Bästa VPN för Windows

Person using Windows 11 on a laptop with a Trophy with a VPN icon on the desk next to it
Klicka här för en kort sammanfattning av denna artikel
Sammanfattning: Bästa VPN för Windows

Många personer använder dagligen Windows-datorer för att surfa på internet, titta på filmer och ta hand om personliga angelägenheter. Men att koppla upp sig oskyddad kan vara mycket farligt. Det är bättre att använda VPN för att säkerställa ens integritet, säkerhet och frihet online. Här är de tre bästa VPN att använda på Windows:

  1. ExpressVPN: Bästa VPN med högsta hastighet
  2. NordVPN: Bästa VPN för säker avblockering av innehåll
  3. CyberGhost: Mest användarvänliga VPN

För användare som aldrig tidigare har provat VPN så rekommenderar vi CyberGhost. Denna VPN är mycket lätt att installera och är otroligt användarvänlig.

Vill du veta mer om hur du använder VPN på Windows? Letar du efter en guide om hur du ställer in en VPN-anslutning? Du hittar detta och mer därtill i vår utförliga artikel nedan.

Protection for WindowsOnlinesäkerhet och integritet blir allt viktigare. Marknadsförare och illvilliga hackare försöker ständigt få tag på din personliga information. Om du vill vara säker på att de inte lyckas så kan du använda VPN (Virtuellt privat nätverk).

VPN skyddar din integritet och säkerhet online, men hjälper dig också kringgå geografiska begränsningar online. Detta är i många fall mycket användbart, till exempel när du är på semester och vill titta på dina vanliga lokala strömmar. Många arbetsgivare använder också VPN för att ge sina anställda möjligheter att arbeta säkert hemifrån.

Om du funderar på att använda en VPN på din Windows-dator kanske du undrar vilken VPN du ska välja. Utbudet av VPN-leverantörer är enormt, vilket gör det svårt att avgöra vilken VPN-leverantör som skulle vara mest lämplig för dig. Det är därför vi har listat våra tre bästa VPN för Windows-enheter här.

Bästa VPN för Windows – våra rekommendationer

De flesta VPN fungerar med programvara som fungerar bra på Windows-enheter. För vår topp 3 har vi dock sett bortom frågor om förenlighet. En bra VPN för Windows bör också vara användarvänlig, snabb och säker, trots allt. Om en VPN kunde häva blockeringen av hemsidor och tjänster tog vi också hänsyn till detta. Så småningom hittade vi de allra bästa alternativen för Windows, som anges nedan.

1. ExpressVPN: snabba och säkra anslutningar

Om du frågar oss så är ExpressVPN definitivt bästa VPN för Windows. Denna VPN-leverantör utmärker sig när det gäller hastighet, säkerhet och stabilitet. ExpressVPN erbjuder snabba anslutningar som knappast kommer att sakta ner ditt internet – om den alls saktar ner det. Dessutom fungerar ExpressVPN:s programvara mycket bra med Windows: Din anslutning kommer att vara säker med bara ett klick. Programmet körs i bakgrunden, så du kommer knappt att märka när det är aktiverat.

ExpressVPN har utmärkt kundservice och erbjuder plug-in för flera webbläsare. Detta gör denna VPN mycket trevlig att använda, även på Windows-enheter. Visserligen är ExpressVPN ett ganska dyrt alternativ men erbjuder det fullständigt skydd och många avblockeringsfördelar, inklusive tillgång till amerikanska Netflix. Vill du prova ExpressVPN:s tjänst? Klicka på knappen i bannern nedan för att gå direkt till deras hemsida. Skulle du föredra ett billigare alternativ? Kanske våra nummer 2 och 3 på listan faller mer i din smak.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

2. NordVPN: Säker och har många alternativ för avblockering

Ett annat bra alternativ för Windows är NordVPN. Även om denna VPN i allmänhet är något långsammare än ExpressVPN så erbjuder NordVPN utmärkt säkerhet. Dessutom är dess anslutningshastigheter fortfarande fullt tillräckliga. Precis som ExpressVPN erbjuder NordVPN utmärkt programvara för Windows. Dess trevliga gränssnitt kommer att göra det enkelt och till och med roligt att arbeta med Nord.

Om du letar efter en VPN för att titta på amerikanska Netflix eller låsa upp annat online-innehåll är NordVPN rätt val. Den här leverantören har flera servrar som fungerar med Netflix. Dessutom är NordVPN inte särskilt dyr. Liksom ExpressVPN erbjuder de en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan prova deras tjänst innan du bestämmer dig för ett längre abonnemang.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

3. CyberGhost: Enkel men effektiv VPN

Letar du efter en VPN som är lätt att arbeta med? Då rekommenderar vi CyberGhost. Denna tjänst har så sakteligen tagit sig upp bland de bästa alternativen på marknaden. Medan man letar efter exakt rätt server från en lista med siffror är inte ovanligt att NordVPN, CyberGhost redan har listat alla de mest optimerade servrar för torrenting, Netflix och dina andra ändamål. Med hjälp av CyberGhosts programvara för Windows behöver du bara klicka på en server från en av de specialflikarna så kommer du att anslutas direkt.

Denna användarvänlighet kommer inte heller på bekostnad av CyberGhost säkerhet eller hastighet. De är utmärkta där också. Denna VPN är mycket billig och särskilt användbar för nybörjare inom VPN. Eftersom programvaran är så tydlig och lätt att använda behöver du inte mycket erfarenhet för att kunna arbeta med CyberGhost.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Vad du ska titta efter när du väljer en VPN för Windows

Om du letar efter en anständig VPN för din Windows-enhet är det viktigt att avgöra exakt vad du vill använda tjänsten till. Vad vill du ha ut av din VPN? Här är några faktorer som du kanske bör tänka på:

  • Säkerhet: Om du vill ha garanterad säkerhet och integritet så välj en VPN med stark kryptering och icke-loggningspolicy.
  • Hastighet: Strömmar du mycket? Då är det bäst att välja en snabb VPN som inte bromsar din anslutning.
  • Användarvänlighet: Om du är ny i VPN-världen så kan bästa sättet att vänja sig vid det vara att börja med en enkel men väl fungerande VPN.
  • Pris/kvalitet: En billig VPN låter bra, men se alltid till att tjänsten fortfarande erbjuder god kvalitet, så att du inte äventyrar din online-säkerhet för att spara ett några kronor.
  • Serverplatser: Ett VPN-servernätverk avgör vilka delar av internet du kan komma åt. Om du utomlands till exempel vill titta på tysk TV så måste den VPN du väljer ha tyska servrar.

Alla VPN du har att välja mellan kommer alla att ha sina egna styrkor och svagheter när det gäller dessa olika aspekter. Vi har redan gjort vår egen utvärdering av många VPN-leverantörer, i våra enskilda och detaljerade recensioner. Dessutom har vi tagit med stor hänsyn till faktorerna ovan när vi bedömt och listat vår topp-3-list över bästa VPN för Windows. Om du letar efter en perfekt VPN överväg noga på vilka delar som är viktiga för dig och din användning, för att komma fram till en VPN som passar dig. Vår topp-tre-lista kan hjälpa dig med detta.

Gratis kontra betalda VPN

Free VPNI ditt sökande efter en perfekt VPN lär du förmodligen stöta på gratis alternativ. Medan gratis VPN kan verka som ett mycket bra val, är de långt ifrån perfekta. För det första ger många gratis VPN inte säkerhet och anonymitet alls. De kan föra loggar över dina aktiviteter, sälja din personliga information eller installera skadlig kod, exempelvis på enheten.

För det andra har många gratis VPN en data- eller hastighetsgräns. En datagräns innebär att du bara kan använda VPN för ett fast antal MB, så att endast en del av din internettrafik skyddas. Hastighetsbegränsningar kan dramatiskt sänka din internethastighet.

Om du inte har något emot att arbeta inom dessa gränser rekommenderar vi någon av tjänsterna i topp-5-listan över gratis VPN. Om du använder en av dessa så kan du vara säker på att de inte äventyrar din onlinesäkerhet.

Skulle du föredra att surfa på internet utan några begränsningar men med alla extrafunktioner som erbjuds av en betald VPN? Då kan du alltid överväga en relativt billig, bra VPN. Ett exempel på en sådan är den tidigare nämnda tjänsten CyberGhost.

Varför VPN för Windows?

Det finns flera anledningar till att Windows-användare kan välja att skaffa VPN. Vi ska kortfattat förklara de tre största fördelarna här.

  • Ökad onlinesäkerhet: VPN krypterar din onlinedata så att den inte kan läsas och missbrukas av andra. Det finns många aktörer som vill se vad du gör på nätet, från hemsidor, företag och regeringar till illvilliga hackare. Utan skydd är risken mycket stor för att främlingar får tillgång till din personliga information, särskilt om din Windows-enhet ofta använder offentliga Wi-Fi-nätverk. En VPN skyddar dig och håller din information säker.
  • Ökad online-integritet: En VPN anonymiserar din IP-adress och säkerställer att din internettrafik inte kan spåras tillbaka till dig. Som ett resultat kommer du att kunna njuta av en högre nivå av online-integritet. Du kan till exempel säkert och anonymt ladda ner torrent, även om vi starkt rekommenderar att du följer lagarna när du laddar ner för att undvika nedladdningsböter.
  • Tillgång till fler strömmar och hemsidor: Inte alla delar av internet är tillgängliga över hela världen. Vissa länder ägnar sig åt internetcensur genom att blockera vissa sociala medier och nyhetssajter. Vissa tjänster, såsom Hulu, är endast tillgängliga i specifika regioner. En VPN tar bort dessa begränsningar. En VPN kan tillåta dig att komma åt YouTube från Kina eller titta på den amerikanska versionen av Netflix från Europa.

Konfigurera VPN i Windows

Ställa in en VPN på Windows är ganska lätt. Det finns två olika sätt att göra detta: via din VPN programvara eller via dina Windows-inställningar. Om du vill att alla dina enheter ska skyddas på en gång så är det också möjligt att ställa in en VPN på din router.

Ställa in via VPN-programvara

Många VPN har programvara som du enkelt kan ladda ner från deras hemsida. När du har installerat den här programvaran behöver du bara logga in med ditt konto och aktivera VPN. Du kan installera en VPN i Windows så här:

Installera VPN Steg för Steg Desktop

Behöver du lite mer hjälp när du konfigurerar din VPN-anslutning? Kolla in vår detaljerade recensionssida och klicka på din valda leverantör. Genomgången hjälper dig steg för steg igenom installationsprocessen.

Installationsprogrammet i Windows

Vissa VPN har ingen medföljande programvara. Om till exempel din chef har konfigurerat ett VPN-nätverk på kontoret så att anställda kan arbeta hemifrån måste du förmodligen konfigurera den här anslutningen manuellt. Ifall din VPN erbjuder programvara men du föredrar att inte ladda ner denna till din dator så kan du också välja att använda denna metod. För att få detta att fungera behöver du dock anpassa nätverksinställningarna:

  1. Se till att du har rätt inloggningsuppgifter. Detta kan göras genom att köpa en VPN och skapa ett konto. Om du vill använda ett företagsnätverk för att till exempel arbeta hemifrån så måste du be ägaren av nätverket (t.ex. din chef) om inloggningsuppgifter.
  2. Öppna VPN-inställningarna i Windows. Gå till Inställningar, sedan till Nätverk och internet och slutligen till VPN.
  3. Lägg till en VPN-anslutning genom att fylla i data från steg 1.
  4. Aktivera VPN genom att klicka och ansluta till den. Skärmbilden nedan visar hur det kan se ut.

VPN connection in Windows Settings

För mer detaljerad information om hur du ställer in ett VPN på Windows, läs vår kompletta steg-för-steg-plan här.

Slutsats: Bästa VPN för Windows

Användande av VPN på din Windows-dator kommer att utöka din onlineupplevelse. Om du vill ha en snabb VPN med massor av extrafunktioner så kan ExpressVPN vara precis rätt val för dig. Om du föredrar en VPN som är inriktad på online-säkerhet och avblockering så skulle vi rekommendera NordVPN. Slutligen är CyberGhost det perfekta alternativet om du föredrar en billig VPN som också är mycket lätt att använda.

Om dessa VPN inte riktigt passar dina behov så kan du kolla in vår kompletta lista över bästa VPN på denna sida.

Bästa VPN för Windows: Vanliga frågor och svar

Har du en fråga om Windows och VPN? Klicka på någon av de vanligaste frågorna nedan för att läsa motsvarande svar.

ExpressVPN är för närvarande den bästa VPN för Windows eftersom den erbjuder snabba anslutningar och har många extrafunktioner som kommer att göra alla VPN-användare nöjda. Din Windows-dator är väl skyddad med Express.

Det finns flera bra gratis VPN som fungerar på Windows. Dessa kostnadsfria versioner har dock ofta hastighets- eller datagränser. Så du kan inte använda dem för att surfa på internet helt fritt. Skulle du föredra obegränsad säker tillgång till internet? Det finns flera fantastiska betalda VPN på marknaden som är mycket billiga och fungerar perfekt.

Det finns två olika sätt att konfigurera VPN på din Windows-dator. Antingen kan du installera VPN-programvaran och aktivera anslutningen på där. Detta är oftast det enklaste. Det andra sättet är att installera VPN via Windows. Gå då till dina Windows-inställningar och hitta nätverks- och internetinställningarna. Gå till VPN och lägg till en VPN-anslutning. Här hittar du en mer detaljerad guide.

En VPN skyddar din internetuppkoppling och låter dig surfa på webben säkert, anonymt och fritt. En VPN kan göra att du till exempel enkelt kan komma åt ditt arbetsnätverk från din Windows-dator hemma. Med rätt VPN kan du även komma åt strömmar och hemsidor som du annars inte skulle ha tillgång till, exempelvis den amerikanska versionen av Netflix.

Analytiker av cybersäkerhet
David är analytiker av cybersäkerhet och en av grundarna av VPNoverview.com. Intresserad av "digital identitet"-fenomenet, med speciell uppmärksamhet vid rätten till integritet och skyddandet av personliga data.