Beste VPN for iPhone

3 people on a train holding their iPhone
Klikk her for en oppsummering av denne artikkelen
Kort oppsummering: den beste VPN-en for iPhone og iPad (topp 3 iOS VPN)

Vi testet forskjellige VPN-er på iPhone og iPad for å se hvem som er best innen hastighet, sikkerhet og personvern, brukervennlighet, ekstrafunksjoner og pris. Med dette i tankene har vi kommet frem til følgende topp 3 liste over beste VPN for iOS: 

 1. ExpressVPN (beste VPN sammenlagt for iPhone og iPad) 
 2. CyberGhost (utmerket VPN, billigere enn ExpressVPN, men også litt tregere) 
 3. Surfshark  (utmerket VPN, billigere enn ExpressVPN, men også litt tregere) 

Ønsker du å vite mer om kriteriene våre, eller har lyst til å lære hvordan du kan installere en VPN på iOS? Les så artikkelen under. 

I disse dager er det enda viktigere og ta noen ekstra forhåndsregler når du er online. Offentlige Wi-Fi-nettverk er ikke alltid sikre å bruke, og mange nettsteder og organisasjoner sporer dine nettaktiviteter. For å forsikre deg om at det ikke er noen ondsinnede parter som overvåker alt du foretar deg på nettet er det en god ide og gjøre noen sikkerhetstiltak, slik som bruk av en VPN (Virtual Private Network).

iPhone brukere kan ha stor fordel av å bruke en VPN-tilkobling. Det er sant at iPhone generelt sett har gode anti-malware funksjoner. Men disse påvirker ikke sikkerheten til nettverket du er tilkoblet, som fortsatt kan være usikkert. Malware eller ikke, bruk av usikrede nettverk kan føre til en hel del problemer, tenk bare på hackere som stjeler din data for eksempel. Derfor er det en god ide å installere en VPN, som hjelper å sikre tilkoblingen din. Dette er spesielt viktig ettersom mange iPhone og smarttelefon brukere ofte er avhengig av offentlige Wi-Fi-nettverk i disse dager, spesielt ved reise.

Heldigvis er det enkelt å installere en VPN på din iPhone. Vi kommer tilbake til dette senere. Men først ta en titt på vår guide for valg av en god VPN til din iPhone, og vår topp 3 liste av VPN-er for iPhone.

Hvilken VPN bør du velge til din iPhone? – Vår topp 3

Du må først vite hva du ser etter i en VPN før du kan velge den rette VPN-en. Noen få viktige kriterier som vi fulgte ekstra med på og som sannsynligvis er viktig for deg også kan du finne nedenfor.

 • Hastighet: VPN-er senker hastigheten på din nettilkobling til en viss grad. Men det er store forskjeller i disse hastighetsforskjellene mellom de forskjellige leverandørene. Med noen merker du knapt noe som helst, mens med andre merker du en betydelig forskjell. Derfor fulgte vi med på dette når vi testet de forskjellige VPN-ene på vår iPhone.
 • Sikkerhet og personvern: For å vurdere graden av sikkerhet og personvern en VPN tilbyr så vi på protokollene og på logg filosofien til VPN-en. Vi vurderte i tillegg hvorvidt VPN-en har fått noe negativ nyhetsdekning relatert til sikkerhet- og personversbrudd. Til slutt vurderte vi sikkerhetsfunksjoner slik som en kill-switch.
 • Brukervennlighet: Ettersom folk naturligvis ikke er interessert i å installere og bruke en VPN som er vanskelig å navigere og er lite brukervennlig, anså vi også brukervennlighet som et viktig kriterie. Det betyr at vi også så på designet og brukergrensesnittet, i tillegg til kundeservicen.
 • Servere: hvis du bruker en VPN til å fjerne blokkering av nettsteder ønsker du at din VPN har mange forskjellige servere i forskjellige land. For eksempel, hvis du bruker en VPN-server i Tyskland vil du ikke kunne ha tilgang til den amerikanske Netflix. Og desto nærmere en VPN-server er til din beliggenhet desto raskere hastigheter vil du oppnå.
 • Ekstrafunksjoner: Ikke alle VPN-er er laget likt. Dette gjelder også ekstrafunksjoner tilbudt av forskjellige VPN-leverandører. Hvor enkelte VPN-er kan anses som rene personvernsløsninger, kan andre ofte strekke seg lengre i å tilby ekstra funksjoner. Disse kan variere fra anti-reklamesporing til uklare servere. Vi så også på ekstrafunksjoner som geo-avblokkering og Netflix kompatibilitet.
 • Kostnad: Så klart ønsker alle å spare litt penger. Derfor sørget vi for å vurdere pris og valuta for pengene.

Basert på kriteriene ovenfor har vi kommet frem til følgende topp 3 liste med beste VPN-er for iPhone.

1. ExpressVPN

Vi anbefaler ExpressVPN til alle iPhone-brukere, fordi denne premium VPN-en har så og si ingen mangler når det kommer til sikkerhet, hastighet, og brukervennlighet. Denne VPN-en vil beskytte din data og har et utbredt servernettverk på over 3000 servere i 94 land. For å gjøre ting enda bedre er ExpressVPN godt egnet til iPhone takket være den gode appen. Appen er godt designet og enkel å navigere. ExpressVPN er udiskutabelt den beste VPN-en for tiden, som også viser seg å være godt egnet til iPhone. Den eneste ulempen: er at denne VPN-en er litt dyrere enn flere av konkurrentene. Heldigvis kan du prøve den ut helt gratis, takket være 30-dagers pengene tilbake garanti.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
 • Super rask og enkel VPN
 • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
 • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

2. CyberGhost

CyberGhost er en god VPN-leverandør til en veldig fornuftig pris. Serverne er raske, sikkerheten er av god standard og appen er veldig brukervennlig. En annen fordel med CyberGhost er at de tilbyr 45-dagers pengene tilbake garanti. Dette er en lengre pengene tilbake garanti sammenlignet med de fleste andre VPN-leverandører. Så du kan si du har en lengre “prøvetid” med CyberGhost. Den eneste ulempen ved CyberGhost er at serverne er noe tregere enn ExpressVPN og Surfshark sine servere ifølge våre tester. Uansett er CyberGhost et godt valg for en god VPN til din iPhone.

CyberGhost
Tilbud:
 Fra $1,99 per måned
Fra
$1.99
8.8
 • Meget brukervennlig
 • Høy kvalitet for en lav pris
 • Torrents og Netflix er mulig
Besøk CyberGhost

3. Surfshark

Surfshark er definitivt en VPN vi anbefaler til iPhone-brukere og til VPN-brukere generelt sett. En av grunnen er at den utvilsomt tilbyr mest for pengene av noen premium VPN der ute. Det er muligens den rimeligste store VPN-leverandøren, for bare $1,99 ved et 2-års abonnement. Den tilbyr også gode hastigheter og en fin app som er enkel å navigere. Sikkerheten og personvernet Surfshark tilbyr er utmerket. Surfshark er relativt ny på VPN-markedet og har vist mye forbedring i løpet av en kort periode. Hovedgrunnen for mange til å gå for denne leverandøren er fortsatt den lave prisen og valuta for pengene den gir. Surfshark tilbyr også en 30-dagers pengene tilbake garanti.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
 • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
 • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
 • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Gratis vs betalings-VPN-apper for iPhone

Med så mange VPN-er der ute finnes det så klart også noen gratis VPN-er. Selv om disse ofte kan se fine ut til å begynne med, kommer de fleste av disse VPN-ene med noen betydelige ulemper. Mange gratistjenester har databegrensning, hastighetsbegrensninger, og noen ganger begrenset utvalg av servere. Det har også blitt gjort undersøkelser som viser at personvernet og sikkerheten som en gratis VPN tilbyr ofte ikke holder mål.

Hvis du fremdeles ønsker å se om en gratis VPN er det rette for deg, anbefaler vi deg å lese artikkelen om de beste gratis VPN-tjenestene. I denne artikkelen omtaler vi flere gratis VPN-leverandører som i motsetning til mange andre gratis VPN-tjenester faktisk er gode. Men noter at vi ikke har lagt ekstra vekt på iPhone kompatibiliteten ved vår liste over beste gratis VPN-er.

Hvorfor bruke en VPN for iPhone?

Hvis du bruker offentlig Wi-Fi-nettverk er det alltid en sjanse for at andre prøver å stjele din data. Spesielt ved enkelte feriedestinasjoner er ikke alltid offentlige Wi-Fi-nettverk sikre. Ved bruk av en VPN kan du gjøre det mye vanskeligere for nettkriminelle og få tak i dataen din, slik som din epost logg-inn eller bankdetaljer. En VPN hjelper deg også å ta tilbake ditt personvern på nettet. Du kan også omgå geografiske restriksjoner med en VPN. En VPN kan for eksempel hjelpe deg med tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix, uansett hvor du er i verden.

Nå vet du sikkert hva en VPN kan gjøre for deg. Uansett vil du finne en kort oppsummering nedenfor over fordelen med å bruke en VPN på din iPhone.

GrunnForklaring
Gjøre nettilkoblingen din sikrereFor mange av våre lesere er dette en av hovedgrunnene for å bruke en VPN. iPhone brukere er ikke alltid klar over risikoen ved offentlig Wi-Fi-nettverk. Siden de integrerte sikkerhetsfunksjonene på en iPhone ikke gjør at ekstra antivirus programvare ikke er nødvendig, er det lett å glemme at nettverk også kan være farlige. Offentlige Wi-Fi-nettverk kan utnyttes av nettkriminelle til og få tilgang til dataen din, slik som passord, bilder og selv innloggingsdetaljer til nettbank. Derfor er den viktigste grunnen for iPhone-brukere og få en VPN til å sikre tilkoblingen.
Beskytte ditt personvern på nettetMange brukere, iPhone og andre liker ikke spionerende øyne på deres liv på nettet. Selskaper kan tross alt bruke din personlige informasjon til å gi deg målrettet reklame og andre irritasjoner. For mange er beskyttelse av personvern fundamentalt viktig. Og i mange land som ikke er karakterisert av mye politisk eller religiøs frihet kan det være farlig å besøke enkelte nettsteder eller uttrykke enkelte synspunkter på nettet uten bruk av noe som gjør deg mer anonym på nettet slik som en VPN. Ikke minst bruker mange en VPN til anonym nedlasting.
Fjerne blokkering av nettsteder og strømmetjenesterEn annen grunn til at folk bruker VPN, som øker i popularitet disse dager, er VPN-en sin mulighet til å fjerne blokkering av mye geografisk begrenset innhold. En VPN kan for eksempel hjelpe deg med tilgang til utenlandske nettsteder eller innhold, som uten vil forbli blokkert. Den kan for eksempel hjelpe deg med tilgang til den amerikanske Netflix, uten at du er i USA, eller BBC sin iPlayer, uten at du er i Storbritannia.

Installere en VPN-app på iPhone

Det er mange måter å installere en VPN-app på din iPhone. De fleste VPN-leverandører har strømlinjeformet dette til en enkel og praktisk prosess. Uansett vil vi gi deg en kort steg-for-steg guide nedenfor som gjelder de fleste iPhone-brukere.

 1. Opprett et abonnement med en VPN-leverandør (en som du vet tilbyr en iPhone app).
 2. Last ned VPN-appen fra app-store.
 3. Åpne appen og logg inn med dine innloggingsdetaljer.
 4. Hvis du vil kan du endre VPN-innstillinger til dine ønsker. Tenk angående protokoller, ekstra sikkerhetsfunksjoner osv.
 5. Skru så til slutt på VPN-tilkoblingen. Når du trykker på «connect» vil din iPhone mest sannsynlig be deg justere konfigurasjonen til VPN-tilkoblinger. Følg så ganske enkelt disse stegene.

Manuell installasjon av en VPN på din iPhone

Sett bort i fra å installere en dedikert app, kan du også installere en VPN på din iPhone manuelt. For å gjøre dette trenger du først noen detaljer, som vist på skjermdumpet under.

Add VPN Configuration Screenshot

Når du kommer til dette bilde må du fylle inn noen detaljer som du kan finne på nettstedet til din VPN-leverandør.

For å komme til dette skjermbilde, så følg ganske enkelt disse stegene:

 1. Gå først til Innstillinger.
 2. Scroll så ned til “Generelt“.
 3. Scroll nå hele veien ned å velg “VPN“.
 4. Velg til slutt “Legg til VPN konfigurasjon“.

På denne måten kan du manuelt installere en VPN på din iPhone. Men vær klar over at denne måten å gjøre det på er mindre brukervennlig. For hvis du ønsker å justere din VPN-tilkobling på noen som helst måte må du alltid komme tilbake til denne skjermen og endre ting manuelt. Ved bruk av en VPN-app er dette mye enklere, det skjer ofte automatisk, og veksling mellom servere er også mye mer praktisk.

Konklusjon: den beste VPN for iPhone

Kort oppsummert, er den beste VPN for iPhone for tiden etter vår mening følgende tre:

 1. ExpressVPN
 2. CyberGhost
 3. Surfshark

Alle VPN-ene over fungerer godt på iPhone. De har alle gode og brukervennlige apper til iPhone og presterer veldig godt når det kommer til hastighet og sikkerhet. ExpressVPN er ikke bare en av de beste VPN-ene til iPhone, men også generelt sett etter vår mening. CyberGhost tilbyr valuta for pengene med fornuftige priser, mens Surfshark er så rimelig for en premium VPN å være at det gjør den til en flott førstegangs VPN til iPhone-brukere. Dersom du ikke finner en VPN du liker av disse tre valgene, kan du ta en titt på vår oversikt over alle VPN-ene vi har testet. I tillegg tillater denne knappen deg å filtrere VPN-er på alt fra pris til funksjoner og iPhone kompatibilitet. Surf sikkert med et smil!

VPN-sammenligningsverktøy
Teknologijournalist
Tove har jobbet for VPNOverview siden 2017 som journalist som dekker nettsikkerhet og utvikling innenfor personvern. Siden 2019 er hun VPNoverview.com sin nyhetskoordinator innen nettsikkerhet.