Installasjon av VPN til Google Chromecast

VPN shield and casting icon on a smartphone in front of a tv playing a movie
Klikk her for en kort oppsummering av artikkelen
Sett raskt og enkelt opp en VPN på Google Chromecast: et sammendrag

Ønsker du å koble din Google Chromecast til en VPN så du kan se på den amerikanske versjonen av Netflix og sikre tilkoblingen din? Da trenger du å sette opp en VPN på en virtuell ruter. Dette er hvordan det fungerer på en ruter:

  1. Forsikre deg at du har en ruter som fungerer med en VPN.
  2. Flash din ruter (om nødvendig) og installer din VPN på ruteren.
  3. Koble din Chromecast til ruterens Wi-Fi-nettverk.

Ønsker du å koble din Chromecast via en virtuell ruter eller hotspot? Følg disse stegene:

  1. Velg en VPN og installer den på din datamaskin.
  2. Sett opp en Wi-Fi eller hotspot eller en virtuell ruter på din datamaskin.
  3. Koble din Chromecast til Wi-Fi-nettverket til den virtuelle ruteren/hotspot-et.

Ser du etter en god VPN som fungerer med Chromecast? Vi anbefaler Surfshark:

For ytterligere informasjon om bruk av VPN-er på din Google Chromecast kan du lese resten av artikkelen vår under.

Ønsker du å installere en VPN på din Chromecast, men vet ikke hvordan? Les om mulighetene her. Dessverre kan du ikke direkte installere en VPN på din Chromecast. Men du kan beskytte din Chromecast ved å installere en VPN på din ruter eller opprette en virtuell ruter på din PC eller Mac som er beskyttet av en VPN.

Chromecast VPN Oppsett

Hvordan sette opp en VPN på din ruter

Router

Ved å sette opp en VPN på din ruter kan du beskytte alle dine enheter samtidig. Dine enheter har tilgang til internett via ruteren. VPN-en på ruteren vi sikre at disse er beskyttet og kryptert.

Det første viktige steget å finne ut er om ruteren din er egnet for bruk av VPN. For å installere VPN-en trenger du å endre fastvaren på din ruter (flashing) og ikke alle rutere tillater det å gjøre dette.

Når du har en egnet ruter kan du starte å flashe den, men du må gjøre dette med varsomhet. Flashing av ruteren kommer med risiko. Hvis du ikke vet hva du gjør det kan du skade ruteren din. Vi har skrevet en guide for installasjon av VPN på din ruter.

Når du har funnet en egnet ruter, flashet fastvaren, og installert VPN er du klar til å koble din Chromecast til ruteren. Dette er ikke noe annerledes enn hvordan du normalt sett ville koble den til din ruter.

Installasjon av en VPN på din ruter:

  1. Sjekk om ruteren din er egnet til“flashing.”
  2. Endre fastvaren til din ruter og installer VPN-en.
  3. Koble din Chromecast til Wi-Fi-nettverket til ruteren som er flashet.

Hvordan sette opp en VPN på en virtuell ruter

Virtual router

Dersom det ikke er mulig å endre fastvaren på din ruter, eller høres det for trøblete ut? Da kan du heller opprette et Wi-Fi hotspot på din Windows PC eller Mac og koble din Chromecast til dette hotspot-et. Dette er en enkel metode for å sikre din Chromecast på, å starte og omgå geografiske restriksjoner. Men du bør huske at denne metoden kan senke netthastigheten.

Installasjon av VPN på en virtuell ruter:

  1. Installer en VPN på din PC eller Mac. De fleste leverandører har en enkel installasjonsveiviser som vil guide deg gjennom prosessen.
  2. Opprett et Wi-Fi hotspot på din PC eller Mac. Hvordan du gjør dette varierer fra enhet til enhet.
  3. Koble din Chromecast til nettverket på din PC eller Mac som har blitt sikret med en VPN.

Beste VPN-tjenester til Google Chromecast

Vi har testet mange VPN-tjenester til Google Chromecast. Vi testet dem på hastighet, serverlokasjoner, og helhetlig kvalitet. De følgende tjenestene scoret godt i disse kategoriene og er perfekt i kombinasjon med din Chromecast-enhet. Hvis du vil vite hvem våre favorittjenester er kan du sjekke ut listen vår over beste VPN-er. Det er noen gratis VPN-er, men disse fungerer ikke så godt om du ønsker å strømme. Gratis VPN-er mangler ofte hastighet og har begrensning på hvor mye data du kan bruke. Dette gjør dem nærmest umulig å bruke til strømming.

1. ExpressVPN til Google Chromecast

ExpressVPN er en av de beste VPN-ene. Med mer enn 1700 servere i over 90 land vil du kunne omgå geografiske restriksjoner. Programvaren er enkel å bruke og kundeservicen er utmerket. Tilkoblingene er raske nok til å strømme filmer eller musikk uten hakking. Les mer om denne VPN-en i vår fulle ExpressVPN omtale.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

2. Surfshark til Google Chromecast

Surfshark er en relativt ny VPN. I løpet av en kort periode har de vunnet over mange fornøyde brukere. Surfshark har ingen begrensning på antall personer som kan bruke kontoen samtidig, dette er ideelt om du vil installere den på alle dine enheter. I tillegg er det enkelt å strømme med denne VPN-en grunnet de raske serverne over hele verden. De er også en av rimeligste VPN-ene der ute!

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

3. CyberGhost til Google Chromecast

CyberGhost har et stort utvalg servere over hele verden som vil gi deg tilgang til geografisk begrenset materiale. Hastighetene de tilbyr er høye nok til å strømme uten mye hakking og i beste kvalitet. CyberGhost er meget rimelig for kvaliteten du får igjen. For å lære mer om denne VPN-en kan du sjekke ut vår CyberGhost omtale.

CyberGhost
Tilbud:
 Fra $1,99 per måned
Fra
$1.99
8.8
  • Meget brukervennlig
  • Høy kvalitet for en lav pris
  • Torrents og Netflix er mulig
Besøk CyberGhost

Sammendrag

Installasjon av en VPN til å beskytte din Chromecast er ikke like enkelt som på Windows, Mac, Android, eller iOS. Men om du vil så har du noen valgmuligheter. Du kan installere en VPN på din ruter eller på en virtuell ruter på din PC eller Mac. I begge tilfeller vil din Chromecast være beskyttet av VPN-en hvis den kobler seg til et av disse nettverkene. Med kombinasjonen av en VPN og Google Chromecast har du tilgang til geografisk begrenset innhold og kan strømme trygt og anonymt.

Oppsett av VPN på Chromecast: Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om oppsett av VPN på din Chromecast? Klikk på et av de ofte stilte spørsmålene under for å se svaret!

Hvis du vil bruke en VPN på Google Chromecast må du gjøre dette via din (virtuelle) ruter. Installer VPN-en på denne (virtuelle) ruteren og la din Chromecast ha tilgang til internett via denne tilkoblingen.

Å bruke en VPN på din Chromecast kommer med flere fordeler. Det tillater deg å omgå geografiske restriksjoner som gir deg tilgang til forskjellige versjoner av Netflix. En VPN gir deg også en sikker tilkobling, så du kan strømme på nettet trygt og bruke Kodi uten risiko.

En VPN som fungerer godt på Chromecast er Surfshark. Denne er veldig rask og effektiv. Den er også en av de rimeligste valgene der ute. Andre VPN-tjenester vi anbefaler for Chromecast er ExpressVPN og NordVPN.

Teknologijournalist
Erik er utdannet i humanitære fag, og startet deretter å undersøke teknologi og nettkultur. Han er spesielt interessert i personvern og nettnøytralitet. Erik har jobbet som redaktør, tekstforfatter og oversetter på flere plattformer med teknologi som et gjengående emne.