The Pirate Bay alternativer: De mest populære torrent-sidene

Pirate sitting on top of laptop showing the Pirate Bay logo
Dårlig tid? Les vårt sammendrag ved å klikke her.
De beste Pirate Bay alternativene: Et sammendrag

The Pirate Bay er den mest populære torrent-siden. Men denne siden er ikke alltid tilgjengelig. I noen land er den til og med blokkert. Det betyr dog ikke at folk stopper å laste ned torrents. Det er mange andre sider som er perfekte alternativ til The Pirate Bay:

  1. 1337X
  2. RARBG
  3. YTS
  4. EZTV
  5. Zooqle
  6. Torrentz2
  7. TorrentDownloads
  8. Torrends.to

Laster du ned torrents? Pass på at innholdet er lovlig. Det er også lurt å beskytte seg mot farer på nettet og forbli helt anonym under nedlasting ved å bruke en VPN:

Les vår komplette artikkel under for å lære mer om disse alternativene til The Pirate Bay. Vi vil også fortelle deg nøyaktig hvordan og hvorfor du bør beskytte din nettrafikk når du laster ned.

The Pirate Bay er et av de mest kjente navnene i torrent-verden. Folk bruker The Pirate Bay til å laste ned all slags torrents – både lovlige og ulovlige. Men de som tar del i den slags fildeling trenger noen ganger noen alternativer til Pirate Bay.

Det er sant at The Pirate Bay er en pålitelig torrent-side med et stort bibliotek i alle kategorier, nok speilsider til å motstå nedstengningsforsøk, og et stort samfunn til hjelpe med å velge torrents for nedlasting. Så, hvorfor er det behov for andre nettsteder som tillater torrenting?

Hvorfor trenger folk Pirate Bay alternativer?

The Pirate BayDet er to hovedgrunner til at man kan trenge et alternativ til The Pirate Bay.

For det første, The Pirate Bay blir ofte stengt ned for en uke eller to om gangen. Det betyr at tjenesten vil være offline og flyttet til en annen server for å unngå juridisk trøbbel for eierne. I disse tilfeller prøver brukere speil av The Pirate Bay slik som thepiratebay.vip, thepirate-bay.org, og thepiratebay.rocks.

Flere av disse finner man lett ved å google «pirate bay mirrors». Men brukere som gjør dette kan lett bli offer for svindel kampanjer. Ikke alle sidene du finner på Google kan stoles på. Spesielt når det kommer til nedlasting av filer kan man være utsatt. Men det er allikevel mulig å bruke en speilside når The Pirate Bay er nede. Noen vil heller være forsiktige og velge en troverdig alternativ side.

For det andre har ikke alltid The Pirate Bay torrents som enkelte brukere leter etter. Biblioteket er omfattende og inkluderer ofte nye utgivelser og populære TV-programmer som vises for tiden. Det betyr at den vil være mer enn nok for de fleste av sine brukere. Men folk som ser etter litt mer sjeldne titler, enten det er videospill, programvare, filmer, album eller TV-programmer kan ønske å bruke andre sider i tillegg.

Torrenting med varsomhet

Torrenting er ikke ulovlig i seg selv, men og få tak i innhold med opphavsrett som du ikke betaler for (som er tilfelle med de fleste torrents) er ofte i mot loven. Derfor råder vi våre lesere å være forsiktige ved torrenting – det er ofte mer rettferdig og enklere å kjøpe det digitale produktet du ønsker deg.

Bortsett fra lovlighet, er det også noen grunner til å være varsom med din nettsikkerhet når du laster ned torrents. Mange er korrupte og inkluderer malware slik keyloggers eller Trojaner.
I tillegg er ikke internett så anonymt som du tror: hvis du ønsker å laste ned eller surfe uten at alle kan se hva du gjør trenger du ekstra beskyttelse. Kort sagt: hvis du skal bruke torrents, så gjør det på en sikker måte.

Vurder å bruk en VPN under nedlasting

Første skritt til sikrere torrenting er å abonnere på en god VPN. Den vil kryptere all din nettrafikk og anonymisere den. Slik at ingen kan se hvem du er og hva du gjør på nett. Uten en VPN kan din nettleverandør, myndigheter, innehavere av opphavsrett og utallige andre parter spore din aktivitet. Bortsett fra at dette er ganske forstyrrende betyr det også at de kan kunstig nedsette hastigheten på din tilkobling eller forårsake andre problemer.

En VPN hjelper deg unngå dette ved å endre din IP og maskere din identitet på nettet. En gratis VPN kan holde dersom du bare ønsker å laste ned ned noe en gang, men for jevnlig bruk anbefaler vi å investere i et VPN-abonnement. Ikke alle gratis-VPN-er er i stand til å beskytte deg når du laster ned torrents, og mange kan være trege og ha datagrenser.

Premium VPNer – er på den andre siden, pleier å være mye raskere. Mange gode betalingstjenester har mer sikkerhetsfunksjoner og vil ikke logge dine aktiviteter slik gratisversjoner ofte gjør. En god VPN vi anbefaler for sikker nedlasting er NordVPN. Denne VPN-en bruker sterk kryptering og har tusenvis av servere du kan velge mellom som gir deg uendelige muligheter.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

Hvis du vil vite mer om hvordan du holder deg trygg mens du torrenter, kan du klikke her. Når det er sagt, la oss gå inn i vår oversikt over de beste alternativene for The Pirate Bay.

Beste The Pirate Bay alternativer

Her er de mest populære torrent-sidene som folk bruker som alternativer til The Pirate Bay. Denne oversikten er ment å være informativ. Ønsker du å bruke noen av disse sidene til å laste ned torrents så forsikre deg om at filene du velger ikke er ulovlige, så du ikke havner i trøbbel.

1337X

1337X Logo

Nettsted: 1337X nettside

1337X sitt bibliotek utmerker seg bare innen filmer, TV-programmer og musikk. Brukere kan også finne videospill her, men andre alternativ som RARBG og The Pirate Bay har utvilsomt mer spill-torrents, spesielt om du ser etter eldre titler. Derfor er ikke 1337X er bra alternativ i alle tilfeller.

1337X har en nokså kontroversiell historie. I lang tid var det en virkelig dårlig side som få brukte tross det imponerende biblioteket. Den hadde også mye malware som kamuflerte seg som troverdige torrent-filer. For noen år siden laget eierne siden på nytt og renset biblioteket for virus. Nå er den en av de beste alternativene til The Pirate Bay, spesielt grunnet hastighetene og så godt som ingen annonser.

Men allikevel pleier folk kun å bruke den dersom de ikke finner filmen, TV-programmet eller sangen de leter etter andre steder.

Speil: 1337x.to, 1337x.st (aktiv siden okt. 2017), x1337x.ws (aktiv siden des. 2017), x1337x.eu (aktiv siden mar. 2018), x1337x.se (aktiv siden mai. 2018), 1337x.is (aktiv siden jan. 2019), 1337x.gd (aktiv siden okt. 2019).

RARBG

RARBG Logo

Nettsted: RARBG nettside

RARBG har vært The Pirate Bay sin direkte konkurrent siden den ble lansert i 2008. Tallene er ganske like: RARBG har over 40 millioner besøkende hver måned, god hastighet og et stort bibliotek i tillegg til noen ekstravalg.

Noe av det beste med RARBG er at den blir oppdatert oftere enn The Pirate Bay. Designet er også godt: det vises topp ti i forskjellige kategorier for å hjelpe deg å holde deg oppdatert på nyeste utgivelser. Den har også en nyhetsdel på hjemmesiden.

Dessverre ser RARBG verre ut enn The Pirate Bay, og den har mer irriterende reklameannonser som spretter opp. Allikevel er den et godt alternativ, men ikke den aller beste torrent-siden der ute.

Speil: rarbg.is, rarbgunlock.com, rarbgmirror.com.

YTS

YTS logo

Nettsted: YTS nettside

YTS er fantastisk for folk som vil laste ned en film. Siden inneholder bare film-torrents og er veldig brukervennlig sammenlignet med andre torrent-sider. Mens de fleste sider ofte har en lite attraktiv liste med torrents, strukturerer YTS sine trackere ved å vise filmomslag som gir en pen utforming.

Tallene er heller ikke dårlige. YTS har 75 millioner brukere hver måned, og gjennomsnittlig hastighet på 3-4 MB/s ifølge våre tester. Designet på siden er sømløs og reklameannonser er ikke et stort problem.

YTS-brukere verdsetter faktum at de ofte kan finne en HD eller SD-versjon av filmen de ser etter som passer til en hver enhet eller båndbredde-behov. På toppen av dette er biblioteket til YTS imponerende: det er så og si den eneste siden som tilbyr klassikere i høy kvalitet, men husk at disse torrentene som oftest er ulovlige..

Speil: yts.am, yts.pm, yts.gm (men så langt har siden aldri blitt stengt ned)

EZTV

EZTV logo

Nettsted: EZTV nettside

Mange velger EZTV fordi de anser den som beste valg når det kommer til TV-programmer. Generelt sett er det ikke den vakreste siden der ute. EZTV har et klønete og nokså stygt design, og reklameannonsene kan være irriterende. Den har også en ganske lav nedlastingshastighet.

Allikevel er den ansett som kongen av TV-programmer i torrent-verden med et veldig aktivt samfunn som laster opp ny utgivelser så fort de er tilgjengelig.

Speil: eztv.unblocked.llc, eztv1.unblocked.is, eztv1.unblocked.si

Zooqle

Zooqle logo

Nettsted: Zooqle nettside

Zooqle ser kanskje ikke stort ut. Den har kun 5 millioner besøkende per måned og en nedlastingshastighet på 1-2 MB/s, så den er ikke fantastisk rent sammenlignet. Og de mange reklameannonsene kan være til tider irriterende.

Men den har allikevel noe bra ved seg. Zooqle har en fin samling med videospill både til konsoller og PC. Den har også et aktivt samfunn som oppdaterer biblioteket. Designet er heller ikke dårlig.

Så selv om Zooqle ikke er en kjempe i torrent-verden bruker definitivt folk den som et alternativ til The Pirate Bay. Spesielt i tilfelle folk ikke finner spillet de leter etter andre steder.

Speil: zooqle.g2g.casa, zooqle.nocensor.club, zooqle.u4m.pw

Torrentz2

Torrentz2 logo

Nettsted: Torrentz2 nettside

Torrentz2 er ikke den beste torrent-siden, noe tallene viser. Den har bare 10-20 millioner besøkende i måneden og en hastighet på 1-2 MB/s. Siden opplever ofte nedetid, er vanskelig å navigere og er full av reklameannonser. Så hvorfor inkluderer vi den i listen?

Vi inkluderte den pga. dens musikkbibliotek. Det er det største biblioteket i torrent-verden som betyr at selv brukere som ser etter sjeldne titler mest sannsynlig vil finne det de leter etter her. Generelt bruker folk bare denne siden som et The Pirate Bay alternativ når de ikke kan finne sanger eller album andre steder. Bortsett fra det er det generelle rådet å styre unna.

Speil: torrentz2eu.org, torrentz.eu

TorrentDownloads

TorrentDownloads logo

Nettsted: Torrentdownloads nettside

Merk: Dette torrent nettstedet åpner av og til en ekstra nettleser fane med annonser. Vi er ikke super fornøyd med det.

TorrentDownloads er et annet alternativ noen bruker når The Pirate Bay ikke er nok. Men den er ikke den beste. Reklameannonsene er veldig irriterende, og den har bare en nedlastingshastighet på 2-3 MB/s. Den er også geografisk blokkert i mange regioner, og mister hurtig popularitet selv om den pleide å være stor i torrent-verden.

Folk som fremdeles bruker den har en tendens til å se etter sjeldne bøker, programmer eller asiatisk innhold. Biblioteket ser ut til å prestere godt i disse kategoriene. Annet enn det er ikke TorrentDownloads nødvendigvis blant de beste Pirate Bay alternativene.

Speil: torrentdownloads.unblockproject.uno, torrentdownloads.123unblock.cyou, torrentdownloads.mrunblock.cyou, torrentdownloads.nocensor.club

Torrends.to

torrents.io logo

Nettsted: Torrends.to nettside

Torrents.to er ikke en klassisk torrent-side ettersom den ikke har sitt eget bibliotek. Torrents.io holder orden på torrents lastet opp på populære sider som YTS, The Pirate Bay eller RARBG. Det betyr at vi ikke kan måle noe individuell data. Hastighet og seeder/leecher-forholdet vil alltid avhenge av siden den spesifikke trackeren er hentet fra.

Denne plattformen er god for de som kontinuerlig sjekker flere sider for torrents. Torrents.io gjør at de kan være mer effektive med sine søk, siden trackere fra flere sider er samlet på ett sted.

Den har er flott design og noen interessante funksjoner som tillater brukere å holde seg oppdatert på populære digitale produkter. Dette er grunn nok til at mange nedlastere har den som et alternativ til The Pirate Bay.

Speil: Ingen siden den ikke har blitt forsøkt stengt ned enda.

Private sider: Beste Pirate Bay alternativ?

Et annet valg som alternativ til The Pirate Bay er private torrent-sider. Disse fungerer på samme måte som vanlige torrent-sider, det eneste er at brukeren trenger et brukernavn og passord for å logge inn. Dette gjør tilgangen til dem vanskeligere enn noen av de tidligere nevnte sidene.

De fleste private sider har grense på antall medlemmer, og de aksepterer som regel ikke bare nye medlemmer. Ni av ti ganger må folk som ønsker tilgang få en invitasjon fra noen på innsiden.

Det er mange måter folk bruker til å omgå dette på. De kan bli venn med noen med en konto på freedom Discord-servere eller forum. Eller de kan holde øye med reddit-tråder om torrenting. Noen ganger vil administratorer send ut invitasjoner en liten periode.

Den store fordelen med private sider er at brukere får eksklusiv tilgang til et tryggere torrent-miljø. Private sider kurerer som regel innholdet og plattformen er generelt sikrere for folk som ønsker å laste ned innhold. Dette gjør det også enklere for folk å laste ned ulovlig innhold tryggere, noe vi ikke oppfordrer til. Nok en gang vil vi understreke at det er viktig å sjekke om innholdet du laster ned er lovlig.

Er du nysgjerrig på hvordan disse private torrent-sidene fungerer kan du se på eksempelet under. Hver har en egen måte å få medlemmer på og opprettholde kvaliteten.

IPTorrents

Nettsted: IPTorrents nettside

IPTorrents har rundt 5 millioner besøkende per måned som gjør den til en av de største private torrent-sidene. På grunn av dette er den hjem til et aktivt samfunn og et stort bibliotek for alle slags filer. Grunnet størrelsen er det kanskje ingen overraskelse, men det er nokså enkelt å få tilgang til plattformen.

Mens de fleste private torrent-sider bare tillater medlemmer via personlige invitasjoner kan du få en IPTorrents konto med en Bitcoin donasjon. Når folk ser etter et privat Pirate Bay alternativ og er villig til å bruke penger på en plattform istedenfor å bare kjøpe eller leie innholdet de ønsker å se, så velger de ofte IPTorrents.

Bibliotik

Nettsted: Bibliotik nettside

E-bøker og lydbøker er ikke de letteste torrent-filene å finne. Færre er interessert i dem og det er lettere å finne denne typen underholdning på andre måter slik som via Audible, Scribd, eller å kjøp en e-bok fra nettforhandler. Det betyr at sjansen for å finne en torrent-fil som brukeren ser etter er mye mindre. Bortsett fra på Bibliotik.

Bibliotik har det største utvalget av e-bøker og lydbok-torrents, så brukere som ser etter alt fra en gammel upopulær science fiction serie til kollega-manualer kan ofte finne det her. Noen av torrent-filene vil være helt lovlige, men det er også mange ulovlige kopier av bøker på denne plattformen. I tillegg aksepterer ikke offisielt Bibliotik nye medlemmer. Alle som vil inn trenger en invitasjon.

Oppsummering

The Pirate Bay er en av de største og mest kjente torrent-sidene der ute. Men det er ikke det eneste valget for folk som ser etter torrents. Hvis The Pirate Bay er midlertidig utilgjengelig eller når en bestemt torrent-fil ikke kan bli funnet i det store biblioteket tyr nedlastere til alternative sider.

Disse alternativene inkluderer 1337X, RARBG og YTS, så vel som private plattformer som IPTorrents. Vi råder alle som vil bruke disse sidene til å være varsomme: mange – men ikke alle – av torrent-filene på disse sidene er ulovlige, og noen kan inneholde virus. Før du klikker på en fil forsikre deg at du er klar over lokale lover om torrenting og materiale med opphavsrett. I tillegg vil en VPN slik som NordVPN sammen med et godt antivirus program hjelpe med å beskytte deg mot farlige torrents.

The Pirate Bay alternativer: ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål om The Pirate Bay og dens alternativer? Vi samlet noen av de oftest stilte spørsmålene under, så ta en titt å sjekk om du kan finne svaret ditt her.

Det kan være. The Pirate Bay bytter ofte servere for å unngå nedstengning. Det betyr at den ofte er utilgjengelig. I tillegg har noen land nasjonale forbud på The Pirate Bay, så hele siden blir utilgjengelig. Det finnes måter å gå rundt disse blokkene, men som du kan lese i denne artikkelen om begrensninger av The Pirate Bay.

Det er mange alternativer til The Pirate Bay der ute. Alt i alt har RARBG og 1337X lignende bibliotek med mange valgmuligheter, derfor anser mange dem som gode valg. Det finnes også mer spesifikke torrent-sider også, slik som YTS for filmer, EZTV for TV-programmer og Zooqle for videospill. For mer informasjon, les vår artikkel om alternativer til The Pirate Bay.

Ja det er noen risikoer. Noen av de største farene med torrenting er å få virus eller annen malware, og bryte loven. Torrenting i seg selv er som regel ikke forbudt, men det er mange torrents som inneholder materiale med opphavsrett som blir ulovlig distribuert – og nedlasting kan være ulovlig. Vi anbefaler å styre unna slikt innhold.

For å beskytte deg mot virus og nysgjerrige øyne er det best å bruk en VPN. Hvis du vil sørge for at du torrenter trygt, kan du lese artikkelen vår om disse Pirate Bay alternativene.

Analytiker innen nettsikkerhet
David er en analytiker innen nettsikkerhet og en av grunnleggerne av VPNoverview.com. Interessert i "digital identitet"-fenomenet, med spesiell oppmerksomhet for retten til personvern og beskyttelse av personlig data.