Oppsett av VPN på din iPhone eller iPad (iOS)

Three hands holding up different iPhones and iPads
Klikk her for et sammendrag
Ønsker du sette opp en VPN på iPhone/iOS raskt og rimelig?

Ønsker du raskt å sette opp en VPN på din iPhone/iPad? Les så vår korte steg-for-steg guide under. Om du ikke har valgt en VPN enda anbefaler vi ExpressVPN. Etter vår mening er dette den beste VPN for iPhone/iOS.

  1. Gå til ExpressVPN nettstedet og abonner på deres VPN-tjeneste.
  2. Last ned ExpressVPN appen fra nettstedet eller App store.
  3. Logg inn med kontoen din.
  4. Velg foretrukket VPN-server.
  5. Skru på VPN for å sikre tilkoblingen din!

Ønsker du å sjekke ut flere måter å installere en VPN på iPhone/iOS? Les så artikkelen nedenfor.

I disse dager bruker vi våre smarttelefoner mer og mer. Akkurat som med stasjonær-PC eller laptop blir det viktigere å kunne surfe på nettet med din telefon sikkert og anonymt. En VPN kan gi deg dette økte nivået av sikkerhet og anonymitet. Når du bruker en VPN blir dataen du sender og mottar kryptert og sendt gjennom en ekstern server. Dette forbedrer datasikkerheten samtidig som det øker anonymiteten din.

I denne artikkelen vil vi forklare steg-for-steg hvordan du setter opp en VPN-tilkobling på din iPhone eller iPad.

Oppsett av VPN for iPhone og iPad

Å sette opp en VPN på iPhone er likt å sette opp en VPN for iPad. Det er noen små forskjeller dog. Derfor har vi delt opp disse steg-for-steg guidene. Først finner du instruksjoner for installasjon av VPN på din iPhone og så deretter for din iPad. Du vil garantert få til å sette opp en VPN på din enhet med hjelp fra disse guidene.

VPN Turned on Screenshot

Oppsett av VPN ved bruk av en app for iPhone

De fleste VPN-er har en app laget for iOS som er enkel å installere. Installasjon bør være lik som med alle andre apper i App Store. Nedenfor vil du finne en steg-for-steg guide på hvordan du abonnerer på en VPN og hvordan du installerer appen på din iPhone:

  1. Opprett en konto på nettstedet til din valgte VPN.
  2. Last ned VPN appen fra nettstedet til din valgte VPN eller åpne App Store og velg VPN appen fra din VPN-leverandør for nedlasting og installasjon.
  3. Logg inn med kontoen du opprettet.
  4. VPN-appen har blitt installert og du er innlogget. Du vil nå være på hjemskjermen i appen. Her kan du velge forskjellige valgmuligheter og justere innstillinger, avhengig av hvilken VPN du har valgt.
  5. Om nødvendig juster serveren til den lokasjonen du ønsker, og skru på VPN. Ofte er dette gjort med et knappetrykk. Du vil nå tydelig se et ikon på iPhone skjermen din som indikerer at VPN er aktiv.

Oppsett av VPN ved bruk av en app for iPad

VPN-er til iPad som er anbefalt av oss har alle en app som er enkel å installere. Du kan enkelt laste den ned fra App Store og bruke den som hvilken som helst annen app. For å bruke appen trenger du en konto med den aktuelle VPN-en. Hele denne prosessen er som følger:

  1. Opprett en konto med din valgte VPN ved å besøke nettstedet.
  2. Ta din iPad frem og åpne App Store og søk etter appen til din VPN (eller bruk lenkene tilbudt på nettstedet til VPN-en).
  3. Last ned og installer appen.
  4. Åpne appen.
  5. Du trenger nå å logge inn på appen for å bruke VPN. Bruk kontoen du tidligere opprettet.
  6. VPN-appen er nå aktivert, men for å sikre tilkoblingen må du først skru på VPN. De fleste har en synlig knapp for dette.
  7. Når VPN er skrudd på vil du se et ikon tydelig plassert på toppen av din iPad skjerm. Du kan bruke VPN-appen for å koble til en server med en annen lokasjon. Forsikre deg at du aktiverer VPN igjen (om det ikke gjøres automatisk).

Oppsett av VPN på iPhone uten app

Installing VPN on iPhone Without AppDu kan også endre nettverksinnstillingene din for å sette opp en VPN på din iPhone. Dette fungerer som følger:

  1. Åpne din iPhone, gå til ‘Innstillinger’
  2. Gå til ‘Generelt’
  3. Bla ned til ‘VPN’
  4. Trykk ‘Legg til VPN-konfigurasjon…’
  5. Skriv inn detaljene til din VPN her. Disse kan ofte finnes på nettstedet til VPN-en du har valgt (disse er ofte funnet på din kontoside når du logger inn på nettstedet).
  6. Trykk ‘Ferdig’ og innstillingene dine blir lagret.
  7. Aktiver VPN ved å trykke på bryteren ved siden av VPN-profilen du har opprettet. VPN er nå skrudd på (vist med ‘VPN’ ikonet på toppen av iPhone skjermen).

Oppsett av VPN på iPad uten app

Hvis du ikke vil laste ned en app kan du også endre dine nettverksinnstillinger for å sette opp VPN på din iPad. Du kan gjøre følgende:

  1. Gå til ‘innstillinger’ på din iPad
  2. Gå til ‘Generelt’.
  3. Bla til ‘VPN’.
  4. Trykk ‘Legg til VPN-konfigurasjon…’.
  5. Du vil nå tas til skjermbilde hvor du må fylle inn bestemt data om din VPN-leverandør. Du kan finne denne informasjonen på nettstedet deres.
  6. Trykk ‘Ferdig’.
  7. Skru på VPN ved å trykke på bryteren for VPN-profilen du laget. Du vil nå se et ikon på toppen av iPad skjermen.

VPN Icon Screenshot

Oppsett av VPN via ruter eller virtuell ruter for iPhone og iPad

RouterDersom du bruker VPN for flere enheter, kan det være nyttig å sette opp VPN på din ruter istedenfor på hver individuelle enhet. Dette kan gjøres ved å justere firmware på din ruter. Men du bør først sjekke om din ruter er kompatibel. Du kan også sette opp en VPN på dine enheter ved å installere den på din PC eller Mac og bruke den som et Wi-Fi hotspot. Hver enhet som kobler til denne blir beskyttet av VPN.

Hvilken VPN er best til iOS?

De 3 beste VPN-ene til iPhone, iPad og iOS er listet i en annen artikkel. Vi anser for tiden ExpressVPN å være den beste VPN til iOS. ExpressVPN er rask, gir utmerket sikkerhet og har et brukervennlig interface som vi syns passer til iOS. Er du interessert i ExpressVPN kan du sjekke ut noen av dens nøkkelfunksjoner:

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

Hvorfor bruke en VPN på iPhone eller iPad?

Alle har ulike grunner for å bruke en VPN. De vanligste er:

  • For å beskytte seg mot hackere og nettkriminelle;
  • For å kunne bruke offentlig nettverk trygt, selv på ferie;
  • For tilgang til jobbspesifikke nettverk, for eksempel for å jobbe hjemmefra;
  • For å skjule IP-adressen;
  • For å laste ned torrents anonymt;
  • For å omgå restriksjoner og sensur. Journalister i utlandet bruker det mot sensur, men VPN-er er også brukt av folk utenfor USA for tilgang til det større tilbudet fra den amerikanske versjonen av Netflix.
Oppsett av VPN i iOS: Ofte stilte spørsmål

Ønsker du et raskt svar på ditt spørsmål om installasjon av VPN på iPhone og iPad, se om ditt spørsmål og svar kan finnes under. Hvis ikke så legg igjen en kommentar og vi vil hjelpe så fort som mulig.

Det er to metoder for å installere en VPN på din iPhone eller iPad. Merk at du først trenger en konto hos en VPN-tjeneste.

  • Ved å laste ned VPN-appen fra App Store eller ved å laste ned appen fra nettstedet til din VPN;
  • Etter opprettelse av en VPN konto, legg til din VPN ved bruk av innstillinger på din iPhone/iPad.

Dersom du har installert VPN via en app trenger du bare å åpne den, logge inn og klikke på knappen for å skru på VPN. Hvis du har installert VPN via din iPhone eller iPad sine innstillinger kan du aktivere den ved å trykke på bryteren ved siden av ‘VPN’ i menyen.

Det er mange gode VPN-er til iOS. Alle vil beskytte din nettilkobling og gi deg flere muligheter. For tiden er de beste VPN-ene til iOS:

  1. ExpressVPN
  2. CyberGhost
  3. Surfshark
Teknologijournalist
Erik er utdannet i humanitære fag, og startet deretter å undersøke teknologi og nettkultur. Han er spesielt interessert i personvern og nettnøytralitet. Erik har jobbet som redaktør, tekstforfatter og oversetter på flere plattformer med teknologi som et gjengående emne.