Nummer 3: ExpressVPN

ExpressVPN er et godt og allsidig valg, ikke bare på grunn av gode hastigheter, men også på grunn av deres strenge «no log»-policy, brukervennlighet og gode sikkerhetsforhold. Denne leverandøren er den beste i vår generelle test for av beste VPN-ene. Hvis du vil ha gode hastigheter og fantastiske funksjoner generelt, er ExpressVPN et utmerket alternativ.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
 • Super rask og enkel VPN
 • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
 • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

Konklusjon

Surfshark er absolutt den raskeste VPN-leverandøren hvis du tar både lokale og fjerne servere i betraktning. CactusVPN, NordVPN og ExpressVPN scorer også bra på fart. Likevel forblir hastighetstester bare et øyeblikksbilde.

Du ser ofte at hastigheten til en VPN-server svinger ganske mye. Dette kan ha alle slags årsaker. For eksempel kan en bestemt server være travlere enn normalt på tidspunktet for testing. Vi klarte heller ikke å velge nøyaktig samme protokoll for hver leverandør, fordi ikke alle leverandører bruker de samme protokollene. Dette kan også gi et forvrengt bilde.

Du bør også være oppmerksom på at krypteringsnivået er forskjellig mellom leverandørene. NordVPN er kjent for sin tunge kryptering og sikkerhet, men scoret likevel rimelig bra. Imidlertid resulterer denne sikkerheten noen ganger i en langsommere forbindelse. Dette er en vurdering du selv må ta; hva synes du er viktigst i en VPN? Hvis det er fart, er oversikten over veldig verdifull, men ikke glem de andre faktorene.

Videre har vi ikke klart å inkludere alle tilgjengelige VPN-tjenester i testene våre. Vi valgte hovedsakelig store kjente leverandører. Andre, mindre kjente leverandører, som CactusVPN, testet vi fordi de har rykte på seg for høy hastighet.

Kort sagt, ikke la hastighet alene lede deg når du velger en VPN. For mange mennesker er hastighet en viktig faktor, men det er også andre aspekter som er verdt. I alle fall anbefaler vi at du også tar en titt på vår generelle oversikt over de beste VPN-tjenestene. Det vil hjelpe deg med å ta et informert valg og finne VPN-en som passer deg best.

Raskeste VPN - Ofte stilte spørsmål

Trenger du et raskt svar på spørsmålet ditt? Klikk på et av de ofte stilte spørsmålene nedenfor. Problemet ditt kan løses på kort tid!

Cactus VPN er den raskeste VPN-leverandøren for lokale servere. Hastighetene oppnådd av denne leverandøren er sammenlignbare med hastigheten på forbindelsen vår uten VPN, noe som er en veldig god ytelse. Det må sies at vi kom over flere leverandører som oppnådde fantastiske resultater. Hvis du vil se dem alle, kan du lese hele artikkelen vår.

Den raskeste VPN-serveren for fjerne servere er Surfshark. Denne leverandøren skilte seg virkelig ut i hurtighetstestene våre. Surfshark er også en flott VPN-leverandør, og derfor alltid et utmerket valg. Hastighetene er veldig høye for både lokale og fjerne servere.

Den raskeste VPN-en i testene våre var SurfShark. Denne leverandøren oppnår høye hastigheter på VPN-servere i både Nederland og USA. Dette betyr at strømming av innhold gjennom en server i utlandet (f.eks. For å se utenlandske versjoner av Netflix) er veldig enkelt og greit med Surfshark.

Ettersom datatrafikken til internettforbindelsen din bare trenger å reise et lite stykke hvis du velger en lokal server, vil forsinkelsen på forbindelsen være veldig kort, eller ikke engang merkbar.

Imidlertid, hvis internettrafikken din blir dirigert gjennom f.eks. USA, tar det ganske enkelt lenger tid å nå destinasjonen. Det tilrådes derfor å bare bruke servere på steder i utlandet hvis dette virkelig gir fordeler, for eksempel tilgang til utenlandske versjoner av Netflix.

En rask VPN er spesielt nyttig for spill, strømming eller nedlasting av store filer. Dessuten kan er det veldig irriterende å surfe anonymt når alt har en enorm forsinkelse. Imidlertid er hastighet ikke den eneste viktige egenskapen til en VPN. Vi anbefaler på det sterkeste at du også tar hensyn til personvernreglene, antall serverplasseringer, kostnader og brukervennlighet. For de beste all-round VPN-ene, ta en titt på oversikten vår over de beste VPN-ene.

Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.