De 12 bästa torrentingplatserna som ännu fungerar 2022

Person using a laptop with torrent sites on a computerscreen in the background

Kickass Torrents togs ner för några år sedan. Och med olika regeringar som gör nedslag på torrenting över hela världen, så blir det allt svårare att hitta bra torrentingsidor. The Pirate Bay självt flyttas till spegelservrar, så du är förlåten för att tro att torrenter är omöjliga att hitta.

Men det är de inte, och vi ska visa dig de tolv sidor som ännu är aktiva år 2022, samt hur man kan vara säker medan man laddar ner torrenter. Dessutom vilka risker du kan utsättas för om du bara går vidare och laddar ner första bästa torrenten du ser. Vi kontrollerade nyligen att de 12 torrent-webbplatserna i den här artikeln fortfarande är online och kommer att fortsätta att göra det regelbundet och uppdatera denna lista. På detta sätt är du säker på att alltid hitta en bra torrenting-hemsida när du besöker denna sida!

Avblockera varje torrentpplats och håll dig säker och anonym med en VPN

Oavsett vilka torrentsidor du föredrar så kan din internetleverantör begränsa åtkomsten till några av dina favorittorrent-webbplatser, eller kanske spåra ditt torrentingbeteende. En VPN är din bästa vän för att motverka dessa problem. Hur? En VPN låter dig avblockera varje torrent-webbplats, och även hålla dig säker och anonym när du torrentar, genom att kryptera din datatrafik och dölja din IP-adress och identitet. En av våra personliga favoriter är NordVPN. Det är en bra VPN, som du kan prova utan risk, på grund av 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Utan vidare omsvep – låt oss gå till vår sammanställning av de bästa tolv torrentsidorna just nu.

Bästa torrentsidor

  1. The Pirate Bay: Bästa generella torrentsidan
  2. RARBG: Jättebra torrentsida med en aktiv gemenskap
  3. 1337X: Grym torrentsida för film, tv- serie och musik
  4. Torrentz2: Bästa valet för musiktorrenter
  5. YTS: Vår rekommenderade torrenthemsida för att ladda ner HD-filmer
  6. EZTV: Torrentsida som fokuserar på TV-program
  7. Zooqle: En himmelsk torrentsida för spelare
  8. LimeTorrents: Superb torrentsida för nya utgåvor
  9. torrends-to: En unik torrentsida som kombinerar det bästa av andra sidor
  10. TorrentDownloads: Bra torrentsida för obskyra och glömda titlar
  11. IPTorrents: Kanonbra privat torrentsida som kräver en donation för att komma in
  12. Bibliotik: En torrentsida för ebooksälskare

Dessa är fortfarande de bästa torrentsidorna på marknaden, och du kan komma åt vilken av dem som helst för att hitta dina favoritfiler. Dock har var och en av dem olika fördelar (och vissa fall nackdelar), så vi tar en djupdykning bland dina alternativ för att se vilken webbplats som passar dig bäst.

Dessförinnan – låt oss titta på våra kriterier för att välja de bästa torrentsidorna.

Hur man väljer den bästa torrentsidan

Man thinking about different torrnet sites like RARBG, YTS and The Pirate Bay

Nedladdningshastighet är medelhastigheten för nedladdning av torrenter från en viss plats, via en klient. Då den informationen är tillförlitlig endast som en begränsad referens så tänk på att denna kommer att variera mycket beroende på torrenten själv, och din internetuppkoppling.

Månatlig trafik är en viktig aspekt för att avgöra hur populär torrentingplatsen är, underförstått binda den till en massa mätvärden såsom bibliotekstorlek eller ration mellan seeders och leechers. Vi övervägde att inkludera siffrorna över antal seeders och leechers hos populära torrenter i skrivandets stund, men insåg också att detta är mycket säsongsbetonad och förmodligen inte kommer att vara relevant om en månad eller två. Så vi fokuserade på andra mått.

Biblioteksstorlek kommer att inkluderas för hemsidor där det är möjligt. Även om det är svårt att få det exakta antalet i alla fallen så gjorde vi vårt bästa för att utforska detta och hitta svar åt dig.

Torrenttyp och variant är också viktiga när du väljer vilken torrentsida att använda. Torrentsidor som The Pirate Bay eller RARBG har stora bibliotek, som innehåller torrenter inom alla kategorier, medan hemsidor som Bibliotik eller YTS har en avsevärd mängd bok- respektive filmtorrenter. Detta är varför vi nedan diskuterar vilka plattformar som är bra för respektive torrenttyp, när det är tillämpligt-

Annonsintrång är också viktigt när man bestämmer vilken torrent-hemsida som ska användas. Pop-ups som ”klickar sig själva” och falska ”tävlingar” som du bara råkade vinna utan att delta i är irriterande. Om du måste gå igenom åtta annonser bara för att bläddra efter en fil så kan det vara dags att hitta en ny torrentsida. I vår undersökning fanns det cirka 3-4 populära torrentsidor som vi beslutat att inte inkludera på grund av nivån på annonsintrång.

Säkerhet är mycket viktig när du laddar ner torrenter. För det finns trots allt gott om skumma torrentingplattformar på internet som kan äventyra din online-säkerhet. Det är därför vår lista över de bästa torrentsidorna också tar hänsyn till säkerheten och diskuterar vissa säkerhetsfrågor.

Med detta sagt så låt oss gå in på vår sammanställning mer i detalj.

1. The Pirate Bay: Den bästa generella torrentsidan

Hemsida: Besök en fungerande Pirate Bay-spegelserver

Observera: The Pirate Bay är blockerad i många länder (även spegelsidor), så du kanske behöver en VPN för att ändra din virtuella plats och låsa upp The Pirate Bay.

Avblockera Pirate Bay med NordVPN:s rabatterbjudande

The Pirate Bay

The Pirate Bay har varit en publikfavorit i många år. Den har lyckats avleda försök att blockera den eller stänga av den, och den går riktigt starkt framåt med över 6,3 miljoner månatliga användare på huvudhemsidan. Men med tanke på antalet spegelservrar och blockeringsförsök så kan det antalet vara skevt så kanske kan 20-60 miljoner besök i månaden vara lite mer korrekt.

Vi kunde inte få fram ett exakt antal på dess biblioteksstorlek, men det ligger kring miljontalet filer, och du kan förvänta dig en nedladdningshastighet på 5-6 MB/s, allt annat lika.

The Pirate Bay är populär för sin stora gemenskap, som säkerställer minst en seeder på nästan alla torrenter på hemsidan, oavsett ålder. Vi försökte ladda ner obskyra titlar från över ett decennium sedan, och vi fann att det fortfarande fanns glada seeders redo att bistå.

Främst har den ett rent gränssnitt, och hjälpsamma symboler så du vet vilken torrent som kommer från en pålitlig källa, och vilken torrent som kan utgöra säkerhetsrisk för din PC.

The Pirate Bay Torrent Interface

Utan tvekan är Pirate Bay kungen bland torrentsidor, och med nästan inget annonsintrång samt med en aktiv gemenskap så har sidan i princip inga nackdelar.

Spegelservrar: thepiratebay.vip, thepirate-bay.org, thepiratebay.rocks.

PS: Om dessa spegelservrar inte fungerar så gör en Google-sökning efter ”the pirate bay mirrors” så du kan hitta andra alternativ, särskilt på andra resultatsidan. Du kan också titta på vår lista över Pirate Bay-alternativ för fler alternativ.

2. RARBG: Kanonbra torrentsida med en aktiv gemenskap

Hemsida: RARBG-hemsida

RARBG logotypRARBG har ett stort bibliotek av torrenter, är känd för en mycket aktiv gemenskap av seeders och högkvalitativa torrenter. Sidan har funnits sedan 2008 och den drar till sig cirka 40 miljoner besökare varje månad.

Den konkurrerar med The Pirate Bay genom att erbjuda en mer ”personlig” upplevelse, komplett med 10-i-topplistor inom olika kategorier och nyheter som visas på hemsidan. Dess biblioteksstorlek är klart hyfsat, och det uppdateras ofta, vilket innebär att du har en god chans att hitta nya torrenter på hemsidan.

RARBG skärmbild

RARBG har också en nedladdningshastighet som mycket liknar den hos The Pirate Bay. Den enda skillnaden är att annonsintrången är lite större på RARBG, så ta hänsyn till detta när du väljer någon av dessa två.

Och just det ja! Om du är i Danmark, Portugal eller Storbritannien så behöver du en VPN för att komma in, eftersom sidan är blockerad där.

Spegelservrar: rarbg.is, rarbgunlock.com, rarbgmirror.com.

PS: Om ingen av spegelservrarna fungerar så försök inte att hitta en annan på egen hand, om du inte vidtar vissa säkerhetsåtgärder. Det sker en hel del phishing-bedrägerier i RARBG-sidornas närhet, så se till att du lär dig surfa säkert.

3. 1337X: Grym torrentsida för film, tv- serie och musik

Hemsida: 1337X-sida

1337X logotyp1337X är bra för filmer, shower och musik. Vissa människor använder det för att bläddra efter speltorrenter också, men utifrån vår undersökning ser det ut som om både RARBG och The Pirate Bay har mer torrenter i den kategorin, särskilt ifråga om äldre titlar.

För några år sedan var 1337X ett dåligt val för all torrenting, eftersom sidan var klumping att navigera i och innehöll en hel del säkerhetsrisker. Sedan dess har hemsidan gått igenom en helförnyelse, vilket gjort den problemfri och säkrare att bläddra i. För shower och filmer har den också förbättrade bläddringsfunktioner, som att kunna söka efter prisnominering.

1337X torrenter hemsida

Denna omgång av förändringar lyfte den upp till 53 miljoner besök i månaden, och det är vettigt – den har en genomsnittlig nedladdningshastighet på 3-4 MB/s och praktiskt taget inga annonsintrång – vad vi kan se så tjänar skaparna bara pengar genom bitcoin-donationer.

Spegelservrar: 1337x.st (aktiv sedan okt. 2017), x1337x.ws (aktiv sedan dec. 2017), x1337x.eu (aktiv sedan mar. 2018), x1337x.se (aktiv sedan maj 2018), 1337x.is (aktiv sedan jan. 2019), 1337x.gd (aktiv sedan okt. 2019).

Vi inkluderade ”aktiv sedan”-datum så att du kan kolla upp domänåldern, för att se till att du inte faller för någon nätfiskekampanj.

4. Torrentz2: Bästa val för musiktorrenter

Hemsida: Torrentz2-hemsida

I skrivandets stund var den viktigaste torrentz2-hemsidan nere, men vi kom åt den genom en av spegelservrarna som du hittar nedan.

Torrentz hemsida och söklist

Även om detta inte är en så stor torrentsida, med sina blott 10-20 miljoner användare i månaden och oförmågan att hysa ett bibliotek för allmänna torrenter, så är Torrentz2 mycket bra för att hitta musik. Och med ”mycket bra” menar vi att den har det största musikbiblioteket bland offentliga torrentsidor. Utöver det har torrentz2 inte har mycket att ge. Nedladdningshastigheten är inte så hög (vi hamnade någonstans mellan 1 MB/s och 3 MB/s, med ett genomsnitt under 2) samt att annonsintrången var ganska irriterande.

För att inte nämna att någon typ av bläddringsfunktion – som att kunna söka efter album, artist eller låt, skulle vara mycket uppskattat. Så bara håll det i åtanke när du inte kan hitta den musik du letar efter någon annanstans.

Spegelservrar: torrentz2eu.org (den vi använde), torrentz.eu

5. YTS: Vår rekommenderade torrenthemsida för att ladda ner HD-filmer

YTS torrentsida

Hemsida: https://yts.mx/

Om du letar efter en film så ta dig till YTS.

Den genomsnittliga statistiken inte ser visserligen inte så bra ut: Inget stort bibliotek jämfört med The Pirate Bay, och en genomsnittlig nedladdningshastighet på 3-4 MB/s. Men har YTS ändå över 75 miljoner besök i månaden, vilket beror på dess positionering.

Till att börja med fokuserar den enbart på filmer, och den kommer mest till sin rätt när det gäller att spåra torrenter med HD-kvalitet och små format samt att optimera för alla enheter och bandbredder. För det andra är annonsintrånget minimalt och gränssnittet är vackert.

Slutligen finns klassiker lätttillgängliga på plattformen. I själva verket är det den enda torrentsidan där vi kunde hitta filmer som Tolv arga män, i 1080p.

Spegelservrar: yts.am, yts.pm, yts.gm (men hittills har platsen aldrig tagits ner)

6. EZTV: Torrentsida som fokuserar på TV-program

EZTV

Hemsida: https://eztv.re/

Om du vill ha HD-episoder av dina favoritprogram så är EZTV platsen att gå till. Den har inget stort bibliotek jämfört med jättar som RARBG, men den är fokuserad på TV-program, och det är platsen för att hitta några nya utgåvor i HD.

Seeder- / leecherförhållandet är ganska hyfsat, eftersom sidan har en aktiv gemenskap och betingar cirka 20 miljoner besökare per månad. Vi sökte efter äldre titlar som 2½ män, och fann ett hyfsat utbud av valmöjligheter.

Vi försökte till och med hitta mer obskyra titlar, som den brittiska serien Midsomer Murders. EZTV har ett stort utbud av torrenter av de nya utgåvorna i den serien, och paket av äldre episoder. Även om annonsintrången ibland är lite irriterande så balanseras det av bibliotekets storlek och nedladdningshastigheten på modiga 3 MB/s vilket är tillräckligt för att hålla ens behov av sträcktittning i schack.

Spegelservrar: eztv.unblocked.llc, eztv1.unblocked.is, eztv1.unblocked.si

7. Zooqle: En himmelsk torrentsida för spelare

Hemsida: https://zooqle.com/

Zooqle logotypZooqle har rykte om sig att vara det bästa biblioteket av videospeltorrenter, och ryktet är motiverat. Vi försökte bläddra efter äldre titlar och sidan har ett bra bibliotek, både för PC och konsoler. Vi hittade även några torrenter som vi inte kunde hitta någon annanstans, som en fungerande version av Uncharted 2 för PS3.

Med lite över 5 miljoner besökare i månaden, en aktiv gemenskap och en nedladdningshastighet på ca 1-2 MB/ så är den ett bra val för tillfällen du bara inte kan hitta någon fungerande videospelstorrent.

Den har till och med en användarvänlig plattform. Du kan prenumerera på olika kategorier eller titlar och få ett flöde av nya torrenter för dessa. Gränssnittet är inte dåligt, och medan annonsintrånget ibland kan bli irriterande så är det oftast uthärdligt.
Zooqle hemsida

Spegelservrar: zooqle.g2g.casa, zooqle.nocensor.club, zooqle.u4m.pw

Uppdatering: Trots de senaste påståendena om motsatsen så verkar Zooqle fortfarande vara igång. Till exempel fick vi en kommentar från en av våra franska läsare att Zooqle har stängts av, så vi kollade med en VPN om den blockerades i Frankrike. Vi försökte också komma åt Zooqle med hjälp av en amerikansk och en holländsk IP-adress. I alla tre fallen lyckades vi. Därför måste vi dra slutsatsen att Zooqle nu är tillgänglig för åtminstone en stor del av internetanvändarna. Naturligtvis kommer vi att kontrollera detta regelbundet och hålla dig uppdaterad!

8. LimeTorrents: Superb torrentsida för nya utgåvor

LimeTorrents

Hemsida: https://www.LimeTorrents.info/

LimeTorrents är mycket bra för att hitta nya utgåvor. Med ett smidigt gränssnitt och en mycket bra seeder- / leecherratio för nya torrenter så kan den vara ett bra val.

Den genomsnittliga nedladdningshastigheten är 3-4 MB/s, den har knappt 20 miljoner användare i månaden över alla spegelservrar och en hel del sökalternativ.

Den hamnar dock lägre på vår lista över bästa torrentsidor eftersom man inte hittar massor av seeders för äldre torrenter, och annonsintrånget kan vara irriterande ibland.

Spegelservrar: LimeTorrents.asia, LimeTorrents.zone, LimeTorrents.co, limetor.com, limetor.pro.

9. Torrends.to: En unik torrentsida som kombinerar det bästa av andra sidor

torrents.ioHemsida: https://torrents.io/

Observera: På sistone verkar denna hemsida vara nere ganska ofta.

Inte en torrentsida egentligen – Torrends.to spårar bara alla torrenter från populära hemsidor som The Pirate Bay och RARBG.

Men med tanke på mängden databearbetning detta innebär så hittar du naturligtvis här ett mycket större bibliotek över vad du än du letar efter – allt på ett ställe.

Nedladdningshastigheten och alla andra relevanta mått är demsamma som du hittar på den specifika hemsidan som Torrends.to hämtar data ifrån. Men vi vill berömma dess smidiga design och minimala annonsintrång. Och med strax under 5 miljoner träffar i månaden och udda datauppsättningar för att visa vad som trendar så kan det vara ett bra val att använda Torrends.to ifall du letar efter obskyra titlar och vill få alla dina resultat på ett och samma ställe.

Torrents.to skärmbild

Spegelservrar: Ingen. Den här hemsidan hette förr Torrents.io men domänen ändrades.

10. TorrentDownloads: Bra torrentsida för obskyra och glömda titlar

Torrentdownloads

Hemsida: Torrentdownloads-hemsida

Observera: Denna webbplats försöker öppna ytterligare en webbläsarflik med reklam. Inte skadligt, men irriterande.

TorrentDownloads är en av klassikerna på området, men deras trafik har långsamt minskat med tiden (nu har den runt 5 miljoner användare i månaden) på grund av Pirate Bays och RARBG:s betydligt större bibliotek. Dessutom, eftersom den har varit föremål för statliga utredningar, så är den inte tillgänglig i många regioner. Dess genomsnittliga nedladdningshastighet ligger på 2-3 MB/s och annonsintrången kan ibland vara besvärande.

Det är dock ett bra alternativ för mer obskyra titlar i alla kategorier, så om du har letat efter något gammalt videospel eller en sällsynt bok så kan du prova en snabb sökning på TorrentDownloads. Särskilt asiatiska titlar verkar finnas gott om på deras servrar.

Spegelservrar: torrentdownloads.unblockproject.uno, torrentdownloads.123unblock.cyou, torrentdownloads.mrunblock.cyou, torrentdownloads.nocensor.club

11. IPTorrents: Toppenbra privat torrentsida som kräver en donation för att komma in

IPTorrents hemsidaHemsida: https://IPTorrents.com/

Så till de privata sidorna: IPTorrents är en av de största privata torrentingsidorna (vilket innebär att du behöver en inbjudan för att komma in) med ett stort bibliotek, en aktiv gemenskap och praktiskt taget inga annonsintrång.

Dessutom är privata torrentingsidor i allmänhet säkrare eftersom det är svårare för användare med onda avsikter, såsom att sprida skadlig kod, att komma in. Slutligen, och kanske viktigast för många, så har privata torrenting webbplatser i allmänhet betydligt högre strömningshastigheter än offentliga, eftersom medlemmarna har seedingkvoter de behöver foga sig efter.

För närvarande tar IPTorrents emot nya medlemmar baserat på en donation (om 20 dollar), vilket är mycket mer än vad som kan sägas om vanliga privata torrentingsidor. Har cirka 5 miljoner träffar i månaden – ett bra alternativ om du har råd att komma in.
IPTorrents donation skärmbild

12. Bibliotik: En torrentsida för ebooksälskare

Bibliotik hemsidaHemsida: https://bibliotik.me/

Sist men inte minst: Bibliotik är den största privata torrentingsidan för nedladdning e-böcker. Oavsett om du går en utbildning eller bara letar efter en obskyr franchise som Nick Stone-serien så lär Bibliotik ha vad du söker.

Med en biblioteksstorlek och trafik som räknas i hundratusentals så utgör den ett hyfsat val, men tyvärr accepterar inga nya medlemma, åtminstone inte officiellt.

Hur man använder Torrentingsidor

Om du är en nybörjare i torrenting så låt oss börja med vad torrenter är.

En torrent är en liten fil som har meta-data om de filer du försöker skaffa. Särskild programvara som kallas klienter läser denna meta-data och kopplar ihop din dator med andra användare som redan har filen, så du i princip ”hämtar” filen från dem.

Det är en form av delning av data med andra datorer.

Så naturligtvis behöver du till att börja med en klient. Vi rekommenderar uTorrent, men Bittorrent fungerar lika bra.

Utorrents gränssnitt

När du har installerat torrentklienten så ladda ner torrenten från någon av de bästa torrentsidorna i listan ovan, och öppna den med hjälp av klienten. Om du redan installerat klienten så kommer torrent-filen automatiskt att öppnas i denna skärm:

Utorrents gränssnitt vid nedladdning

Dock två varningens ord här.

För det första, ska du alltid ladda ner torrenter och bläddra igenom torrentsidor medan du använder VPN.

Internetleverantörer och myndigheter kan spåra din internetaktivitet om du inte använder en VPN, och i vissa fall kan du hållas rättsligt ansvarig vid rättegång för att ladda ner specifika filer. Läs vår sammanställning av de bästa VPN-tjänster och använd en av dem innan du gör någon torrenting.

För det andra, se upp för falska nedladdningslänkar.

I försök att tjäna pengar på dina klick kommer torrentsidor att visa en mer dominerande knapp som inte kommer att ladda ner torrent-filen, utan snarare leda till en annan, icke-relaterad programvara.

Undvik stora knappar och klicka bara på webbadressen som faktiskt kommer att ladda ner din önskade torrent-fil.

Förutom dessa ord av försiktighet, låt oss prata lite mer om säkerhet.

Hur torrenta säkert

Riskerna med att surfa på torrentsidor handlar inte bara om integritet. Du riskerar att ladda ner skadlig kod, virus, och även din information fångas upp genom nätfiske-kampanjer, som är mycket vanliga bland torrentsidor.

Det första att göra är att installera en VPN. Återigen, kolla vår sektion över bästa VPN för att se marknadens bästa alternativ, säkerhetstips och nyheter. Dessutom viktigt att installera en VPN eftersom den leder din förbindelse genom en säker server – den låter dig få tillträde till blockerade torrentsidor, och den hjälper dig att förbli anonym.

Efter det kryssar du för så många VPN-säkerhetsinställningar du kan. Se till att du aktiverar anslutningskryptering, läckageskydd, och en kill-switch för den händelse att nätverket riskerar att bli infekterat. De flesta VPN-tjänster kommer att innehålla dessa alternativ (men kanske under olika namn).

Kill-switchen är viktig, eftersom den kommer att förhindra att din identitet exponeras när din VPN-anslutning plötsligt avbryts.

I ett tredje steg installerar du en annonsblockerare och andra säkerhetshöjande tillägg.

Hur man kommer åt privata torrentsidor

Många länder har sin egen regionala privata torrentingsida, och de verkar alla omöjliga att komma in på. Vi tog en djupdykning i en värld av privata torrentsidor, och vi lyckades få inbjudningar till några av dem.

Till exempel kom vi in på ”filelist”, som är Rumäniens största privata torrentingsida:

filelist

Hur kan du också göra det?

Reddit, 8chan, och specifika anonymitetsfokuserade forum har trådar kring torrenting. Någon gång ibland kastas inbjudningar in där under en begränsad tid. Men vad vi gjorde var att i några av dess trådar kontakta någon som antydde sig inneha ett konto.

Resten är upp till hur övertygande du är.

Detta är det värsta scenariot, när du helt enkelt inte känner någon på insidan. Hellre att du redan känner någon som har ett konto där och kan be om en inbjudan.


Torrentingsidor att undvika

Det finns några populära torrentingsidor som fortfarande får en hel del trafik, och du hittar några sammanställningar som rekommenderar dem.

Även om du inte riskerar något per se när du använder dessa hemsidor så bör du avvika från följande plattformar.

TorrentGalaxy

TorrentGalaxy är som en nedgraderad version av 1337X. Även om den har nästan 8 miljoner besökare varje månad, och biblioteket det håller sig med är hyfsat, så är annonsintrångsnivån för hög för att motivera beröm, särskilt jämfört med alla alternativ man har.

KickAss Torrents

Förvisso finns en version av denna hemsida är fortfarande tillgänglig online. Tyvärr är detta en KickAss Torrents som bara är sig lik till namn och utseende, för tjänsten har förändrats mycket sedan den ursprungliga hemsidan togs ner.

Om du vill hämta något med den aktuella versionen av hemsidan så måste du först installera ett obskyrt webbläsartillägg. Vi vet inte vad det kan innehålla, men vi rekommenderar inte att du installerar det under några omständigheter, eftersom det kan innebära allvarliga integritets- och säkerhetsrisker. Det är bättre att använda en av de många KickAss Torrents-alternativen.

TorrentFunk

Medan TorrentFunk förvisso ger intrycket av att vara en anständig torrentingsida så är den full av alla möjliga sorters annonser du kan tänka dig. Dessutom har den ett mindre bibliotek än The Pirate Bay eller RARBG, så det finns ingen verklig anledning att välja denna.

TorLock

Även om den är ganska populär, har Torlock annonsintrång till bristningsgränsen. Den har en hel del annonser som poppar i ansiktet, och ”priset” är inte motiverat. Som du kommer att märka när du någonsin besöker TorLock så har de flesta av dess torrenter (även de populära) inga seeders.

Vilka torrentsidor är säkra?

The Pirate Bay, RARBG, och särskilt privata torrentsidor är de säkraste du kan använda, när du laddar ner torrenter. Med detta sagt bör du inte ha problem med att ladda ner något via hemsidorna i vår sammanställning, så länge du använder den goda säkerhetspraxis som vi tidigare gått igenom.

Vi avråder från att ladda ner torrenter från någon slumpmässig hemsida som dyker upp vid en Google-sökning, och vi rekommenderar definitivt att du håller din säkerhetsförbättrande programvara uppdaterad. Om du gör det så bör din dator vara säker från skada när du laddar ner torrenter.

Är torrenting lagligt?

Torrenting i sig självt är lagligt eftersom det bara handlar om att dela data mellan en eller flera personer. Däremot är det olagligt att ladda ner och dela upphovsrättsskyddat material utan godkännande av dess skapare. I vissa länder kan det leda till rättsliga återverkningar. Många juridiska områden har inte uppdaterade metoder för att spåra människor som använder torrenter, men räkna inte med detta. Håll dig säker på webben med rätt VPN och genom att vidta rätt säkerhetsåtgärder. Och naturligtvis – kontrollera reglerna i det land du är i och håll dig borta från olaglig verksamhet när du använder torrentsidor.

Vad laddar människor ner från Torrent-webbplatser?

Är du nyfiken på att se vad andra laddar ner från torrentwebbplatser? Nedan kan du se en topp 10-lista över de mest nedladdade filmerna och TV-programmen förra månaden. Vi använder Pirate Bay-data för att skapa denna sammanställning, eftersom det är den mest populära plattformen, och populariteten för filer från denna webbplats är den mest vägledande för populariteten i allmänhet.

  1. Free Guy (2021)
  2. Rick and Morty
  3. Cruella
  4. Brooklyn Nine-Nine
  5. Luca
  6. The Walking Dead
  7. Black Widow
  8. What if…?
  9. Godzilla vs Kong (2021)
  10. Loki

Slutsats

Gå inte bara vidare och ladda ner den första torrent du hittar. Använd istället en betrodd plattform från vår lista över bästa torrentsidor, och detta först efter att du har vidtagit rätt säkerhetsåtgärder.

De bästa torrentsidorna 2021: vanliga frågor

Har du någon fråga om torrenting och de bästa torrentsidorna just nu? Läs våra vanliga frågor!

Vilken torrentsida som är bäst för dig beror på olika faktorer, till exempel vilken typ av innehåll du är intresserad av och hur viktig en trevlig användarupplevelse är för dig. The Pirate Bay, till exempel, har ett stort utbud av alla sorters innehåll, men lite av ett minimalistiskt gränssnitt. YTS å andra sidan, erbjuder huvudsakligen HD-filmer och ett mycket trevligt gränssnitt medan Zooqle är en jättebra torrentsida för spelare. Oavsett dina preferenser så kommer du utan tvekan att hitta rätt torrentsida för dig om du kollar in vår lista över de bästa torrentingsidorna 2021!

Det finns definitivt några skumma torrentingsidor på webben som kan visa dig en hel del (tvivelaktiga) påträngande annonser eller rentav smitta ditt system med skadlig kod. Dock finns det också bra och säkra torrent-sajter, såsom The Pirate Bay. Vilken torrentsida du än använder så är det viktigt att vidta några säkerhetsåtgärder, exempelvis att använda a VPN, för att hålla din data säker och din identitet anonym.

Torrenting i sig självt är lagligt. Det klammeri med lagen som du kanske hör om ibland uppstår i allmänhet när människor torrentar upphovsrättsskyddat material. Detta är de facto olagligt och straffbart enligt många rättssystem, och sådant uppmuntrar vi dig att avstå från. Läs mer om torrenting och dess laglighet i vår artikel om de bästa torrentsidorna.

Analytiker av cybersäkerhet
David är analytiker av cybersäkerhet och en av grundarna av VPNoverview.com. Intresserad av "digital identitet"-fenomenet, med speciell uppmärksamhet vid rätten till integritet och skyddandet av personliga data.