TunnelBear PNG Logo Large

TunnelBear Recension 2022

Uppdateringen: 29 december 2021
Höjdpunkter
  • Trevlig, intuitiv programvara
  • Perfekt för VPN-nybörjare
  • Netflix och Torrents stöds inte
Betyg
8.0

Vår TunnelBear betyg

  • Hastighet
    8.0
  • Säkerhet
    8.0
  • Användarvänlighet
    9.0
  • Servernätverk
    7.0

TunnelBear Recension (2022) | Trevlig och användarvänlig, men ingen Netflix eller Torrents

TunnelBear är en av marknadens mest härliga VPN. De flesta känner till denna leverantör som en bra gratis VPN-tjänst med många björnar. Eftersom gratisversionen av TunnelBear nästan fungerar lika bra som det betalda alternativet, är detta en bra leverantör för personer som är nya med VPN:er.

TunnelBears huvudkontor finns i Kanada. Nyligen köptes denna VPN av internetsäkerhetsföretaget McAfee. TunnelBear ger dig tillgång till 20 olika platser. De anger dock inte hur många servrar de har. Dessutom måste du ta några vitsar, eftersom denna leverantör utmärker sig på dem.

Nedan kan du läsa hur TunnelBear poängsätter de olika aspekterna av ett VPN. Först ser du hur detta VPN kommer att påverka din anslutningshastighet och din online-säkerhet. Då kan du läsa om deras användarvänlighet, servernätverk och ytterligare alternativ. Förhoppningsvis kommer vår testkörning av TunnelBear att hjälpa dig ta reda på om detta är leverantören som passar alla dina behov.

Specifikationer TunnelBear
Pris
Operativsystem
  • Windows
  • ,
  • Mac
  • ,
  • iOS
  • ,
  • Android
Samtidiga anslutningar
  • 5
Loggpolicy
  • Noll loggar
Protokoll
  • OpenVPN
  • ,
  • IKEv2
  • ,
  • L2TP/IPsec
Betalningsmetoder
  • Kreditkort
  • ,
  • Kryptovaluta
Arbetar med
  • HBO

Hastighet – Hur snabbt är TunnelBear?

Hastigheten för en VPN-anslutning är mycket viktig om du vill göra mer än bara surfa på internet. Om du vill kunna se en film eller spela onlinespel kommer du att märka när en VPN inte är så snabb. Vi testade hastigheten på vår anslutning till TunnelBear-servrarna för att se om det fanns någon fördröjning. Vi gjorde detta genom att utföra hastighetstester och genom att bedöma leverantörens hastighet under vår vanliga internetanvändning. Nedan hittar du resultaten.

Resultat av hastighetstest TunnelBear

Först kommer du att kunna se resultaten från våra hastighetstester. Vi testade vår vanliga hastighet först för att se hur anslutningen till TunnelBear-servrarna skulle påverka hastigheten. Efter det har vi testat anslutningen till en lokal server och en server i USA Beroende på dina egna internethastigheter och platser kan resultatet bli annorlunda.

Hastighet utan VPN (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest No VPN

Detta är resultatet av vår internethastighet utan VPN, tänkt att fungera som utgångspunkt.

Hastighet med en lokal (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest NL

Det var den hastighet vi kunde uppnå när vi anslöt till en lokal TunnelBear-server. Som du kan se har nedladdnings- och uppladdningshastigheten minskat något men inte signifikant. Dessutom har pingen förblivit nästan densamma.

Hastighet med en USA-server (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest VS

När vi anslöt till den snabbaste servern i USA fick vi följande hastighetstestresultat. Som du kan se har pingen skjutit i höjden och nedladdnings- och uppladdningshastigheten har minskat en hel del. Men dessa hastigheter är antagligen fortfarande acceptabla för de flesta internetanvändare.

Hastighet under daglig användning

TunnelBear är väldigt snabb. Under regelbunden surfning, tittande på YouTube och nedladdningar kunde vi inte märka någon hastighetsförändring. Medan vår fördröjning och ping ökade under spel, kan du fortfarande använda TunnelBear för att spela dina favoritskjutspel eller RPG.

TunnelBear ansluter dig automatiskt till den snabbaste servern för dig. Om du väljer alternativet ”auto” kommer TunnelBear att ansluta dig till servern närmast dig. Om du klickar på en annan plats ser programvaran till att du ansluter till den snabbaste servern de har tillgängliga i det området. På så sätt kommer du alltid att ansluta till en snabbast möjlig server.

Tyvärr kunde vi inte testa nedladdning av Netflix eller torrents eftersom TunnelBear inte tillåter dessa längre. Men mer om det senare.

Slutsatshastighet TunnelBear

  • TunnelBear är ganska snabbt
  • Vid daglig användning finns det ingen stor skillnad i hastighet
  • TunnelBear ansluter dig automatiskt till det snabbaste serveralternativet

Säkerhet – Hur säkert är TunnelBear?

Den kanske viktigaste funktionen hos en VPN är den säkerhetsnivå som den kan erbjuda. Människor använder ett VPN för att se till att deras data förblir privata och att deras identitet är dold. Med TunnelBear behöver du inte oroa dig för din online-säkerhet. De följer den högsta internationella standarden för kryptering och erbjuder några av de säkraste VPN-protokollen. År 2018 köpte TunnelBear av McAfee. Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak. Vissa människor ser det dock som en nackdel att VPN-tjänsten har hamnat hos ett amerikanskt företag.

Nedan kan du läsa allt om deras loggning och integritetspolicy. Dessutom kommer du att få reda på vilken information TunnelBear behöver om du registrerar ett konto med dem.

Protokoll

TunnelBear har en stark 256-bitars kryptering, som anses vara standarden för VPN:er. På de flesta enheter använder TunnelBear OpenVPN eller IKEv2-protokollet. För iOS 9 och senare versioner använder TunnelBear IPSec- eller IKEv2-protokollen.

Nedan hittar du en tabell som ger dig en översikt över de olika protokollen som TunnelBear använder på olika enheter.

ENHETSTYPPROTOKOLLDATAKRYPTERING
WindowsOpenVPN/IKEv2AES-256-CBC
AndroidOpenVPNAES-256-CBC
Mac OS XOpenVPN/IKEv2AES-256-GCM
iOS 9 och uppåtIPSec/IKEv2AES-256-GCM

Loggning och integritet

Att TunnelBear är i ett av de 5 Eyes-länderna är inte perfekt för integritetsändamål. De hävdar dock att de inte behåller några IP- eller trafikloggar. TunnelBear spårar några andra saker, men de är uppfriskande om detta. Om du vill ta reda på exakt vad de spårar kan du gå till deras sekretesssida som förklarar allt.

TunnelBear-Logging-policy

Medan de flesta VPN-leverantörer kommer att hävda att de inte behåller några loggar samlar de flesta in liknande information som TunnelBear. Det är trevligt att se att TunnelBear inte är rädd för att ta itu med detta på sin egen webbplats. Det viktigaste är att de inte behåller någon trafik eller IP-loggar. Det betyder att de inte kommer att kunna se vad du gör när du använder deras VPN.

Tunnelbear har fått ett oberoende parti testa sin säkerhet och de publicerade resultaten. I denna forskning kan du läsa att denna tredje part har kontrollerat säkerhetsriskerna för TunnelBear-programvaran. Baserat på denna rapport har TunnelBear gjort flera nödvändiga ändringar. Detta visar att de är villiga att falla på ansiktet, om detta i slutändan innebär att deras service blir bättre.

Kill switch: VigilantBear

VigilantBearTunnelBear har sitt eget kill switch-alternativ som heter VigilantBear. Även om detta låter väldigt imponerande fungerar det mycket på samma sätt som andra VPN-dödsbrytare. VigilantBear är ett säkerhetsalternativ inom TunnelBear-programvaran som säkerställer att dina data skyddas även när anslutningen till ditt VPN tillfälligt förloras. Normalt skulle detta innebära att dina data är sårbara för ett ögonblick, men med en kill-omkopplare förblir dina data skyddade. Alternativet VigilantBear kommer att se till att dina data förblir säkra oavsett vad.

Vad för information behöver TunnelBear?

För att skapa ett konto med TunnelBear behöver du bara en e-postadress och lösenord. Du kan betala med Bitcoin, vilket innebär att du kan skapa ett konto med TunnelBear anonymt. Men om du betalar med andra alternativ som ditt kreditkort, kommer TunnelBear att ha mer av din personliga information.

Slutsats säkerhet TunnelBear

  • Precis som de flesta VPN:er har TunnelBear en stark 256-bitars kryptering
  • TunnelBear har starka säkerhetsprotokoll för alla enheter (OpenVPN, IKEv2 och IPSec)
  • TunnelBear behåller inte IP- eller trafikloggar och är ärliga om de uppgifter de samlar in
  • TunnelBears huvudkontoret finns i ett med 5eyes land
  • TunnelBear använder oberoende tredjepartsforskning för att förbättra deras säkerhet
  • TunnelBear har ett kill switch-alternativ som heter VigilantBear
  • För att skapa ett konto behöver du bara en e-postadress och lösenord

Användbarhet – Hur användarvänlig är TunnelBear?

Fler och fler är intresserade av VPN: er och därför är det viktigt för VPN-leverantörer att ha användarvänliga appar. Det bör vara enkelt att skapa ett konto, installera programvaran och kommunicera med kundsupport. Nedan kan du ta reda på om TunnelBear är en användarvänlig leverantör.

TunnelBears Webbsida

TunnelBear-webbplatsen är mycket tydlig. Det är enkelt att skapa ett konto och få information om TunnelBear och dess tjänster. Allt på webbplatsen hålls väldigt enkelt så att du inte är överbelastad med information du inte behöver. Men om du vill lära dig mer om detaljerna i TunnelBear-tjänsterna kan du hitta mycket information i sidfoten (längst ner på sidan).

Tunnelbear Footer Information

Kontosidan är också mycket tydlig. All intressant information grupperas i tre flikar. Här kan du hitta din kontoinformation, ditt prenumeration, din fakturahistorik och möjligheten att ladda ner all information de har om dig. TunnelBear verkar tro på filosofin att mindre är mer, och detta visar i deras programvara.

I allmänhet är deras rena stil trevlig. Men om du letar efter specifik information kan det vara svårt att hitta.

Installera TunnelBear

Att installera TunnelBear är inte svårt. Du kan ladda ner programvaran från webbplatsen till din stationära dator. Du kan också hitta apparna i olika appbutiker för din iOS- eller Android-enhet. Installationen kan ta ett tag, men installationsguiden gör allt arbete åt dig. Det enda du behöver göra när du har laddat ner programvaran är att öppna den och logga in med dina kontouppgifter. Då är du redo att gå online säkert och säkert. Du kan installera TunnelBear på Windows, Mac, iPhone, iPad och Android. Dessutom har TunnelBear också en lättanvänd webbläsarförlängning.

TunnelBear Installation methods Screenshot

TunnelBears utseende och användarvänlighet

Utseendet på TunnelBear-programvaran är fantastiskt. De har tydligt lagt ner tid och ansträngning i varje visuell detalj. Dessutom har de försökt göra ett VPN-kul. Allt detta resulterar i en tydlig VPN-programvara. Eftersom programvaran är lekfull och visuellt tilltalande är det kul att använda TunnelBear.

Användarvänligheten för TunnelBear-programvaran är stor. Som användare är du inte överbelastad med alternativ och inställningar. Att välja en serverplats och ansluta till servern kan göras genom att trycka på en knapp

TunnelBear Settings and Map Screenshot

Som du kan se ovan är TunnelBear-programvaran mycket tydlig. Vad du ser är vad du får. Förutom kanske några extra alternativ, vad du ser på bilden ovan är allt du behöver.

Priser och betalningsmetoder

TunnelBear är inte den billigaste VPN men det är inte heller den dyraste VPN. TunnelBear ber om 4,17 $ per månad om du får abonnemanget under ett år. De har också ett gratis alternativ. Nackdelen med denna gratis plan är att du bara får 500 MB data. Det här beloppet håller dig inte tillräckligt länge för att titta på en film, så för de flesta av oss är gratisabonnemanget inte ett möjligt alternativ.

TunnelBear Subscription Prices

Som du kan se på bilden ovan har TunnelBear följande priser för sina prenumerationer.

  • Ett gratisabonnemang med en 500MB databegränsning
  • Ett månadsabonnemang för $ 9,99 per månad
  • Ett årligt abonnemang för $ 49,99 per år eller $ 4,17 per månad

Du kan bara betala för dina TunnelBear-prenumerationer med kreditkort eller Bitcoin. Det finns flera kreditkortalternativ. Men om du betalar med ett kreditkort ger du TunnelBear en hel del av din personliga information. Således, om du vill förbli anonym är det bäst att betala med bitcoin. Det vore trevligt om TunnelBear skulle acceptera betalningar via PayPal och mer lokala betalningsmetoder i framtiden.

TunnelBear Paymentmethods

Tyvärr erbjuder TunnelBear inga återbetalningsgarantier. Speciellt om du vill locka nya användare är detta inte idealiskt.

Kundservice

TunnelBear SupportBear

TunnelBear-kundsupporten kan bli bättre. Våra frågor besvarades väl och vänligt, men det var svårt att komma i kontakt med dem utan konto. Även med ett konto kan du inte kontakta dem direkt. Du kan skicka in en fråga via deras vanliga supportformulär och du kommer antagligen att få svar inom 24 timmar. Tyvärr kan du inte ställa mer än en fråga varje timme.

TunnelBear customer service

Detta gör TunnelBears kundsupporten mycket svår att komma till. Många VPN-leverantörer har ett Live Chat-alternativ, vilket gör att du snabbt kan få svar på dina frågor. TunnelBear besvarar dina frågor artigt men det tar mer tid än hos de flesta andra leverantörer.

Slutsats användbarhet TunnelBear

  • Webbplatsen TunnelBear är tydlig
  • Du kan installera TunnelBear på alla enheter utan problem
  • TunnelBears programvaran ser fantastisk ut och är enkel att använda
  • Du kan betala för din TunnelBear-prenumeration med kreditkort eller Bitcoin
  • TunnelBears kundsupport är okej, men svår att nå

Servernätverk TunnelBear

För att kunna avblockera visst innehåll online är det viktigt att din VPN-leverantör har servrar i olika länder. Om du till exempel vill komma åt det amerikanska Netflix-innehållet, behöver du en VPN-leverantör med servrar i USA. Du kan också använda VPN för att kringgå censur i ditt land genom att ansluta till servrar i ett annat land. Nedan hittar du all information om TunnelBear.

Antal servrar och platser

TunnelBear har servrar på över 20 platser. Tyvärr kommer Tunnelbear inte att avslöja hur många servrar de faktiskt har. De hävdar att detta skulle äventyra deras servers säkerhet. På deras webbplats kan du se i vilka länder de har servrar, bara inte hur många.

TunnelBear Servers countries

TunnelBear gör det enkelt att ansluta till den snabbaste servern. När du använder deras tjänst ansluts du automatiskt till deras snabbaste server.

Om du tittar på mängden servrar är TunnelBear-erbjudandet inte så imponerande. Men de har bra servrar på de vanligaste platserna. Dessutom erbjuder alla deras servrar en stabil internetanslutning.

Dedikerad IP-adress

TunnelBear erbjuder inte dedikerade IP-adresser. De säger att de vill börja göra detta för företag i framtiden genom sina ”TunnelBear for Teams” -planer. Om de någonsin kommer att erbjuda detta till privata användare är oklart.

Slutsats servernätverk TunnelBear

  • TunnelBear har snabba servrar på mer än 20 platser
  • Av säkerhetsskäl avslöjar inte TunnelBear mängden servrar de äger
  • TunnelBear erbjuder inte dedikerade IP-adresser
  • TunnelBear ansluter dig automatiskt till deras snabbaste server

TunnelBears alternativ

Inte alla VPN-leverantörer erbjuder samma funktioner. Ytterligare funktioner kan vara exakt vad du letar efter ibland. Till exempel stöder inte alla leverantörer Netflix eller torrents. Nedan kan du läsa om alla TunnelBear-alternativ, inklusive kombinationen av deras tjänst med Netflix och torrents.

TunnelBear och Netflix

TunnelBear stöder inte Netflix. Det innebär att du inte kommer att kunna använda Netflix när du är ansluten till en TunnelBear-server, varken innehållet i ditt eget land eller innehållet i till exempel den amerikanska Netflix. Om du vill skyddas av ett VPN men också kunna strömma ditt favoritprogram på Netflix, kan du lyckas bättre med ExpressVPN, Surfshark eller CyberGhost.

TunnelBear och torrents

TunnelBear tillåter inte P2P-trafik. Detta innebär att du inte kan ladda upp eller ladda ner några torrenter när du är ansluten via en TunnelBear-server. Leverantören vill inte uppmuntra nedladdning av olagliga filer. Tyvärr betyder det att du inte heller kan ladda ner lagliga torrenter. Om du vill ha en VPN-leverantör som tillåter torrenter kan du ta en titt på NordVPN eller IPVanish.

GhostBear: ett extra vapen mot censur och hastighetsbegränsningar

GhostBear

GhostBear är en extra funktion i TunnelBear. Den här funktionen hjälper dig att dölja dina krypterade data som vanliga data. Vissa internetleverantörer, företag eller myndigheter kan begränsa din internethastighet eller frihet när de upptäcker att du använder ett VPN. Genom att låta den krypterade informationen se ut som vanlig trafik med GhostBear, kommer ingen att misstänka att du använder ett VPN.

TunnelBear webbläsar-extension för Chrome och Opera

TunnelBear har en webbläsarförlängning för Chrome och Opera. Tillägget fungerar på samma sätt som en vanlig VPN, bara i din webbläsare. Detta är perfekt om du inte vill att all din trafik ska gå igenom ditt VPN. Dessutom är det ett användarvänligt sätt att kringgå alla geografiska begränsningar, till exempel när du använder Linux.

TunnelBear blockerare för Chrome

TunnelBear har utvecklat en egen annonsblockerare för oönskade annonser. Blockeraren för Chrome blockerar inte bara annonser utan hjälper också till att skydda din integritet. Blocker blockerar spårning via e-post, så att ingen kan använda spårningspixlar i e-postmarknadsföring på dig. Det blockerar också ultraljudspårning. På det här sättet kan ljuden som tas upp via mikrofonen på din telefon inte användas i spårningen. Dessutom skyddar den mot Adobe Flash, cookies, skript, skadlig programvara och fingeravtryck i webbläsaren. Det gör allt för att skydda din integritet online.

TunnelBear Blocker

TunnelBear för team

TunnelBear Business

TunnelBear har också en VPN-tjänst för företag, som de kallar TunnelBear för lag. Detta erbjuder samma funktioner som deras vanliga VPN men med några extra förmåner. Till exempel har det ett extra administrationsalternativ, prioriterat stöd och möjlighet att lägga till personer. Affärsalternativet för TunnelBear fungerar mycket bra. Eftersom de inte tillåter Netflix eller torrent nedladdning av tjänsten är dessutom idealisk för större företag.

Slutsats – Vår erfarenhet av TunnelBear

FÖRDELARNACKDELAR
Trevlig och användarvänlig mjukvaraIngen Netflix-tillgång
Lätt att installeraInga torrents tillåtna
Ganska billigIngen dedikerad IP
Inbyggd kill switchKundservice är svår att nå
Gratis version med en begränsning på 500MB data
Bra affär för företag
GhostBear alternativ som fungerar bra mot censur och hastighetsbegränsningar
TunnelBear är öppen om sin loggningspolicy
100% mer skämt om björnar än någon annan VPN

TunnelBear får bra resultat för de flesta vanliga VPN-funktioner. Deras hastighet är hög, servrarna är stabila och de erbjuder stor säkerhet och integritet. Dessutom är det uppfriskande att se hur ärlig och öppen TunnelBear handlar om deras loggningspolicy. Men det finns VPN-leverantörer som erbjuder mer säkerhet och integritet.

TunnelBear är en ganska bra VPN för de flesta användare. Programvaran är enkel att använda, erbjuder tillräckligt skydd och ser fantastisk ut. TunnelBear gör VPN: er verkligen tillgängliga för alla.

För de mer avancerade VPN-användare erbjuder TunnelBear förmodligen inte tillräckligt. En nackdel med TunnelBear är att de inte stöder Netflix eller tillåter nedladdning av torrent. Dessutom har de bara servrar på 20 platser, vilket inte är mycket på VPN-marknaden. TunnelBear fokuserar på kryptering och integritet, inte till exempel att kringgå geografiska begränsningar. De försöker kompensera detta med GhostBear, men det lyckas fortfarande inte upphäva Netflix-förbudet.

Sammantaget rekommenderar vi TunnelBear till nya VPN-användare som letar efter lite extra säkerhet och integritet.

  Personliga expertutlåtanden VPNoverview.com

“Mycket bra, användarvänligt VPN ”
Vår poäng
8.0
Besök TunnelBear