En oversikt over de beste VPN ruterne

VPN routers on a winning stand
Klikk her for en oppsummering
Oppsummering: De beste VPN -ruterne

Når du installerer en VPN på ruteren din, vil alle enheter som er koblet til den ruteren nettverk automatisk bli beskyttet av VPN. Dette er det som gjør VPN rutere så nyttige, ettersom du kan beskytte online data for hele familien i et enkelt trinn.

Ikke alle rutere fungerer med alle VPN. Heldigvis er det spesielle VPN klientrutere du kan sette opp selv. En VPN som fungerer veldig bra med de fleste rutere er ExpressVPN:

Vil du vite mer om VPN rutere, hvilke som er de beste, og hvordan du kan installere en VPN på din? Les resten av denne artikkelen nedenfor.

VPN rutere er en av de beste måtene å forbedre sikkerheten din på nettet. Ved å sette opp en VPN tilkobling på ruteren din, sikrer du at alle data som passerer gjennom ruteren blir automatisk kryptert og anonymisert. Dette betyr at du ikke trenger å installere en VPN på flere enheter: alt er kryptert og beskyttet av ruteren.

Denne artikkelen ser på hvilke rutere som fungerer best med en VPN -tjeneste. Vi vil også fortelle deg mer om fordelene ved å installere en VPN på ruteren din.

Den beste tabellen for sammenligning av VPN rutere

Trenger du en rask oversikt over de 5 beste VPN ruterne og hvordan de stabler seg mot hverandre? Nedenfor har vi gitt en sammenligning av hver ruters viktigste funksjoner. Du finner mer informasjon om hver ruter lenger ned i artikkelen.

VPN Ruter1. Asus RT-AC88U2. Asus ROG Rapture GT-AC53003. Linksys WRT3200ACM4. TP-Link Archer C23005. Asus ROG Rapture GT-AX11000
Data overføringshastighet3167 Megabit per sekund5334 Megabit per sekund2160 Megabit per sekund2.3 Gigabits Per sekund11000 Megabit per sekund
Spenning19 Volt240 Volt240 Volt110 Volt19 Volt
Nettverks porter884415
Dimensjoner11. 8 x 7. 4 x 3. 3 tommer11.46 x 4.72 x 14.88 tommer9.68 x 2.04 x 7.63 tommer6.46 x 8.51 x 1.46 tommer11.3 x 4.74 x 14.86 tommer
Trådløs type802.11ac802.11ac802.11ac802.11ac802.11ax, 802.11ac
Hvor får man kjøptView on AmazonView on AmazonView on AmazonView on AmazonView on Amazon

De beste VPN ruterne (for å sette opp selv)

For å komme i gang må du finne en kompatibel ruter. Nedenfor har vi listet opp fem rutere du kan sette opp selv. Dette er såkalte VPN-klientrutere, som du kan konfigurere for å koble til en VPN-leverandør.

Hvis denne prosessen med å sette opp din egen ruter virker for kompleks for deg, foretrekker du kanskje en ruter som allerede er konfigurert av butikken eller produsenten. Vi vil diskutere disse «forhåndsblinkede» ruterne senere i denne artikkelen.

1. Asus RT-AC88U – Beste VPN ruter med åtte nettverks porter

Asus RT-AC88U VPN ruterAsus RT-AC88U er en av de beste ruterne for VPNer og har åtte nettverksporter. På grunn av hastigheten, antall porter, enkel å installere VPN-programvare og rimelig pris, fortjener denne ruteren førsteplassen på denne listen., boasting eight network ports. Because of its speed, number of ports, easy-to-install VPN software, and reasonable price, this router deserves first place on this list.

Denne ruteren yter raskest med enheter som støtter en 5 GHz tilkobling. Alt i alt er det et godt valg for enhver VPN bruker. Følg lenken nedenfor for å bestille denne Asus ruteren.

View Asus RT-AC88U at Amazon

2. Asus ROG Rapture GT-AC5300 – Fantastisk ytelse, men litt dyrt

Asus ROG Rapture GT-AC5300 VPN ruterAsus ROG Rapture GT-AC5300 er et imponerende stykke teknologi, som mer ser ut som et romskip enn en faktisk ruter. Du kan velge om du vil bruke en VPN tilkobling eller ikke for hver enkelt nettverksport. Dette gir deg større kontroll over individuelle enheter.

Du kan også velge å sette opp flere VPN tunneler. På denne måten kan en enhet kobles til en lokal VPN server via ruteren, mens en annen enhet på samme nettverk er koblet til en amerikansk VPN server. Dette er spesielt nyttig hvis du ønsker å se den amerikanske Netflix på Smart TV, for eksempel.

Klikk på knappen nedenfor for å bestille Asus ROG Rapture GT-AC5300.

Se Asus ROG Rapture GT-AC5300 på Amazon

3. Linksys WRT3200ACM – Enkel å sette opp

Linksys WRT3200ACM VPN routerLinksys WRT3200ACM er ekstremt enkel å sette opp med de fleste VPNer. ExpressVPN fungerer spesielt godt med denne Linksys ruteren. Når du har et abonnement på ExpressVPN, mottar du en aktiveringskode som du kan angi i din nye Linksys WRT3200ACM ruter. Umiddelbart vil du være klar til å bruke internett trygt og anonymt.

Denne ruteren tillater bruk av OpenVPN TCP og UDP og er basert på OpenWRT. Fastvaren til denne versjonen ble spesielt utviklet for ExpressVPN. Denne ruteren fungerer imidlertid også veldig bra med andre VPN-leverandører.

Se Linksys WRT3200ACM på Amazon

TP-Link Archer C2300 VPN ruterTP-Link Archer C2300 er kanskje ikke den beste ruteren på denne listen når det gjelder ytelse, men det er fortsatt et godt alternativ. Det er derfor vi anbefaler det som en nybegynnermodell. Alle bør kunne ta ansvar for deres online sikkerhet og personvern, inkludert folk som ikke har midler til en av de nevnte VPN ruterne.

Denne ruteren er for tiden den beste VPN -ruteren i sin prisklasse. Den kan oppnå utmerkede hastigheter, selv om prestasjonene dine vil være best når de tilkoblede enhetene støtter 5 GHz.

Se TP-Link Archer C2300 på Amazon

5. Asus ROG Rapture GT-AX11000 – Kraftig, men kostbar ruter

Asus ROG Rapture GT-AX11000 VPN ruterSelv om denne ruteren vil være litt over toppen for mange brukere, ville vi fortsatt nevne den i vår VPN-ruteroversikt. Dette er sannsynligvis den beste ruteren som er tilgjengelig for øyeblikket. Du vil imidlertid bare kunne nå de høyeste hastighetene med enheter som støtter Wireless AX teknologi.

Denne ruteren kan fortjene et høyere sted på listen i fremtiden, men foreløpig er dette alternativet for dyrt for mange brukere. Dessuten vil ikke alle funksjonene være relevante for den gjennomsnittlige brukeren.

Se Asus ROG Rapture GT-AX11000 på Amazon

De beste VPN ruterne med forhåndsinstallert VPN firmware

I stedet for å blinke ruteren din selv, kan du også velge å kjøpe en ruter som allerede er konfigurert til å fungere i kombinasjon med en bestemt VPN på mange enheter. Dette kalles en forhåndsblinket ruter.

Nedenfor finner du de beste ruterne for ExpressVPN. Vi valgte ExpressVPN, fordi det kom ut som beste VPN leverandøren i mange av våre tester og anmeldelser.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

For å bruke en ruters VPN funksjonalitet må du få et abonnement hos VPN leverandøren som ruteren støtter.

Vær oppmerksom på at alle forhåndsblinkede rutere kommer fra Amerika. Du må betale med kredittkort eller PayPal, og du må kanskje også bestille en spesiell adapter for stikkontakten hvis du bor utenfor USA.

1. Netgear R7000 FlashRouter for ExpressVPN

Den første ruteren vi valgte for ExpressVPN er Netgear R7000. Denne ruteren ser ikke bare ut som et kraftverk; den oppfører seg som en også. Denne ruteren har tre antenner og en veldig rask 1,0 GHz dual core -prosessor. Den lar deg enkelt koble til fem eller flere enheter samtidig.

Denne ruteren beskrives som det optimale valget for online spill og streaming i 4K -kvalitet. Siden denne ruteren er konfigurert til å fungere perfekt med ExpressVPN, har du mer online frihet på et øyeblikk. Dette er ideelt for streaming Netflix i høy kvalitet, eller ser på BBC iPlayer. Du kan bestille Netgear R7000 ved å klikke på knappen nedenfor.

Se Netgear R7000 for ExpressVPN

2. Linksys WRT3200ACM for ExpressVPN

Vi har allerede diskutert Linksys WRT3200ACM i våre topp 5, men fordi denne ruteren fungerer så bra med ExpressVPN, vises den nå igjen i vår liste over forhåndsblinkede rutere. Det er en utmerket VPN ruter for ExpressVPN, og hvis du bestiller den med knappen nedenfor, trenger du ikke å blinke den selv.

Se Linksys WRT3200ACM for ExpressVPN

Hva bør du se etter i en VPN ruter?

Det er noen viktige ting du må huske på når du skal bestemme hvilken VPN ruter som er best. I tillegg til generelle faktorer, for eksempel hastighet, er det lurt å vurdere følgende ting:

  • Installasjons prosess: for å installere et VPN på en ruter, må du konfigurere ruteren. Dette kalles blinking. Når du velger velg en VPN ruter, kan du få en forhåndsblinket ruter hvis du ikke vil blinke ruteren selv. Da vi satte sammen vår liste over de beste VPN-ruterne, tok vi særlig hensyn til rutere som er enkle å blinke eller forhånds blinket.
  • Nettverksporter og tilkobling: det er mulig å konfigurere forskjellige nettverksporter eller tilkoblinger på rutere. Dette lar deg bruke en VPN på noen tilkoblinger, men ikke alle. Videre betyr dette at du kan sette opp forskjellige VPN-servere på forskjellige nettverksporter. På denne måten kan du ha en lokal VPN tunnel på den ene porten, og en amerikansk på den andre.
  • Pris: Det er de av dere som leter etter den beste budsjett VPN ruteren. Forskjellen i pris mellom rutere kan være enorm; noen VPN rutere er fire ganger dyrere enn andre. Derfor er det viktig å vurdere om du faktisk trenger de ekstra alternativene som dyrere rutere tilbyr.
  • Prosessorkraft: vanligvis når du velger en ruter, er prosessorkraften ikke så viktig. Dette er imidlertid annerledes for VPN rutere. Siden VPN ruteren må kryptere og dekryptere dataene dine, må den jobbe hardere enn en vanlig ruter. Derfor tok vi også prosessorkraften i betraktning når vi kompilerte våre topp 5.

Til slutt er prisen på VPN programvaren også viktig. Tross alt er de fleste VPNer ikke free. For å bruke VPN funksjonaliteten til disse ruterne må du få et VPN abonnement også.

Hvordan konfigurerer jeg et VPN på ruteren min?

Det er ganske enkelt å konfigurere og konfigurere et VPN på ruteren din. På samme måte som datamaskinen din kjører på Windows eller din Mac på MacOS, har rutere også sitt eget operativsystem. En ruters operativsystem er også kjent som «fastvaren», som er ansvarlig for sikkerhet, nettverksruting og andre rutefunksjoner og -tjenester.

For de fleste er standard firmware nok. Men hvis du vil installere en VPN, må du «flash» ruteren din. Dette betyr bokstavelig talt at du vil erstatte den eksisterende operativsystemprogramvaren på ruterenes flashminne. Du må imidlertid følge de riktige instruksjonene, fordi det er en liten sjanse for at ruteren blir skadet hvis du gjør en feil.

Slik blinker du ruteren: Trinn-for-trinn guide

Er du usikker på hvordan du blinker en ruter? Vi har gjort ting enkelt for deg; bare følg vår trinnvise guide for å blinke en ruter nedenfor. Dette vil sikre at alle de tilkoblede enhetene dine automatisk bruker VPN -tilkoblingen:

  • Finn ruteren din i ruterdatabasen til DD-WRT (på denne siden) og last ned .bin file.
  • Sjekk de spesifikke instruksjonene på denne DD-WRT side for å finne ut hvordan du installerer den nye fastvaren. Hvis ruteren din ikke er oppført, bare Google ruteren din i kombinasjon med uttrykket DD-WRT.
  • Den enkleste måten å endre fastvaren er ved å bruke Web-GUI:
    • Tilbakestill ruteren (via knappen på ruteren).
    • Logg deg på ruterenes administrasjonssystem på datamaskinen. Du får tilgang til dette med ruterens IP-adresse.
    • Sjekk styringssystemet for hvor du kan blinke ny fastvare.
    • Flash fastvaren. Vær oppmerksom på at denne prosessen ikke skal avbrytes, ellers kan ruteren din bli permanent skadet.
    • Tilbakestill ruteren.
  • Det er det!

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du blinker ruteren din, kan du lese vår DD-WRT artikkel, som forklarer hvordan du blinker en ruter mer detaljert.

Jeg har allerede et Wi-Fi modem. Kan jeg fortsatt bruke en VPN ruter?

Sannsynligvis har du mottatt et Wi-Fi modem fra internettleverandøren (ISP). Hvis du fortsatt vil koble enhetene dine til en VPN ruter, må du kjøpe den separat og koble den til Wi-Fi modemet til Internett leverandøren din. Den beste måten er å koble VPN ruteren til Wi-Fi modemet med en kabel. Dette vil tillate deg å nå de høyeste hastighetene.

Dessuten må du sette Wi-Fi modemet ditt til «bromodus». Dette sikrer at Wi-Fi modemet bare sender internett til neste ruter og ikke fungerer som en ruter selv. Ved å gjøre dette kan du koble til en VPN ruter med et standard Wi-Fi modem fra internettleverandøren din.

Grunner til å installere et VPN på ruteren

De fleste installerer ganske enkelt en VPN direkte på datamaskinen, den bærbare datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen. Vanligvis er dette den enkleste og raskeste måten å få tilgang til internett trygt og anonymt. Hvis du vurderer å bruke en vanlig VPN-tjeneste i motsetning til en VPN-ruter, anbefaler vi ExpressVPN, som tilbyr sjenerøs 30-dagers pengene tilbake garanti.

Mer avanserte brukere kan imidlertid ønske å sette opp et VPN på ruteren. Det er flere grunner til at du kanskje vil gjøre dette:

  • Ved å sette opp en VPN -tilkobling på ruteren, går all internettrafikken din gjennom VPN -serveren. Dette betyr at du ikke trenger å installere VPN -programvare separat på hver eneste enhet.
  • Noen smarte TV -er og andre enheter tillater ikke at VPN -programvare installeres på dem. Ved å installere VPN -en på ruteren kan du også nyte alle fordelene med en VPN på disse enhetene. Tenk på å blokkere forskjellige strømmer nettsteder på TVen din, for eksempel.
  • Sikkerhetsselskaper oppdager ofte sikkerhetsbrudd i offentlige Wi-Fi nettverk, noe som viser at selv sikre Wi-Fi tilkoblinger er sårbare for hackere. Dette gjelder også våre hjemmenettverk. Ved å bruke en VPN vil du gjøre det vanskeligere for hackere å bryte seg inn i ditt Wi-Fi nettverk.

Så snart du har konfigurert VPN klienten på ruteren riktig, blir alle enheter i nettverket koblet til via en sikker VPN tilkobling, og beskytter dataene dine. Følgende grafikk viser hvordan dette ser ut:

Tilkoblingen til et blinket VPN ruter

Siste tanker

Hvis du leter etter en god VPN -ruter, vil vi råde deg til å ta hensyn til faktorer som installasjonsprosessen, antall nettverksporter, pris og prosessorkraft. For å gi deg en klar oversikt over de beste VPN -ruterne, har vi utført en sammenlignende undersøkelse av de beste VPN -ruterne. Vår topp 5 av rutere er som følger:

  1. Asus RT-AC88U
  2. Asus ROG Rapture GT-AC5300
  3. Linksys WRT3200ACM
  4. TP-Link Archer C2300
  5. Asus ROG Rapture GT-AX11000

Du kan også velge å bestille en forhånds blinket ruter fra USA. Vi anbefaler disse to alternativene for ExpressVPN:

  1. Netgear R7000
  2. Linksys WRT3200ACM

Hvis du ikke bor i USA, anbefaler vi at du blinker ruteren din selv vår DD-WRT trinnvise plan.

VPN RuterPRISHVOR FÅR MAN KJØPT
1. Asus RT-AC88U$209.99View Asus RT-AC88U at Amazon
2. Asus ROG Rapture GT-AC5300$297.99View Asus ROG Rapture GT-AC5300 at Amazon
3. Linksys WRT3200ACM$219.98View Linksys WRT3200ACM at Amazon
4. TP-Link Archer C2300$106.11View TP-Link Archer C2300 at Amazon
5. Asus ROG Rapture GT-AX11000$418.14View Asus ROG Rapture GT-AX11000 at Amazon
De beste VPN -ruterne: Ofte stilte spørsmål

Leter du etter de beste VPN ruterne i 2021? Ta en titt på vanlige spørsmål nedenfor for å få svarene du trenger.

Etter vår mening er Asus RT-AC88U den beste ruteren for VPNer. Med ikke mindre enn åtte nettverksporter, høye hastigheter, enkel å installere VPN-programvare og en rimelig pris, leverer denne ruteren en utmerket allsidig ytelse.

Vil du heller bruke en annen ruter? Les om forskjellige alternativer i våre fem beste VPN rutere.

Den beste ruteren med forhåndsinstallert fastvare er Netgear R7000. Denne ruteren er innstilt på bruk av ExpressVPN, den beste VPN leverandøren vi har testet. Denne ruteren er et kraftverk som er beskrevet som det beste valget for online spill og visning av innhold i 4K HD.

Hvis du lurer på hvordan du blinker en ruter, er den gode nyheten at det er enkelt.

  1. Søk først i DD-WRT-ruterdatabasen etter ruteren din og last ned .bin-filen.
  2. Sjekk de spesifikke instruksjonene for å lære hvordan du installerer den nye fastvaren.
  3. Juster fastvaren via Web-GUI. Vi anbefaler at du leser vår omfattende manual for en trinnvis forklaring på hvordan du gjør dette.

Når du konfigurerer en VPN -tilkobling på ruteren din, blir all datatrafikk som går gjennom ruteren automatisk sikret og anonymisert. Det er ikke nødvendig å installere en VPN på alle enhetene separat. Din trafikk på nettet blir kryptert, så ingen vil kunne se hva du gjør på nettet.

VPN -rutere sikrer at alle enheter på ditt lokale nettverk er sikkert tilkoblet. Hvis flere enheter bruker det lokale nettverket, blir de automatisk beskyttet. Dette sparer tid i forhold til å installere en VPN app på alle disse enhetene individuelt.

International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.