Den beste VPNen for Linux

Linux PC on desktop
Klikk her for en kort oppsummering
Oppsummering: Den beste VPN -en for Linux

Linux er et operativsystem som brukes aktivt av bare en liten prosentandel av mennesker. Dette kan gjøre det utfordrende å finne en VPN som vil fungere godt på disse datamaskinene.

Mange VPNer tilbyr ikke programvare for Linux eller tilbyr bare en minimal tjeneste. Men heldigvis er det noen tilbydere som har en annen tilnærming. ExpressVPN er en av dem. Leverandøren tilbyr et omfattende server nettverk og raske tilkoblinger for flere operativsystemer, inkludert Linux.

Vil du finne ut hvilke andre VPNer som passer for din Linux datamaskin? Les deretter artikkelen nedenfor.

Bare en liten prosentandel av mennesker bruker Linux, og det er derfor programvareutviklere ikke prioriterer dem. Det samme gjelder for VPN -utviklere. Det er bare noen få tilbydere som tilbyr velfungerende applikasjoner for Linux. Så å finne en god VPN kan være en utfordring som Linux -bruker. Denne artikkelen vil diskutere de beste VPN -alternativene for Linux -brukere. Vi har testet mange VPN -er, og vi har listet opp de beste alternativene for deg.

De beste VPNene for Linux

Linux og VPNs har noe til felles; de streber begge etter å sikre ditt personvern og sikkerhet. En flott VPN vil sørge for at internettforbindelsen din er sikker. Den sender alle dataene dine gjennom en kryptert virtuell tunnel. Så å koble Linux systemet ditt til en VPN tjeneste er en vinnende kombinasjon for personvernet ditt.

Dessverre vil ikke alle VPN tjenester være kompatible med Linux. Det er veldig viktig å finne ut hvilke VPN -er som fungerer med hvilke operativsystemer og hvilke alternativer som er tilgjengelige for deg. Det er store forskjeller mellom VPNer for Linux brukere når du ser på kvalitet og brukervennlighet. Og disse forskjellene er mye større enn de er for Windows brukere, fordi Linux ikke bare er ett operativsystem. I stedet er det hundrevis av forskjellige versjoner av operativsystemet der ute.

Det tar tid, penger og krefter å justere VPN programvaren på en slik måte at den vil fungere med alle de forskjellige Linux -systemene. Det er derfor noen leverandører velger å bare tilby en viss dekning, eller de utvikler ikke VPNer for Linux i det hele tatt.

Du må passe på et par ting når du velger en VPN for Linux. Først og fremst er det viktig at en tjeneste gir en app for Linux. Servernettverket, sikkerhet, protokoller og funksjoner er også viktige. Følgende VPN leverandører er det beste valget for Linux basert på disse kriteriene.

ExpressVPN: Den raskeste tilkoblingen for Linux

Best på: hastighet og stabilitet

Tilgjengelig for: Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS, Arch, Raspbian

ExpressVPN er uten tvil et av de beste alternativene for Linux der ute. Kraften til ExpressVPN ligger i det omfattende server nettverket og de utrolig høye hastighetene til disse serverne. ExpressVPN sørget for at deres servernettverk er tilgjengelig for mange Linux -distroer. De klarte å gjøre dette ved å holde innstillingene enkle. Det er ingen bjeller og fløyter, bare et par kommandoer som lar deg velge server og koble til. En av funksjonene er at du kan aktivere eller deaktivere kill switch.

ExpressVPN tilbyr også stabilitet. Serverne fungerer som de skal og gir deg den beste internetthastigheten. Og hvis du tilfeldigvis finner en server som ikke er så rask, kan du enkelt koble deg til et av de mange andre alternativene som vil gi deg hastigheten du leter etter. Du kan også være sikker på at ExpressVPNs sikkerhet alltid er helt på topp. Så langt har vi aldri funnet noen DNS- eller WebRTC lekkasjer.

Den eneste ulempen med ExpressVPN er at det koster litt mer enn noen av de andre VPNene. Men de pengene gir deg en veldig god VPN leverandør som vil fungere perfekt med Linux.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

NordVPN: Ekstra sikkerhet og mange alternativer

Best på: sikkerhet og ekstra alternativer

Tilgjengelig for: Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS, OpenSUSE, RHEL, QubesOS

NordVPN ligner veldig på ExpressVPN på mange måter. Begge VPN leverandørene tilbyr et omfattende server nettverk, raske servere og er kompatible med forskjellige distroer. Men det er noen forskjeller. ExpressVPN kan være litt raskere, men NordVPN tilbyr deg mange flere alternativer. ExpressVPN tilbyr deg bare valget av en server og en kill switch, men NordVPN gir deg mange flere funksjoner for ekstra sikkerhet og personvern. Med NordVPN kan du konfigurere følgende funksjoner for Linux: en kill switch, automatiske tilkoblinger, tilpassede DNS-servere, valg i protokoller, skjulte servere og en dedikert IP adresse.

Og de fleste Linux -brukere vil ha disse funksjonene. Personer som virkelig er personvern orienterte, vil ha skjulte servere, cyber sec og tilpassede DNS -servere. Selv om NordVPN har så mange funksjoner, er det fortsatt veldig enkelt å bruke. Kommandoene i terminalen er alle fornuftige og intuitive å bruke. Og hvis du sliter med dem, kan du sjekke en av de mange manualene.

I likhet med ExpressVPN, er NordVPNer eneste ulempe prisen. Men NordVPN har mange tilbud, slik at du kan få VPNen din til en lavere pris. Vennligst, sjekk ut nettstedet deres for å finne ut mer.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

Privat internettilgang (PIA): Billig og en flott Linux app

Best på: tilbudt verdi og app

Tilgjengelig for: Ubuntu, Debian, (Fedora), Arch, (Slackware)

PIA dashboard in appNordVPN og ExpressVPN kan ha de beste servernettverk, hastigheter, sikkerhet og markedsføring, men det betyr ikke at PIA har ikke markert seg på VPN-markedet. Den pålitelige, personvern orienterte og rimelige VPNen har en app som også er enkel å bruke på Linux. PIAs Windows app fungerer også på Linux, noe som er en merverdi spesielt for nye Linux brukere.

PIAs servernettverk er ikke så omfattende som NordVPNs eller ExpressVPNs. Serverne er heller ikke like raske, men for de fleste brukere spiller det egentlig ingen rolle så lenge de er pålitelige og stabile. Og det er definitivt tilfellet for PIA. PIA server hastigheten er fin, den svinger sjelden. Og de har nesten aldri sikkerhetsproblemer som DNS lekkasjer. Og hastigheten du mister, er tjent penger, siden PIA er den billigste VPN -en på denne listen.

PIA tilbyr også noen ekstra funksjoner. Appen «mace» beskytter deg mot annonser, sporere og skadelig programvare (akkurat som Cybersec gjør for NordVPN). Du kan også sette opp tilpassede DNS servere og til og med en SOCKS5 proxy. Kort sagt, PIA er en av de mest pålitelige, rimelige og brukervennlige VPN leverandørene for Linux.

PIA
Tilbud:
PIA er alltid tilgjengelig til en uslåelig pris med 30-dagers pengene tilbake garanti
Fra
$2.69
8.5
  • Sterkt fokus på personvern og sikkerhet
  • Konkurransedyktig priset
  • Raske og stabile servere
Besøk PIA

Mullvad: For Linux Nybegynner

Best på: generell bruk og brukervennlighet

Tilgjengelig for: Ubuntu, Debian, Fedora

Mullvad har en sterk «ingen logger» -policy og tilbyr et eget brukergrensesnitt (UI) for sine Linux -brukere. Det er veldig enkelt å installere og konfigurere VPN tilkoblingen din med Mullvad. Du kan laste ned ‘depotet’ på Linux siden deres så snart som du har opprettet en konto og har mottatt påloggingsinformasjonen din. Og så er det bare å åpne appen og velge en server. Det er virkelig så enkelt. Mullvads brukervennlighet gjør denne VPNen perfekt hvis du ikke er så erfaren av Linux ennå.

Mullvads server nettverk er ikke så stort som NordVPNs eller ExpressVPNs, men det er fortsatt et av de beste nettverkene for Linux brukere. Mullvad har over 400 servere i 39 land. Disse serverne er veldig raske og sikre. De jobber bare gjennom OpenVPN og Wireguard protokollen, som er de sikreste protokollene som finnes. Mullvad har også sine egne bridgeservere for å omgå sterke brannmurer.

Mullvad koster fem euro per måned, noe som er litt dyrere enn de fleste VPNer. Men denne prisen gir deg en stabil, pålitelig og brukervennlig VPN for Linux. Dessverre er Mullvad basert i Sverige, som er et land med 14 øyne. Du må ta hensyn til dette, men det betyr ikke at Mullvad ikke er et godt valg som VPN for Linux.

Mullvad
Fra
$6.08
8.3
  • Veldig god for personvern og sikkerhet
  • Ekstremt rask
  • Ingen programvare for iOS
Besøk Mullvad

Hva du må se etter når du velger en VPN for Linux

Linux logo on screen, pinguinDu må ta et par ting i betraktning når du skal kjøpe en VPN for Linux. Først og fremst er det viktig at du velger en leverandør som tilbyr programvare for Linux. Du må også sørge for at de riktige protokollene støttes for distribusjonen din og at VPN tilbyr mange funksjoner for Linux. Til slutt må du sørge for at VPN fungerer som den skal med distroen din.

Vi tok hensyn til alle disse aspektene da vi valgte de beste VPN alternativene for Linux. Men selvfølgelig må du selv bestemme hvilke aspekter du synes er viktige og velge VPN deretter. Trenger du mer informasjon om hva du skal se etter? Vi har gått i detalj for hver faktor nedenfor.

Programvare for Linux

Først og fremst er det viktig at en VPN leverandør tilbyr programvare for Linux, siden ikke alle leverandører gjør det. Og ofte er applikasjonene de tilbyr, bare tilgjengelige for visse distribusjoner. Hvis VPN -leverandøren ikke tilbyr programvare for din Linux versjon, må du konfigurere VPN tilkoblingen manuelt, noe som er veldig tidkrevende og komplisert. Og enda viktigere, VPN -programvare tilbyr sikkerhet som du går glipp av når du konfigurerer tilkoblingen selv.

Derfor anbefaler vi at du kjøper en VPN som tilbyr programvare for Linux. Du kan finne ut om en VPN-leverandør tilbyr programvare for distro i our extensive reviews of various VPNs.

Linux Protocols

Vanligvis tilbyr en VPN leverandør bare et visst antall protokoller for Linux – bare de mye brukte alternativene. Så det kan være frustrerende hvis du vil bruke en mindre kjent protokoll. Det er derfor lurt å finne ut hvilke Linux -protokoller som støttes av en VPN -leverandør. Du finner denne informasjonen i VPN leverandørens manualer.

Vi anbefaler deg use OpenVPN hvis mulig, som er en av de raskeste og sikreste VPN-protokollene og støttes med de fleste distribusjonene.

Ekstra alternativer som å se på Netflix og laste ned Torrents

Det er viktig å finne ut hva du vil ha fra VPNen din når du velger en. De fleste VPN -leverandører har bare en del av sine vanlige funksjoner tilgjengelig for Linux -brukere. Så du kan kanskje torrente anonymt med en bestemt VPN på Windows eller Mac, men ikke på Linux. Og det samme gjelder Netflix. Ikke alle VPNer for Linux gir tilgang til amerikanske Netflix. Så hvis du leter etter bestemte funksjoner, må du kontrollere at de er tilgjengelige for distroen din.

Brukervennlighet for Linux

Det er lurt å sammenligne brukervennligheten til forskjellige VPNer når du ser på alternativer. Det er to måter å bruke en VPN med Linux. Du kan bruke en VPN manuelt via terminalen, eller du kan bruke en app med grafisk skjerm.

Linux app med grafisk skjerm:

Grafisk distribusjon i linux-appen, verdenskart med tilgjengelige servere

Linux app via terminalen:

Linux terminal, command lines

Mange VPN -leverandører tilbyr en VPN tilkobling for Linux, men ofte må denne tilkoblingen betjenes manuelt via terminalen. Dette trenger ikke nødvendigvis å være et problem, men det betyr at du må ha litt kunnskap om «kommandolinjer», noe som ikke er gunstig for brukervennligheten.

Hvis du heller vil bruke en VPN -leverandørs programvare, er det viktig at du velger en leverandør som tilbyr denne programvaren for Linux. Du må fortsatt installere disse programmene med terminalen, men når du har gjort det, kan du glede deg over den velkjente grafiske skjermen.

Risiko for (gratis) VPNer for Linux

Det er et par VPNer du bør holde deg unna, av forskjellige årsaker. En av disse grunnene er at noen VPN -leverandører fører logger. Logger er datafiler som logger data om din atferd på nettet. Disse filene kan deretter kobles til your IP-adressen din og kan brukes til å identifisere deg . Det er VPNer som har overlevert loggene sine til regjeringer. Så hvis du vil være anonym, bør du velge en VPN som ikke logger noe.

Det er mange gratis VPNer der ute som kan virke tiltalende. Men vi vil fraråde å bruke disse, hovedsakelig fordi mange av dem holder logger. De er også generelt mindre sikre, de har angitt data eller hastighetsgrenser, og de sprer noen ganger til og med malware. Og det er uansett bare noen få gratis VPNer som tilbyr en Linux -app. Så i stedet for en gratis VPN, ville det være bedre å gå for en billigere premium VPN.

Hvorfor trenger du en VPN for Linux?

Det er flere grunner til å bruke en VPN. De tre viktigste er personvern, sikkerhet og frihet.

Personvern

Alle datamaskiner har en unik adresse, en såkalt IP-adresse. Denne adressen kan brukes av andre for å finne ut din posisjon og identitet. En VPN vil skjule IP-adressen din, siden du vil adoptere VPN-serverens IP-adresse. Dette betyr at du kan gå online anonymt. Nettsteder vil ikke lenger kunne se hvem du er når du besøker dem. En VPN vil garantere din anonymitet når du går på nettet.

Sikkerhet

Linux er et «open source» operativsystem. Dette betyr at alle kan se på Linux ’programvare. Som et resultat vil svakheter i programvaren bli funnet raskere, noe som gjør dette operativsystemet mye tryggere enn de andre. Men internett utgjør fortsatt en sikkerhetsrisiko for Linux -brukere. Hver gang du kobler enheten til et offentlig Wi-Fi nettverk, kan hackere fange opp dataene dine og kan deretter misbruke dataene på mange forskjellige måter. En VPN -tilkobling vil beskytte deg mot denne typen kriminell aktivitet.

Frihet

En godt tilkoblet VPN gir deg tilgang til blokkerte nettsteder. Noen nettsteder er ikke tilgjengelige overalt på grunn av geografiske blokker eller sensur i landet du er i. En VPN lar deg koble til internett via en server i et annet land. Du vil vedta IP -adressen til den serveren, som gir deg tilgang til nettstedet du vil besøke.

Netflix and BBC iPlayer er eksempler på nettsteder som har innhold som er blokkert på bestemte steder. Du kan få tilgang til dette innholdet hvor som helst i verden når du bruker en VPN.

Sette opp et VPN på Linux

Når du har valgt VPNen din, vil du åpenbart begynne å bruke den så snart som mulig. Så nedenfor finner du en trinn-for-trinn guide som du kan bruke til å sette opp et VPN-program på Linux.

  1. Logg deg på VPN kontoen din. Du kan gjøre dette på VPN leverandørens nettsted.
  2. Last ned VPN for distribusjonen.
  3. Åpne Linux terminalen og gå til mappen som har VPNen i.
  4. Gi «installasjons kommandoen» for den spesifikke filen. Hvis det ikke fungerer, må du dekomprimere filen først.
  5. Så snart du har installert programmet, starter du det og logger på med påloggingsinformasjonen din.
  6. Velg serveren din og klikk «koble til». Du er nå koblet til VPNen din!

Konklusjon

Linux og en VPN utgjør et flott team, siden de sammen klarer å holde uønskede besøkende unna. En VPN gjør også internettforbindelsen din sikrere, siden den krypterer tilkoblingen din. Og det er mindre sannsynlig at datamaskinen din blir infisert av skadelig programvare når du bruker en VPN. Dessverre tilbyr mange VPN leverandører bare begrensede alternativer for Linux brukere. Så det er veldig viktig at du sjekker om en VPN leverandør fungerer med din Linux distro.

Fire VPN leverandører som fungerer godt med Linux er ExpressVPN, NordVPN, PIA og Mullvad. Hvis du leter etter de beste hastighetene, anbefaler vi ExpressVPN. Hvis du vil ha flere alternativer i innstillingene, er NordVPN VPN for deg. Leter du etter en god og pålitelig VPN som tilbys til en konkurransedyktig pris? Da er PIA veien å gå. Og Mullvad er flott for ekstra anonymitet og er enkel å bruke.

Beste VPN for Linux - Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om de beste VPN -alternativene for Linux? Sjekk spørsmålene nedenfor og finn svarene.

Vi anbefaler ExpressVPN. ExpressVPNs omfattende servernettverk er tilgjengelig for mange Linux -distroer. Styrken til denne spesielle VPN -leverandøren er at serverne deres er stabile og tilbyr høye hastigheter og utmerket sikkerhet.

Vi anbefaler at du unngår gratis VPNer, fordi de vanligvis ikke er veldig sikre, de setter ofte data- og hastighetsgrenser, og til og med sprer skadelig programvare. Og det er ikke mange gratis leverandører der ute som tilbyr en app for Linux uansett. I stedet for en gratis VPN, vil vi foreslå at du velger en av de beste VPNene for Linux.

Linux er et «open source» operativsystem og er forpliktet til brukernes sikkerhet. En VPN hjelper bare med dette. Det kan for eksempel sikre at du er beskyttet mot cyber kriminelle. En VPN gir deg også mer personvern og frihet på nettet.

International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.