Antivirus tester

Antivirus tester

Oversikten nedenfor viser de forskjellige antivirus programmene som har bestått testene våre så langt. De er oppført etter ytelses vurdering, og starter med den høyest rangerte programvaren først. Vi tester kontinuerlig ulike leverandører, slik at denne oversikten holdes oppdatert. Rull ned for mer informasjon om testmetodikk.

Hva er kravene et antivirusprogram trenger å oppfylle?

For å garantere personvernet og sikkerheten din på nettet, er det viktig å kjøpe en riktig virus scanner, en som samsvarer med dine behov og preferanser. Men hva er faktorene du bør ta hensyn til når du kjøper et antivirusprogram? Det er en rekke ting du kanskje vil huske på. Vi har listet opp de viktigste for deg nedenfor.

Funksjoner og pris

Ta en titt på de forskjellige funksjonene en virus scanner tilbyr, og sjekk om de oppfyller dine krav og preferanser. Pris er selvfølgelig også en avgjørende faktor. Som med mange andre programmer kommer virus scannere også i betalte og gratisversjoner.

I likhet med VPN-er kan mange gratis virus scannere være verdt å vurdere. Ikke at gratisversjoner har de samme alternativene og funksjonene som betalte versjoner. I de fleste tilfeller er alternativene dine ganske begrensede. Ikke desto mindre inkluderer vi alltid gratisversjoner i gjennomgangs syklusene våre.

Sikkerhet

Hva med mengden faktisk beskyttelse mot virus og malware angrep et antivirusprogram gir? Og hva med antallet ufarlige filer som den feilaktig markerer som skadelig?

For å vurdere de forskjellige virus scannerne har vi testet dem selv og sammenlignet resultatene våre med informasjon fra AV-komparative testresultater. Disse testene er av høyeste kvalitet og gir ekstra innsikt i hvordan antivirusprogrammer sammenlignes med hverandre.

Personvern

Like viktig er måten en leverandør håndterer dataene dine på. Derfor brukte vi mye tid på å undersøke mulige personvern brudd eller andre problemer som kan ha oppstått hos hver leverandør. Tenk for eksempel på fremgangsmåter som å videreselge brukerdata

Brukervennlighet

Brukervennligheten til en virus scanner er også viktig, spesielt for nybegynnere. Nedlasting og installasjon av programvaren skal gå raskt og enkelt. Når den er installert, skal virus scanneren mer eller mindre gjøre jobben sin uavhengig. Og hvis du vil tilpasse et par ting her og der, bør det ikke være for vanskelig å finne hvordan du gjør dette.

Det er også hyggelig hvis spørsmålene dine blir svart raskt. Derfor er nivået på kundeservice leverandøren tilbyr også viktig. Dette er også tatt i betraktning i resultatene våre.

Hastighet og system belastning

Sist men ikke minst, vær oppmerksom på skannings hastigheten. Du ønsker ikke å vente i timevis for at skanningen blir kjørt. I tillegg skal system belastningen til en virusskanner ikke være slik at den bremser PC-en til det punktet at den nesten er ubrukelig. Tvert imot, du bør ikke legge merke til at virus scanneren din til og med blir kjørt.

Så det er viktig å vite om antivirusprogrammet vil redusere datamaskinen din. For å teste dette kjørte vi flere programmer mens virus scanneren kjørte, og så på prosentandelen arbeidsminne, harddisk og prosessor kapasitet antivirus programmene som ble brukt mens vi jobbet.