Bästa VPN för din Chromecast

La migliore VPN per Chromecast
Klicka här för en kort sammanfattning
Sammanfattning: Det bästa VPN:et för Google Chromecast

Det är enkelt att streama till din TV med Google Chromecast. Men saker och ting blir ännu bättre när du dessutom använder ett VPN på din Chromecast. Med ett VPN kan du:

  • Kringgå geografiska restriktioner
  • Streama online på ett säkert sätt
  • Använda Kodi på ett säkert sätt

Ett bra och billigt VPN som du kan använda både för din vanliga internettrafik och för Chromecast är Surfshark.

Vill du veta mer om hur ett VPN skyddar din Chromecast, vilka fördelar det ger och vilka andra VPN-leverantörer som fungerar väl med den här typen av teknik? Läs resten av vår artikel för att ta reda på det.

Google Chromecast är en användbar mediaspelare som låter dig streama filmer, serier, sport och musik från dina enheter till din TV. Vissa streamingtjänster sätter emellertid geografiska restriktioner på visst innehåll. För att få tillgång till detta begränsade material kan du använda ett VPN. Bortsett från att ge dig tillgång till mer onlineinnehåll ser ett VPN också till att allt du gör online, inklusive streaming, är anonymt och säkert.

Den här artikeln berättar allt om de olika fördelarna med att använda din Chromecast i kombination med ett VPN. Vi presenterar även de bästa VPN-leverantörerna för Google Chromecast.

De bästa VPN-leverantörerna för Google Chromecast

Ett bra VPN för Google Chromecast bör vara användarvänligt, snabbt och säkert. Det är också viktigt att ett VPN kan kringgå blockeringen av webbplatser och tjänster. Efter omfattande tester hittade vi de bästa VPN-leverantörerna för Chromecast.

ExpressVPN: höga hastigheter och utmärkt kryptering

ExpressVPN har varit en av de bästa VPN-leverantörerna under flera år nu. ExpressVPN-teamet arbetar ständigt med att förse sina användare med tusentals servrar i ett dussintal länder. Du kommer aldrig mer att begränsas av geografiska restriktioner. Detta, i kombination med den starka AES-256 bit-krypteringen som de använder och den strikta inga loggar-policyn, gör ExpressVPN till ett utmärkt val, inte bara för Chromecast utan för alla enheter som du vill skydda.

ExpressVPN har otroliga hastigheter, så att streama filmer, serier och musik borde inte vara några problem. Deras applikationer är användarvänliga och enkla att arbeta med. Om du inte lyckas lista ut hur du får något att fungera så hjälper deras kundtjänst dig gärna när som helst.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

Surfshark: bra valuta för pengarna

Surfshark har visat sig vara en mycket tillförlitlig och prisvärd tjänst trots att den är relativt ny på VPN-marknaden. De erbjuder mycket för ett lågt pris och har ett pålitligt servernätverk som, trots att det inte är lika stort som vissa av deras konkurrenters, är mycket effektivt. Som ett resultat kommer du att kunna kringgå nästan alla begränsningar med Surfshark.

Denna leverantör har också en ganska bra kundtjänst som svarar på alla dina frågor. När det gäller säkerhet är Surfshark också ett bra val. Både dess krypteringsnivåer och programvara är fantastiska. Sammantaget är Surfshark ett bra och billigt val för Chromecast-streaming.

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

NordVPN: otaliga servrar att streama med

Ett annat VPN-alternativ med ett hyggligt pris och bra kvalitet är NordVPN. NordVPN är känt för sina starka säkerhetsalternativ. Denna leverantör har tillräckligt höga hastigheter för alla dina streamingsessioner. Dessutom är NordVPN särskilt bra om du vill ha tillgång till streamingtjänster såsom Netflix.

Den hyggliga prislappen gör NordVPN till ett mycket intressant VPN. NordVPN har ett av de största servernätverken av alla VPN-leverantörer som vi testat, vilket innebär att det knappt finns något innehåll vars begränsningar du inte kommer att kunna kringgå. Sammantaget är NordVPN ett mycket klokt val när du letar efter ett bra VPN att använda på din Google Chromecast.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Vad du ska hålla utkik efter när du väljer ett VPN för Chromecast

Vad ska du hålla utkik efter hos ett VPN för Google Chromecast? Den viktigaste funktionen du bör ta hänsyn till är hastigheten. Att streama filmer eller musik kräver en snabb och stabil internetanslutning. Vissa VPN-leverantörer gör din anslutning långsammare på grund av de många säkerhetslagren. Detta gör att din stream, film eller serie laddas långsamt. Men andra leverantörer lyckas både upprätthålla utmärkta hastigheter och säkra din anslutning.

En andra funktion att vara uppmärksam på är storleken på leverantörens servernätverk. De flesta VPN-leverantörer har servrar i många länder. Platserna för dessa servrar är avgörande för att kunna kringgå begränsningar av onlineinnehåll. Det är praktiskt att ha många länder att välja mellan, eftersom det ökar chansen att du hittar ett land där din önskade stream är tillgänglig. Utan rätt server kan du inte se visst innehåll på din Chromecast.

Slutligen kommer den övergripande kvaliteten på ett VPN att påverka din upplevelse. De bästa VPN-leverantörerna har användarvänliga applikationer och bra kundtjänst. För mer information kan du ta en titt på våra många recensioner av otaliga VPN-leverantörer.

Alla ovanstående funktioner beaktades noggrant när vi valde våra topp tre bästa VPN:er för Chromecast.

Kan jag använda ett kostnadsfritt VPN för Chromecast

trophyDu kanske hellre väljer ett kostnadsfritt VPN än en av de premiumleverantörer som nämns ovan. När du vill kringgå begränsningar av innehåll på eller skydda din Chromecast kommer ett kostnadsfritt VPN dock inte att vara till särskilt stor nytta. De flesta kostnadsfria VPN-leverantörer begränsar mängden data du får använda varje månad. Vanligtvis räcker denna gräns inte ens till att streama en film.

Vissa kostnadsfria VPN:er har dessutom hastighetsgränser. Det innebär att det kan ta evigheter att ladda en video eller en låt. Lägg till det faktum att du troligtvis inte kommer att få tillgång till streamingtjänster som Netflix, så kanske du inte vill ha ett kostnadsfritt VPN trots allt.

Om du bara vill surfa anonymt på internet kan ett kostnadsfritt VPN vara allt du behöver. Men även då måste du vara noga med att välja ett hyfsat bra kostnadsfritt VPN. Många ”kostnadsfria VPN:er” på internet är inte alls säkra. Kolla in vår artikel om de bästa kostnadsfria VPN-tjänsterna för att lära dig allt om de bästa gratisalternativen.

Varför använda ett VPN med din Google Chromecast?

Det finns flera skäl till att använda ett VPN med din Google Chromecast. Först och främst gör VPN det möjligt att kringgå geografiska restriktioner. Utöver detta säkrar det även din internetanslutning och anonymiserar dina onlineaktiviteter. Det låter dig också arbeta med plattformar som Kodi mycket enklare och friare.

Kringgå geografiska restriktioner med ett VPN

Det viktigaste skälet för de flesta att använda ett VPN i kombination med Chromecast är att få tillgång till mer innehåll. En del innehåll på streamingtjänster som Netflix är dolda bakom geografiska restriktioner. Detta innebär att specifikt innehåll är tillgängligt i vissa länder men inte i andra.

Netflix USA har till exempel mer än tre gånger så mycket innehåll som streamingtjänsten har i de flesta andra länder. Andra tjänster, som BBC iPlayer och Hulu, blir helt otillgängliga när du inte befinner dig i rätt land.

Med ett VPN kan du komma åt din streamingtjänst som om du vore i ett annat land. Om du till exempel är i Frankrike kan du helt enkelt ansluta till en VPN-server i USA för att komma åt den amerikanska versionen av Netflix. Detta är användbart när du bor i ett land där mycket internationellt innehåll är blockerat, men också när du vill titta på dina vanliga program under semestern. Kort sagt finns det helt enkelt mer att casta till din Chromecast med ett VPN!

Onlinesäkerhet med ett VPN

Laptop With LockEtt VPN krypterar din datatrafik och säkrar din internetanslutning. På så sätt kan ingen regering, hackare, annonsör, internetleverantör eller företag se vad du gör på nätet. Du kommer att ha mer anonymitet och din personliga information, såsom inloggningsuppgifter och lösenord, kommer att skyddas.

Du kanske tänker att du inte har något att dölja på din Google Chromecast. Men företag kan använda information som erhållits från att titta på ditt streamingbeteende för att bombardera dig med riktade annonser. På detta sätt bestämmer de vad du får se online, vilket innebär att du förlorar en del av din frihet på internet.

Säker användning av Kodi med ett VPN

Kodi är en populär multimediaspelare med öppen källkod. Den placerar alla dina favoritstreamingtjänster på en och samma plattform så att du inte behöver växla mellan dem. Detta är särskilt användbart på din Google Chromecast. Lyckligtvis fungerar Chromecast och Kodi perfekt tillsammans. Ditt VPN hjälper dig också att komma åt Kodi på ett säkert sätt.

Därför rekommenderar vi att du använder alla tre. På så sätt kommer du att ha allt på ett ställe, kunna casta det till din TV på ett ögonblick och på ett säkert sätt kunna streama ännu mer innehåll tack vare VPN:et.

Installera ditt VPN på din Chromecast

Det finns olika sätt att installera ditt VPN så att det fungerar på din Chromecast. Det går inte att installera ett VPN direkt på en Chromecast, men du kan installera det på andra sätt. Det säkraste alternativet är att installera ditt VPN på din router så att alla enheter som är anslutna via den routern skyddas.

Installera VPN Chromecast Svenska

Det andra alternativet är att skapa en hotspot på din PC eller Mac. Detta gör din dator till en virtuell router. Om du kör VPN:et på den datorn och sedan ansluter din Chromecast till hotspoten kommer din Chromecast också att skyddas.

Att installera ett VPN för din Chromecast kan vara utmanande, men vi har utarbetat en guide som tar dig igenom processen steg för steg.

Slutliga tankar

Att använda ett VPN i kombination med din Chromecast har många fördelar. Det låter dig kringgå geografiska restriktioner och få tillgång till innehåll från hela världen. Dessutom skyddar det din anslutning mot tredje parts involvering, vilket gör dig mer anonym när du streamar.

ExpressVPN, Surfshark, och NordVPN är fantastiska VPN-leverantörer som hjälper dig att få ut mesta möjliga av din Google Chromecast. De får allihop höga poäng med avseende på hastighet och serverplats, vilket innebär att du kan se vad du vill, när du vill på din Chromecast. Njut av att streama fritt och anonymt!

Bästa VPN för Google Chromecast: vanliga frågor och svar

Har du en fråga om det bästa VPN:et för Chromecast? Ta en titt på våra vanliga frågor och svar nedan. Klicka på en fråga för att se svaret.

ExpressVPN är en av de bästa VPN-leverantörerna för tillfället. Den har tusentals servrar i ett dussintal länder, vilket gör det enkelt att kringgå geografiska restriktioner. ExpressVPN är dessutom mycket snabbt, användarvänligt och har utmärkt kundtjänst. Letar du efter ett billigare alternativ? Då rekommenderar vi Surfshark.

Vi rekommenderar inte användning av kostnadsfria VPN:er i kombination med Chromecast. Många kostnadsfria VPN:er är osäkra och har data- och hastighetsbegränsningar. Det är väldigt frustrerande när du vill titta på en film som hela tiden håller på att laddas eller slutar fungera efter halva filmen. Ett kostnadsfritt VPN är idealiskt om du vill prova ett VPN, men det fungerar inte som en långsiktig lösning. Om du vill prova ett, se till att du väljer ett pålitligt och bra kostnadsfritt VPN.

Om du ansluter din Chromecast via ett VPN kan du komma åt geografiskt blockerat innehåll och streama online mer säkert och anonymt. Ett VPN skyddar din surfdata mot hackare, regeringar eller företag som är ute efter dina data. Du kan också använda Kodi på ett säkert sätt med ett VPN.

Analytiker av cybersäkerhet
David är analytiker av cybersäkerhet och en av grundarna av VPNoverview.com. Intresserad av "digital identitet"-fenomenet, med speciell uppmärksamhet vid rätten till integritet och skyddandet av personliga data.