Bästa VPN för Amazon Fire TV Stick – vilken VPN ska du använda för Firestick?

VPN shield icon running through the finish line with Amazon Fire TV Stick icon in a trophy
Klicka här för en sammanfattning av denna artikel
Sammanfattning: Bästa VPN för din Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV Stick hjälper dig att strömma videor på din TV. Det är en bra idé att skydda din Amazon Fire TV med en VPN, eftersom:

  • Med en VPN kan du återta kontrollen över din integritet online och se filmer utan att spåras.
  • En VPN krypterar din internetanslutning, så att du förblir säker på nätet och inte antastas av hackare.
  • En VPN ändrar din IP-adress, vilket ger dig tillgång till filmer och serier som annars skulle blockeras på din plats.
  • En VPN hjälper dig använda Kodi säkert och anonymt.

En bra VPN att använda på din Amazon Fire TV Stick är ExpressVPN. Klicka på knappen nedan för att gå till den officiella webbplatsen för denna leverantör.

Vill veta mer? Läs resten av artikeln genom att rulla nedåt.

Amazon Fire TV Stick kombinerar alla dina favoritströmningstjänster på ett ställe. Med firesticken kan du förvandla din vanliga TV till en Smart TV. För att få ut ännu mer av din Amazon Fire Stick-upplevelse så kombinera den med den bästa VPN:en för firesticken. Med en VPN kan du strömma anonymt och säkert samtidigt som du får möjlighet att titta på geoblockerat innehåll.

Den här artikeln berättar allt du behöver veta om Amazon Fire TV Stick och hur den fungerar med VPN. Vi kommer att diskutera alla möjligheter med VPN och berätta vilka VPN-tjänster som fungerar bäst med Amazon Fire TV Stick.

Den bästa VPN:en för Firestick

Med tanke på hastigheten, servrarna och den övergripande kvaliteten på de leverantörer vi testade kan vi rekommendera följande tjänster för Amazon Fire TV Stick.

1. ExpressVPN: Bästa allround-VPN för Amazon Firestick

ExpressVPN är en av våra favoritleverantörer att använda i kombination med Amazon Fire TV Stick. Den har stark 256-bitars kryptering och erbjuder bra kundsupport. Deras app är också mycket användarvänlig. Dessutom är dess programvara tillgänglig för Amazon Fire TV Stick, vilket gör det mycket enklare att installera ExpressVPN på din TV-pinne.

Hastigheten på ExpressVPN:s anslutningar är också hög. Du lär knappast att märka någon skillnad jämfört med din vanliga internethastighet. Detta gör det enkelt att strömma och titta på filmer, serier och lyssna på musik utan fördröjning. Dessutom, med tusentals servrar i otaliga länder till din tjänst, kommer du alltid att kunna hitta en server som kan avblockera dina favoritvideor. Den enda nackdelen med denna högkvalitativa VPN är att den är något dyrare än den genomsnittliga VPN-tjänsten.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

2. Private Internet Access: Billig strömning över hela världen

Private Internet Access (PIA) är ett perfekt alternativ när du letar efter en billigare tjänst. PIA är känd för sitt fokus på integritet och för inte loggar av något slag. Precis som ExpressVPN har PIA tusentals servrar över hela världen, vilket borde räcka för att passa alla dina strömningsbehov.

PIA:s snabbhet och stabilitet i dess anslutning är tillräckligt stark för att strömma utan dröjsmål, oavsett om du tittar på en film, följer en liveström eller lyssnar på musik. PIA:s enda nackdel är att den är något mindre effektiv än ExpressVPN när det gäller att avblockera Netflix.

PIA
Erbjudande:
PIA är alltid väl prissatt med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.
Från
$2.69
8.5
  • Starkt fokus på integritet och säkerhet
  • Bra pris
  • Snabba och stabila servrar
Besök PIA

3. CyberGhost: Ett lättanvänt alternativ

CyberGhost är en annan relativt billig VPN, men den är fortfarande ett mycket bra alternativ att använda ihop med Firestick. Den har dedikerade strömningsfunktioner, stabila anslutningar och den är mycket enkel att använda. Du kommer att kunna avblockera otaliga strömningstjänster med dess specialservrar, vilket gör det enkelt att på ett säkert sätt titta på vilken underhållning du vill.

Även om CyberGhost inte är lika lätt att installera på en router jämfört med till exempel ExpressVPN, är den alltjämt ett mycket bra alternativ. Den har tusentals servrar och erbjuder till och med en lång pengarna tillbaka-garanti om du bara vill prova denna VPN ett tag.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Varför använda VPN med din Amazon Fire TV Stick?

En tjänst som Amazon Fire TV Stick är idealisk för strömning. Dock använder den här enheten internet precis som alla stationära och bärbara datorer gör, och det medför vissa risker. Med en VPN för en Firestick kan du skydda din onlineaktivitet och få mer frihet och anonymitet på internet.

Anonymitet medan du surfar och strömmar

Förmodligen är den viktigaste funktionen i en VPN den anonymitet som den ger. En VPN krypterar din internetanslutning och döljer din IP-adress. Du iklär dig IP-adressen för VPN-servern du ansluter till, vilket innebär att ingen kommer att känna till din fysiska plats, som är knuten till din IP-adress. Som ett resultat därav kommer ingen att kunna koppla samman din onlineaktivitet till din internetanslutning, din plats och så småningom till dig som person.

Även om en VPN inte ger dig absolut anonymitet, gör den dina onlineaktiviteter mycket mer privata. Du kommer att kunna titta på filmer, spela spel och lyssna på musik via din Amazon Fire TV Stick utan att någon kan se.

Håll hackare borta

VPN-programvaran krypterar all din onlinetrafik och säkerställer att ingen kan komma åt dina personuppgifter. På grund av detta kan du skydda din data från alla som försöker hämta in och missbruka den. Du kommer inte att störas av hackare eller regeringar vars syfte är att använda din information mot dig. På så sätt ger en VPN inte bara integritet online, utan också onlinesäkerhet.

Använd den bästa VPN:en för Firestick – titta på filmer och serier från hela världen

Bästa VPN för Firestick kan också låta dig kringgå censur och begränsningar online. För många användare är detta den största anledningen till att skaffa sig en VPN. Strömningstjänster som Netflix, HBO och Hulu har infört geografiska begränsningar för (delar av) sitt onlineinnehåll. Som ett resultat därav kanske du inte kan titta på en viss film i ditt land, medan samma film skulle vara tillgänglig om du korsade gränsen.

Med en VPN kan du ändra din virtuella plats och låtsas komma åt internet från något annat land. Detta innebär att du får tillgång till ett större antal filmer och serier, liksom till andra blockerade sidor. Tänk på nyhetswebbplatser som inte skulle vara tillgängliga för dig i ett land med tung censur, men också på YouTube-videor som har blockerats i ditt land.

Viktig anmärkning: Medan en VPN kan ge dig tillgång till geoblockerat material på vissa strömningstjänster, måste du fortfarande ha ett abonnemang på dessa tjänster för att alls kunna titta på innehåll. En VPN ger dig inte fri tillgång till betaldtjänster. Den låter dig helt enkelt se mer innehåll med ditt befintliga abonnemang.

Använd Kodi säkert och anonymt

Kodi är en strömningstjänst med öppen källkod med ett brett utbud av filmer, serier och sporttävlingar. Till skillnad från Popcorn Time är Kodi överlag laglig. Om du använder Kodi på din Amazon Fire TV är det bäst att göra det via en VPN-anslutning. På så sätt förblir du anonym, kan kringgå geografiska blockeringar och skyddas mot externa hot. Vill du veta mer om Kodi och VPN? Läs allt om de bästa VPN-tjänsterna för Kodi här.

Vad ska man kika efter hos en VPN för Amazon Fire TV Stick?

Firestick VPN lista med förstoringsglasVarje VPN-leverantör erbjuder en något annorlunda tjänst. För att ta reda på vilka VPN-leverantörer som fungerar bra med din Firestick finns det flera saker att tänka på.

Först och främst är anslutningens hastighet och stabilitet viktig. När du strömmar media vill du inte vänta på att filmen ska laddas. Vissa leverantörer bromsar din anslutning på grund av de åtgärder med hög säkerhet som de vidtar. Lyckligtvis kan andra leverantörer upprätthålla din integritet utan att påverka din hastighet så mycket.

För det andra, om du planerar att använda din VPN för att kringgå geografiska begränsningar, är det bäst att välja en VPN med ett stort servernätverk, så att du enkelt kan växla mellan platser. För det mesta lär servrar i några länder, som USA, Storbritannien och ditt eget land att räcka för att titta på de mest populära tjänsterna. Men om det finns en specifik lokal ström eller tjänst som du vill avblockera så behöver du en VPN-server i det landet.

Slutligen är leverantörens övergripande kvalitet av stor betydelse för din strömningsupplevelse. Skyddsnivån, leverantörens kundservice och användarvänligheten i dess appar spelar alla sin roll för att skapa en trevlig upplevelse för VPN-användare. Vi testade alla dessa funktioner ordentligt, och VPN-tjänsterna som nämndes tidigare hamnade i topp bland de bästa tjänsterna att använda ihop med din Amazon Fire TV Stick.

Gratis VPN-tjänster för Firestick – en bra idé?

Förutom betalda VPN-tjänster finns det leverantörer som erbjuder gratis VPN-anslutningar. Detta låter bra, men tyvärr har de flesta gratis VPN-tjänster sina begränsningar. Dessa VPN-tjänster tenderar att vara osäkra – de kan föra loggar på dig eller installera skadlig kod på din enhet. Dessutom arbetar gratis VPN ofta med data- eller hastighetsbegränsningar. Hastighetsbegränsningar sänker din internethastighet, vilket kan orsaka allvarlig fördröjning när du strömmar. En datagräns innebär i sin tur att du bara kan strömma för en begränsad mängd, vilket innebär att du kanske inte ens kan se hela filmen.

Om du inte har något emot att arbeta med gränser och risker som dessa, eller om du helt enkelt vill testa en VPN innan du abonnerar, är du välkommen att ta en titt på våra bästa gratis VPN-tjänster. Vill du hellre surfa på webben utan begränsningar och strömma utan problem? Då rekommenderar vi att du väljer en billig betal-VPN.

Installera VPN på din Fire TV Stick

Det finns olika sätt att installera en VPN på din Amazon Firestick. Det enklaste sättet är via en VPN-app som du installerar direkt från Amazon Fire TV-biblioteket. Ett andra sätt är att konfigurera en VPN-klient på din router, vilket säkerställer att alla enheter som är anslutna till routern automatiskt fungerar med VPN. Detta kan också göras via en virtuell router på din PC eller Mac. Slutligen finns det möjlighet att installera en VPN med hjälp av en Android APK.

Illustration VPN Amazon Firestick konfiguration

Ta en titt i vår detaljerade guide som steg för steg förklarar hur du installerar en VPN-tjänst för att strömma säkert, anonymt och fritt med din Amazon Fire TV Stick.

Firestick VPN – avslutande tankar

Att kombinera funktionerna i din Amazon Fire TV Stick med funktionerna i en VPN-tjänst är ett bra sätt att strömma filmer och musik anonymt. VPN gör att du kan kringgå alla geografiska begränsningar samtidigt som du krypterar din anslutning.

Några av de funktioner du kanske vill hålla utkik efter när du väljer bästa VPN för Firestick är mängden servrar, hastigheten och stabiliteten i anslutningen som erbjuds av en VPN-leverantör. Om du letar efter en snabb, användarvänlig VPN rekommenderar vi ExpressVPN. PIA och CyberGhost är bra alternativ för strömning på din Fire TV Stick om du hellre söker dig till ett billigare abonnemang med hyfsade resultat.

Om du hellre vill välja själv kan du kolla in vår kompletta lista över bästa VPN:er.

Bästa VPN för Amazon Fire TV Stick - vanliga frågor

Har du en fråga om Amazon Fire TV Stick och VPN? Klicka på någon av frågorna i vår sektion för vanliga frågor här nedan för att se motsvarande svar.

Vi rekommenderar ExpressVPN för Amazon Fire TV Stick. Denna snabba och användarvänliga VPN-leverantör har en Amazon Fire TV-app, vilket gör det enkelt att installera och konfigurera.

Dessutom har ExpressVPN ett mycket omfattande servernätverk i många länder. Att kringgå geografiska blockeringar, inklusive de hos Netflix, är inga problem med denna VPN.

Det finns några bra gratis VPN:er, som exempelvis ProtonVPN Free och TunnelBear Free. Tyvärr är många gratis VPN-tjänster inte säkra, och även de säkra gratis-VPN:erna har ofta med hastighets- eller datagränser. För internet utan begränsningar rekommenderar vi att du använder en billig betal-VPN.

Genom att använda en VPN kan andra inte längre se vad du gör online eller vilka filmer du strömmar. Dessutom krypterar en VPN din internettrafik och ökar ditt onlineskydd, vilket håller dig säkrare från hackare.

Med en VPN kan du kringgå geografiska blockeringar, så att du kan titta på filmer och serier som normalt blockeras på din plats. Du kan nå YouTube-videor som annars inte skulle vara tillgängliga för dig, som exempel.

International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.