Se på 123Movies helt trygt. Er det lovlig og hvilke alternativer finnes?

Browser window with 123Movies Logo
Klikk her for å åpne et kort sammendrag av denne artikkelen
Se på 123Movies helt trygt. Er det lovlig og hvilke alternativer finnes? Et sammendrag

123Movies har eksistert en stund, og det har vist seg å være veldig populært blant folk som ønsker å streame filmer på nettet. Imidlertid kan det være ulovlig å se 123Movies i hjemlandet ditt. For disse landene har vi listet opp noen (lovlige) alternativer. Dette er de viktigste punktene fra artikkelen nedenfor:

 • Det er sannsynligvis ikke tillatt å se strømme fra 123Movies i ditt land. Det avhenger av landets ressurser om du vil bli tiltalt hvis myndighetene finner ut at du ser på opphavsrettsbeskyttet innhold.
 • I mars 2018 ble det offisielle nettstedet 123Movies lagt ned, med en beskjed på hjemmesiden deres som sa «respekter filmskapere ved å betale for filmer og TV-serier». Dette betyr at hvert nettsted etter 2018 er en kopi av det opprinnelige nettstedet som blir hostet av andre.
 • Noen populære juridiske alternativer til 123Movies er betalte tjenester som Netflix, Disney Plus og Amazon Prime.

For de som er spesielt interesserte, man kan få tilgang til 123Movies her. Men les neste avsnitt før du gjør det.

Hvorfor mange bruker en VPN for å se på 123Movies

Det er to hovedgrunner til at folk bruker VPN (virtual private network) for 123Movies:

 • For å være trygg og anonym på nettet, en VPN skjuler IP-adressen og identiteten deres. På denne måten blir folk praktisk talt ikke sporbare når de bruker nettsteder som 123Movies.
 • Å oppheve blokkeringen av 123Movies i land der det er blokkert.

En kjent og populær VPN som folk bruker for å se 123Movies trygt, er Surfshark. Det er en veldig rimelig VPN med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Du kan prøve Surfshark uten risiko ved å klikke på den oransje knappen nedenfor.

Vil du vite mer om 123Movies, og hva noen av de populære lovlige alternativene er? Les hele artikkelen nedenfor.

123Movies var en av de mest populære nettstedene for å streame filmer og tv-serier på nettet. Det ble også kjent under navnene “GoMovies”, “GoStream”, “MeMovies” og “123movieshub”. Det offisielle nettstedet 123Movies ble tatt ned i mars 2018, men kopier av nettstedet eksisterer fremdeles og er tilgjengelige via andre sider på nettet. Likevel er 123Movies fremdeles et veldig populært søkeord i henhold til Google Trends, og det viser at disse streamingtjenestene fortsatt er etterspurt.

Når det er sagt, har myndighetene fra hele verden holdt et øye med ethvert nettsted eller tjeneste som lar brukere se opphavsrettsbeskyttet innhold uten å betale for det. Dette reiser spørsmålene: har du lov til å streame filmer og serier fra 123Movies? Hva gjør folk for å holde seg trygge når de bruker 123Movies? Og hvilke alternativer finnes?

Er det ulovlig å bruke 123Movies?

Svaret på dette spørsmålet er at å bruke 123Movies sannsynligvis er ulovlig i de fleste tilfeller. Vi sier sannsynligvis, fordi hvert land og hver region har sin egen holdning til piratkopiert innhold. De fleste land prøver å beskytte åndsverk ved å forhindre nedlasting (og derfor strømming) av opphavsrettsbeskyttet innhold. Imidlertid er det noen land som tillater det for personlig bruk eller tillater det helt.

Fordi hvert land har forskjellige regler angående brudd på opphavsrett og piratkopiering, bør du alltid sørge for hva landets regler er før du går til et nettsted som 123Movies, PrimeWire eller Putlocker. Dette er noen av de generelle holdningene til piratkopiering vi kunne finne:

Holdning til piratkopieringLand
Piratkopiering er lovlig eller tillatt for personlig brukPolen, Spania, Sveits
Piratkopiering er ulovligAustralia, Kina, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Italia, Japan, Latvia, Portugal, Russland, Sør Afrika, USA
Piratkopiering er ulovlig, men enkeltpersoner blir ikke tiltalt aktivtArgentina, Brasil, Canada, Colombia, Tsjekkia, Danmark, Egypt, Hellas, India, Israel, Iran, Meksiko, Nederland, Filippinene, Romania, Singapor, Slovakia, Slovenia, Uruguay

Det er viktig å merke seg at det nesten ikke er noen forskjell mellom nedlasting av opphavsrettsbeskyttet innhold og det å strømme det. Strømming betyr at du laster ned noe og ser på det i sanntid, bare for at det tømmes fra hurtigbufferen din når du forlater en bestemt side. Du har imidlertid fortsatt lastet ned filmen eller serien. Strømming kan sammenlignes med å laste ned en torrent, og deretter se den umiddelbart og slette den når du er ferdig.

Hva er de juridiske konsekvensene av å bruke 123Movies?

De ulike landene har ikke bare andre regler når det gjelder strømming, landene er også forskjellige ift. hvilke konsekvenser det har for å bryte disse reglene. I Tyskland blir du for eksempel bøtelagt ganske hardt når rettighetshaverne finner ut at du laster ned opphavsrettsbeskyttet innhold, mens du i andre land kanskje bare får en advarsel. Med strømmetjenester som 123Movies er det enda vanskeligere å straffeforfølge, fordi det ikke er noen filer igjen på noens datamaskin etter å ha sett en strøm, selv om de enkelt kan spore IP-adressen din.

Ikke alle land legger ned stor innsats for å håndheve reglene, ved å aktivt straffeforfølge mennesker som bruker ulovlige strømmetjenester. Ofte går rettighetshaverne etter de som distribuerer innholdet, i stedet for den enkelte seer. Men når du er i et land som virkelig går etter de som bryter opphavsretten, kan det hende du får en heftig bot i posten. Det blir som regel veldig dyrt. Hvis du vil vite mer om denne typen bøter, kan du sjekke artikkelen vår om bøter for nedlasting.

Hvordan være trygg mens man ser på123Movies?

Fordi bruk av 123Movies ikke er tillatt i mange land, kan vi ikke oppfordre til å bruke det i nevnte land. Imidlertid er det også mange land der du har lov til å bruke en slik strømmetjeneste (selv om det bare er for personlig bruk).

I de landene der det er tillatt, trenger du å beskytte deg mot nysgjerrige øyne, virus og ondsinnede nettsteder hvis du bruker et 123Movies-speil. Det anbefales å bruke antivirusprogramvare og en VPN for å beskytte dataene og enhetene dine. En populær VPN er Surfshark. Å bruke en VPN som Surfshark vil skjule alle internett- og streamingaktiviteter fra internettleverandøren og myndighetene.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
 • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
 • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
 • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Å bruke antivirusprogramvare og en VPN sikrer at du er tilstrekkelig beskyttet mot skadelig programvare og nysgjerrige administratorer. Vi ønsker likevel å være tydelig på at nedlasting og visning av opphavsrettsbeskyttet innhold bare er tillatt i en liten mengde land. Selv om en VPN vil gjøre deg anonym og forhindre at du blir tatt når du bruker strømmetjenester som 123Movies, anbefales det fortsatt å handle i henhold til lokale lover og regler. Hvis du er uklar på hva reglene er, kan du kontakte en lokal ekspert på saken.

Er det farlig å bruke 123Movies?

Vi har allerede diskutert om det er lov eller ikke til å se innhold på et nettsted som 123Movies. Vi har imidlertid ikke gått inn på mulige sikkerhetsrisikoer når vi bruker et slikt nettsted bortsett fra bøtene du kan få.

Når vi ser på sikkerheten til et nettsted som 123Movies, er det vanskelig å gi et enkelt ja eller nei svar på spørsmålene «er det trygt?». Dette avhenger av et par faktorer, de fleste av dem som kontrolleres av personen som hoster nettstedet.

Fordi det offisielle nettstedet til 123Movies ikke lenger er på nettet, er den eneste måten å få tilgang til databasen på, gjennom kopier, også kjent som speil til nettstedet. Disse blir hostet og kontrollert av en tredjepart som ikke trenger å ha vært involvert i originale 123Movies. Dette betyr at det ikke er noen kvalitetskontroll. Eieren av en kopi kan injisere nettstedet med malware eller spore noen av dataene dine. Og fordi det er så mange eksemplarer, er det umulig å si om alle disse speilene er trygge eller ikke. Noen av speilene er helt sikkert trygge, og andre er det ikke. De eneste måtene å sikre at du holder deg trygg på er å beskytte deg selv med en VPN og antivirusprogramvare, eller ikke bruke 123Movies.

Vær forsiktig med speil

Som nevnt tidligere, ble 123Movies offisielt fjernet i 2018. Hver side som ligner 123Movies eller bruker navnet etter det, er en kopi/speil. Disse kopiene prøver å se ut som originalen så mye som mulig. Ulempen er at de kan eies av hvem som helst. Som vi allerede har sagt, kan det bety at noen av disse speilene brukes til å spre malware. Og det er vanskelig å rapportere disse speilene til myndighetene, fordi de bare kan tas ned og settes opp igjen under et annet navn.

Hvordan få tilgang til 123Movies

Bruken av 123Movies er ikke lovlig overalt. Når det er sagt, er det lovlig i visse regioner. Likevel må folk i disse regionene ta nødvendige skritt for å være trygge på nettsteder som 123Movies, og slik gjør de det:

 • De bruker VPN (for eksempel Surfshark) og god antivirusprogramvare (for eksempel Kaspersky).
 • De sørger for at de får tilgang til et skikkelig 123Movies-speil eller Googler ‘123Movies Mirror’.
 • Når de bruker Google, må de besøke et nettsted som viser en liste over 123Movies-speil, fordi Google ikke alltid viser disse speilene i søkeresultatene.

Slik får folk tilgang til 123Movies (i land der det er tillatt).

Ansvarsfraskrivelse: Vi tolererer ikke ulovlig bruk av nettsteder som 123Movies. Vi anbefaler deg å se på om det er tillatt i ditt land å få tilgang til 123Movies og handle deretter. Hvis det er ulovlig, ikke bruk det.

Lovlige 123Movies alternativer

Dessverre er det vanskelig å finne nettsteder som tilbyr strømming og nedlasting. som er både gratis og lovlig. Sannheten er at når du har å gjøre med opphavsrettsbeskyttet innhold, er det enklest å få tilgang via nettsteder eller strømmetjenester som er abonnementsbasert. Disse nettstedene eller tjenestene ber om relativt lite penger for en stor database med filmer og serier. Og selv om disse ikke alltid inneholder de nyeste filmene og seriene, som ulovlige strømme nettsteder ofte gjør, har de en ganske stor samling. Vi har listet opp noen populære lovlige alternativer til 123Movies nedenfor.

Lovlige alternativer til 123Movies:

Navn på strømme-tjenesteBeskrivelse
NetflixNesten alle kjenner Netflix. Det er sannsynligvis den største strømmetjenesten med et bredt utvalg av filmer og serier. Dette er grunnen til at Netflix er førstevalg for mange. På toppen av det, hvis du bruker en VPN, kan du utvide Netflix-utvalget.
Amazon Prime VideoAmazon Prime er ikke ulik Netflix. Den har en mindre database med filmer og serier enn Netflix, men de kan ha seriene eller filmene du virkelig vil se. Det er også en billigere variant.
Disney PlusDisney Plus fokuserer utelukkende på innhold fra Disney. Hvis du er en stor Disney-fan, vil vi absolutt anbefale deg å ta en titt på Disney Plus. En veldig populær tittel på Disney Plus er The Mandalorian.
HBO MaxHBO Max er som Disney Plus, ved at den bare har filmer og serier fra en bestemt kanal (i dette tilfellet, HBO). Den nye tjenesten HBO Max dekker imidlertid mer innhold og vil sikkert utvide biblioteket i fremtiden.Det har kanskje ikke like mange filmer og serier som Netflix, men det har noen produksjoner av høy kvalitet som Band of Brothers, The Sopranos og Game of Thrones.
HuluHulu er bra for live sport. Det er noe de annonserer med hele tiden. Det er litt billigere enn Netflix, men har færre filmer. Vi vil råde deg til å sjekke Hulu hvis du leter etter en strømmetjeneste som også tilbyr et bredt utvalg av live sport. I noen land er Hulu ikke tilgjengelig, da må du bruke en VPN for å få tilgang.
YouTube TVYouTube TV er ganske dyrt, men det er fordi det fungerer litt annerledes i forhold til andre strømmetjenester. I stedet for å ha serier og filmer, gir det deg tilgang til mange forskjellige TV-nettverk. 70 for å være nøyaktig. Med bare ett abonnement kan du få tilgang til nettverk som Fox, ESPN, ABC og CBS.
Sling TVSling TV ligner mest på YouTube TV. Forskjellen er at Sling TV lar deg kombinere ditt eget sett med nettverk og kanaler, i stedet for å gi dem alle til en fast pris.

Vit at ikke alle disse alternativene ovenfor fungerer overalt i verden. Noen er kun fokusert på USA, mens andre som Disney Plus bare er tilgjengelige i et par land, for øyeblikket. Hvis du vil ha tilgang til disse tjenestene, må du bruke en kvalitets-VPN for å endre ditt virtuelle sted.

Ansvarsfraskrivelse: artikkelen over er ment som informasjon. Vi er ikke advokater, og dette er ikke juridisk rådgivning, så ikke ta det som sådan. Hvert land har også sine egne lover og disse lovene endres kontinuerlig, så vær klar over det. Hvis du har spørsmål angående regler og forskrifter i landet ditt, bør du ta kontakt med en lokal ekspert på nevnte regelverk.

Se på 123Movies helt trygt. Er det lovlig og hvilke alternativer finnes? - ofte stilte spørsmål

Står du fast med et spørsmål angående 123Movies som du ikke har svaret på? Sjekk ut denne FAQ-delen for å se om vi har svaret. Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du gjerne legge igjen en kommentar.

Sannsynligvis ikke. Vi sier sannsynligvis fordi nedlasting/strømming av opphavsrettsbeskyttet innhold ikke er tillatt i de fleste land. Men det er ikke sant for hvert land. På grunn av forskjellen i lover og regler, bør du sørge for hva som gjelder for landet du befinner deg i. Vi vil også råde deg til å lese hele artikkelen vår om 123Movies og dens lovlighet og alternativer.

Alt avhenger av landet du befinner deg i når du bruker 123Movies. I noen land er det ulovlig, i andre er det ikke. Og selv om du er i et av landene der det er ulovlig, forfølger de ikke alltid den enkelte nedlastningsenhet. Konsekvensene spenner fra absolutt ingenting til bøter på tusenvis av kroner.

Sannsynligvis ikke. Ikke bare risikerer du å få bot når du bruker 123Movies i visse land, det offisielle nettstedet til 123Movies er tatt ned og blitt erstattet av mange kopier. Disse kopiene eies av personer som potensielt kan injisere skadelig programvare på nettstedet eller vise deg uønskede annonser.

Her er noen populære alternativer til 123Movies:

 • Netflix
 • Hulu
 • Disney Plus
 • YouTube TV
 • Sling TV
 • HBO Now

Du trenger et betalt abonnement for å få tilgang til de fleste av disse tjenestene, og det er ikke sikkert at alle av dem fungerer i ditt land.

Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.