Slik sender du helt anonyme e-poster

Laptop with locked email on it
Klikk her for å få et raskt sammendrag av denne artikkelen
Sammendrag: Slik sender du helt anonyme e-poster

Du har en rekke forskjellige alternativer når det gjelder å sende anonyme e-poster. Disse inkluderer følgende:

 • Bruker en anonym e-post tjeneste
 • Registrerer deg for en e-postkonto for brenner

Vi anbefaler å prøve ProtonMail. Med sitt brukervennlige grensesnitt og rimelige prisnivåer, er de et av de ledende anonyme e-post alternativene som er tilgjengelige.

Sørg også for å ta hensyn til følgende tips:

 • Registrer deg for en brenner e-post med en VPN for å holde IP-adressen din privat.
 • Ikke få tilgang til din anonyme e-postkonto hjemme.
 • Aldri oppgi din personlige informasjon noe sted.
 • Bruk falsk informasjon så mye som mulig.
 • Når du registrerer deg for og logger på en anonym e-postkonto, bruker du en VPN for å skjule din IP.

For mer informasjon om å sende anonyme e-poster, les artikkelen nedenfor.

Har du prøvd å finne ut hvordan du sender en anonym e-post? Kanskje du jobber som journalist og trenger å kommunisere anonymt med kilder. Eller du kan prøve å sende sensitiv informasjon og ikke vil at den skal spores tilbake til deg. Uansett årsak, er det viktig å sende anonyme e-poster for mange mennesker daglig.

Hvis du vil sende en e-post anonymt, men er usikker på hvor du skal begynne, har du kommet til rett sted. I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du kan sende anonyme og ikke sporbare e-poster, og gi noen ekstra tips når det gjelder å sende e-post uten å få dem sporet tilbake til deg.

Når du prøver å sende en anonym e-post, er det viktig at du gjør det riktig første gangen for å sikre personvernet ditt. Vi hjelper deg med å sørge for at hver anonym e-post du sender, holder navnet ditt og din personlige informasjon borte fra alle nysgjerrige øyne ved å gi deg råd.

Slik sender du sporbare e-poster

For å sende en anonym e -post må du sørge for at e -posten ikke kan spores tilbake til deg på noen måte. Det betyr ikke bare at du må bruke en anonym e-postadresse, du må også sørge for at e-posten er kryptert og andre ikke kan se IP address til stedet e-posten kommer fra. De to vanligste måtene å sende anonymt på er:

 1. Send e-post med en anonym e-post tjeneste.
 2. Send e-post med en e-postkonto for brenner.

Du kan til og med kombinere de to for å være ekstra trygge: lag en e-postkonto med en anonym e-post tjeneste.

Du finner mer informasjon om brenner kontoer og anonyme e-post tjenester nedenfor.

Bruk en anonym e-post tjeneste til å sende en sikker e-post

ProtonMail Logo IconAnonyme e-post tjenester spesialiserer seg på å gi brukerne en helt sikker og anonym måte å sende e-post på nettet. Dette er et flott alternativ hvis målet ditt er å ikke bli sporet av eksterne parter. Disse tjenestene krever vanligvis svært lite informasjon om deg når du registrerer deg, og de kan konfigureres til å slette e-postene dine automatisk fra serverne.

Anonyme e-post tjenester holder e-posten din sikker på en rekke måter. For det første bruker disse sikre e-post leverandørene ende-til-ende kryptering . Dette gjør disse e-postene vanskeligere å fange opp enn vanlige e-postmeldinger som går gjennom en ukryptert tunnel. I tillegg til det, krypterer de e-postene selv. Dette betyr at hver e-post blir kodet, slik at bare autoriserte brukere kan lese den. Selv om noen klarer å fange opp denne e-posten (noe som er svært lite sannsynlig), kan de fortsatt ikke lese den fordi selve e-posten er forvrengt.

Denne krypteringen øker personvernet, men hjelper ikke alltid på brukervennligheten. For eksempel fordi Googles programvare faktisk kan skanne innholdet i e-postene dine, kan du søke i innboksen din etter emner, innhold og filer. En sikker e-post leverandør som ProtonMail velger kryptering og personvern fremfor å kunne søke i e-postboksen din, noe som betyr at du ikke kan bruke en søkefelt til å skanne gjennom e-postene dine. Dette kan gjøre ProtonMail litt mindre brukervennlig, men mye tryggere.

Mange sikre e-post leverandører er også lokalisert i land som ikke trenger å gi opp data til andre land. Noen land deler informasjonen sin med andre. Det er best for en sikker e-post leverandør å være i et land som ikke deler sine data og ikke er tvunget til å holde styr på visse data. Noen eksempler på trygge land er Sveits og De britiske jomfruøyene.

For å oppsummere, hjelper en sikker e-post leverandør deg med å sende anonyme e-poster fordi:

 1. De bruker ende til ende kryptering mellom deg og mottakeren, noe som gjør det vanskeligere for andre å fange opp e-posten.
 2. De krypterer også e-postene selv, noe som betyr at selv om noen klarer å fange e-posten, er den kodet og derfor uleselig.
 3. De trenger ikke tilgang til innholdet i e-postene dine for søke formål.
 4. Mange sikre e-post leverandører er lokalisert i et land som ikke trenger å dele dataene sine med andre organisasjoner.
 5. De ber deg ikke om mye personlig informasjon når du registrerer deg for en e-postadresse.
 6. De kan konfigureres til å slette e-poster automatisk.

Den klart mest populære og beste anonyme e-post tjenesten akkurat nå er ProtonMail. ProtonMail er en sikker e-post leverandør som tilbyr både gratis og betalte planer. De er basert i Sveits og jobber med de høyeste nivåene for kryptering og personvern. ProtonMail er enkel å bruke og kjører på åpen kildekode-programvare. Dette er perfekt hvis du vil sende og motta e-post anonymt. Den har til og med PGP-kryptering fullt integrert i programvaren. Hvis du er interessert i å bruke en sikker e-post leverandør, må du prøve ProtonMail ved å klikke på den oransje knappen nedenfor:

Get ProtonMail

Bruke en e-postkonto for brenner til å sende en anonym e-post

Laptop Screen Burner Email IconEn brenner e-post er en konto du oppretter for et enkelt, vanligvis midlertidig formål, for eksempel å sende en anonym e -post eller bruke den når du registrerer deg for forskjellige online plattformer. Hvis du vil være ekstra trygg, kan du bruke en sikker e-post leverandør som en brenner konto. På denne måten vil du ikke bare kunne beskytte identiteten din ved å bruke en e-postkonto som ikke kan spores tilbake til deg, men du vil også ha den ekstra fordelen med å ha ekstra sikkerhet på alle e-poster du sender.

Sørg alltid for at du bruker en e-post adresse som ikke kan spores tilbake til deg på noen måte, form eller form. Ikke bruk navn, adresse, fødselsdato eller lignende informasjon som kan brukes til å identifisere deg. Den sikreste måten er å bruke en anonymisert tegnrekke.

Hvis du virkelig ønsker å være helt anonym, kan det være lurt å bruke en VPN før du registrerer deg og logger deg på brennerens e-post adresse. Dette sikrer at ikke engang e -postleverandøren har din faktiske IP-adresse. En flott VPN som har sin egen sikre e-post tjeneste er ProtonVPN:

ProtonVPN
Fra
$4.00
7.9
 • Sterk kryptering
 • Spesialiserte servere
 • Mange valgmuligheter
 • Vanskeligere for nybegynnere
Besøk ProtonVPN

Tips for å sende anonyme e-poster

Nå som du har en bedre ide om det grunnleggende for å sende anonyme e-poster, gir vi deg en oversikt over noen grunnleggende sikkerhetstips for å beskytte din identitet og personlige informasjon på nettet. Her er en klar liste over tips for å holde deg beskyttet:

 1. Bruk en VPN til å maskere IP-adressen din før du registrerer deg eller signerer i til din sikre e-post tjeneste og endre passordene dine jevnlig.
 2. Ikke få tilgang til din anonyme e-post fra Wi-Fi hjemme. Bruk et offentlig hotspot.
 3. Opprett en ny e-postkonto (en såkalt brenner e-post) når du registrerer deg for en ny tjeneste eller når du vil sende en anonym e-post.
 4. Bruk aldri navnet ditt, sted, fødselsdato eller annen informasjon som kan spores tilbake til deg i din e-post adresse. Det er best å bruke en randomisert tegne rekke som navnet på e-post adressen din.
 5. Bruk falsk informasjon, for eksempel falsk fornavn og etternavn, når du registrerer deg for en e-post adresse.
 6. Ikke bruk ditt personlige telefonnummer for å bekrefte e -postadressen din. Se om du kan hoppe over dette trinnet når du registrerer deg i stedet.
 7. Dette kan tale for seg selv, men ikke legg noen personlig informasjon i e-postene dine. Ikke legg ved filer som inneholder personlig informasjon.

Hvis du virkelig er personvern bevisst, kan du til og med vurdere å sette opp et privat arbeidsområde. Du kan for eksempel bruke tipsene fra artikkelen vår «Slik Trygg tilgang til det mørke nettet» for å sette opp et arbeidsområde på en egen USB og bruke Tor nettleseren og/eller en VPN til å bli helt anonym. Og hvis du virkelig vil gå en ekstra mil, kan du til og med få en egen bærbar datamaskin som er satt opp for å beskytte personvernet ditt så godt som mulig. Men for de fleste burde tipsene ovenfor være nok til å beskytte identiteten din når du sender en e-post.

Slik oppretter du en anonym e-postkonto

For å opprette en anonym e-postkonto må du først velge en e-post leverandør. I denne hurtig guiden bruker vi den betalte versjonen av ProtonMail som vår sikre e-post leverandør. Dette er leverandøren vi personlig vil anbefale, spesielt fordi du kan bruke flere adresser når du velger den betalte versjonen.

 1. Gå til ProtonMails nettsted på https://protonmail.com/ og få en avtale for å komme til skjermen der du må registrere deg ved å opprette en e-post adresse og et passord.
 2. Velg et brukernavn, passord og ikke fyll ut en e-post adresse for å gjenopprette ProtonMail informasjonen fordi dette er mindre privat.
 3. Logg deg på ved å bruke legitimasjonen du nettopp har opprettet.
 4. Klikk på «Oppgrader» og velg et abonnement som passer deg.
 5. Velg kontanter eller Bitcoin å betale for abonnementet ditt. Disse to betalingsmåtene er de beste alternativene for personvern.

Og det er det. Slik oppretter du en anonym e-postkonto fra bunnen av.

Hvorfor folk vil sende anonyme e-poster

Det er en rekke situasjoner der du vil sende en anonym e-post. Nedenfor finner du en rask oversikt over noen av grunnene til at du, eller noen andre, vil sende e-post anonymt.

Grunn til å sende anonyme e -posterDetaljer
Du vil unngå spam og sporingNår du logger deg på plattformer eller nettsteder med din personlige e-postadresse, gir du bort din personlige informasjon for å bli brukt slik disse selskapene ønsker. Noen store teknologiselskaper samler inn denne informasjonen og deler den med tredjeparter eller bruker den selv til reklame.

Den beste måten å unngå spam meldinger på din primære e-postkonto er å bruke en sekundær e-postadresse du ikke bryr deg om. Hvis du prøver å unngå tredjeparts sporere, bør du bruke en brenner e-post som ikke inneholder noen ekte personlige detaljer, sammen med en VPN og privat nettleser som f.eks. Tor.

Du jobber i en offentlig ansikt rolleHvis din karriere regelmessig setter deg i offentligheten (for eksempel på grunn av en jobb i politikk eller politimyndigheter), må du kanskje bruke en anonym e -postkonto når du sender e -post. Dette gjelder også journalister, siden de må kommunisere med kilder og dele sine funn gjennom muligens sensitive undersøkelser.
Du er en varsler eller må sende «risikofylt» informasjonEn varsler er noen som avslører viss informasjon fra en privat setting for offentligheten. En kjent varsler er Edward Snowden. Men det kan også være noen som for eksempel publiserer informasjon om feilbehandling i firmaet sitt.

Når du sender e-post som inneholder farlig eller sensitiv informasjon, setter du din egen sikkerhet på spill. Hvis din identitet er kjent, kan du bli møtt med gjengjeldelse i form av å bli sparket, svartelistet eller saksøkt. Disse mulige konsekvensene viser hvor viktig det er for varslere å beskytte sin identitet.

Du er i et land med et undertrykkende regimeEn annen grunn til at du vil sende anonyme e-poster, er hvis du bor i et land der din online aktivitet spores av regjeringen. Denne sporing vil også inkludere e-postene du sender, og innholdet i disse e-postene kan muligens bli lest av et utilsiktet publikum.

Dette er spesielt farlig hvis du sender en e-post som inneholder informasjon som kan bringe deg i juridiske problemer eller sette deg i fare på grunn av det politiske klimaet i landet du bor i.

Tilleggsressurser

Vi har en rekke nyttige artikler og guider som vil fortelle deg enda mer om online anonymitet og sikkerhet. Her er bare noen av ressursene du bør sjekke ut hvis du er interessert i å vite mer om hvordan du kan være trygg på nettet:

Slik sender du anonyme e-poster - Vanlige spørsmål

Har du et spesifikt spørsmål om å sende helt anonyme e -poster? Sjekk gjerne ut våre vanlige spørsmål nedenfor!

Nei. Det er ikke handlingen med å sende en anonym e-post som er ulovlig, men snarere det potensielle innholdet i e -posten. Hvis meldingen du sender bryter landets lover, vil selve meldingen bli ansett som ulovlig. Imidlertid er måten du sender det ikke ulovlig. For eksempel. Hvis du utpresser eller truer noen anonymt via e-post, vil selve utpressingen bli ansett som ulovlig handling.

Den beste måten å opprette en helt ikke sporbar e-postadresse på er å bruke tjenestene til en anonym e -postleverandør, for eksempel ProtonMail, sammen med en anerkjent VPN. Til slutt kan du bruke disse tjenestene gjennom Tor nettleseren for å sikre at din personlige informasjon og IP -adresse er helt skjult for alle som kan prøve å spore dem.

Selv om det som regnes som den beste anonyme e-post tjenesten avhenger av dine behov, er det mest populære valget ProtonMail. Grunnen til at så mange bruker ProtonMail er fordi den gir brukerne PGP kryptering. Den har også en policy for null kunnskap, noe som betyr at ingen kan snuse på meldingene dine.

Vi vil fraråde å bruke Gmail hvis du vil sende anonyme e-poster.

Du kan bruke Gmail til å opprette en brennerkonto med falsk informasjon. Men det er fremdeles ikke den mest private måten å sende en e-post på. Du må oppgi et telefonnummer for å bekrefte kontoen, noe som kan være et dårlig alternativ avhengig av situasjonen din.

Husk at Google fremdeles kan få informasjonen din fra telefonnummeret ditt, samt din posisjon og online aktivitet.

Hvis du bare trenger å motta e-post, kan du bruke en e-post leverandør som bare er innboks. Et populært valg for denne tjenesten er TrashMail, som gir deg opptil 25 engangs e-post meldinger fra 16 domener. TrashMail holder den virkelige adressen din anonym og har en levetid som automatisk sletter kontoen etter at den angitte tiden har gått.

PGP kryptering brukes til å sende krypterte e-poster og kryptere sensitive filer. PGP er standarden for e-post sikkerhet fordi den bruker en kombinasjon av symmetrisk nøkkel kryptering sammen med offentlig nøkkel kryptering. Anonyme e-post leverandører bruker PGP kryptering for å holde din identitet og personlige informasjon skjult og sikker når du sender og mottar e-post.

International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.