Anonym nedlasting med VPN

Scaricare file in modo anonimo con una VPN
Klikk her for et sammendrag av denne artikkelen
Last ned anonymt og trygt med en VPN

Å bruke en VPN er en veldig praktisk og effektiv måte å forbedre personvernet og sikkerheten din på nettet, mens du laster ned torrenter og andre filer. Takket være krypteringen en VPN tilbyr, blir datatrafikken din kryptert fullstendig.

Det betyr at (ondsinnede) tredjeparter ikke lenger kan spionere på deg når du laster ned noe. I tillegg skjuler en VPN den virkelige IP-adressen din, ved å lede datatrafikken din gjennom en ekstern server, før den når den tiltenkte siden.

En VPN vi virkelig anbefaler for anonym nedlasting, er ExpressVPN. ExpressVPN er tross alt en veldig trygg, anonym og personverninnstilt VPN-leverandør, som er i stand til å nå store nedlastingshastigheter!

Les resten av artikkelen nedenfor for mer informasjon om sikker og anonym nedlasting. Det er viktig at du vurderer lovligheten av tingene du laster ned. Dette er også diskutert i artikkelen.

Når det gjelder nedlasting, som med alle andre aktiviteter på nettet, vil du sannsynligvis laste ned så anonymt og trygt som mulig. Torrent-nettverk er veldig nyttige, men de kan også bli angrepet av ondsinnede parter som prøver å skaffe dataene dine. For det andre kan det oppstå noen spørsmål når du laster ned torrenter, for eksempel: Er det lovlig? Får jeg bøter? Dette er spørsmål vi vil ta opp i denne artikkelen.

Når det gjelder trygg og anonym nedlasting, er hovedfokuset i denne artikkelen, en VPN, et veldig nyttig verktøy for å forbedre personvernet og sikkerheten når du laster ned filer. Som sådan vil vi fortelle deg alt om bruk av dette praktiske verktøyet for å laste ned torrenter mye mer sikkert og anonymt i denne artikkelen.

Anonym nedlasting med VPN

Laptop Download

Prinsippet bak P2P-nettverk og torrenter er at brukere utveksler data på nettet, fra datamaskin til datamaskin. Dette kalles nedlasting og opplasting av innhold. Hvis du laster ned en fil fra et torrent-nettsted, sørger torrentprogrammet for at denne filen blir sendt til deg fra andre brukere. Disse andre brukerne har allerede denne filen på datamaskinen. De er uploaders (seeders), og du er downloader (leecher).

Ovennevnte er selvfølgelig nyttig, men tenk på følgende: basert på IP-adressen din, kan andre i torrentnettverket identifisere deg. Personvern og beskyttelse av dine personopplysninger er veldig viktig. Av denne grunn ville det være lurt å alltid koble til en VPN når du er på nett med datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen.

En VPN-tilkobling krypterer datatrafikken din og omdirigerer den via en ekstern server. Denne krypteringen gir deg ekstra beskyttelse mot hackere og spionprogramvare, som ofte finnes i torrent-nettverk. Videre beskytter en VPN dine personopplysninger og gir et nivå av anonymitet. Når du er på internett med en VPN, gjør du det via IP-adressen til en ekstern server.

På grunn av dette vil andre, for eksempel hackere og nettstedene du besøker, ikke kunne se din faktiske IP-adresse. På denne måten kan ingen koble dine handlinger på nettet til deg. Bruksområdene for en VPN er rikelig, og det er de forskjellige leverandørene også.

Viktig: Vær oppmerksom på at nedlasting av ulovlige filer med en VPN er forbudt og straffbart. Bruk bare VPN for å laste ned lovlig innhold. Vi vil fortelle deg mer om dette senere i denne artikkelen.

Komme i gang med en VPN

Det er veldig enkelt å komme i gang med en VPN. Bare følg de enkle trinnene nedenfor, og du er beskyttet av en VPN:

 1. Velg en god og pålitelig VPN-leverandør og opprett en konto på VPN-nettstedet. Vi kan anbefale ExpressVPN.
 2. Last ned VPN-programvaren fra den offisielle nettsiden til den valgte VPN-leverandøren.
 3. Installer VPN-programvaren.
 4. Logg på VPN-programvaren.
 5. Velg ønsket VPN-server.
 6. Slå på VPN-en og datatrafikken din blir kryptert. Du kan nå laste ned mer sikkert og anonymt.

Installing VPN Step by Step Desktop

Du vil sannsynligvis ikke engang legge merke til at du er koblet til en VPN. Det er et program som du slår på og som kjører i bakgrunnen på datamaskinen, bærbar PC, nettbrett eller telefon. Når VPN-tilkoblingen er aktiv, kan du faktisk surfe på Internett på samme måte som vanlig, men du er mye mer anonym og sikker. Du kan også laste ned filer anonymt og sikkert.

Tips: Som vi antydet, vil du oppleve lite ulemper når du bruker en VPN. Imidlertid, ved å omdirigere trafikken din gjennom en ekstern server og kryptering, kan forbindelsen din bli noe tregere. Imidlertid kan du vanligvis løse dette ved å bruke en god VPN med raske tilkoblinger, for eksempel ExpressVPN.

Skjul IP-adressen din når du laster ned

Noen mennesker som laster ned torrenter ulovlig eller streamer filmer og show gjennom tjenester som Popcorn Time eller Kodi, bruker en VPN for å skjule IP-adressen. Opphavsrettsorganisasjoner klarer ikke å spore hva disse menneskene gjør på nettet.

Selvfølgelig bør du ikke bruke en VPN for ulovlig opplasting og nedlasting av musikk, filmer og serier. Det er ikke nødvendigvis ulovlig å laste ned ting fra et torrent-nettsted. Det er mye brukbart lovlig innhold tilgjengelig via P2P-nettverk.

Når er anonym nedlasting gjennom Torrents og P2P-nettverk ulovlig?

Nedlasting på nettet via torrent-nettsteder og P2P-nettverk i seg selv er ikke ulovlig. Noe å se opp for er at du handler i samsvar med gjeldende lover om opphavsrett når du laster ned filer. Hvis innholdet er beskyttet av opphavsrett og du laster ned eller laster det opp, er det ulovlig. Dermed avhenger det av innholdet du laster ned om det er lovlig eller ikke.

Torrent-nettsteder er stedet der du finner trackerne dine, slik at du kan torrente filene du vil ha. Det er ikke et komplisert system, men det er viktig å vite en ting om disse nettstedene: de er de som er mål for aksjoner mot piratkopiering.

Noen torrent-sider har dårlig rykte hos copyright-organisasjoner fordi folk vil bruke disse nettstedene til å utveksle ulovlig materiale. De mest kjente eksemplene på slike nettsteder er KickAss Torrents og The Pirate Bay. På The Pirate Bay deler og laster folk ofte ned filmer, serier og musikk som er copyright. Det samme skjer på mange nettsteder som fungerer som alternativer for The Pirate Bay.

Regjeringer prøver hele tiden å stenge disse torrent-nettstedene, noe som resulterer i at disse nettstedene ofte endrer serverplasseringen, og det kan også bety at favoritt-torrent-nettstedet noen ganger ikke vil være oppe. Det er blir gjort tildels store anstrengelser internett-leverandører for å blokkere eller lukke torrent-nettsteder. Likevel er det fortsatt flere torrent-nettsteder som er aktive og trygge.

I flere og flere land har opphavsrettsorganisasjoner lov til å samle inn informasjon om menneskene som er aktive på torentsider og strømmetjenester. De overvåker IP-adressene til de som ulovlig laster ned og laster opp filmer, serier, bøker og musikk eller bruker ulovlige strømmetjenester.

Når de har funnet IP-adressene til personer som laster oppe eller ned ulovlig, har de til og med begynt å bøtelegge folk i noen land. Dette er grunnen til at noen nedlastere har begynt å bruke en VPN for å skjule IP-adressen.

Husk imidlertid at du alltid bør gjøre deg kjent med gjeldende lover om opphavsrett før du laster ned noe og handle i samsvar med disse.

Ting som generelt blir sett på som ulovlige:

 • Deling eller nedlasting av programvare, som spill, på torentsider.
 • Laste ned eller dele filmer eller serier med copyright.
 • Dele eller laste ned musikk som ikke er betalt for.

Lovligheten av Torrent- og P2P-programmer

Bittorrent logo

Ja, nedlastingsplattformer som BitTorrent og Utorrent er lovlige. Du kan bruke disse til å laste ned programvareoppdateringer, et demo-spill eller en filmtrailer. I disse tilfellene er det ikke ulovlig fordi du ikke krenker andres opphavsrett. Igjen blir det bare ulovlig når innholdet du laster ned er beskyttet av en copyright.

Det kan være vanskelig å avgjøre om det er copyright på en fil eller ikke. Som en tommelfingerregel er det copyright hvis du kan kjøpe det et sted.

Beste VPN-er for Torrent og P2P og nedlasting

For å sikre din internettforbindelse for sikkerhets- og personvernformål, er det lurt å bruke en VPN når du laster ned (eller gjør noe på nettet for den saks skyld). Dessverre er ikke alle VPN-leverandører kompatible med nedlasting av P2P. Dette er grunnen til at vi nedenfor har listet opp 3 VPN-leverandører som tillater anonym nedlasting (torrent) og gir sikre, stabile og raske tilkoblinger.

La oss sjekke ut de beste VPN-ene for torrenting!

1. ExpressVPN for anonym nedlasting

ExpressVPN er ideelt for nedlasting av torrenter. Denne leverandøren har ingen juridiske forpliktelser til å dele informasjon om sine brukere med tredjeparter. Eierne av selskapet tok den strategiske avgjørelsen om å registrere selskapet på De Britiske Jomfruøyene, som er et paradis for de som er opptatt av personvern. Selskaper på De britiske jomfruøyene ikke pålagt å lagre logger som inneholder brukernes internettaktiviteter. Som sådan sier ExpressVPN at de ikke lagrer noen brukerlogger overhodet.

Videre er de øverst på vår generelle liste over de beste VPN-leverandørene. Vi må merke oss at de er i den øvre enden av spekteret både i kvalitet og pris. Tjenestene deres er ikke billige, men igjen tilbyr de premium, trygge, ultrahurtige tilkoblinger av høy kvalitet, praktisk talt perfekte for anonym nedlasting. Dette er en viktig funksjon for nedlasting av store filer.

Kundesupporten deres (24/7) er veldig bra, og applikasjonene er brukervennlige. Det er også veldig fint at de har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Dette lar deg prøve tjenestene deres uten risiko.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
 • Super rask og enkel VPN
 • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
 • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

2. NordVPN for anonym nedlasting

NordVPN har hovedkontor i Panama, noe som betyr at de ikke er lovpålagt å lagre brukerlogger. Dette betyr at de ikke registrerer noen av handlingene dine på nettet.

De tilbyr en sikker forbindelse som vil gi deg et stort nivå av anonymitet. NordVPN lar deg bruke VPN-en deres med seks samtidige oppkoblinger med bare ett abonnement.

Viktigst, NordVPN er kompatibel med nedlasting av P2P. De har spesielle servere for nedlasting av torrenter. Disse serverne er veldig raske, og du kan laste ned filer på kort tid.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
 • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
 • Fin og tilfredsstillende applikasjon
 • Ingen logger
Besøk NordVPN

3. Surfshark for anonym nedlasting

Surfshark er et flott alternativ for nedlastere som ønsker å forbedre personvern og sikkerhet uten å bli blakk. Surfshark er faktisk den billigste, ekte premium-VPN-en vi har klart å finne.

Selv om prisen er lav, kompromitterer Surfshark imidlertid ikke sikkerhet og personvern. Som ExpressVPN er Surfshark faktisk offisielt registrert på De Britiske Jomfruøyene, noe som betyr at de ikke trenger å lagre brukerlogger.

På toppen av dette tilbyr de solid kryptering, gode protokoller og tilbyr en god balanse mellom hastighet og sikkerhet når det gjelder serverne deres. Som sådan lar Surfshark ned store torrentfiler komfortabelt, trygt og anonymt.

Til slutt kommer Surfshark med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, slik at du kan prøve det selv før du forplikter deg.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
 • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
 • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
 • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Hvorfor bør jeg ikke bruke en gratis-VPN for Torrenting?

I tillegg til betalte VPN finnes det også gratis VPN-tjenester. De frister, fordi du ikke trenger å betale noe på forhånd, men vi anbefaler dem ikke.

For det første, de fleste gratis VPN-er har logger over når du brukte dem, og når du kom tilbake på din faktiske forbindelse. Det er skadelig for anonymiteten din på nettet. I tillegg får gratis VPN-er mye trafikk og derfor begrenser de båndbredden din. Det betyr at det vil være veldig vanskelig å laste ned noe siden forbindelsen din blir strupet av VPN-en du bruker.

En annen grunn som taler mot nedlasting med gratis VPN er at mange gratis VPN-er ikke støtter torrenting.

På toppen handler betalte VPN-er ikke bare om å skjule forbindelsen din. De har også et ekstra lag med generell sikkerhet. De fleste VPN-er har andre sikkerhetsfunksjoner, for eksempel har de en automatisk «kill-switch» i tilfelle forbindelsen til VPN-en går tapt.

Så gjør deg selv en tjeneste – hvis du vil bruke torrents, bruk en betalt VPN.

Alternative nedlastingsmetoder

Vil du heller bruke en annen metode for å laste ned i stedet for en VPN? For den mer teknisk orienterte brukeren finnes det alternative metoder for å laste ned anonymt. For eksempel er det muligheten til å bruke Tor-nettleseren, BTguard eller en seedbox. Tor er en anonym nettleser som fragmenterer og krypterer internettrafikken din. Dette gjør det uleselig for andre. Som sådan er Tor-nettleseren et alternativ for anonym nedlasting.

Imidlertid vil mange foretrekke en VPN fordi Tor-nettleseren er mindre brukervennlig og fungerer tregere enn mange VPN-tjenester. Når du laster ned torrenter via Tor, reduseres hele Tor-nettverket. Tors kapasitet er begrenset, og når mange laster ned torrenter, blir nettverket overbelastet.

Nedlastingshastighetene er også ofte betydelig lavere. Tor er heller ikke 100% anonym.

Siste tanker

Du kan bruke en VPN for å laste ned anonymt fra torrent-nettverk. Takket være VPN-kryptering er det mye vanskeligere for tredjeparter å spionere på deg mens du laster ned. I tillegg vil de som sporer IP-adresser til personer som laster ned ikke kunne se din personlige IP-adresse, men vil i stedet se IP-adressen VPN gir deg. Som sådan er dine personopplysninger og personvern mye bedre beskyttet mot hackere, spyware og andre ondsinnede parter.

Ikke alle VPN-leverandører tillater nedlasting på torrent-nettsteder eller gjennom P2P-nettverk. En grunn til dette er at de vil forhindre brukere fra å laste ned ulovlig materiale. Avhengig av hvilket land VPN-leverandøren er registrert i, kan ulovlig nedlasting føre til problemer med myndighetene. Det kan skje at en VPN-leverandør tillater nedlasting på utvalgte servere. Dette avhenger av plasseringen til serverne og lovgivningen i det landet.

Hvis en VPN-leverandør tillater nedlasting, kan du vanligvis anta at dette vil skje trygt og anonymt, forutsatt at det er en god VPN. Hvis du velger ExpressVPN, NordVPN eller Surfshark, kan du være trygg på at du trygt og komfortabelt kan laste ned torrenter!

Slik laster du ned anonyme spørsmål - Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om anonym nedlasting? Ta en titt på spørsmålene nedenfor. Klikk på et spørsmål for å se svaret på spørsmålet ditt.

Med et VPN kan du laste ned torrenter på en mer anonym og sikker måte uten at IP-adressen din er synlig. En VPN beskytter IP-adressen din og krypterer internettrafikken din.

Vi anbefaler ExpressVPN for anonym nedlasting. Denne VPN-en er veldig sikker, rask og personvernfokusert. Med ExpressVPN kan du laste ned filer uten forsinkelse.

Vi anbefaler ikke bruk av gratis VPN-er for nedlasting. Gratis VPN-er er ofte ikke sikre og fører logger. Videre får gratis VPN-er mye trafikk, og de begrenser båndbredden din. Dette gjør det vanskelig å laste ned ting.

Dette avhenger av innholdet du laster ned. Nedlasting på nett via torrent-nettsteder og P2P-nettverk i seg selv er ikke ulovlig. Noen filer er imidlertid beskyttet av copyright. Det er ulovlig å laste ned opphavsrettsbeskyttet innhold.

Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.