Skype i utlandet: Hvordan omgå VoIP-blokkering på reise

Klikk her for et sammendrag
Tilgang til Skype i utlandet: et kort sammendrag

I noen land er VoIP-tjenester som Skype blokkert. Hva er beste måte å omgå disse restriksjonene på under din ferie eller opphold i utlandet? Den beste måten å omgå VoIP-restriksjoner på er å bruke VPN-programvare. En VPN tillater deg å omdirigere din nettrafikk via en VPN-server i et annet land. Slik gjør du det:

 1. Abonner på en god VPN å opprett en konto.
 2. Last ned VPN-programvaren til din enhet.
 3. Logg inn på VPN-programvaren.
 4. Velg en VPN-server i et land hvor Skype ikke er blokkert.
 5. Du kan nå chatte på Skype. I tillegg til Skype kan du også bruke andre tjenester som kan være blokkert i ditt oppholdsland, slik som WhatsApp.

Ønsker du å bruke en VPN til å overkomme Skype-restriksjoner? Vi anbefaler NordVPN. Denne har mange valgmuligheter, tilbyr raske og sikre servere, og har et stort verdensomspennende servernettverk.

For mer informasjon om hvorfor Skype er blokkert, hvordan en VPN virker og tips på hvordan du kan omgå Skype-blokkeringen, les vår fulle artikkel under.

Siden starten i 2003 har Skype sin VoIP (Voice Over Internet Protocol) telekommunikasjonsprogramvare tillat sine brukere å tilbringe rundt 2 trillioner minutter på å nå folk de bryr seg om rundt omkring i verden. Med 300 millioner månedlige brukere og over en milliard nedlastinger på Android, har Skype blitt så populær at den inngår i vårt språk. Med «Skyping» på plass i Oxford’s engelske ordliste ved siden av andre teknologisk inspirerte begreper som «Googling», Whatsapping» og «Facetiming».

I tillegg til å bli en del av vårt språk har Skype også blitt en av verdens mest restrikjonsbelagte VoIP-tjeneste. I mer enn 20 land er Skype sammen med andre VoIP-alternativer blokkert eller ilagt restriksjoner. Heldigvis er det ikke verdens ende om Skype er blokkert i landet du bor i, eller besøker. Det er en måte å overkomme slike blokkeringer på. I denne artikkelen vil vi se på hvilke land som blokkerer Skype og lignende tjenester. Vi vil utforske hvorfor, og hvordan du kan omgå disse restriksjonene. Etterpå vil du kunne gå tilbake å chatte med dine venner og familie.

Hvorfor er Skype blokkert i enkelte land?

Skype Blocked Laptop

Det er mange grunner til at Skype kan være blokkert eller begrenset i individuelle land. Men i de fleste tilfeller koker det ned til en av tre faktorer: proteksjonisme, overvåking av myndigheter eller begrensende reguleringer.

Proteksjonisme

Majoriteten av VoIP-blokkeringer og restriksjoner er implementert som en form for proteksjonisme av teleselskaper. Skype sin mulighet til å tilby gratis lyd- og videosamtaler over hele verden har potensielt negative virkninger på omsetningen til teleselskapenes egne tjenester. Av denne grunn blokkerer de bruk av Skype og lignende plattformer.

Dette gjelder spesielt i Sør- og mellom-Amerika hvor det samme selskapet ofte håndtere telefon- og nettilgang. Skype er blokkert av teleselskaper i Belize, Brasil og Venezuela for å tvinge brukere å kommunisere via telefon eller bruke selskapets egen VoIP-tjeneste. Mangelen på konkurranse mellom teleselskaper i disse landene gjør problemet verre. I Belize for eksempel er Telemedia Limited som er eid av regjeringen det eneste teleselskapet. De blokkerer Skype-bruk for å beskytte sin omsetning og promotere deres egen VoIP-tjeneste.

Overvåking

I noen land som Kina og midt-østen stater praktiserer myndigheter restriksjoner på Skype og andre VoIP-tjenester. De hevder at plattformens uavhengighet og dens «manglende telefonsporingsvilkår» utgjør en sikkerhetsrisiko.

Skype ble fjernet fra alle lokale app-butikker i Kina i desember 2017. De slutter seg til Gmail, Facebook, Snapchat, Twitter, Line og Pinterest på listen over ikke-statlig eid programvare som har blitt sensurert av den kinesiske regjeringen. Den egyptiske regjeringen har en offisiell politikk på blokkering av tjenester de ikke kan overvåke, inkludert Skype.

I januar 2018 annonserte Microsoft at Skype ville implementere en «privat samtale«-funksjon som vil tilby ende-til-ende kryptering. Dette har ført til spekulasjoner om at individuelle land vil velge å blokkere Skype. På samme måte som de har ilagt restriksjoner på WhatsApp, Telegram og Calling. Land rettferdiggjør dette med å si at de ikke lenger vil kunne overvåke Skype-samtaler og samtalelokasjoner.

Reguleringsrestriksjoner

I noen land må VoIP-tjenester som Skype ha lisens for å operere. Et godt eksempel er De Forente Arabiske Emirater som krever at VoIP-tjenester må ha lisens fra telekommunikasjonsmyndigheten. Skype er per nå ikke tilgjengelig i De Forente Arabiske Emiratene fordi de har ikke fått den rette lisensen for å operere der.

Hvordan omgår jeg VoIP-blokkeringer?

VPN-connection-InternetOm du bor i eller reiser til et land som begrenser eller blokkerer VoIP-tjenester som Skype, ikke få panikk. Det er veier rundt disse restriksjonene. VPN-programvare er den beste måten å omgå VoIP-restriksjoner som lar deg koble til blokkerte tjenester uten de store bånbredderestriksjonene eller forsinkelsene forbundet med Tor eller proxy-sider

En VPN lar deg koble til nettet gjennom en proxy-server som gir deg en fremmed IP-adresse og lar deg omgå restriksjoner på VoIP-tjenester. Hovedforskjellen med vanlige proxy-tjenester er at VPN-er også krypterer tilkoblingen din for å unngå ytterligere overvåking. Fordi de fleste VPN-tjenester tilbyr betalingsabonnement er de i stand til å gi mye bedre hastighet og pålitelighet enn en gratis-VPN eller proxy-tjeneste.

I tillegg til høyere hastigheter og pålitelighet tilbyr ofte betalingstjenester god kundeservice. Teknisk støtte er ofte tilgjengelig til å hjelpe deg i å koble til begrensede tjenester gjennom VPN-programvaren. Det betyr at du har valget om å ringe deres tekniske supportteam om du har problemer med å få Skype til å virke.

Mange VPN-er tilbyr også en «dedikert IP», som lar deg ha din egen personlige IP i motsetning til en delt en. Fordelene med en dedikert IP inkluderer tilgang til strømmetjenester som Netflix, nettbank kontoer, og spillsider som ofte blokkerer delte IP-adresser. Hvis din dedikerte IP til slutt blir oppdaget og blokkert vil VPN-tjenesten din rask kunne tilby deg en ny en.

Hvilken VPN er best for Skype-tilgang?

Om du ønsker å starte å bruke en VPN for tilgang til Skype må du velge den rette VPN-leverandøren. Under kan du finne noen av våre anbefalinger.

NordVPN

NordVPN tilbyr en fantastisk pakke til en konkurransedyktig pris. Kjent for sin raske og sikre tjeneste, de har også et stort antall servere over hele verden som tilbyr deg en rekke muligheter for ruting av din trafikk. Ved å bruke Obfsproxy for å unngå dyp-pakkeinspeksjon og en praksis på «ingen logging» lar NordVPN deg ha tilgang til alt innhold du ønsker. Du trenger ikke bekymre deg for at noen overvåker deg. Om du ikke er helt fornøyd med tjenesten deres eller ønsker å teste den før du binder deg har NordVPN 30-dagers pengene tilbake garanti.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
 • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
 • Fin og tilfredsstillende applikasjon
 • Ingen logger
Besøk NordVPN

GOOSE VPN

GOOSE VPN hjelper deg å blokkere innhold fra hele verden. YouTube, Netflix, WhatsApp, Skype, blokkerte nyhetssider; alt kan nås fra hvor som helst i verden med GOOSE VPN. Goose er enkel, rask og godt priset. Kjent for sin raske og sikre tjeneste, de har mange servere i hele verden som gir deg en rekke muligheter for ruting av din trafikk.

GOOSE VPN
Fra
$2.75
7.4
 • Enkel å bruke på alle enheter
 • Virkelig rask tilkobling
 • Noen problemer med servernettverket
Besøk GOOSE VPN

Land hvor Skype er blokkert eller begrenset

Vi har gjort vårt beste i å gi informasjon om land hvor Skype er blokkert. Vennligst merk at denne listen endrer seg kontinuerlig. Den er ikke garantert å være 100% nøyaktig.

Fullstendig blokkert

 • Guyana
 • Venezuela
 • Kuwait
 • Libya
 • Nord-Korea
 • Oman
 • Qatar
 • Forente Arabiske Emirater

Tjenesterestriksjoner

 • Belize – Skype er for tiden blokkert av Belize Telemedia Limited, Belize’s eneste teleselskap som tilbyr sin egen VoIP-tjeneste.
 • Brasil – Brasils største teleselskap, Brasil Telecom blokkerer Skype, men tillater VoIP-samtaler gjennom sin egen tjeneste.
 • Karibia – Det dominerende teleselskapet LIME blokkerer sine kunder fra å bruke Skype.
 • Kina – Alle VoIP-tjenester er blokkert unntatt de som tilbys fra China Unicom og China Telecom.
 • Cuba – Skype er tilgjengelig i Cuba, men samtaler koster $1.15 per minutt, og trege internetthastigheter begrenser bruken.
 • Egypt – Den egyptiske regjeringen forstyrrer og blokkerer alle VoIP-tjenester som ikke direkte kan overvåkes.
 • Iran – Skype ser ut til å være tilgjengelig men tilkoblingene er så dårlig at tjenesten er omtrent ubrukelig.
 • India – Skype-samtaler innen India fra Skype til mobiltelefoner og fasttelefoner er ikke lenger tilgjengelig. Men gratis Skype til Skype-samtaler innen India fungerer fortsatt.
 • Jordan – Alle VoIP-tjenester er blokkert av sikkerhetsgrunner.
 • Myanmar – Skype og andre VoIP-tjenester er bare tilgjengelig til visse tider og i spesifikke regioner.
 • Pakistan – Skype-samtaler selv fra datamaskin til datamaskin er kraftig pengedrevet og koster 0.14$ per minutt.
 • Panama – Ilegger 12% skatt på alle VoIP-samtaler.
 • Syria – Skype-tilgang er begrenset og ikke tilgjengelig i internettkafeer.
 • Vietnam – Skype-tilgang er begrenset. Men en proxy-tjeneste som er satt opp til å muliggjøre samtaler er tilgjengelig i noen nettkafeer.
 • Venezuela – Lokale nettlverandører blokkerer Skype og andre VoIP-tjenester i spesifikke områder, men tilbyr sine egne alternativer.

Oppsummering

VPN-programvare er den beste løsningen for å overkomme VoIP-restriksjoner og ha tilgang til tjenester som Skype. VPN-er representerer en blanding av hastighet, nyttighet, pålitelighet og sikkerhet. Så hvis du reiser til et land med VoIP-restriksjon eller om du er en lokal som ønsker å chatte på Skype vil abonnering på en VPN-tjeneste gjøre at du kan dele dine opplevelser uten restriksjon. I tillegg kan en VPN hjelpe deg med tilgang til flere blokkerte apper og nettsteder slik som TikTok. For å hjelpe deg å velge en VPN som er best for deg har vi satt sammen en liste over de beste VPN-leverandørene.

Tilgang til Skype i utlandet: ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om hvordan du omgår Skype-blokkering på reise? Ta en titt på våre ofte stilte spørsmål under og klikk på spørsmålet for å se svaret!

Majoriteten av blokkering av VoIP-tjenester er implementert som en form for proteksjonisme av teleselskaper. Skype sin mulighet til å tilby gratis lyd- og videosamtale over hele verden har potensielt negative virkninger for omsetningen til teleselskapets egne tjenester. Av denne grunn blokkerer de Skype og lignende plattformer.

Skype og andre VoIP-tjenester er også blokkert av enkelte myndigheter. De hevder at plattformens uavhengighet og «ingen sporing» utgjør en sikkerhetsrisiko.

Du kan bruke en VPN-tilkobling for å få Skype til å fungere. Når du er tilkoblet en server i et annet land får du også friheten til dette landet. Du vil få en IP-adresse og fra det øyeblikket befinner du deg digitalt i det andre landet. Er du koblet til en server i et land hvor Skype er tillat har du tilgang til tjenesten.

Land hvor Skype-trafikk har blitt delvis eller fullstendig blokkert:

Fullstendig blokkert

 • Guyana
 • Venezuela
 • Kuwait
 • Libya
 • Nord-Korea
 • Oman
 • Qatar
 • Forente Arabiske Emirater

Tjenesterestriksjoner

 • Belize
 • Brasil
 • Karibia
 • Kina
 • Cuba
 • Egypt
 • Iran
 • India
 • Jordan
 • Myanmar
 • Pakistan
 • Panama
 • Syria
 • Vietnam
 • Venezuela
Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.