WhatsApp i utlandet: hvordan omgå restriksjoner

Accedere a WhatsApp
Klikk her for et sammendrag av artikkelen
Hvordan omgå WhatsApp-restriksjoner: et kort sammendrag

I enkelte land er VoIP-tjenester som WhatsApp blokkert. Hva er beste måte å omgå disse restriksjonene på under din ferie eller ditt opphold? Den beste måten å omgå VoIP-restriksjoner på er å bruke en VPN. VPN-programvare lar deg rute trafikken din gjennom en VPN-server i et annet land. Slik gjør du det:

 1. Abonner på en god VPN å opprett en konto.
 2. Last ned VPN-programvaren til din enhet.
 3. Logg inn på VPN-programvaren.
 4. Velg en VPN-server i et land hvor WhatsApp ikke er blokkert.
 5. Du vil nå kunne chatte på WhatsApp. I tillegg til WhatsApp kan du også nå andre tjenester som kan være blokkert i ditt oppholdsland, slik som Skype.

Ønsker du å starte å bruke en VPN for å omgå WhatsApp-restriksjoner? Vi anbefaler ExpressVPN. Denne VPN-en har mange valgmuligheter, tilbyr raske og sikre servere og har et stort antall servere over hele verden.

For mer informasjon om hvorfor WhatsApp er blokkert, hvordan en VPN fungerer og tips på hvordan du kan gå rundt WhatsApp-restriksjoner, les vår fulle artikkel under.

Den populære meldingstjenesten WhatsApp lar brukere sikkert utveksle tekstmeldinger, videosamtaler og filer med hverandre. I en tid hvor databrudd er vanlig appellerer WhatsApp til mange. Dessverre er WhatsApp bannlyst i Kina og De Forente Arabiske Emirater, og begrenset i flere andre land. Men det er mulig for WhatsApp-brukere og nå tjenesten i disse landene. Her er en oversikt over WhatsApp-restriksjoner i utlandet og hvordan du omgår dem.

Hvilke land begrenser WhatsApp og hvorfor?

Kina har bannlyst WhatsApp i senere år. I juli 2017 begynte den kinesiske regjeringen å blokkere mange WhatsApp-funksjoner. Inkludert fildeling, video- og lydsamtaler. Kina løftet blokkeringen noen uker senere. Men i September 2017 blokkerte regjeringen alle funksjonene til app-en. Forbudet er fremdeles på plass tross bekymring om at det går ut over kinesiske bedrifter.

Selv om Kina sitt forbud på WhatsApp er velkjent, så begrenser også andre land app-en. Qatar og De Forente Arabiske Emirater bannlyser WhatsApp så vel som Snapchat og FaceTime. Saudi Arabia begrenset noen funksjoner på WhatsApp tidligere, spesielt lydsamtaler, men løftet forbudet i 2016. Andre land som midlertidig stengte ned WhatsApp er Brasil, Uganda, Zimbabwe, Egypt og Marokko.

Hvorfor bannlyser de WhatsApp?

Whatsapp LogoDet er verdt å utforske hvorfor noen land midlertidig bannlyser eller stenger ned WhatsApp. Brasils innbyggere pleide og ha mer nettfrihet. Landet tok til seg en internett-grunnlov som støttet nettnøytralitet i 2014. Men i 2015 og 2016 blokkerte myndighetene WhatsApp to ganger. Det var fordi regjeringen hadde en tvist med WhatsApp eier Facebook over utlevering av data for å etterforske nettkrim. Den brasilianske regjeringen har siden laget nye lover som bekjemper nettkrim. Men disse lovene begrenser også nettfriheten til mange brasilianere.

Tyrkia blokkerte WhatsApp i november 2016 etter arrestasjon av medlemmer av det kurdisk-støttede folkedemokratiske partiet (PDP). Den tyrkiske regjeringen praktiserer i økende grad nettsensur. Det er i hovedsak for å hindre mediadekning av enkelte politiske hendelser. De hevder disse handlingene er for å hindre sivil uro. Men det begrenser kraftig nettfriheten til tyrkiske innbyggere.

Saudi Arabia bannlyste lydsamtaler på WhatsApp, Skype og andre VoIP (Voice over Internet Protocol)-tjenester før 2017. Dette gjorde det vanskeligere for saudi arabiske innbyggere å kommunisere med verden på utsiden. Målet var å begrense strømmen av fremmede ideer og informasjon inn til landet. Kongedømmet løftet forbudet i 2017 for å promotere næringsvirksomhet og økonomisk vekst. Ideen om at tjenester som WhatsApp og Skype bør bli ilagt restriksjoner for å beskytte mot negative påvirkninger er delt av Kina.

I noen land er VoIP-blokkeringer og restriksjoner implementert som en form for proteksjonisme av teleselskaper. Skype sin mulighet til å tilby gratis lyd- og videosamtaler over hele verden har en potensielt negativ virkning på omsetningen til teleselskapenes egne tjenester. Av denne grunn blokkerer de bruk av WhatsApp og lignende plattformer.

WhatsApp-restriksjoner og Kinas store brannmur

Kina sitt forbud mot WhatsApp er relatert til landets forsøk på sensur av gratis og åpen kommunikasjon. Kina sitt nettsensurprogram kjent som Kinas store brannmur, er et av de mest restriktive i verden. Myndighetene designet brannmuren for å blokkere informasjon som truer kommunistpartiets prinsipper. Det begrenser også at utenlandske og vestlige ideer blir sprett i landet.

WhatsApp er spesielt bekymringsfullt for de kinesiske myndighetene fordi den har avanserte krypteringsfunksjoner. Krypteringsteknologien hindrer tredjeparter fra å se samtaler og meldinger sent over WhatsApp. Som resultat frykter myndighetene at kinesiske innbyggere vil utveksle anti-kommunistisk innhold over WhatsApp. Derfor er app-en begrenset sammen med mange andre nettsteder.

Kina har andre meldingstjenester slik som WeChat, som ligner på WhatsApp, men er uten krypteringsfunksjoner. Ikke overraskende er tjenester som WeChat ofte overvåket av myndighetene. I tillegg gir WeChat informasjon til de kinesiske myndighetene etter forespørsel. Dette demonstrerer at myndighetene er dypt mistenkelige over privat kommunikasjon. Som resultat sensurerer Kina sterkt sine innbyggere.

Hvordan omgå disse restriksjonene?

Det er viktig å forstå hvordan myndigheter begrenser WhatsApp for å kunne omgå dem. Når myndigheter bestemmer seg for å blokkere WhatsApp gir de beskjed til alle nettleverandører i landet. De er påkrevd å blokkere brukernes tilkoblinger til app-en slik at de ikke lenger har tilgang til den. Siden alle nettleverandører må forholde seg til dette, er app-en blokkert på hver eneste nettilkobling i landet.

Tross disse forbudene på WhatsApp kan du nå tjenesten ved bruk av et virtuelt privat nettverk (VPN). Du kan bruke VPN-er for tilgang til bannlyst nettinnhold også. VPN-en krypterer dine data og sender det gjennom en proxy-server som tilegner deg en annen IP-adresse. Dette skjuler din ekte IP-adresse og beliggenhet og sender data gjennom et annet land. På denne måten kan man i Kina omgå WhatsApp-blokkeringen.

Egnede VPN-er for å fjerne WhatsApp-blokkering

For å få tilgang til WhatsApp i land som ilegger restriksjoner, må du koble til en VPN-tjeneste først. Så kan du omgå disse restriksjonene og bruke alle funksjonene til app-en. På samme tid så er ikke alle VPN-er pålitelige. Du må finne en VPN-tjeneste med avanserte sikkerhetsfunksjoner, et stort servernettverk og raske nettilkoblinger. Her er noen valg som er egnet til å fjerne blokkering av WhatsApp.

Tilgang til WhatsApp med ExpressVPN

ExpressVPN er ansett som den beste VPN-tjenesten for tiden for sin hastighet, pålitelighet og sikkerhet. Den lar deg koble til et nettverk på over 3000 servere i mer enn 90 land. Dette betyr at du kan omgå WhatsApp-blokkeringen i mange land, inkludert Kina. ExpressVPN er faktisk en av de beste VPN-ene du kan bruke når du besøker Kina.

Det er mange forskjellige sikkerhetsfunksjoner på ExpressVPN for å holde deg sikker når du bruker WhatsApp. Inkludert 256-bit kryptering til å beskytte dine data, DNS-lekkasje beskyttelse, og en kill-switch for å stoppe datasending over en ubeskyttet tilkobling. Ytterligere funksjoner inkluderer en IP-sjekker og en politikk på null logging for videre beskyttelse av din private data.

Tjenesten er også kjent for sin høye hastighet som lar deg sende tekstmeldinger og lydsamtaler gjennom WhatsApp uten forsinkelser. Det er også nokså enkelt å navigere og installere, noe som gjør den til et godt valg for VPN-nybegynnere så vel som mer erfarne brukere.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
 • Super rask og enkel VPN
 • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
 • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

Få tilgang til WhatsApp med NordVPN

NordVPN er sikker og rask. Deres politikk på ingen logging og det brede serverutvalget gjør den til en veldig attraktiv VPN til en fornuftig pris. I tillegg er VPN-en perfekt for å holde deg helt anonym på nett. NordVPN har mange ekstravalg til å forbedre din nettsikkerhet som gjør dem til den sikreste VPN-leverandøren.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
 • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
 • Fin og tilfredsstillende applikasjon
 • Ingen logger
Besøk NordVPN

Bruk av VPN Kina

Uavhengig av hvilken du velger, er det ytterligere ting å tenke på hvis du reiser til Kina. Om du planlegger å bruke en VPN i Kina, så velg leverandør nøye og last ned VPN-programvaren før du forlater hjemmet. Dette fordi Kina også bannlyser VPN-tjenester. Ved å følge disse stegene bør du ikke ha noe problem med å bruke WhatsApp i Kina.

Oppsummering

Mange land begrenser tjenester som WhatsApp av en rekke grunner. Noen land, slik som Kina bekymrer seg over at folk kan sende anti-kommunistiske meldinger. Eller med å holde uønskede påvirkninger unna sine innbyggere. Midlertidige WhatsApp forbud skjer ofte under perioder med sivil uro eller anti-regjering protester. Mange ganger tyr land til sensur for å dempe uro eller opptøyer. En regjerings villighet til å begrense innbyggeres frihet er en veldig kontroversiell praksis.

Den gode nyheten er at tross myndigheters restriksjoner kan innbyggere og besøkende allikevel få tilgang til WhatsApp. Om du kjøper en VPN fra en troverdig leverandør har du alt du trenger for å bruke WhatsApp i utlandet. Dett gjelder også andre app-er som TikTok og Facebook. Så lenge du setter opp VPN-en før du forlater hjemmet er det mulig å omgå restriksjoner i et hvert land.

Hvordan omgå WhatsApp-restriksjoner: ofte stilte spørsmål

Ønsker du å vite mer om hvordan du omgår WhatsApp-restriksjoner når du reiser? Under har vi laget en liste med ofte stilte spørsmål. Klikk på spørsmålet for å se svaret!

I noen land er VoIP-tjenester blokkert som en form for proteksjonisme av teleselskaper. WhatsApp sin mulighet til å tilby gratis lydsamtaler over hele verden har potensielt negative virkninger på omsetningen til teleselskapene sine egne tjenester. Av denne grunn blokkerer de bruk av WhatsApp og lignende plattformer. En annen grunn for blokkering av WhatsApp er sensur praktisert av myndigheter.

Du kan bruke en VPN-tilkobling til å få WhatsApp til å fungere igjen. Når du er koblet til en server i et annet land får du også friheten til det landet. Du får en IP-adresse og fra det øyeblikket er du digitalt lokalisert i det landet. Er du koblet til en server i et land hvor WhatsApp er tillat så får du tilgang til tjenesten.

ExpressVPN er regnet som den beste VPN-tjenesten for tiden når det gjelder hastighet, pålitelighet og sikkerhet. Den lar deg koble til et nettverk på over 3000 servere i mer enn 90 land. Du kan omgå WhatsApp blokkeringer i mange land. Det er forskjellige sikkerhetsfunksjoner på ExpressVPN for å holde deg sikker mens du bruker WhatsApp.

Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.