Den beste VPN-tjenesten for din virksomhet

VPN shield icon and a trophy inside of a business briefcase
Klikk her for en kort oppsummering av denne artikkelen
Den beste VPN-tjenesten for din virksomhet – en oppsummering

VPN-er er veldig viktige i virksomheten. De vil beskytte deg mot hackere og nettkriminalitet, men de gjør det også mulig for deg å sette opp et internt nettverk som bare ansatte kan få tilgang til, selv når de ikke er på kontoret.

Men hvilken VPN-leverandører er best for bedriften din? Vi har undersøkt det og listet opp flere gode alternativer.

En av de beste VPN-ene er NordVPN Teams. Det gir stor sikkerhet og lar deg opprette en dedikert IP-adresse. Klikk på knappen nedenfor for å finne ut mer om denne leverandøren.

Men NordVPN Teams er ikke det eneste alternativet for bedriften din. Les artikkelen nedenfor og finn ut om de beste alternativene som finnes.

I våre dager er en VPN viktig for virksomheter. Det er viktig å sikre nettverket sitt, siden det finnes mange hackere på internett. Det er også mange krav til beskyttelse av data i Europa, som alle er dokumentert i den generelle personvernforordningen (GDPR). En VPN vil hjelpe deg å oppnå denne sikkerheten.

En VPN vil også gjøre det lettere å jobbe hjemmefra. Globalisering krever nesten at du bruker en VPN, siden du ikke kan besøke mange nettsteder og applikasjoner uten VPN i land som Kina. En VPN vil beskytte nettverket ditt og gi deg flere muligheter når du jobber i utlandet.

Men hvilke VPN-er er mest egnet for bruk i bedrifter? Hva er fordelene av å bruke en VPN? Og hva må du se etter når du velger en VPN for virksomheten din? Du kan lese alt om det i denne artikkelen.

Den beste VPN-tjenesten for din virksomhet

Vi har valgt ut tre VPN-leverandører som vi synes er best for bruk i bedrifter. I dette utvalget har vi vurdert pris, sikkerhet og alternativer for bedriftsbrukere. Du kan finne en mer detaljert beskrivelse av VPN-ene under.

VPN-ene som er oppført i denne artikkelen er stort sett interessante for små og mellomstore bedrifter. Hvis du er selvstendig næringsdrivende, kan du sannsynligvis klare deg med en privat VPN. Store selskaper bruker derimot ofte sitt eget nettverk med tildelte nettverksadministratorer som håndterer ting som dette.

VPNEgenskaperLink
Perimeter81 Logo

Perimeter 81

 • «Essentials»-pakke for de viktigste funksjonene
  «Premium»-pakke for avanserte alternativer
  «Enterprise»-pakke for et fullt tilpassbart sett av funksjoner
 • 24/7 kundeservice
Perimeter81
NordVPN Logo Business

NordVPN Teams

 • Dedikert IP mulig
 • 24/7 prioritert support
 • Dedikert kontaktperson
 • Enkel brukerstyring
 • Pris avhenger av størrelsen på virksomheten din
NordVPN Teams
VyprVPN Logo Business

VyprVPN

 • Fokus på internasjonale virksomheter
 • Protokoll for å bekjempe blokkering av VPN-er i visse land
 • Ekstra alternativer i «Business Cloud» -pakken
 • Dedikert kontaktperson
 • Enkel brukerstyring
VyprVPN

Perimeter 81

Perimeter81 Logo

SaferVPN har en egen VPN-tjeneste for bedrifter som heter Perimeter 81. Denne tjenesten tilbyr flere ulike bedriftspakker, «Essentials», «Premium» og «Enterprise». Det betyr at det er et alternativ for både mindre og større bedrifter, og dekker alle VPN-behovene som finnes for virksomheter. Selskapet tilbyr en dedikert IP-server, men du kan også bruke de delte VPN-serverne.

Alle Perimeter 81-pakker inkluderer alternativer for å generere rapporter og en enkel måte å administrere brukere. Du får også tilgang til en forretningssky. Andre funksjoner avhenger av pakken du velger, derfor foreslår vi at du tar en titt på nettstedet til Perimeter for å sjekke de spesifikke funksjonene for hver pakke.

Perimeter 81 er en veldig sikker VPN. På toppen av det inkluderer pakkene for bedrifter flere alternativer for å administrere kontoer og servere. Alt dette gjør at denne løsningen er en av de beste VPN-alternativene som finnes for bedrifter.

Besøk Perimeter 81

NordVPN Teams

NordVPN Teams gir deg muligheten til å be om en dedikert IP-adresse og en dedikert server. Så NordVPN lar deg skalere opp når du trenger en dedikert IP-adresse eller din egen server. NordVPN er brukervennlig, noe som vises i forretningspakken selskapet tilbyr. Du vil bli tildelt en dedikert kontaktperson, du får tilgang til et dashbord hvor du kan administrere brukerkontoer og de tilbyr sentralisert fakturering slik at du ikke får flere titalls fakturaer.

På toppen av det er NordVPN Teams en sikker VPN med intuitiv programvare. Dette gjør NordVPN Teams egnet for både store og mindre virksomheter. Du har også tilgang til 24/7 kundestøtte når du registrerer deg hos NordVPN Teams.

 

Besøk NordVPN Teams

VyprVPN

VyprVPN tilbyr et praktisk dashbord der du kan administrere VPN-kontoene dine. Det skal være enkelt å bruke for nettverksadministratoren din, slik at du kan være sikker på at de riktige personene får tilgang til firmaets nettverk. VyprVPN fokuserer hovedsakelig på internasjonale virksomheter. Dine ansattes VPN-trafikk ser ut til å være vanlig internettrafikk gjennom Chameleon-funksjonen selskapet tilbyr. Dette vil sikre at alle tjenestene selskapet bruker, fortsetter å fungere i land som Kina.

VyprVPN tilbyr forskjellige pakker for bedrifter. «VyprVPN for Business» gir deg tilgang til servere over hele verden, tildeler deg en dedikert kontaktperson og lar deg administrere flere brukere på et dashbord. Pakken «VyprVPN for Business Cloud» gir deg også din egen dedikerte server og IP-adresse.

 

Besøk VyprVPN

Hvilke virksomheter vil ha fordeler av å bruke en VPN?

Å bruke en VPN er kritisk for virksomheter der ansatte deler sensitiv informasjon. En VPN er også nyttig når ansatte trenger tilgang til intranettet, siden en VPN lar deg gå på nettet ved å bruke en spesifikk IP-adresse. Du kan få tilgang til intranettet hjemmefra eller når du reiser når du bruker en VPN

VPN-er er veldig nyttige for alle selskaper som har ansatte som trenger å være på nett utenfor kontoret. Dette inkluderer folk som jobber hjemmefra, men det kommer også til nytte når du driver en virksomhet med internasjonalt nedslagsfelt.

En VPN sørger også for at selskapets hemmeligheter forblir sikre og at viktige data forblir trygge, selv utenfor kontoret. Enten du er selvstendig næringsdrivende, eier en liten bedrift eller leder et stort selskap, er en VPN noe du bør ha. Spesielt i dag, med økning av nettkriminalitet, er det viktig å beskytte virksomheten din.

Hvilke krav bør en VPN for virksomheter oppfylle?

En god VPN for virksomheter er skreddersydd til selskapets behov. Noen av faktorene som spiller inn er:

 • Sikkerheten til VPN-tilkoblingen.
 • Alternativet å bruke en dedikert IP-adresse, slik at alle ansatte kan bruke den ene adressen.
 • Tilgang til firmasky (en dedikert server der et selskaps data er lagret).
 • Det å enkelt kunne gi en ny ansatt tilgang til en VPN eller ta den bort fra noen som slutter.
 • Det å enkelt kunne sette opp et VPN-nettverk og administrere det.
 • Kundestøtte og responstid som VPN-leverandøren tilbyr.
 • Å kunne få tilgang til firmaets filer utenfor kontoret (eller til og med i utlandet).
 • Og sist, men ikke minst – prisen. Dessverre kommer ikke sikkerheten gratis.

Betalt vs. gratis VPN for virksomheter

Det kan være fristende å bruke en gratis VPN for å holde kostnadene nede. Men det er ikke alltid en god ide. Gratis VPN-er kommer ofte med data- eller fartsbegrensninger. Mange av gratis VPN-ene har også alvorlige sikkerhetsmessige mangler.

På toppen av det har ikke gratis VPN-er så mange funksjoner som de betalte har. En gratis VPN lar deg ikke konfigurere din egen dedikerte IP, som gjør forretningsbruk mer komplisert. Så vi vil anbefale deg å bruke en pålitelig VPN som du må betale for.

Fordeler med en VPN-løsning for din virksomhet

Både eieren og de ansatte i en bedrift vil tjene på å bruke en VPN. Det gir ikke bare et ekstra lag med sikkerhet, det kommer også med noen interessante tilleggsfunksjoner. Du kan finne en oversikt over fordelene nedenfor.

Å gjøre forretninger over hele verden og utføre tester overalt

Hvis du driver forretninger utenlands, kan du tilby priser eller tjenester som er spesifikke for et bestemt sted. Du kan bruke en VPN til å teste lokale funksjoner og priser, i stedet for ha et team eller en ansatt i alle land. Du kan virtuelt endre stedet ditt når du bruker en VPN. Dette lar deg sjekke om den stedsspesifikke prisen eller at tjenesten fungerer som den skal.

Å gjøre forretninger med VPN i land som Kina

Airplane above planet Earth

En VPN er virkelig et must hvis du gjør forretninger i utlandet, spesielt i land der mange nettsteder er blokkert (som i Kina). Uten VPN vil Internett-trafikken din måtte gå gjennom serverne i det landet du er i, helt ubeskyttet. Noe som betyr at når du er i Kina, har du ikke tilgang til Google (som inkluderer Gmail og Google Drive).

En VPN for bedrifter tilbyr deg muligheten til å sette opp din egen server. Du kan deretter bruke VPN-programvaren til å koble til den serveren. Dette betyr også at du vil ta i bruk den serverens IP-adresse, som inkluderer en lokasjonskode. Så nettsteder vil tro at du besøker det fra det stedet, noe som betyr at du kan omgå online blokkeringer satt opp av land som Kina.

Få tilgang til filene dine, uansett hvor du er

Det er mulig for deg å få tilgang til filene du trenger fra et hvilket som helst sted, siden du kan sette opp din egen server med VPN for bedrifter. Dette betyr at folk som jobber hjemmefra, eller ansatte som er i utlandet, fortsatt kan få tilgang til selskapets filer. Så i utgangspunktet kan din egen server brukes som en sikker firmasky.

Sikker Wi-Fi

wifi logo phone

Det er viktig å sikre internettforbindelsen, spesielt hvis du regelmessig bruker offentlige Wi-Fi-nettverk. Du vet aldri hvem nettverksoperatøren er når du kobler deg til et offentlig Wi-Fi-nettverk. Det er til og med mulig at en hacker har kapret nettverket, så du kan aldri være helt sikker på at filene dine er sikre.

Du kan sikre all datatrafikken din med en VPN, slik at nettverksoperatøren (eller hackeren som har kapret nettverket) ikke kan få tilgang til filene dine eller overvåke hva du gjør på nettet.

GDPR og VPN

Siden innføringen av GDPR, må all behandling av personlig informasjon skje i samsvar med loven. Utgangspunktet er at du trenger tillatelse til å behandle personlig informasjon og må sørge for at denne informasjonen er beskyttet. GDPR krever ikke at du bruker en VPN, men den gir et ekstra lag med sikkerhet. Du beskytter dine data ved å kryptere dem, slik at eventuelle data på avveie ikke kan dekrypteres og brukes. Dette anbefales absolutt når du er en selvstendig næringsdrivende og regelmessig bruker offentlige Wi-Fi-nettverk.

Konklusjon – Hva er den beste VPN-tjenesten for din virksomhet

En VPN for bedrifter kan brukes av alle virksomheter. Enten du er frilanser eller et stort selskap, så finnes det en VPN-løsning som passer for deg. En VPN sikrer dataene dine, tilbyr deg flere alternativer når du jobber hjemmefra og er kritisk viktig for organisasjoner som utveksler sensitiv informasjon. På toppen av alt dette tilbyr en VPN for bedrifter flere funksjoner som gjør det enklere å drive virksomheten din.

Så leter du etter ekstra nettsikkerhet og beskyttelse for dataene dine? Da er en VPN svaret. De tre alternativene som vi har tatt for oss i denne artikkelen er Perimeter 81, NordVPN Teams og VyprVPN. Alle tre VPN-er passer for din virksomhet. Det er opp til deg å bestemme hvilken som tilfredsstiller bedriftens behov best.

Hva er den beste VPN-tjenesten for din virksomhet – Ofte stilte spørsmål

Sjekk ofte stilte spørsmål nedenfor hvis du har spørsmål om de beste VPN-ene for virksomheten. Finner du ikke svaret på spørsmålene dine? Legg gjerne igjen en kommentar.

Det er mange forskjellige typer VPN-er. Vi anbefaler store selskaper å be systemadministratoren om å undersøke nettverkssikkerheten din. Vi kan anbefale VPN-ene nedenfor til små og mellomstore bedrifter..

 • Perimeter 81
 • NordVPN Teams
 • VyprVPN

Hvis du vil lære mer om disse leverandørene, kan du lese artikkelen vår om de beste VPN-ene for bedriften på vår nettside.

En VPN for virksomheten din kan settes opp på samme måte som om du hadde installert en VPN for personlig bruk. Du kan sette opp en VPN ved å tegne et abonnement hos en VPN-leverandør. De vil gi deg tilgang til programvare som du kan laste ned og installere på enheten din.

Vennligst sjekk artiklene våre om konfigurering av VPN på forskjellige enheter for trinnvise guider.

En VPN sikrer internettforbindelsen til enhetene dine. Dette betyr at all data som sendes ut blir kryptert slik at hackere ikke kan få tilgang til dem. En VPN gir også et ekstra lag med sikkerhet for personlig informasjon som deles på nettet.

VPN-er brukes også til å koble til et bedrifts nettverk når du ikke er på kontoret. Det tilbyr ansatte som jobber hjemmefra, eller som er i utlandet, sikker tilgang til for eksempel intranettet.

Teknologijournalist
Erik er utdannet i humanitære fag, og startet deretter å undersøke teknologi og nettkultur. Han er spesielt interessert i personvern og nettnøytralitet. Erik har jobbet som redaktør, tekstforfatter og oversetter på flere plattformer med teknologi som et gjengående emne.