Valg av beste VPN for din Android-enhet

VPN shield icon in a trophy with smartphone and Android logo
Se en oppsummering av denne artikkelen
Beste VPN for Android: en oppsummering

Det er flere gode VPN-er du kan bruke på Android-enheten din. Å bruke en VPN på din smarttelefon eller nettbrett har flere fordeler. Sikker nettsurfing, beholde din anonymitet på nettet og gå rundt nettsensur kan gjøres med en VPN. Vår topp 3 liste over beste VPN for Android er som følger:

Hvis du ønsker å komme raskt igang med en god VPN for din Android-enhet som også fungerer på andre operativsystemer, så anbefaler vi Surfshark.

Hvis du er nysgjerrig på andre VPN-leverandører som fungerer godt med Android, så les vår komplette artikkel nedenfor.

Hvis du eier en Android smarttelefon eller nettbrett, kan det hende du ønsker å vurdere bruk av en VPN. En VPN muliggjør bedre sikring av din tilkobling på offentlige Wi-Fi-nettverk og strømme amerikanske Netflix fra hvor enn du er i verden. Uansett grunn finnes det veldig mange VPN-er for Android. Dette kan gjøre det vanskelig å velge rett VPN som best passer dine behov. Noen Android VPN-er er trege, andre er raske, men usikre, og noen er faktisk ikke VPN-er i det hele tatt, men proxy-servere. I denne artikkelen vil vi hjelpe deg å velge den beste Android VPN-en for din situasjon.

Hva å se etter ved valg av beste Android VPN?

Hvis du ønsker en utmerket VPN-leverandør for Android, vær sikker på at du velger en rask og sikker VPN med rette server beliggenheter. Avhengig av hva som er viktig for deg, kan enkelte VPN-er være bedre egnet for deg enn andre. Strømmer du mye? Velg så en rask VPN. Ønsker du å holde din data sikker? Så velg en sikker VPN. Ønsker du å fjerne blokkering av et nettsted fra et annet land? Så sjekk om VPN-en du vurderer har servere i dette landet. I tillegg er det så klart nyttig hvis VPN-en har en Android app.

Ved valg av en VPN kan det være nyttig å være klar over noen viktige aspekter ved VPN-er. Ved vurdering av vår topp 3 liste av beste Android VPN-er så vi på følgende aspekter:

 • Sikkerhet og personvern: vi så i hovedsak på logging filosofien og krypteringsprotokollene til VPN-en. Av personvernsgrunner er det viktig at en VPN-leverandør ikke samler noen logger, slik at din data kan bli lagret av VPN-leverandøren, noe du definitivt ikke ønsker ved bruk av en VPN. Krypteringsprotokollene til en VPN avgjør ofte hvor vanskelig det er å knekke en kryptert fil. De fleste VPN-er bruker OpenVPN, men det er noen som ikke gjør dette. Vi anbefaler at du velger en VPN som bruker OpenVPN.
 • Hastighet: hastighet kan være veldig viktig med en VPN, spesielt under strømming, nedlasting og daglig bruk. VPN-er kan til en viss grad senke hastigheten din, men med noen VPN-er vil du ikke en gang merke dette, mens med andre vil du definitivt. Vi anbefaler bare VPN-er som påvirker hastigheten din så lite som mulig.
 • Brukervennlighet: noen VPN-er krever teknisk kunnskap, mens andre ikke gjør det. Ved valg av beste Android VPN-er fokuserte vi på VPN-er som er egnet for alle. Med andre ord, alle VPN-ene i vår topp 3 liste kan enkelt brukes av unge og eldre brukere.
 • Servere: hvis du bruker en VPN til å fjerne blokkering av nettsteder, er et stort utvalg av servere veldig nyttig. For eksempel, dersom du har en VPN som kun har servere i Frankrike vil du ikke kunne bruke den til og avblokkere den amerikanske Netflix. I tillegg vil en VPN påvirke hastigheten din mindre dersom VPN-serveren du bruker befinner seg nære deg.
 • Ekstra funksjoner: VPN-er tilbyr noen ganger ekstra muligheter som gjør det enklere for brukeren å surfe sikkert eller å strømme raskere. Noen ganger i form av en kill switch, andre ganger i form av en dedikert IP. Selv om dette ofte er en mindre viktig faktor, kan det være bra å legge merke til dette om du har noen spesielle VPN behov.
 • Pris: i tillegg til den faktiske kvaliteten på VPN-tjenesten er det også lurt å se om VPN-abonnementet passer ditt budsjett. Det er sannsynlig at du vil like en god VPN, men ikke ønsker å betale for mye for den. Derfor har vi inkludert pris som et kriteriet på vår topp 3 liste.

De beste VPN-ene for Android: vår topp 3

Basert på kriteriene nevnt ovenfor har vi valgt ut følgende tre VPN-leverandører som vi mener er de beste VPN-ene for Android på nåværende tidspunkt:

1. Surfshark

Surfshark er en av de beste, og mest fornuftig priset VPN-ene. På nesten alle punkt scorer denne VPN-en veldig godt. Serverne er raske, du har et bredt utvalg av serverbeliggenhet i en stor mengde land. VPN-en er enkel å bruke og er i tillegg rimelig når man tar i betraktning kvaliteten den tilbyr. Alt dette betyr at du kan strømme på Android-enheten din uten forstyrrelser. Dette er nyttig dersom du ser på mye filmer og serier på Android-mobilen eller nettbrettet ditt.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
 • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
 • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
 • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

2. ExpressVPN

ExpressVPN er en fantastisk VPN for Android. VPN-en er ekstremt rask, har mange servere og er veldig enkel å installere og sette opp på Android-enheter. Appen ser automatisk hvilket språk din enhet er stilt inn på og justerer seg deretter. I tillegg til den høye hastigheten, har ExpressVPN også en ekstremt god kryptering. Du kan ikke velge feil med ExpressVPN. Sammenlignet med Surfshark vil vi påstå at ExpressVPN er av ørlite bedre kvalitet, men også betydelig dyrere. Derfor har den etter vår vurdering havnet på andre plass på denne listen.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
 • Super rask og enkel VPN
 • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
 • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

3. Private Internet Access – PIA

Private Internet Access (PIA) er et utmerket VPN alternativ for brukere som ser etter en ekstra sikkerhets- og personvernsorientert VPN. PIA er veldig fokusert på nettsikkerhet og samtidig opprettholder utmerket hastigheter. PIA er bare litt langsommere enn ExpressVPN og litt dyrere enn Surfshark, men denne VPN-en er allikevel et godt valg for Android. Vi liker spesielt sikkerheten og kryptering denne leverandøren tilbyr.

PIA
Tilbud:
PIA er alltid tilgjengelig til en uslåelig pris med 30-dagers pengene tilbake garanti
Fra
$2.69
8.5
 • Sterkt fokus på personvern og sikkerhet
 • Konkurransedyktig priset
 • Raske og stabile servere
Besøk PIA

Gratis vs. betalings-VPN for Android

I tillegg til betalte VPN-tjenester har du også muligheten til å gå for en gratis VPN. Selv om det er flere gode gratis VPN-tjenester, vil de fleste ikke være godt egnet for langsiktig bruk. Mange gratis VPN-tjenester har begrensninger på hastighet, datamengde per måned og serverbeliggenhet. Ofte vil databegrensningen ikke tillate deg å se en hel film en gang. Gratis VPN-er uten databegrensning eller med en høy grense vil ofte vise seg å være trege eller usikre. Derfor anbefaler vi vanligvis å gå for en betalt VPN-tjeneste.

Gratis Android VPN-apper som ikke er ekte VPN-er

Hvis vi snakker om gratis VPN-apper for Android er det også greit å raskt nevne proxy-servere. Dette er apper som ofte er gratis og reklamert som VPN-er. Som oftest dog er dette proxy-servere: tjenester som endrer IP-adressen din, men ikke krypterer din data. Et eksempel på dette er Hola. Denne tjenesten reklamerer seg selv som en VPN, men endrer kun IP-adressen din til den samme som en annen Hola-bruker. Hvis du bruker Hola, vil tilkoblingen din også bli brukt av andre Hola-brukere. Dette er veldig usikkert ettersom andre kan bruke din tilkobling, og hvem vet hva de bruker den til.

Hvorfor bruke en VPN for Android?

Alle har forskjellige grunner til å bruke en VPN. De vanligste grunnene er som følger:

GrunnForklaring
SikkerhetEttersom din nettrafikk er kryptert med en VPN, kan ikke andre bare få tilgang til din data. For eksempel hackere, myndigheter og nettleverandører er ikke i stand til å se hva du gjør på nettet. Dette er spesielt viktig for Android-enheter fordi du ofte kobler til offentlige Wi-Fi-nettverk med din smarttelefon eller nettbrett.
PersonvernTakket være en VPN er din egen IP-adresse skjult og du får en annen IP adresse fra en av VPN-serverne. Som resultat kan ikke din nettaktivitet bli sporet tilbake til din enhet eller til deg som person. Dette er ofte brukt ved nedlasting av torrents til å unngå bøter. Personvern og lovverk er også grunnen til at journalister som bor i land med mye sensur bruker en VPN for å uttrykke sine meninger ved bruk av anonyme forum.
Fjerne blokkeringNoen nettsteder og tjenester blokkerer sitt innhhold basert på din beliggenhet. Netflix har f.eks. et større tilbud av filmer og serier i USA enn i de fleste andre land. Ved hjelp av en VPN kan du omgå denne typen geografisk sperring og allikevel se filmer og serier fra andre land. Det er også grunnen til at en VPN ofte blir brukt i Kina, hvor nettsteder som YouTube og Facebook er sperret.

Hvordan installere en VPN på Android

Det er flere måter å installere en VPN på en Android-enhet. Det enkleste er muligens gjennom en app fra Play Store:

 1. Abonner på en VPN-tjeneste;
 2. Last ned VPN appen fra Play Store;
 3. Åpne applikasjonen;
 4. Juster innstillingene om nødvendig;
 5. Skru på VPN-en (din Android-enhet vil sannsynligvis spørre deg om å endre konfigurasjonen av VPN-tilkoblinger under «nettverk», gi tillatelse).

Oppsummert: den beste VPN-en for Android, vår topp 3

Basert på kriteriene tidligere nevnt, vil vi anbefale de følgende VPN-ene for Android:

Alle disse leverandørene har utmerket programvare for Android og er gode i betraktning av pris, hastighet og sikkerhet. Surfshark er den rimeligste premium VPN-en, ExpressVPN er ørlite bedre, men også betydelig dyrere, og PIA tar ekstra steg når det kommer til sikkerhet. Hvis ingen av disse leverandørene appelerer til deg kan du alltid se på oversikten over alle våre omtalte VPN-er:

Se omtaler VPN-er

Teknologijournalist
Tove har jobbet for VPNOverview siden 2017 som journalist som dekker nettsikkerhet og utvikling innenfor personvern. Siden 2019 er hun VPNoverview.com sin nyhetskoordinator innen nettsikkerhet.