Beste VPN til Windows

Person using Windows 11 on a laptop with a Trophy with a VPN icon on the desk next to it
Klikk her for et sammendrag
Sammendrag: beste VPN til Windows

Mange bruker Windows datamaskiner daglig til surfing på nettet, se på filmer og personlige ting. Men å gå på nettet ubeskyttet kan være veldig farlig. Det er bedre å bruke en VPN for å sikre ditt personvern, sikkerhet og frihet på nettet. Her er de tre beste VPN-ene å bruke på Windows:

 1. ExpressVPN: den beste VPN med høyeste hastighet
 2. NordVPN: beste VPN for sikker avblokkering av innhold
 3. CyberGhost: mest brukervennlige VPN

For brukere som aldri har prøvd en VPN før anbefaler vi CyberGhost. Denne VPN-en er enkel å installere og utrolig brukervennlig.

Vil du lære mer om bruk av VPN på Windows? Ser du etter en guide på hvordan du setter opp en VPN-tilkobling? Du kan finne dette og mer i vår fulle artikkel under.

Protection for Windows

Nettsikkerhet og personvern blir stadig viktigere. Markedsføring og ondsinnede hackere prøver kontinuerlig og få sine hender på din personlige informasjon. For å sikre at de ikke oppnår dette kan du bruke en VPN (Virtual Private Network).

En VPN beskytter ditt personvern og sikkerhet på nettet, men hjelper også med å omgå geografiske restriksjoner. Dette er veldig nyttig i mange tilfeller, for eksempel når du er på ferie og ønsker å se på din vanlige lokale strømming. Mange arbeidsgivere gir også sine ansatte muligheten til trygg jobbing hjemmefra.

Hvis du vurderer å bruke en VPN på din Windows datamaskin lurer du kanskje på hvilken VPN du bør velge. Tilbudet av VPN-er er stort, noe som gjør det vanskelig å bestemme hvilken VPN som er best egnet for deg. Derfor har vi her listet opp vår topp 3 beste VPN-er for Windows enheter.

Beste VPN-er for Windows: Våre anbefalinger

De fleste VPN-er kommer med programvare som virker godt på Windows enheter. For vår topp 3 har vi sett på mer enn kompatibilitet. En god VPN for Windows bør også være brukervennlig, rask og sikker. Dersom en VPN også kunne fjerne blokkeringer av nettsteder og tjenester tok vi også dette med i betraktningen. Til slutt fant vi det beste valget for Windows, som er listet opp under.

1. ExpressVPN: raske og sikre tilkoblinger

Spør du oss er ExpressVPN definitivt den beste VPN for Windows. Denne VPN-en utmerker seg i hastighet, sikkerhet og stabilitet. ExpressVPN tilbyr raske tilkoblinger som knapt vil bremse netthastigheten din – om i det hele tatt. I tillegg fungerer ExpressVPN sin programvare veldig godt med Windows: din tilkobling vil sikres med bare et klikk. Programmet kjører i bakgrunnen så du vil knapt legge merke til den mens den er aktivert.

ExpressVPN har utmerket kundestøtte og tilbyr tillegg for flere nettlesere. Dette gjør denne VPN-en til en fornøyelse å bruke på Windows enheter. Selv om ExpressVPN er et relativt kostbart valg tilbyr den full beskyttelse og flere fordeler for fjerning av blokkeringer, inkludert tilgang til den amerikanske Netflix. Ønsker du å prøve ut ExpressVPN sin tjeneste? Klikk på knappen i banneret under for å gå rett til nettstedet. Foretrekker du et rimeligere alternativ? Kanskje vår nummer 2 og 3 vil passe deg bedre.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
 • Super rask og enkel VPN
 • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
 • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

2. NordVPN: sikker og mange muligheter for å fjerne blokkeringer

Et annet godt valg for Windows er NordVPN. Selv om denne VPN-en er generelt litt tregere enn ExpressVPN, så tilbyr NordVPN utmerket sikkerhet. I tillegg er tilkoblingshastighetene helt fine. Akkurat som med ExpressVPN tilbyr NordVPN utmerket programvare for Windows. Det behagelige brukergrensesnittet gjør jobbing med NordVPN både enkelt og fornøyelig.

Dersom du ser etter en VPN for å se på den amerikanske Netflix eller fjerne blokkering av nettinnhold er NordVPN det rette valget. Denne VPN-en har flere servere som fungerer med Netflix, videre er ikke NordVPN veldig kostbar heller. Som ExpressVPN tilbyr de 30-dagers pengene tilbake garanti, så du kan prøve tjenesten før du binder deg til et lengre abonnement.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
 • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
 • Fin og tilfredsstillende applikasjon
 • Ingen logger
Besøk NordVPN

3. CyberGhost: enkel og effektiv VPN

Ser du etter en VPN som er enkel å jobbe med? Da anbefaler vi CyberGhost. Denne tjenesten har sakte med sikkert blitt til et av de beste valgene på markedet. Hvor du ser etter nøyaktig den rette serveren fra en liste med numre på NordVPN, har CyberGhost allerede listet opp for deg alle de mest optimaliserte serverne for torrenting, Netflix og andre hensikter. Ved å bruke CyberGhost programvaren for Windows trenger du bare å klikke på en server fra en av spesialfanene og du vil bli tilkoblet med en gang.

Denne brukervennligheten kommer ikke på bekostning av CyberGhost sin sikkerhet eller hastighet. Disse er også utmerkede. Denne VPN-en er veldig rimelig og spesielt egnet for VPN nybegynnere. Siden programvaren er så ryddig og enkel å bruke trenger du ikke mye erfaring for å bruke CyberGhost.

CyberGhost
Tilbud:
 Fra $1,99 per måned
Fra
$1.99
8.8
 • Meget brukervennlig
 • Høy kvalitet for en lav pris
 • Torrents og Netflix er mulig
Besøk CyberGhost

Hva bør du se etter når du velger en VPN for Windows

Dersom du ser etter en brukbar VPN for din Windows enhet er det viktig å identifisere nøyaktig hva du ønsker å bruke tjenesten til. Hva vil du ha ut av VPN-en din? Her er noen faktorer som du kanskje vil vurdere:

 • Sikkerhet: hvis du ønsker garantert sikkerhet og personvern, velg en VPN med sterk kryptering og uten logging and a “no logs” policy.
 • Hastighet: strømmer du mye? Da er det best å velge en rask VPN som ikke senker tilkoblingshastigheten.
 • Brukervennlighet: om du er ny i VPN-verden er det muligens best å starte med en enkel, men velfungerende VPN som man kan venne seg til.
 • Pris/kvalitet: en rimelig VPN høres fint ut, men forsikre deg alltid at tjenesten tilbyr brukbar kvalitet så du ikke utsetter din nettsikkerhet bare for å spare et par dollar.
 • Serverlokasjoner: en VPN sitt servernettverk bestemmer hvilke deler av internett du vil ha tilgang til. Vil du se på tysk TV fra utlandet må VPN-en du velger ha tyske servere.

Enhver VPN du kan velge vil ha sine egne styrker og svakheter når det kommer til disse aspektene. Vi har gitt vår egen evaluering av mange VPN-er i våre separate og detaljerte omtaler. I tillegg har vi tatt faktorene over i betraktning når vi vurderte og lagde vår topp 3 beste VPN-er for Windows. Ser du etter den perfekte VPN, tenk nøye gjennom hvilke elementer som er viktig for deg og bruk dette til å velge en VPN som passer deg. Vår topp 3 kan hjelpe deg med dette.

Gratis vs. betalings-VPN

Free VPN

I ditt søk etter den perfekte VPN vil du sannsynligvis komme over gratisversjoner. Mens gratis VPN-er kan se ut som et godt valg er de langt fra perfekte. Først og fremst gir mange gratis VPN-er ingen sikkerhet og anonymitet i det hele tatt. De kan logge dine aktiviteter, selge din personlige informasjon, eller installere malware slik som datavirus på din enhet.

For det andre har mange gratis VPN-er data- eller hastighetsbegrensninger. Databegrensning betyr at du bare vil kunne bruke VPN-en med en fastsatt mengde MB, så bare deler av nettrafikken din vil bli beskyttet. Hastighetsbegrensninger kan senke netthastigheten din drastisk.

Om du ikke har noe imot å jobbe under disse begrensningene anbefaler vi tjenestene i vår topp 5 beste gratis VPN-er. Hvis du bruker en av disse kan du være sikker på at de ikke vil utsette din nettsikkerhet.

Foretrekker du dog å surfe på nettet uten restriksjoner og med alle valgmulighetene til en betalings-VPN? Da kan du alltid vurdere en relativt rimelig og god VPN. Et eksempel på dette er den tidligere nevnte tjenesten CyberGhost.

Hvorfor en VPN for Windows?

Det er flere grunner for at Windows brukere velger å bruke en VPN. Vi vil kortfattet forklare de tre største fordelene her.

 • Økt nettsikkerhet: VPN-er krypterer din nettdata så den ikke kan avleses og misbrukes av andre. Det er : from websites, companies and governments to malicious hackers. Without protection, the risk of strangers gaining access to your personal information is very big, especially when your Windows device often uses public Wi-Fi networks. A VPN protects you and keeps your information safe.
 • Økt personvern på nettet: en VPN anonymiserer og sikrer at din nettrafikk ikke kan spores tilbake til deg. Som resultat vil du kunne ha glede av høyere nivå av personvern. Du kan for eksempel, trygt og anonymt laste ned torrents, selv om vi sterkt anbefaler å forholde seg til lokale lover ved nedlasting for å unngå bøter.
 • Tilgang til mer strømming og flere nettsteder: Ikke alle deler av internett er tilgjengelige over hele verden. Noen land praktiserer sensur ved å blokkere enkelte sosiale medier og nyhetssider. Noen tjenester som Hulu, er kun tilgjengelig i spesifikke områder. En VPN fjerner disse restriksjonene. En VPN kan la deg få tilgang til YouTube fra Kina eller la deg se den amerikanske versjonen av Netflix fra Europa.

Oppsett av VPN på Windows

Å sette opp en VPN på Windows er ganske lett. Det er to forskjellige metoder for å gjøre dette: via din VPN sin programvare eller gjennom Windows innstillinger. Hvis du ønsker at alle enhetene dine skal være beskyttet er det også mulig å sette opp en VPN på din ruter.

Installasjon av VPN programvare

Mange VPN-er tilbyr programvare som du enkelt kan laste ned fra sitt nettsted. Når du har installert programvaren trenger du bare å logge inn med kontoen din og aktivere VPN. Du kan installere en VPN på Windows ved å følge disse stegene:

Trenger du litt mer hjelp når du setter opp din VPN-tilkobling? Sjekk vår detaljerte side med omtaler og klikk på din valgte tjeneste. Omtalen vil hjelpe deg gjennom installasjonsprosessen steg-for-steg.

Oppsett i Windows

Noen VPN-er tilbyr ikke medfølgende programvare. Hvis sjefen din har satt opp et VPN-nettverk på kontoret så ansatte kan jobbe hjemmefra, må du mest sannsynlig sette opp denne tilkobling manuelt. Dersom din VPN tilbyr programvare, men du foretrekker og ikke laste ned denne til din datamaskin kan du også velge denne metoden. For å få det til å fungere må du justere dine nettverksinnstillinger:

 1. Ha de rette innloggingsdetaljene. Dette kan gjøres ved å kjøpe en VPN og opprette en konto. Om du ønsker å bruke et jobbnettverk til f.eks. å jobbe hjemmefra, så må du spørre eieren av nettverket (sjefen din) for innloggingsdetaljer.
 2. Åpne VPN-innstillingene i Windows. Gå til «Innstillinger» så til «Nettverk og internett» og til slutt «VPN».
 3. Legg til en VPN-tilkobling: ved å fylle inn data fra steg 1.
 4. Aktiver VPN ved å klikke på koble til. Skjermdumpen nedenfor viser hvordan dette kan se ut.

VPN connection in Windows Settings

Konklusjon: den beste VPN for Windows

Å bruke en VPN på din Windows datamaskin vil forbedre din nettopplevelse. Hvis du ønsker en rask VPN med mange valg kan ExpressVPN være det rette valget for deg. Hvis du foretrekker en VPN som fokuserer på nettsikkerhet og avblokkering, da anbefaler vi NordVPN. Til slutt er CyberGhost den perfekte dersom disse VPN-ene ikke passer dine behov, du kan sjekke ut vår komplette liste over beste VPN-er på denne siden.

Beste VPN for Windows: Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om Windows og VPN-er? Klikk på et av de ofte stilte spørsmålene under å les svaret.

ExpressVPN er for tiden den beste VPN-en for Windows ettersom den tilbyr raske tilkoblinger og har flere valg som vil tilfredsstille enhver VPN-bruker. Din Windows datamaskin vil være godt beskyttet med ExpressVPN.

Det er flere gode gratis VPN-er som fungerer på Windows. Men disse gratisversjonene har ofte hastighet- eller databegrensninger. Så du kan ikke bruke dem til å surfe på nettet helt fritt. Foretrekker du ubegrenset sikker internettilgang? Da er det flere on the market that are very cheap and work perfectly.

Det er to forskjellige måter å sette opp en VPN på din Windows datamaskin. Du kan installere VPN programvaren og aktivere tilkoblingen på denne måten. Dette er ofte det enkleste. Den andre måten er å installere VPN via Windows. Gå til dine Windows innstillinger og finn nettverk og internettinnstillinger. Gå til VPN og legg til en VPN-tilkobling.

En VPN beskytter din nettilkobling og tillater deg å surfe på nettet sikrere, mer anonymt og fritt. En VPN kan enkelt gi deg tilgang til ditt jobbnettverk fra din Windows maskin hjemmefra. Med den rette VPN kan du til og med ha tilgang til strømming og nettsteder du ellers ikke ville hatt tilgang til, slik som den .

Teknologijournalist
Erik er utdannet i humanitære fag, og startet deretter å undersøke teknologi og nettkultur. Han er spesielt interessert i personvern og nettnøytralitet. Erik har jobbet som redaktør, tekstforfatter og oversetter på flere plattformer med teknologi som et gjengående emne.