TunnelBear PNG Logo Large

TunnelBear Omtale 2022

Oppdateringen: 29 desember 2021
Høydepunkter
 • Fin og intuitiv programvare
 • Perfekt for VPN-nybegynnere
 • Netflix og Torrents er ikke støttet
Score
8.0

Vår TunnelBear score

 • Hastighet
  8.0
 • Sikkerhet
  8.0
 • Brukervennlighet
  9.0
 • Servernettverket
  7.0

TunnelBear omtale (2022) | Fin og brukervennlig, men ingen Netflix eller Torrents

TunnelBear er en av de muntre VPN-ene på markedet. De fleste vet om denne tjenesten som en god gratis VPN-tjeneste med mange bjørner. Ettersom gratisversjonen av TunnelBear nesten fungerer like godt som betalingsversjonen, er dette en god tjeneste for VPN-nybegynnere.

Hovedkvarteret til TunnelBear befinner seg i Canada. Nylig ble denne VPN-en kjøpt opp av nettsikkerhetsfirmaet McAfee. TunnelBear gir deg tilgang til 20 forskjellige lokasjoner. Men de indikerer ikke hvor mange servere de har. I tillegg må du tolerere litt ordspill fordi denne tjenesten utmerker seg på det.

Nedenfor kan du lese hvordan TunnelBear scorer på de forskjellige egenskapene ved en VPN. Først vil du se hvordan denne VPN-en påvirker din nettilkobling og din sikkerhet på nettet. Så kan du lese om brukervennligheten, servernettverket, og tilleggsfunksjoner. Forhåpentligvis vil vår test av TunnelBear hjelpe deg å finne ut om denne tjenesten passer dine behov.

Spesifikasjoner TunnelBear
Operativsystemer
 • Android
 • ,
 • Mac
 • ,
 • Windows
 • ,
 • iOS
Samtidige forbindelser
 • 5
Loggpolicy
 • Null logger
Protokoller
 • IKEv2
 • ,
 • L2TP/IPsec
 • ,
 • OpenVPN
Betalingsmetoder
 • Kryptovaluta
 • ,
 • Kredittkort
Fungerer med
 • HBO

Hastighet – Hvor rask er TunnelBear?

Hastigheten på en VPN-tilkobling er veldig viktig hvis du ønsker å gjøre mer enn å surfe på internett. Om du vil se på en film eller spille nettspill, vil du legge merke til om en VPN ikke er rask. Vi testet hastigheten på vår tilkobling til TunnelBear-servere for å se om det var noe hakking. Vi gjorde dette ved å utføre hastighetstester og vurdere hastigheten til tjenesten under vanlig nettbruk. Under kan du finne resultatene.

Hastighetsresultater TunnelBear

Først vil du kunne se resultatene av vår hastighetstest. Vi testet vår vanlige hastighet først for å se hvordan tilkoblingen til TunnelBear-serveren ville påvirke hastigheten. Etterpå testet vi tilkoblingen til en lokal server og så en server i USA. Avhengig av dine egne netthastigheter og beliggenhet kan resultatene bli annerledes.

Hastighet uten VPN (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest No VPN

Dette er resultatene av vår netthastighet uten VPN, ment som et utgangspunkt.

Hastighet med lokal server (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest NL

Dette var hastigheten vi oppnådde når vi koblet til en lokal TunnelBear-server. Som du kan se sank nedlasting og opplastingshastigheten litt, men ikke betydelig. I tillegg forble ping-verdien omtrent den samme.

Hastighet med server i USA (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest VS

Når vi koblet til den raskeste serveren i USA fikk vi følgende hastighetsresultater. Som du kan se gikk ping-verdien skyhøyt opp og nedlasting og opplastingshastigheten sank ganske mye. Men disse hastigheten er sannsynligvis godkjente for de fleste nettbrukere.

Hastighet under daglig bruk

TunnelBear er veldig rask. Under vanlig surfing, titting på YouTube og nedlasting kunne vi ikke legge merke til noe endring i hastigheten. Selv om hakking og ping-verdien økte under spilling kan du fremdeles bruke TunnelBear til å spille dine favoritt skyte- og rollespill.

TunnelBear vil automatisk koble deg til den raskeste serveren. Dersom du velger «auto» valget vil TunnelBear koble deg til den serveren som ligger nærmest deg. Hvis du klikker på en annen beliggenhet sørger programvaren at du kobler til den raskeste serveren de har i den regionen. På denne måten vil du alltid koble til raskest mulig server.

Dessverre kunne vi ikke teste Netflix eller torrent-nedlasting fordi TunnelBear ikke tillater dette lenger, men mer om dette senere.

Konklusjon hastighet TunnelBear

 • TunnelBear er nokså rask
 • Under daglig bruk er det ikke mye forskjell i hastighet
 • TunnelBear vil automatisk koble deg til raskest mulig server

Sikkerhet – Hvor sikker er TunnelBear?

Kanskje den viktigste funksjonen ved en VPN er graden av sikkerhet den kan tilby. Folk bruker VPN-er for å sørge for at deres data forblir privat og identiteten sin skjult. Med TunnelBear trenger du ikke bekymre deg om nettsikkerhet. De forholder seg til høyeste internasjonale standard for kryptering og tilbyr noen av de sikreste VPN-protokollene. I 2018 ble TunnelBear kjøpt av McAfee. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Men noen ser på det som en ulempe at VPN-tjenesten har endt opp med et amerikansk selskap.

Nedenfor vil du kunne lese alt om vilkårene rundt logging og personvern. I tillegg kan du finne ut hvilken informasjon TunnelBear trenger om du oppretter en konto.

Protokoller

TunnelBear har sterk 256-bit kryptering som er ansett som standarden for VPN-er. På de fleste enheter bruker TunnelBear OpenVPN eller IKEv2 protokollen. For iOS 9 og nyere versjoner bruker TunnelBear IPSec eller IKEv2 protokollene.

Under kan du se en tabell som gir deg oversikt over de forskjellige protokollene TunnelBear bruker på forskjellige enheter.

EnhetProtokollKryptering
WindowsOpenVPN/IKEv2AES-256-CBC
AndroidOpenVPNAES-256-CBC
Mac OS XOpenVPN/IKEv2AES-256-GCM
iOS 9 og oppIPSec/IKEv2AES-256-GCM

Logging og personvern

At TunnelBear er i et av de 5-øyne landene er ikke ideelt med tanke på personvern. De hevder allikevel at de ikke samler IP- eller trafikklogger. TunnelBear sporer en del andre ting, men de er usedvanlig åpne om dette. Hvis du vil finne ut nøyaktig hva de sporer kan du gå til personvernsiden  som forklarer alt.

TunnelBear-Logging-policy

Mens de fleste VPN-tjenester vil hevde og ikke samle noen logger, så samler de fleste av dem lignende informasjon som TunnelBear. Det er fint å se at TunnelBear ikke er redd for å beskrive dette på sitt eget nettsted. Det viktigste er at de ikke lagrer noen trafikk- og IP-logger. Dette betyr at de ikke vil kunne se hva du gjør når du bruker VPN-tjenesten.

TunnelBear har latt en individuell part teste sikkerheten deres og publisert resultatene. I denne undersøkelsen kan du lese at denne tredjeparten sjekket sikkerhetsrisikoene med TunnelBear programvaren. Basert på denne rapporten har TunnelBear gjort flere nødvendige endringer. Dette viser at de er villige til å gå på trynet, hvis dette fører til at tjenesten blir forbedret.

Kill switch: VigilantBear

VigilantBearTunnelBear har sin egen kill switch kalt VigilantBear. Mens dette høres veldig imponerende ut så virker den veldig likt andre VPN-er sin kill switch. VigilantBear er en sikkerhetsfunksjon i TunnelBear programvaren som sørger for at din data er beskyttet selv når tilkoblingen til din VPN blir midlertidig brutt. Normalt sett vil dette bety at dataen din er sårbar i en periode, men med en kill switch forblir dataen din beskyttet. VigilantBear-valget vil sikre at dataen din holder seg sikker uansett.

Hvilken informasjon trenger TunnelBear?

For å opprette en konto med TunnelBear trenger du bare en e-postadresse og passord. Du kan betale med Bitcoin som betyr at du kan opprette en konto med TunnelBear anonymt. Men dersom du betaler med andre alternativer som kredittkort vil TunnelBear få mer av din personlige informasjon.

Konklusjon sikkerhet TunnelBear

 • Som med mange VPN-er har TunnelBear sterk 256-bit kryptering
 • TunnelBear har sterke og sikre protokoller for alle enheter (OpenVPN, IKEv2 og IPSec)
 • TunnelBear lagrer ikke IP- og trafikklogger og er åpne om dataen de samler på
 • TunnelBear sitt hovedkvarter er i et 5-øyne land
 • TunnelBear bruker uavhengig tredjeparts undersøkelse for å forbedre sikkerheten
 • TunnelBear har et kill switch-valg kalt VigilantBear
 • For å opprette en konto trenger du bare en e-postadresse og et passord

Brukervennlighet – Hvor brukervennlig er TunnelBear?

Fler og fler er interessert i VPN, som er grunnen til at det er viktig for VPN-leverandører og ha brukervennlige apper. Opprettelse av en konto, installering av programvare og kommunikasjon med kundeservice bør være enkelt. Nedenfor kan du finne ut om TunnelBear er en brukervennlig tjeneste.

TunnelBear nettstedet

TunnelBear nettstedet er veldig ryddig. Det er enkelt å opprette en konto og få informasjon om TunnelBear og dens funksjoner. Alt på nettstedet er holdt enkelt så du ikke er overdynget med informasjon du ikke behøver. Men hvis du ønsker å lære mer om detaljene til TunnelBear-tjenesten kan du finne mye informasjon på bunnen av siden.

Tunnelbear Footer Information

Kontosiden er også veldig ryddig og klar. All den interessante informasjonen er gruppert i 3 faner. Her kan du finne din kontoinformasjon, ditt abonnement, betalingshistorikk, og muligheten til å laste ned all informasjonen de har om deg. TunnelBear ser ut til tro på filosofien «lite er mer», og det synes i programvaren.

Generelt sett er stilen ren og behagelig. Om du ser etter spesifikk informasjon kan det dog være noe vanskelig å finne.

Installasjon av TunnelBear

Installering av TunnelBear er ikke vanskelig. Du kan laste ned programvaren fra nettstedet ned til din PC. Du kan også finne appen i forskjellige app stores for din iOS eller Android-enhet. Installasjon kan ta litt tid, men installasjonsveiviseren vil gjøre all jobben for deg. Det eneste du behøver å gjøre når du har lastet ned programvaren er å åpne den og logge inn med dine kontodetaljer. Så er du klar til å gå på nett trygt. Du kan installere TunnelBear på Windows, Mac, iPhone, iPad og Android. Videre har også TunnelBear et brukervennlig nettlesertillegg.

TunnelBear Installation methods Screenshot

TunnelBear sin utforming og brukervennlighet

Utformingen på TunnelBear programvaren er fantastisk. De har tydelig brukt tid og krefter på hver visuelle detalj. I tillegg har de prøvd å gjøre bruk av VPN moro. Alt dette resulterer i en ryddig og oversiktlig VPN-programvare. Det er gøy å bruke TunnelBear fordi programvaren er så leken og visuelt tiltalende.

Brukervennligheten til TunnelBear-programvaren er meget god. Som bruker blir du ikke overdynget i valgmuligheter og innstillinger. Valg av serverlokasjon og tilkobling til serveren kan gjøres med et knappetrykk.

TunnelBear Settings and Map Screenshot

Som du kan se over er TunnelBear programvaren veldig ryddig. Det du ser er det du får. Sett bort fra kanskje noen ekstra valg, så er det du ser i bilde over alt du trenger.

Pris og betalingsmetoder

TunnelBear er ikke den billigste VPN-en, men heller ikke den dyreste. TunnelBear krever $4,17 per måned dersom du velger abonnement på et år. De har også en gratisversjon. Ulempen med denne er at du bare får 500 MB med data. Denne mengden vil ikke vare lenge til å se en film, så for de fleste av oss er ikke gratisabonnementet et aktuelt valg.

TunnelBear Subscription Prices

Som du kan se på bilde over har TunnelBear disse prisene for sine abonnementer.

 • Et gratisabonnement med 500 MB databegrensning
 • Et månedlig abonnement på $9,99 per måned
 • Et årlig abonnement på $49,99 per år eller $4,17 per måned

Du kan kun betale for ditt TunnelBear abonnement med et kredittkort eller Bitcoin. Det er flere kredittkortvalg. Men dersom du betaler med kredittkort gir du TunnelBear ganske mye personlig informasjon. Så hvis du ønsker å forbli anonym er det best å betale med Bitcoin. Det hadde vært fint om TunnelBear kunne akseptere betalinger gjennom PayPal og flere lokale betalingsalternativer i fremtiden.

TunnelBear Paymentmethods

Dessverre tilbyr ikke TunnelBear noen pengene-tilbake garanti. Og dette er ikke spesielt ideelt om de ønsker å tiltrekke nye brukere.

Kundeservice

TunnelBear SupportBearKundeservicen til TunnelBear kunne vært bedre. Våre spørsmål ble godt- og vennlig besvart, men det var litt vanskelig og komme i kontakt med dem uten en konto. Selv med en konto kan du ikke kontakte dem direkte. Du kan sende inn et spørsmål gjennom et standard kontaktskjema og du vil trolig få et svar innen 24 timer. Dessverre kan du ikke spørre mer enn et spørsmål i timen.

TunnelBear customer service

Dette gjør TunnelBear sin kundeservice veldig vanskelig og nå. Mange VPN-leverandører har en live-chat mulighet som gjør at du kan få svar på dine spørsmål raskt. TunnelBear svarer på spørsmålene dine høflig, men det tar mer tid enn med andre leverandører.

Konklusjon brukervennlighet TunnelBear

 • TunnelBear nettstedet er ryddig
 • Du kan installere TunnelBear på enhver enhet uten problemer
 • TunnelBear programvaren ser fantastisk ut og er enkel å bruke
 • Du kan betale for ditt TunnelBear-abonnement med kredittkort eller Bitcoin
 • Kundeservicen til TunnelBear er okay, men vanskelig og nå

Servernettverk TunnelBear

For å kunne fjerne blokkering av spesifikt nettinnhold er det viktig at din VPN-tjeneste har servere i forskjellige land. Hvis du vil ha tilgang til amerikansk Netflix innhold, for eksempel, så trenger du en VPN med servere i USA. Du kan også bruke VPN-en til å omgå nettsensur i ditt land ved å koble til servere i andre land. Nedenfor kan du finne all informasjonen om TunnelBear sitt servernettverk.

Antall servere og beliggenhet

TunnelBear har servere i over 20 land. Dessverre vil ikke TunnelBear avsløre hvor mange servere de faktisk har. De hevder dette vil utsette sikkerheten på sine servere. På nettstedet kan du se i hvilke land de har servere, bare ikke hvor mange.

TunnelBear Servers countries

TunnelBear gjør det enkelt å koble til den raskeste serveren. Hver gang du bruker tjenesten blir du automatisk koblet til den raskeste serveren.

Hvis du ser på mengden servere TunnelBear tilbyr er det ikke veldig imponerende. Men de har dog gode servere i de vanligste beliggenhetene. Og alle serverne deres gir stabile nettforbindelser.

Dedikert IP-adresse

TunnelBear tilbyr ikke dedikerte IP-adresser. De uttaler at de ønsker å starte med dette for bedrifter i fremtiden via «TunnelBear for Teams» planen. Om de noen gang vil tilby dette til privatkunder er uklart.

Konklusjon servernettverk TunnelBear

 • TunnelBear har raske servere i mer enn 20 beliggenheter
 • Av sikkerhetsgrunner røper ikke TunnelBear antall servere de eier
 • TunnelBear tilbyr ikke dedikerte IP-adresser
 • TunnelBear vil automatisk koble deg til den raskeste serveren

TunnelBear sine funksjoner

Ikke alle VPN-leverandører tilbyr de samme funksjonene. De ekstra funksjonene kan være akkurat det du leter etter noen ganger. For eksempel støtter ikke alle VPN-er Netflix eller torrents. Under kan du lese alt om TunnelBear sine funksjoner, inkludert kombinasjonen av tjenesten med Netflix og torrents.

TunnelBear og Netflix

TunnelBear støtter ikke Netflix. Det betyr at du ikke vil kunne bruke Netflix når du er koblet til en TunnelBear-server, verken innholdet i ditt eget land eller innholdet til for eksempel den amerikanske versjonen av Netflix. Hvis du ønsker å være beskyttet av en VPN, men også være i stand til å strømme dine favorittserier på Netflix så bør du heller se på ExpressVPN, Surfshark eller CyberGhost.

TunnelBear og torrents

TunnelBear tillater ikke P2P-trafikk. Det betyr at du ikke kan laste opp eller ned torrents når du er koblet til en TunnelBear-server. Tjenesten ønsker ikke å oppmuntre til nedlasting av ulovlige filer. Og dessverre betyr det at du heller ikke kan laste ned lovlige torrents heller. Dersom du ønsker en VPN-tjeneste som tillater torrents kan du se på NordVPN eller IPVanish.

GhostBear: et ekstra våpen mot sensur og hastighetsbegrensninger

GhostBearGhostBear er en ekstrafunksjon fra TunnelBear. Denne funksjonen hjelper til å utgi din krypterte data som normal data. Noen nettleverandører, selskaper og myndigheter kan begrense din netthastighet eller frihet når de oppdager at du bruker en VPN. Ved og la kryptert data se ut som vanlig trafikk med GhostBear vil ingen mistenke at du bruker en VPN.

TunnelBear nettlesertillegg for Chrome og Opera

TunnelBear har et nettlesertillegg for Chrome og Opera. Dette tillegget fungerer på samme måte som en vanlig VPN, bare i nettleseren din. Dette er ideelt om du ikke ønsker at all trafikken din skal gå gjennom din VPN. Videre er det en brukervennlig måte å omgå eventuelle geografiske restriksjoner på, for eksempel når du bruker Linux.

TunnelBear Blocker for Chrome

TunnelBear har utviklet sin egen reklameannonse blokkeringsverktøy for uønskede reklamer. Blokkeringsverktøyet for Chrome blokkerer ikke bare annonser, men beskytter ditt personvern også. Den blokkerer e-postsporing, for å sikre at ingen kan bruke sporings-pixel i reklame e-post til deg. Den blokkerer også ultrasonic-sporing. På denne måten kan ikke lydene som blir plukket opp av mikrofonen på din telefon brukes til sporing. I tillegg beskytter den mot Adobe Flash, informasjonskapsler, scripts, malware og nettleserfingeravtrykk. Den gjør alt dette for å beskytte ditt personvern på nettet.

TunnelBear Blocker

TunnelBear for Teams

TunnelBear BusinessTunnelBear har også en VPN-tjeneste for bedrifter som de kaller TunnelBear for Teams. Denne tilbyr de samme funksjonene som den vanlige VPN-en, men med noen ekstra fordeler. For eksempel har den en ekstra administrasjonsmulighet, prioritert kundestøtte, og muligheten til å legge til folk. Bedriftsversjonen av TunnelBear fungerer veldig bra. Og siden de ikke tillater Netflix eller torrent-nedlasting er tjenesten ideell for større bedrifter.

Konklusjon – Vår erfaring med TunnelBear

FordelerUlemper
Fin og brukervennlig programvareIngen Netflix tilgang
Enkel å installereTorrents ikke tillat
Nokså rimeligIngen dedikert IP
Innebygget kill switchKundeservice er vanskelig og nå
Gratisversjon med 500 MB databegrensning
Godt tilbud til bedrifter
GhostBear-mulighet som virker godt mot sensur og hastighetsrestriksjoner
TunnelBear er åpen om hva som logges
100% mer bjørnevitser enn med andre VPN-er

TunnelBear scorer godt på de fleste vanlige VPN-funksjonene. Hastigheten er høy, serverne er stabile og de tilbyr bra sikkerhet og personvern på nettet. I tillegg er det forfriskende å se hvor åpne TunnelBear er rundt deres regler angående logging. Men det er allikevel andre VPN-tjenester som tilbyr mer sikkerhet og personvern.

TunnelBear er en ganske god VPN for de fleste brukere. Programvaren er enkel å bruke, tilbyr nok beskyttelse, og ser fantastisk ut. TunnelBear gjør virkelig VPN tilgjengelig for alle.

For de mer avanserte VPN-brukerne tilbyr TunnelBear trolig ikke nok. En ulempe med TunnelBear er at de ikke tilbyr Netflix-støtte og ikke tillater torrent nedlasting. Videre har de servere i bare 20 land, som ikke er mye på VPN-markedet. TunnelBear fokuserer på kryptering og personvern, ikke på for eksempel å gå rundt geografiske restriksjoner. De prøver å kompensere for dette med GhostBear, men dette feiler allikevel på å løfte Netflix forbudet.

Alt i alt vil vi anbefale TunnelBear til nye VPN-brukere som ser etter litt ekstra sikkerhet og personvern.

Personlige ekspert vurderinger VPNoverview.com

“Veldig god og brukervennlig VPN ”
Vår score
8.0
Besøk TunnelBear