Kickass Torrents alternativer: De beste sidene

Smartphone with pirate on top of it next to a desktop computer with the KickAss Torrents Logo
Les et kort sammendrag av artikkelen:
Kickass Torrents alternativer: Et sammendrag

Siden Kickass Torrents ble stengt ned av et myndighetene i USA har folk funnet alternativer for sine torrent-behov. Her er noen av de mest populære alternativene til Kickass Torrents:

  1. The Pirate Bay
  2. RARBG
  3. 1337X
  4. Torrentz2
  5. YTS
  6. EZTV
  7. Zooqle
  8. TorrentDownloads
  9. Torrents.io

Planlegger du å laste ned torrents så forsikre deg at det du laster ned er trygt og lovlig. For å beskytte deg selv og være helt anonym under nedlasting er det anbefalt å alltid bruke en VPN, slik som NordVPN.

Les vår fulle artikkel under for å lære mer om Kickass Torrents, nedstengningen, og de mange alternativene på internett.

Kickass Torrents pleide være en av de mest kjente torrent-sidene på internett. Den hadde et stort bibliotek, gode hastigheter, brukervennlig utforming, et fint design for å være på tidlig 2010-tallet, og et stort navn. Tjenesten er ikke det den en gang var lenger, så la oss se på noen alternativer folk bruker til Kickass Torrents. Men først skal vi se på hva som skjedde med den originale Kickass Torrents.

Hva skjedde med Kickass Torrents?

Hovedsiden ble stengt ned for noen år siden. Dette var resultatet av en politiaksjon ledet av Homeland Security Investigation og Internal Revenue Service, begge er amerikanske organisasjoner. Hvis du prøver å nå den originale versjonen av Kickass Torrents vil du se følgende melding:

KickAss Torrents stengt domene

Med andre får du ikke tilgang til nettstedet. Du får bare en skummel advarsel fra FBI. Men det finnes en kopiside ute som ser nøyaktig lik ut som den originale Kickass Torrents og har til og med det samme navnet.

Kickass Torrents speilside

Så, bør du bruke dette nye Kickass Torrents (KAT) nettstedet til dine torrent-behov? Vi har vår tvil. Selv om mange anbefaler denne siden i sin liste over beste torrent-sider fraråder vi å bruke den. Det er fordi det er noe med denne siden som gjør nedlasting mer komplisert enn det bør være.

Hvis du vil få tak i en tracker fra den nåværende versjonen av KAT, må du installere et tillegg for din nettleser. Fra navnet å bedømme er dette tillegget en form for PDF-konverterer. Vi installerte den ikke ettersom vi ikke stoler på dette tillegget, som kan forårsake alvorlige sikkerhets- og personvern bekymringer.

Men det betyr ikke at du ikke kan bruke torrents lenger. Vi vil anbefale deg å være forsiktig når det komme til torrenting – nedlasting av torrents kan være ulovlig  i noen tilfeller, og kan også føre til noen sikkerhetstrusler. Før du gjør noe på en torrent-side så vær sikker på at det du gjør er lovlig i landet ditt.

Ønsker du å laste ned en torrent er det lurt å bruke troverdige kvalitetssider. Her er Kickass Torrents-alternativene som folk bruker.

Kickass Torrents alternativer

Nedstegningen av Kickass Torrents er en del av et forsøk på å begrense brudd på opphavsrettighet som torrenting har muliggjort. Men folk som ønsker å bruke torrents har funnet mange alternativer. La oss snakke om de mest populære.

The Pirate Bay

The Pirate Bay

Nettsted: Besøk en fungerende Pirate Bay Speil

Merk: Pirate Bay er blokkert i mange land (til og med speil nettsteder), så du trenger kanskje en VPN  for å endre din virtuelle plassering og oppheve blokkeringen av Pirate Bay.

The Pirate Bay er kjent i torrent-verden, med titalls millioner besøkende hver måned og samme mengde filer i biblioteket, raske hastigheter og flott utforming.

Siden skiller seg også ut grunnet sikkerhetsfunksjonene: de har et dedikert samfunn som gledelig lar deg vite når en torrent ser risikabel ut. I tillegg har siden visuelle tagger som forteller deg når en torrent har blitt flagget som sikker- eller potensielt farlig.

The Pirate Bay er kjempen i torrent-verden, og er et mer enn godt nok alternativ til Kiackass Torrents. Faktisk er den sannsynligvis bedre i mange kategorier. Men i noen land, er The Pirate Bay bannlyst, som får folk til å se etter alternativer til denne plattformen også.

Speil: thepiratebay.vip, thepirate-bay.org, thepiratebay.rocks.

RARBG

RARBG

Nettsted: RARBG nettsted

RARBG er en annen toppkandidat i verden av torrent-sider Denne har eksistert siden 2008 og har rundt 40 millioner besøk i måneden.

Selv om utformingen på RARBG er litt mer klønete enn på Pirate Bay og Kickass Torrents – og siden er utvilsomt styggere – så gjør den opp for dette ved å tilpasse seg din opplevelse. Navigering på RARBG gjør at man kan se topp-ti torrents i flere kategorier så vel som siste nyheter om kjente digitale produkter.

Men RARBG er litt verre når det gjelder bruker av annonser. Dette er gode nok grunner til at folk generelt holder seg til The Pirate Bay for sine generelle torrent-behov.

Speil:rarbg.is, rarbgunlock.com, rarbgmirror.com.

1337X

1337X

Nettsted: 1337X nettsted

La oss snakke mer om nisjesider: 1337X er ingen kjempe som The Pirate Bay eller RARBG. Biblioteket er betydelig mindre, og de som ser etter spill vil bli skuffet av 1337x. Men tross dette er ikke 1337X et dårlig valg for torrents.

De har rundt 50 millioner besøk per måned, mest grunnet fokus på filmer, TV-programmer og musikk. For mange brukere er 1337X deres toppvalg for denne typen innhold spesielt siden de lar deg bruke systemet til å sortere etter prisnominasjoner. På toppen av dette har nettstedet heller ingen truende annonser og tilbyr gode hastigheter på rundt 3-4 MB/s.

Speil: 1337x.to, 1337x.st, x1337x.ws, x1337x.eu, 337x.se, 1337x.is, 1337x.gd.

Torrentz2

Torrentz2 Logo

Nettsted: Torrentz2 nettsted

Torrentz2 er enda mer nisjeside enn 1337X siden den fokuserer kun på musikk-torrents. Som resultat har den det største musikkbiblioteket av alle torrent-sider – men husk at mange av disse torrentene inneholder materiale som er beskyttet av opphavsretten og er trolig ulovlige.

En ulempe med Torrentz2 er at annonsene er nokså plagsomme. Hastighetene er også i den nedre båsen, og de har ikke mange søkevalg for å søke etter musikk. Som oftest bruker folk Torrentz2 hvis de ikke kan finne favorittalbumet eller sangen sin ett annet sted.

Speil:torrentz2eu.org, torrentz.eu

YTS

YTS logo

Nettsted: YTS nettsted

YTS er utvilsomt den beste torrent-siden for brukere som er interessert i å finne filmer. Med over 75 millioner besøk per måned, hastigheter på 3-4 MB/s og utmerket design så er YTS siden du går til for film-torrents. Men som med mange andre nettsteder på denne listen tilbyr den mange ulovlige torrenter av populære filmer, så vær varsom med hva du laster ned.

Ikke bare er designet til YTS utmerket, men biblioteket er også imponerende. Den har millioner av torrents, inkludert sjeldne eldre titler i HD.

Speil: yts.am, yts.pm, yts.gm (så langt har aldri siden blitt tatt ned)

EZTV

EZTV Logo

Nettsted: EZTV nettsted

EZTV er ikke akkurat en vakker side. Måledataen er heller ikke imponerende sammenlignet med andre sider: 20 millioner besøk per måned og en hastighet på 2-3 MB/s. Allikevel er det verdt å nevne denne siden av flere grunner.

EZTV er et godt alternativ til Kickass Torrents fordi de har den største samlingen av TV-programmer på nettet med millioner av trackere. Brukersamfunnet oå EZTV er overraskende aktivt med nye utgivelser kontinuerlig lastet opp. Derfor velger mange å bruke nettstedet på tross av ulempene.

Speil: eztv.unblocked.llc, eztv1.unblocked.is, eztv1.unblocked.si

Zooqle

Zooqle

Nettsted: Zooqle nettsted

Zooqle ligger bak konkurrenter i målt data: de har bare 5 millioner besøk per måned med 1-2 MB/s hastighet. Annonsene er også til tider irriterende. Selv om du ikke finner mye digitale produkter på siden, så skinner Zooqle når det kommer til spill-trackere.

De har et stort spillbibliotek for både konsoll og PC. Besøkende kan også abborene på sine favorittkategorier for å holde seg oppdatert på nye utgivelser. Selv om det ikke er en fantastisk side, så er det et av de beste Kickass Torrents alternativene for de som ser etter videospill. Men sjekk alltid at torrenten du laster ned er lovlig først.

Speil: zooqle.g2g.casa, zooqle.nocensor.club, zooqle.u4m.pw

TorrentDownloads

Torrentdownloads Logo

Nettsted: Torrentdownloads nettsted

Merk: Dette nettstedet prøver å åpne en ekstra nettleser fane med annonser. Ikke skadelig, men irriterende.

TorrentDownloads har eksistert lenge, men har mistet popularitet over de siste årene med bare 5 millioner besøk per måned. Enkelt sagt er det en slanket versjon av den originale Kickass Torrents med en hastighet på 2-3 MB/s og irriterende annonser overalt. Designet ligner Kickass Torrent også.

Så, bruker folk det? TorrentDownloads er et godt Kickass Torrent alternativ takket være et bibliotek med sjeldne titler, slik som sjeldne bøker eller videospill og en mengde asiatisk innhold. Ser brukere etter slikt innhold så vender de seg til TorrentDownloads. Bortsett fra det er den ikke blant de beste Kickass Torrents alternativene.

Speil: torrentdownloads.unblockproject.uno, torrentdownloads.123unblock.cyou, torrentdownloads.mrunblock.cyou, torrentdownloads.nocensor.club

Torrents.to

torrents.io

Nettsted: Torrents.to nettsted

Torrents.to er ikke en klassisk torrent-side. De har ikke et bibliotek men holder oversikt over torrents fra populære sider som The Pirate Bay, RARBG og YTS. Deretter viser de alle disse torrent-filene så brukere enkelt kan laste dem ned fra plattformen. Derfor kan vi ikke måle noe data. Hastigheten og seeder/leecher-forholdet vil avhenge av den originale siden Torrents.io samler data fra.

Folk bruker Torrents.to for tilgang til et stort fil bibliotek. De finner dette ekstra nyttig når de ikke kan finne et spesifikt produkt på en mer populær side. På toppen av dette gir denne siden brukere en god oversikt over trender.

Speil:Ingen, siden den ikke har blitt mål for nedstengning enda.

Private sider: Gode Kickass Torrents alternativer?

Et annet alternativ til klassiske torrent-sider er private sider. Som fungerer litt annerledes enn sidene vi har diskutert til nå. Private torrent-sider gjør ikke biblioteket sitt tilgjengelig for alle. Istedenfor må folk komme inne via invitasjon, bli medlem, og bare da vil de kunne laste ned innhold.

Men å komme inn er ikke det eneste. De fleste private sider krever at brukerne opprettholder et positivt forhold mellom opp- og nedlastet innhold. Noe som oppmuntrer til kontinuerlig vekst av biblioteket.

Tilgang til private torrent-sider

Private torrent-sider er ikke enkle å få tilgang til. For å få en konto må folk ofte bli invitert av noen som allerede er medlem. Dette skjer på to måter:

  1. De kjenner en som allerede er medlem og spør dem om invitasjon. En taktikk mange prøver er å bli venn med folk på forum eller Discord-servere.
  2. De holder øye med Reddit og torrent-forum. Noen ganger vil administratorer på private sider dele ut invitasjoner i en begrenset periode. Men dette er noe som skjedde mer før, og mindre sannsynlig i disse dager.

De beste private Kickass Torrents alternativene vil ofte variere fra region til region. Fordi de fleste land og områder har sine egne store lokale private torrent-sider. Når dette er sagt, så er det dog to private torrent-sider som har hatt stor suksess tidligere.

IPTorrents

Nettsted: IPTorrents nettsted

IPTorrents er en av de største private torrent-sidene. De har et imponerende bibliotek med alle type filer, så vel som et aktivt samfunn som kontinuerlig utvider siden. Den er også en av de få private torrent-sidene som godkjenner medlemmer basert på donasjon. Med en Bitcoin lommebok kan folk bli med på siden uten å avhenge av en personlig invitasjon.

Bibliotik

Nettsted: Bibliotik nettsted

Bibliotik er det største biblioteket fro ebøker og lydbøker i torrent-verden. Den har hundretusener med medlemmer. Den har også alle bøker du trenger, enten du vil ha et nytt emne eller leter etter et sjeldent sci-fi univers. Noen av torrentene kan inneholde material under opphavsrett og derfor ikke tillat å deles, så vær oppmerksom på dette.

Når det gjelder Bibliotik kommer ikke folk inn med bare en liten donasjon. De godkjenner faktisk ikke nye medlemmer i det hele tatt for tiden. Folk som ønsker å bli medlem på denne plattformen må kjenne noen på innsiden for å bruke Bibliotik som et alternativ til Kickass Torrents.

Sikker torrent-bruk

Enten du velger å bruke The Pirate Bay eller noen av de andre Kickass Torrents alternativene vi har nevnt over må du sikre at du er sikker under torrenting. Hvis du laster ned hva som helst fra RARBG kan du havne i trøbbel med nettleverandøren din. Du kan få din datamaskin infisert med et virus  eller til og med bryte loven. Så hvordan kan du sikre at du er trygg?

Vær oppmerksom på ulovlige nedlastinger

Last ned torrent på datamaskinVi ønsker å avklare at vi ikke oppfordrer til ulovlig nedlasting. Selv om lovverket rundt nedlasting og opphavsrett varierer fra land til land, er mange regioner enig om ulovlig delt innhold under opphavsrett er galt. Vi vil derfor råde leserne å ikke ta del i dette. Torrenting i seg selv er ikke ulovlig. Du må bare sikre at filene du velger å laste ned blir lovlig delt.

Bruk en VPN for å holde deg sikker når du laster ned

Selv når du ikke laster ned ulovlig innhold er det viktig å beskytte anonymiteten- og sikkerheten din på internett. Virus og annen malware kan fortsatt skjule seg overalt. På toppen av dette så er personvernet ditt viktig uansett hva du gjør på nettet. Det er ikke å komme utenom verdien av anonymitet og sikkerhet på nettet.

Derfor anbefaler vi deg å installere en VPN for anonym nedlasting. En VPN (virtuelt privat nettverk) vil skule IP-en og sikre at nettleverandøren (og andre parter) ikke kan se hva du gjør på nettet. Hvis du er usikker på hvor du bør starte når det kommer til VPN-er så ta en titt på vår “Hva er en VPN?” artikkel eller finn ut mer om den beste VPN-tjenesten her.

En utmerket VPN vi anbefaler for å beskytte din anonymitet og sikkerhet på nettet er NordVPN. Denne VPN-en tilbyr tusenvis av servere og har vist mange ganger at den har den rette sikkerheten på plass for å beskytte sine brukere.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

Ved siden av å bruke en VPN er det noen andre sikkerhetstiltak du kan og bør ta. Installer f.eks. en adblocker og bruk et riktig antivirus program, for eksempel. Hvis du vil finne ut mer om disse og andre generelle sikkerhetstips, kan du gå til de 8 trinnene for å være trygg på nettet.

Oppsummering

Kickass Torrents kan ha sett slutten for flere år siden, men det betyr ikke slutten på torrenting. Det er fremdeles mange sider som fungerer utmerket som Kickass Torrents alternativer. Utallige bruker fortsatt disse plattformene for digitalt innhold – enten innholdet er lovlig eller ikke. Vi håper vi belyste noen av de mest populære torrent-sidene der ute som brukes til å laste ned torrents.

Vær oppmerksom på ulovlig nedlasting: før du gjør noe så forsikre deg at du er klar over lokale lover og regler på torrent-siden du bruker. Hva du enn gjør på nettet, så glem ikke å hold deg sikker og skjul din identitet med en VPN!

Kickass Torrents - Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om Kickass Torrents, dens alternativer, eller torrent-nedlasting generelt? Ta en titt på våre ofte stilte spørsmæl og klikk på spørsmålet for å se svaret.

Nei, den originale KAT siden er ikke lenger på nett. Den ble stengt ned av amerikanske myndigheter for noen år siden, og har ikke vært tilgjengelig siden. Det finnes en kopiside som bruker samme navn og design, men denne plattformen ser farlig ut og vi anbefaler ikke å bruke den. Vil du vite hvilke nettsteder folk bruker i stedet? Ta en titt på vår Kickass Torrents-alternativ artikkel.

Det beste alternativet til KAT er uten tvil The Pirate Bay. Det er en av de sterkeste torrent-sidene på internett. Den har et stort bibliotek, gode hastigheter og et aktivt brukersamfunn. Den har et stort bibliotek, anstendige nedlastingshastigheter og et aktivt fellesskap. Imidlertid er det tilfeller der denne plattformen heller ikke er et alternativ. Les vår artikkel om alternativer til Pirate Bay for å få det fulle bildet.

Den originale siden ble tatt ned i en politiaksjon ledet av Homeland Security Dep. Og IRS. Den har ikke vært tilgjengelig siden, men det betyr ikke at ingen bruker torrents lenger. Les vår artikkel om de beste Kickass Torrents alternativene for å finne ut hvilke nettsteder folk bruker i stedet.

Analytiker innen nettsikkerhet
David er en analytiker innen nettsikkerhet og en av grunnleggerne av VPNoverview.com. Interessert i "digital identitet"-fenomenet, med spesiell oppmerksomhet for retten til personvern og beskyttelse av personlig data.