Se de mest populære BBC programmene på iPlayer utenfor Storbrittania

Guarda i programmi più popolari della BBC su iPlayer fuori dal Regno Unito
Klikk her for et sammendrag av denne artikkelen
Se på BBC iPlayer hvor enn du er: en steg-for-steg guide

Hvis du for tiden ikke er i Storbritannia vil du ikke ha tilgang til BBC iPlayer. Heldigvis er det en enkel måte å se på dine favoritt BBC-serier og filmer, uansett hvor du er i verden. Slik gjør du det:

1. Abonner på en god VPN og opprett en konto, for eksempel med NordVPN:

2. Last med VPN programvaren til din enhet.

3. Logg inn på VPN programvaren.

4. Velg en VPN-server i Storbritannia og skru på VPN-en.

5. Gå til BBC iPlayer nettstedet– ha det moro!

For mer informasjon om hvorfor BBC iPlayer er blokkert, hvordan en VPN fungerer og hvilke andre VPN-er som virker med BBC iPlayer så les vår fulle artikkel nedenfor.

Å se på BBC iPlayer når du ikke befinner deg i Storbritannia kan være en utfordring. Dersom det er en BBC-serie eller et program du ønsker å se på nettet, kan det hende du opplever at du ikke har tilgang til BBC iPlayer. Heldigvis er det en enkel måte og få tilgang til BBC iPlayer uansett hvor du er i verden. Se alle favorittseriene dine, dokumentarer og nyhetssendinger ved å sikre din tilkobling og omdirigere trafikken din med en VPN. Denne artikkelen vil beskrive nøyaktig hvordan du gjør det.

Se BBC iPlayer utenfor Storbritannia med en VPN

BBC iPlayer logo

VPN står for  Virtual Private Network. En VPN oppretter en beskyttet tunnel mellom din enhet og internett. Som resultat vil ingen kunne se hvor du er og  hvilke nettsteder du besøker. Hvis du setter opp VPN-en på rett måte som er veldig enkelt å gjøre, så vil ikke BBC iPlayer kunne se at du ikke er i Storbritannia og dermed gi deg tilgang. En VPN gir mer personvern på nettet, sikkerhet og frihet. Når det kommer til BBC iPlayer så er frihet ekstra relevant. En VPN gir deg frihet til å se favorittprogrammene dine hvor som helst i verden. Dette er mulig ettersom en VPN skjuler din IP-adresse. Isteden, blir du tildelt IP-en til VPN-serveren som du bruker.

På grunn av dette vi det bli lett å se på BBC iPlayer hvor som helst i verden ved hjelp av en VPN-tilkobling. Alt du trenger er et abonnement på en god og pålitelig VPN med servere i Storbritannia. VPN-tjenester virker som oftest med enkle apper og programvare som tillater deg å gjøre nettilkoblingen anonym. Det meste av VPN programvare kan du bruke på alle dine enheter, fra  Mac til Windows og iPhone til Android. Når du har en god VPN, vil du kunne se på BBC iPlayer med en gang.

Se på BBC iPlayer med en VPN: steg-for-steg guide

Ønsker du å se på BBC iPlayer med en gang, uten og faktisk befinne deg i Storbritannia? Da trenger du en VPN. Her er en kort steg-for-steg guide som vil gi deg fri tilgang iløpet av minutter.

  1. Få et abonnement med en god VPN-tjeneste og opprett en konto. En tjeneste vi anbefaler er NordVPN. Du kan også scrolle ned til vår liste over beste VPN for BBC iPlayer, eller gå rett til vår topp 5 beste VPN-er for tiden.
  2. Last ned VPN programvaren på enheten du ønsker å bruke til å se på BBC iPlayer. Dette kan være på din Mac eller Windows maskin, men også på din iPhone eller Android-smarttelefon.
  3. Logg inn på VPN programvaren med kontoen du opprettet i steg 1. I de fleste tilfeller trenger du bare å fylle inn brukernavn og passord.
  4. Velg en VPN-server i Storbritannia og koble til med VPN-en. Å klikke på serverbeliggenheten er ofte nok. Ellers kan det hende du behøver å trykke på «på» knappen i VPN programvaren.
  5. Gå til nettstedet til BBC iPlayer og strøm det du måtte ønske!

De beste VPN-ene for BBC iPlayer

Ikke alle VPN-tjenester passer til å se på BBC iPlayer. Du trenger en VPN med servere i Storbritannia. Videre bør du velge en VPN-tjeneste som tilbyr brukbar hastighet så du ikke må vente på at programmet ditt laster under strømming. Til slutt er det også viktig at VPN-en som du velger har programvare som passer ditt operativsystem, for eksempel Windows eller iOS.

Her er en liste over VPN-tjenester vi anbefaler for BBC iPlayer.

ExpressVPN: rask strømming uten forstyrrelser

ExpressVPN er en av de beste VPN-tjenestene for BBC iPlayer. De tilbyr servere forskjellige steder i Storbritannia så du kan enkelt bytte til en annen dersom en server ikke fungerer. I tillegg til at dette gir deg mye valg, så er alle serverne også veldig raske: ExpressVPN var vår vinner når det kom til hastighetstester. Denne utmerkede hastigheten gjør ExpressVPN til en egnet tjeneste for strømming generelt sett, ikke bare for BBC iPlayer. Også strømming med Kodi, er for eksempel enkelt med ExpressVPN. ExpressVPN er tilgjengelig for Windows, Mac, Android, iOS og Linux, og har en 30-dagers pengene tilbake garanti.

Videre kan du også bruke tjenesten på opptil fem enheter på samme tid.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

NordVPN: dedikerte servere for BBC iPlayer

NordVPN har tusenvis av servere, inkludert mange i Storbritannia. Ikke alle disse serverne fungerer med BBC iPlayer, men nye blir ofte lagt til. Så med litt leting vil du alltid finne en server som virker, selv om iPlayer blokkerer noen av dem. NordVPN tilbyr også spesielle servere du kan bruke for å muliggjøre nedlastingsfunksjonen i BBC iPlayer. Dette er følgende britiske servere: 481, 483, 717-720, 745-752, 757-764, 974-977, 1022-1025, 1044-1045. For å velge en av serverne, så gå til listen av serverlokasjoner i NordVPN programvaren og klikk på dottene bak Storbritannia.

NordVPN er en ganske rask VPN og fungerer på Windows, Mac, iOS, Android og Linux. I tillegg tilbyr NordVPN 30-dagers pengene tilbake garanti. Du kan bruke denne til å prøve ut tjenesten før du binder deg til et abonnement.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

Andre: CyberGhost og Surfshark

En del andre VPN-tjenester prøver også å gjøre BBC iPlayer tilgjengelig for brukerne sine. Men på tidspunkt ved testing fungerte ikke disse for oss. IP-adressene til VPN-serverne endrer seg ofte en gang i blant fordi de legger til nye servere og erstatter de gamle. Derfor er det en sjanse for at tjenestene nedenfor vil fungere igjen snart.

Først og fremst har vi CyberGhost. Før var CyberGhost kjent som en av de bedre gratis VPN-tjenestene, men har siden blitt til en full betalingstjeneste. CyberGhost er fortsatt et godt valg. De tilbyr spesialservere for alle slags strømmetjenester inkludert Netflix USA, Disney Plus og så klart BBC iPlayer. Selv om denne VPN-en ikke kunne fjerne blokkering av BBC iPlayer for oss når vi testet, så jobber de med dette problemet og serverne bør være oppe igjen snart.

CyberGhost
Tilbud:
 Fra $1,99 per måned
Fra
$1.99
8.8
  • Meget brukervennlig
  • Høy kvalitet for en lav pris
  • Torrents og Netflix er mulig
Besøk CyberGhost

Den andre tjenesten som dessverre ikke fungerte for oss for tiden er Surfshark. Surfshark er et billig og godt alternativ til mer kostbare VPN-tjenester slik som ExpressVPN. I mange tilfeller er Surfshark perfekt for strømming. Når det kommer til Netflix, for eksempel gir denne deg tilgang til innhold over hele verden. Vi forventer at Surfshark snart vil kunne være i stand til å fjerne blokkering av BBC iPlayer igjen også.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Restriksjon av BBC iPlayer forklart

Kanskje du lurer på hvorfor du støter på disse geografiske restriksjonene når du besøker BBC iPlayer. Sannheten er denne: BBC har rettigheter til å sende enkelte serier og filmer i Storbritannia. Hvis folk utenfor Storbritannia prøver å se disse programmene vil de ikke få tilgang til BBC iPlayer. Andre steder i verden har andre TV-stasjoner rettigheter til disse seriene og programmene, så BBC kan ikke vise dem til deg.

BBC sjekker IP-adressen din for å bedømme din beliggenhet når du besøker iPlayer. Hvis din IP-adresse befinner seg utenfor Storbritannia vil de ikke få tilgang. Dette er hvor en VPN kommer inn: den endrer din IP-adresse slik at BBC tror du er i Storbritannia. Med andre ord, vil du kunne omgå blokkeringen og ha tilgang til innholdet du ønsker.

Nettrestriksjon

 

Dette gjelder ikke bare for BBC iPlayer. Det er mange plattformer, tjenester og nettsteder som kun er tilgjengelige fra enkelte beliggenheter. Kanskje landet du bor i bruker sensur til å skjule store deler av nettet. I slike tilfeller kan en VPN også hjelpe. Du kan bruke for eksempel bruke den for tilgang til Facebook, eller til å se på fotballkamper hvor som helst i verden. Som tidligere nevnt kan en VPN også gi deg tilgang til et bredere Netflix-utvalg.

Til slutt: se på BBC iPlayer med en VPN

Både NordVPN og ExpressVPN fungerer perfekt med BBC iPlayer. Når du bruker en av disse VPN-ene vil du kunne se alle dine favorittserier, som Eastenders, Masterchef og Peaky Blinders på BBC iPlayer. Andre tjenester slik som Surfshark og CyberGhost, lover også tilgang til BBC iPlayer, selv om dette ikke fungerte for oss når vi testet dem. Vennligst merk at disse VPN-ene kan være i stand til å gi deg tilgang, men det garanteres ikke. Hvis du heller vil se på en god VPN for å se på BBC-innhold så ta en titt på våre VPN-omtaler.

Se på BBC iPlayer i utlandet: ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål rundt det å se på BBC iPlayer utenfra Storbritannia? Ta en titt på vår FAQ under og klikk på et spørsmål for å se svar!

BBC iPlayer er bare tilgjengelig når du bruker en britisk IP-adresse. Hvis du ikke bor i Storbritannia kan du bruke en VPN for og få til dette. Koble ganske enkelt til en britisk server gjennom VPN-tjenesten, slik som NordVPN og du vil kunne ha tilgang til BBC iPlayer fra overalt i verden.

BBC har bare rettigheter for programmene på BBC iPlayer i Storbritannia, I andre land er det ikke tillat å sende disse seriene og programmene. Hvis du går til BBC iPlayer nettstedet med en ikke-britisk IP-adresse vil du derfor ikke få tilgang til programmene. Hvis du vil ha tilgang må du bruke en VPN.

Det er mange gode VPN-tjenester som prøver å gi tilgang til BBC iPlayer selv om bare noen klarer å gjøre det kontinuerlig. Etter vår erfaring så er ExpressVPN og NordVPN de beste VPN-tjenestene for å se på BBC iPlayer.

Teknologijournalist
Tove har jobbet for VPNOverview siden 2017 som journalist som dekker nettsikkerhet og utvikling innenfor personvern. Siden 2019 er hun VPNoverview.com sin nyhetskoordinator innen nettsikkerhet.