Slik ser du sikkert på HBO Max i utlandet

A couple on the couch looking at a tv with HBO Max on it and a globe next to it
Klikk her for et sammendrag av denne artikkelen
Sammendrag: Se HBO Max trygt fra hvor som helst

HBO Max har et imponerende bibliotek med populære filmer og serier. Hvis du vil ha tilgang til disse videoene trygt fra hvor som helst i verden, trenger du en VPN. Slik gjør du det:

  1. Få et abonnement fra en god VPN-leverandør, for eksempel ExpressVPN.
  2. Last ned VPN-programvaren.
  3. Velg en VPN-server i USA og aktiver tilkoblingen.
  4. Kos deg med HBO Max!

Hvis du ikke har en brukerkonto ennå, må du kanskje skaffe deg et gavekort for å kunne lage en. Hvis du vil vite mer om dette eller noe annet som har med å HBO Max å gjøre, kan du bla nedover for å lese vår artikkel nedenfor.

HBO Max er Warners og AT&Ts nye tjeneste for on-demand strømming. I tillegg til innholdet du har tilgang til på HBO Go, har HBO Max sine egne originaler samt filmer fra andre leverandører og studioer som CNN, Boomerang, Cartoon Network og Sony Pictures.

HBO Max LogoDet er en kjempebra strømmetjeneste, men hvis du ikke er fra USA, er det vanskelig å få tilgang til plattformen. Bare å endre den virtuelle plasseringen din slik at det ser ut som om du er fra USA, vil ikke være nok. HBO Max godtar bare kredittkort fra USA, så hvis du vil se HBO Max og ikke har et slikt kort, må du være litt kreativ.

Hvorfor kan jeg ikke se HBO Max i utlandet?

HBO Max er ikke tilgjengelig utenfor USA av flere årsaker.

For det første eksisterer geografiske begrensninger på grunn av territoriale lisensrettigheter. Når det gjelder loven, deltar strømmeplattformer i distribusjonen av filmer og show, så de må få distribusjonsrettigheter for innholdet i alle land eller regioner de ønsker å utvide til.

Det kan være tøft. Noen ganger er distributørene ikke villige til å selge disse rettighetene, eller de har allerede solgt dem til et annet selskap. Selv om strømmeplattformen kan kjøpe rettighetene, er det ikke alltid økonomisk fornuftig å gjøre det. Hvis det ikke er nok folk som ser på fra et bestemt sted, betaler ikke strømmeplattformer for territoriell lisensiering det stedet. Men det er mer.

Når det gjelder HBO Max, har morselskapet deres (AT&T) mange underholdningsmerker under navnet sitt, så du kan tro at de burde ha lett for å få territoriale lisensrettigheter. Selv om det kan være sant, kan selskaper som Warner faktisk tjene mer penger hvis de selger disse territoriale rettighetene enn om de bare velger å utvide sin egen strømmeplattform.

Derfor er HBO Max ikke tilgjengelig over hele verden, i det minste akkurat nå. Det betyr imidlertid ikke at det er umulig å få tilgang til plattformen fra utenfor USA.

Hvordan se HBO Max i utlandet

Hvis du vil strømme HBO Max fra utlandet, er det første du trenger en VPN. En VPN (Virtual Private Network) er programvare som endrer din IP-adresse. Det betyr at nettsteder som HBO Max vil tro at du surfer fra et annet sted. Måten det fungerer på er enkelt: de fleste VPN-er har servere over hele verden, og de omdirigerer netttrafikken din via disse serverne før de sendes til målområdet.

Dette er veldig nyttig, men ikke alle VPN-er er like. Noen VPN-er kan tilby IP-adresser som er svartelistet, slik at du ikke kan omgå funksjoner for geografisk blokkering. Noen kan gi deg liten båndbredde, så du må slite med buffering når du ser favorittprogrammene dine. Derfor tar vi et dypdykk i de beste VPN-ene for strømming senere.

Før det, la oss se hvordan folk klarer å se på HBO Max utenfor USA:

  1. Bruk en VPN og abonner på den. Ikke bruk gratis VPN-er, ettersom du risikerer å ha det vanskelig med buffering og smart geo-block-programvare. Personlig mener vi at ExpressVPN fungerer aller best.
  2. Installer VPN-tjenesten du liker best. Hvis du ikke blir bedt om en nedlastningskobling så snart du abonnerer, er det bare å se etter en nedlastingsseksjon på det offisielle nettstedet.
  3. Logg deg på VPN-en med informasjonen du brukte til å registrere deg.
  4. Velg en server fra USA og koble til den slik at du får tilgang til HBO Max.
  5. Kjøp et HBO-gavekort og abonner på HBO Max-tjenesten. Dette trinnet er bare nødvendig hvis du fortsatt trenger å registrere deg for HBO Max og ikke har et amerikansk kredittkort. For mer informasjon om hvordan du gjør dette, bla nedover.
  6. Kos deg med HBO Max.

Ansvarsfraskrivelse: Tenk alltid på vilkårene

Før du bruker en VPN for å få tilgang til HBO Max eller andre strømmetjenester, er det alltid lurt å sjekke vilkårene for tjenesten. I noen tilfeller kan bruksvilkårene du godtar, forby deg å bruke stedsendrende teknologi for å få tilgang til innholdet deres. VPN-tjenester kan også telle til denne typen teknologi.

Videre må du sørge for at du har lov til å bruke en VPN der du er, da noen land forbyr bruken. Hvis du ikke er sikker på om bruk av VPN er tillatt i landet ditt, kan du se denne artikkelen om lovligheten av VPN i ulike land.

Til slutt kan noen av programmene som er tilgjengelige på tjenesten, ha innhold som ikke er tillatt der du bor. Lokale lover og landsomfattende restriksjoner kan gjøre denne typen innhold ulovlig.

Kort sagt: Sørg alltid for at du har lov til å se innholdet du får tilgang til med en VPN. Som bruker er du underlagt reglene for tjenesten samt lovene i landet du bor i. Ta hensyn til dette før du går videre.

De tre beste VPN-ene for HBO Max

Hvis du vil bruke en VPN for å se HBO Max mens du holder deg beskyttet på nettet, trenger du kanskje litt veiledning. Ikke alle VPN-er vil fungere for dette formålet. Her lister vi opp tre av de beste leverandørene som vil.

ExpressVPN: det beste valget for strømming

Når det gjelder strømming, har ExpressVPN alt du trenger. I tilleg til at den har dusinvis av servere som er tilgjengelige i USA, pålitelig hastighet og sikker navigering, kommer ExpressVPN også med funksjonelle geo-unlock-funksjoner som ikke vil svikte deg.

Det er ikke den billigste VPN-en som finnes, og det kan være noen VPN-er som passer bedre til andre formål, som torrenting, men når det gjelder strømming, blir det ikke feil å bruke ExpressVPN. Enten du trygt vil se på HBO Max, eller låse opp andre geoblokkerte plattformer som BBC iPlayer eller Peacock, ExpressVPN kan gjøre det for deg.

Likevel, på grunn av prisen, er ExpressVPN kanskje ikke det beste valget for alle. Hvis ExpressVPN ikke passer dine behov, eller hvis du leter etter billigere alternativer, kan du lese videre.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

CyberGhost: En nybegynners beste venn for strømming

CyberGhost er kanskje ikke det absolutt beste alternativet når det gjelder strømming, men det er et godt valg med spesialiserte servere for mange forskjellige strømmetjenester.

Vi prøvde den med HBO Max, og det fungerer veldig bra. Selv om den ikke har spesialiserte servere for HBO Max, har den fortsatt mange servere i USA, så du får tilgang til tjenesten uansett. Den har også et stort konkurransefortrinn, grensesnittet er veldig enkelt å bruke.

Kort sagt: hvis du er ny i verdenen av VPN-er, kan CyberGhost være et ganske godt valg.

CyberGhost
Tilbud:
 Fra $1,99 per måned
Fra
$1.99
8.8
  • Meget brukervennlig
  • Høy kvalitet for en lav pris
  • Torrents og Netflix er mulig
Besøk CyberGhost

Surfshark: Internasjonal strømming på lavbudsjett

Surfshark er kanskje ikke så lett å navigere som CyberGhost eller like pålitelig som ExpressVPN, men det er fortsatt et godt valg på grunn av prisen. Den er ganske rimelig og har ofte spesialtilbud som lar deg få et abonnement for bare et par dollar i måneden. Det er et røverkjøp, spesielt hvis du trenger det for å se HBO Max i utlandet.

Surfshark har over 500 servere i USA, så du vil alltid kunne finne en som fungerer. I tillegg har den ingen grense for hvor mange enheter du kan bruke den på, noe som betyr at du kan dele kostnadene med familie og venner, hvis du vil.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Dette er våre toppvalg for VPN-er for å se HBO Max i utlandet, men det betyr ikke at de er de eneste alternativene du har til rådighet. Sørg for at du leser om de beste VPN-ene for øyeblikket, før du gjør ditt endelige valg.

Hva kan du se på HBO Max?

TV with Game of Thrones looking characterHBO Max er en relativt ny tjeneste. Det gikk rykter om det i 2018, men ble det først offisielt lansert som en fullstendig plattform under dette navnet 27. mai 2020.

Når det er sagt, er det ikke slik at HBO skraper etter innhold. Biblioteket de har så langt er veldig imponerende allerede. Det inkluderer:

  • De fleste HBO- eller Warner-produksjoner, som Westworld
  • Hele Harry Potter-serien
  • Sesamstasjonen
  • The Sopranos
  • The Wire
  • Game of Thrones
  • Looney Tunes Tegneserier
  • Wonder Woman
  • Fullmetal Alchemist

HBO Max planlegger også å gi ut originaler, som Justice League Dark, som snart blir lagt til. Med andre ord, du har mye å se på hvis du registrerer deg. Det ser ut som HBO Max ønsker å forene innholdet som tidligere var spredt over HBO Now og HBO Go på en plattform og fortsette på denne måten, selv om HBO Max bare er tilgjengelig i USA akkurat nå.

Hvordan registrere deg for HBO Max

Som vi allerede har sagt, hvis du ikke er fra USA, kan du ikke bare gå til hjemmesiden deres og registrere deg, selv om du har en VPN. Det er fordi HBO Max bare godtar kreditt- eller debetkort fra USA, så hvis du bor andre steder eller ikke har et kredittkort, vil du ikke kunne abonnere så enkelt.

Heldigvis er det en enkel vei rundt dette: du kan kjøpe et HBO-gavekort. Dette kortet er tilgjengelig på My Gift Card Supply, og når du kjøper det, vil du motta en e-post med gavekortkoden. Du kan løse inn denne koden når du registrerer deg for HBO Max.

En måned med tilgang til tjenesten koster $14,99, men de planlegger å gi ut en gratis, annonsestøttet versjon innen 2021. Apropos langsiktige planer: HBO Max planlegger også å utvide til deler av Europa og Latin-Amerika innen 2021. Norge står for tur i andre halvår 2021.

Konklusjon: Få tilgang til HBO Maxs strømmetjeneste

HBO Max er for øyeblikket ikke tilgjengelig i utlandet på grunn av problemer med territoriell lisensiering. Offisielt kan du bare bruke tjenesten fra USA. Du kan imidlertid omgå det hvis du følger disse trinnene:

  1. Skaff deg en VPN.
  2. Velg en server fra USA for å dirigere trafikken din gjennom.
  3. Kjøp et gavekort for å betale for tjenesten.

Før du prøver dette, må du sørge for at du handler i samsvar med vilkårene for HBO Max. Hvis du gjør det, håper vi at du liker det imponerende biblioteket til denne nye plattformen!

Å se HBO Max i utlandet trygt - FAQ

Har du et spørsmål om HBO Max og hvordan du kan se på det? Ta en titt på de ofte stilte spørsmålene nedenfor, der vil du kunne finne svaret ditt.

Nei, HBO Max er foreløpig ikke tilgjengelig i Europa. Foreløpig er den bare offisielt tilgjengelig i USA. Du kan imidlertid få tilgang til HBO Max fra Europa ved å følge disse trinnene i artikkelen over. Videre er det planer om å lansere HBO Max i deler av Europa og Latin-Amerika i 2021.

I skrivende stund har HBO Max bare ett prisnivå på $14,99 per måned. Dette er litt dyrere enn HBO Go, men en dollar billigere enn Netflix premium-abonnement. Når det er sagt, er det planer om å lansere en gratis, annonsestøttet versjon innen 2021.

HBO Max er for øyeblikket bare tilgjengelig i USA. Likevel bruker noen mennesker en VPN for å få tilgang til innholdet, uansett hvor de befinner seg. En VPN endrer IP-adressen og den virtuelle plasseringen, men ikke alle VPN-ene fungerer med HBO Max. En som gjør det, er ExpressVPN.

Teknisk sett kan du det. Gratis VPN-er burde i teorien fungere like bra som en betalt løsning, når det gjelder å låse opp geografisk blokkert innhold. Men i realiteten kan det være utfordringer med å strømme innhold fra et annet land med en gratis VPN, fordi de er ganske enkle å gjenkjenne av strømmeplattformene.

Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.