Pirate Bay-alternativ: de bästa webbplatserna

Pirate sitting on top of laptop showing the Pirate Bay logo
Har bråttom? Läs vår sammanfattning genom att klicka här
The Pirate Bay-alternativ: en summering

The Pirate Bay är den överlägset mest populära torrenting-webbplatsen. Men denna webbplats är ibland inte tillgänglig. I vissa länder är den till och med blockerad. Detta betyder dock inte att folk rakt av har slutat ladda ner torrenter. Det finns gott om andra webbplatser som är perfekta alternativ till Pirate Bay:

  1. 1337X
  2. RARBG
  3. YTS
  4. EZTV
  5. Zooqle
  6. Torrentz2
  7. TorrentDownloads
  8. Torrends.to

Laddar du ner torrenter? Se alltid till att innehållet du tar del av lagligt. Förutom detta så är det är alltid klokt att skydda dig mot onlinefaror och att hålla dig helt anonym medan du laddar ner genom att använda en VPN:

Läs hela vår artikel nedan om du vill veta mer om dessa Pirate Bay-alternativ. Vi berättar också exakt hur och varför du bör skydda din internettrafik när du laddar ned.

The Pirate Bay är ett av de mest välkända och populära namnen i torrentingvärlden. Folk använder Pirate Bay för att ladda ner alla typer av torrenter – både lagliga och olagliga. Men de som ägnar sig åt den typen av fildelning kan ibland behöva några Pirate Bay-alternativ.

Det är sant att Pirate Bay är en pålitlig torrent-webbplats med ett enormt bibliotek i alla kategorier, tillräckligt många spegelservrar för att tåla regeringens avstängningsförsök och en enorm gemenskap för att hjälpa användare att välja och vraka bland de torrenter de vill ladda ner. Så, varför finns det ett behov av andra webbplatser som möjliggör torrenting?


Varför behöver folk Pirate Bay-alternativ?

The Pirate BayDet finns två huvudsakliga skäl till varför man kan behöva ett alternativ till Pirate Bay.

För det första stängs Pirate Bay ofta en vecka eller två i taget. Det innebär att tjänsten kommer att vara offline och flytta till en annan server för att undvika rättsliga åtgärder mot dess ägare. I de fallen försöker användarna ofta med Pirate Bays spegelservrar som exempelvis thepiratebay.vip, thepirate-bay.org, och thepiratebay.rocks.

Fler av dessa speglade webbplatser är lätta att hitta genom att googla på ”pirate bay mirrors”. Användare som gör detta kan dock lätt bli offer för nätfiske. Det är trots allt inte alla webbplatser du hittar på Google som du kan lita på. Speciellt när det gäller att ladda ner filer kan användare löpa stor risk. Trots detta är det möjligt att använda en spegelserver-webbplats när Pirate Bay är stängd. Vissa personer skulle dock hellre ta det säkra före det osäkra och välja en pålitlig alternativ webbplats.

För det andra har Pirate Bay inte alltid de torrenter som en del användare letar efter. Dess bibliotek är omfattande och innehåller ofta nya utgåvor och populära TV-program som sänds i nutid. Detta innebär att det mer än nog räcker åt de flesta av dess användare. Men folk som letar efter mer obskyra titlar, oavsett om dessa är videospel, programvara, filmer, album eller TV-program kanske vill prova andra webbplatser också.


Torrenta med försiktighet

Torrenting är inte olagligt i sig, men att få tag på upphovsrättsskyddat innehåll som du inte betalar för (vilket är fallet med de flesta torrenter) är oftast brott mot lagen. Det är därför vi råder våra läsare att vara försiktiga med torrenting – det är ofta mer rättvist och lättare att köpa de digitala produkter som du vill ha.

Bortsett från de rättsliga problemen så finns det flera skäl att vara uppmärksam på din online-säkerhet medan du torrentar. Många torrenter är felaktiga och bär skadlig kod, till exempel nyckelloggar eller trojaner. Dessutom är internet inte så anonymt som man kanske tror: om du vill ladda ner eller surfa utan att alla kan se vad du gör online så kan du behöva lite extra skydd. Kort sagt: om du ska torrenta så se till att du gör det på ett säkert sätt.

Överväg att använda en VPN medan du hämtar

Det första steget mot säkrare torrenting är att abonnera på en bra VPN. Denna programvara kommer att kryptera all din internettrafik och anonymisera den, så att ingen kan se vem du är eller vad du gör online. Utan VPN kan din Internetleverantör (Internet Service Provider), din regering, upphovsrättsinnehavare och otaliga andra parter spåra din aktivitet. Förutom det faktum att detta är ganska invasivt så betyder det också att de på konstgjord väg kan sakta ner din anslutning eller skapa andra sorters problem.

En VPN hjälper dig att undvika det genom att ändra din IP och maskera din online-identitet. En gratis VPN kan göra susen om du bara vill ladda ner något någon gång, men för regelbunden användning rekommenderar vi definitivt att investera i en betald VPN. Inte alla gratis-VPN har möjlighet att skydda dig medan du torrentar men framför allt så kan många av dem vara långsamma eller ha datagränser.

Premium-VPN, å andra sidan, tenderar att vara mycket säkrare. En hel del bra, betal-VPN har fler säkerhetsfunktioner och kommer inte att logga din aktivitet, vilket gratis VPN ofta gör. En bra VPN vi vill rekommendera för säker nedladdning är NordVPN. Denna VPN använder stark kryptering och har tusentals servrar åt dig att välja mellan, vilket ger dig oändliga möjligheter.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Om du vill veta mer om hur du håller dig säkert medan du torrentar så klicka här. Med detta sagt – låt oss gå in på vår sammanställning av de bästa alternativen för The Pirate Bay.


Bästa Pirate Bay-alternativ

Här är de mest populära torrenting-webbplatserna folk använder som alternativ till The Pirate Bay. Denna översikt är tänkt att vara informativ. Om du önskar använda någon av dessa webbplatser för att ladda ner torrenter så se alltid till att torrenter du laddar ner är inte olagliga, så du inte av misstag hamnar i trubbel.


1337X

1337X logotyp

Webbplats: https://1337x.to/

1337Xs bibliotek utmärker sig bara i fråga om filmer, shower och musik. Användare kan också finna lite videospelstorrenter där, men andra alternativ, som RARBG och Pirate Bay har absolut mer speltorrenter, särskilt om man är ute efter någon gammal titel. Därför är 1337X inte ett jättebra alternativ i alla lägen.

1337X har en något kontroversiell bakgrund. Under lång tid var det en riktigt dålig plats som få personer faktiskt använde, trots dess imponerande bibliotek. Dessutom hade den en hel del skadlig programvara som försökte framstå som legitima torrentfiler. För några år sedan gjorde ägarna om sidan och rensade sitt bibliotek från virus. Nu är det ett av de bästa Pirate Bay-alternativen, särskilt på grund av dess höga nedladdningshastigheter och praktiskt taget inga annonser.

Men folk tenderar bara använda den om de inte kan hitta filmen, showen eller låten de letar efter någon annanstans.

Spegelservrar: 1337x.to, 1337x.st (aktiv sedan okt. 2017), x1337x.ws (aktiv sedan dec. 2017), x1337x.eu (aktiv sedan mars 2018), x1337x.se (aktiv sedan maj 2018), 1337x.is (aktiv sedan jan. 2019), 1337x.gd (aktiv sedan okt 2019).


RARBG

RARBG logotyp

Webbplats: https://rarbg.to/index70.php

RARBG har varit Pirate Bays omedelbara konkurrent sedan den lanserades 2008. Dess siffror är ganska lika: RARBG har över 40 miljoner besökare varje månad, en hyfsad nedladdningshastighet, ett stort bibliotek och några extra funktioner.

En av de bästa sakerna med RARBG är att den uppdateras oftare än Pirate Bay. Dess gränssnitt gör sig också väl: den visar 10-i-topplistor inom olika kategorier för att hjälpa dig att hålla ögonen öppna för de senaste utgåvorna. Den har också en nyhetssektion på sin hemsida.

För några av dess användare anser tyvärr RARBG vara definitivt fulare än The Pirate Bay, och den har irriterande annonser som dyker upp oftare. Trots detta är den ett hyfsat alternativ, om än inte den helt bästa torrenting-webbplatsen som finns.

Spegelservrar: rarbg.is, rarbgunlock.com, rarbgmirror.com.


YTS

YTS logotyp

Webbplats: https://yts.mx/

YTS är en fantastisk sajt för personer som vill ladda ner en film. Webbplatsen har inga andra torrenter förutom filmer, och den är mycket användarvänlig jämfört med andra torrenting-webbplatser. Medan de flesta webbplatser tenderar att ha oattraktiva listor över torrenter så strukturerar YTS sina trackers genom att visa filmomslag, vilket skapar ett trevligt gränssnitt.

Dess siffror är inte heller illa. YTS har 75 miljoner användare varje månad, och en genomsnittlig nedladdningshastighet på 3-4 MB/s enligt våra tester. Dessutom är den övergripande utformningen av webbplatsen fläckfri, och annonser är inget större problem.

Användare av YTS uppskattar också det faktum att de ofta kan hitta en HD- eller SD-version av de filmer de letar efter, vilket passar alla enhets- och bandbreddsbehov. Till råga på allt är YTS-biblioteket imponerande: det är i grunden den enda torrentingsajten som erbjuder klassiker i hög kvalitet, men betänk att dessa torrenter tenderar att vara olagliga.

Spegelservrar: yts.am, yts.pm, yts.gm (men hittills har platsen aldrig stängts ner)


EZTV

EZTV logotyp

Webbplats: https://eztv.re/

Många av de som väljer EZTV göra det eftersom de anser att det är det bästa valet när det gäller TV-program. Rent generellt hör den inte till de vackraste webbplatserna. EZTV har ett klumpigt gränssnitt, en ganska ful design och deras annonser kan bli ganska irriterande. Därutöver har den en ganska låg nedladdningshastighet.

Trots detta anses den vara kungen över TV-program i torrentingvärlden, med en mycket aktiv gemenskap som laddar upp nya utgåvor så fort de sänds.

Spegelservrar: eztv.unblocked.llc, eztv1.unblocked.is, eztv1.unblocked.si


Zooqle

Zooqle logotyp

Webbplats: https://zooqle.com/

Zooqle kanske inte verkar så mycket. Den har bara cirka fem miljoner besökare varje månad, och en nedladdningshastighet på 1-2 MB/s, så i jämförelse knappast någon stjärna. För att inte nämna de många annonser den har som kan vara irriterande ibland.

Trots detta har den några saker att som talar för den. För det första har Zooqle en underbar samling av videospelstorrenter, både för konsoler och PC. För det andra har den en aktiv gemenskap som håller sitt bibliotek uppdaterat. Slutligen är gränssnittet inte heller illa.

Så medan Zooqle inte precis är någon bamsing i torrenting-världen så kan folk definitivt använda den som ett Pirate Bay-alternativ. Detta är särskilt fallet när de inte kan hitta spelet de letar efter någon annanstans.

Spegelservrar: zooqle.g2g.casa, zooqle.nocensor.club, zooqle.u4m.pw


Torrentz2

Torrentz2 logotyp

Webbplats: Torrentz2-hemsida

Torrentz2 är definitivt inte den bästa torrenting-webbplatsen som finns, vilket dess siffror visar. Den har bara 10-20 miljoner användare varje månad och 1-2 MB/s i nedladdningshastighet. Webbplatsen har ofta driftstopp, är svår att navigera i och är full av annonser. Så varför ta med den i vår lista?

Vi inkluderade den för dess musikbibliotek. Det är den största samlingen i torrenting-världen, vilket innebär att även användare som letar efter mer obskyra titlar sannolikt kommer att hitta här vad de letar efter. I allmänhet använder folk bara denna webbplats som ett Pirate Bay-alternativ när de inte kan hitta de låtar eller album de sökt efter någon annanstans. Annars är det klokast att undvika den.

Spegelservrar: torrentz2eu.org, torrentz.eu


TorrentDownloads

TorrentDownloads logotyp

Webbplats: Torrentdownloads-hemsida

Observera: Denna torrentsida öppnar då och då en extra webbläsarflik med reklam. Vi är inte supernöjda med det.

TorrentDownloads är ett annat alternativ som folk använder när Pirate Bay inte är tillräckligt. Men sidan är inte den bästa. Dess annonser är verkligen irriterande, den har en nedladdningshastighet på bara 2-3 MB/s, den är geoblockerad i en hel del regioner och den tappar snabbt i popularitet, även om den brukade vara ett stort namn i torrenting-världen.

De som fortfarande använder den tenderar att vara ute efter obskyra böcker, program eller asiatiskt innehåll. Dess bibliotek verkar klara sig bra inom dessa kategorier. I övrigt hör TorrentDownloads inte nödvändigtvis till de bästa Pirate Bay-alternativen.

Spegelservrar: torrentdownloads.unblockproject.uno, torrentdownloads.123unblock.cyou, torrentdownloads.mrunblock.cyou, torrentdownloads.nocensor.club


Torrends.to

Torrends.to logotyp

Webbplats: https://torrends.to/

Torrends.to är inte en torrenting-webbplats i klassisk bemärkelse, eftersom den inte har något eget bibliotek. Snarare håller Torrends.to reda på de torrenter som laddas upp på populära webbplatser såsom YTS, The Pirate Bay eller RARBG. Detta innebär också att vi inte kan analysera några enskilda mått. Nedladdningshastigheten och seeder/leecher-förhållandet kommer alltid att bero på platsen varifrån varje specifik tracker hämtas.

Denna plattform är ett bra val för folk som ständigt kontrollerar flera platser för deras torrentbehov. Torrends.to tillåter dem att vara mer effektiva med sina sökningar, eftersom trackers från flera andra webbplatser är alla samlade på ett ställe.

Den har fått ett vackert gränssnitt och några intressanta funktioner som låter användarna enkelt hålla sig uppdaterade om populära digitala produkter. Detta är skäl nog för många vanliga nedladdare att ha denna sajt i åtanke som ett Pirate Bay-alternativ.

Spegelservrar: Ingen. Den här hemsidan brukade heta torrents.io, men så som fallet med många torrentsidor, har domänen bytt namn emellanåt.


Privata webbplatser: de bästa Pirate Bay-alternativen?

Ett annat alternativ när folk som letar efter alternativ till Pirate Bay anses ofta vara privata torrenting-webbplatser. Dessa platser fungerar på samma sätt som en vanlig torrenting-webbplats, bara det att användaren behöver ett användarnamn och ett lösenord för att logga in. Detta gör dem mycket svårare att komma in på än någon av de tidigare nämnda webbplatserna.

De flesta privata webbplatser har satt gränser för sina medlemsantal och de brukar inte acceptera nya medlemmar rakt av. Nio gånger av tio behöver personer som vill ha tillgång få en inbjudan från någon som redan är medlem.

Det finns flera sätt folk går tillväga för att få till detta. De kan försöka bli vän, över öppna forum eller Discordservrar, med någon med konto, eller så håller de ett vakande öga över Reddit-trådar kring torrenting. Ibland skickar administratörer ut begränsade inbjudningar på dessa webbplatser.

Den stora och uppenbara fördelen med privata webbplatser är att användarna får exklusiv tillgång till en mycket tryggare torrentingmiljö. Privata webbplatser brukar kurera dess innehåll, och deras plattformar är i allmänhet säkrare för folk som vill ladda ner innehåll. Detta gör det också lättare för folk att säkert ladda ner olagligt innehåll – något vi inte tolererar. Återigen vill vi understryka att det är viktigt att kontrollera att innehåll du laddar ner online är lagligt.

Om du är nyfiken på hur dessa privata torrenting-webbplatser fungerar, kan du titta på de två exemplen som ges nedan. Var och en har sitt sätt att skaffa medlemmar och behålla sin kvalitet.


IPTorrents

Webbplats: https://iptorrents.com/

IPTorrents har cirka fem miljoner besökare varje månad, vilket gör det till en av de största privata torrenting-webbplatser som finns. På grund av detta är det hem för en aktiv gemenskap samt ett stort bibliotek med alla typer av filer. På grund av dess storlek så kanske det inte överraskar så mycket att det även är ganska lätt att få tillgång till denna plattform.

Medan de flesta privata torrentingsajter endast tillåter nya medlemmar genom personliga inbjudningar så kan du få ett IPTorrents-konto genom en Bitcoin-donation. När folk letar efter ett privat Pirate Bay-alternativ, och de är villiga att spendera pengar på en plattform istället för att bara köpa eller hyra det innehåll de vill se så bestämmer de sig oftast för IPTorrents.


Bibliotik

Webbplats: https://bibliotik.me/

E-böcker och ljudböcker är inte de enklaste torrenterna att hitta. Färre personer är intresserade av dem, och det är så mycket lättare att hitta denna typ av underhållning på andra sätt via exempelvis Audible, Scribd eller helt enkelt genom att köpa en e-bok hos en online-återförsäljare. Detta innebär att chanserna att hitta den torrentfil som en användare söker är mycket mindre. Förutom på Bibliotik.

Bibliotik har den största kända samlingen av e-boks- och ljudbokstorrenter varför användare som letar efter allt från en gammal impopulär fiktiv franchise till kurslitteratur sannolikt hittar den här. Några av dessa torrenter är helt lagliga men det finns också många olagliga kopior av böcker på denna plattform. Dessutom är Bibliotik officiellt emot nya medlemmar. Den som vill in behöver en inbjudan.


Avslutande tankar

The Pirate Bay är en av de största och mest kända torrenting-webbplatserna som finns. Den är dock inte det enda alternativet för folk som letar efter torrenter. Om Pirate Bay tillfälligt är otillgängligt, eller när en viss torrent saknas i dess enorma bibliotek, så vänder sig nerladdare till alternativa webbplatser.

Dessa alternativa webbplatser inkluderar 1337X, RARBG, och YTS samt privata plattformar som IPTorrents. Vi skulle råda alla som vill använda dessa webbplatser att vara försiktiga: många – men inte alla, av torrenterna på dessa webbplatser är olagliga, och vissa kan även innehålla virus. Innan du klickar på en fil så se till att du vet vad lagar där du befinner dig säger om torrenting och upphovsrättsligt skyddat innehåll. Dessutom kan en VPN, exempelvis NordVPN, tillsammans med ett bra antivirus-program hjälpa till att skydda dig mot farliga torrenter.

The Pirate Bay-alternativ - vanliga frågor

Har du någon fråga om The Pirate Bay eller något av dess alternativ? Vi har samlat några av de vanligaste frågorna nedan, så ta en titt och se om du kan finna svaret på just din fråga där.

Det kan den lika gärna vara. Pirate Bay byter ofta servrar för att undvika att regeringar stänger ner den. Det betyder att den ofta är otillgänglig. Dessutom har vissa länder lagt nationella förbud på Pirate Bay, så att webbplatsen som helhet blir otillgänglig.

Det finns många alternativ till The Pirate Bay. Överlag har RARBG och 1337X liknande bibliotek med ett brett utbud av alternativ, varför många användare anser att de är bra val. Det finns mer specifika torrenting-webbplatser också, såsom YTS för filmer, EZTV för TV-program och Zooqle för videospel.För mer information – läs vår artikel om Pirate Bay-alternativ.

Ja, det finns det. Några av de största riskerna med torrenting är att få virus eller annan skadlig kod samt att bryta mot lagen. Torrenting i sig är oftast inte förbjudet, men det finns många torrenter som innehåller upphovsrättsskyddat innehåll som distribueras olagligt – och nedladdning som kan vara olaglig. Vi skulle råda dig att hålla dig borta från denna typ av innehåll.

För att skydda dig mot virus och eventuella nyfikna ögon är det bäst att använda en VPN. Om du vill försäkra dig om att torrenta säkert så läs vår artikel om dessa Pirate Bay-alternativ.

Teknisk journalist
Ronella funderar alltid på hur vi kan göra vårt digitala samhälle så säkert som möjligt. Stor digital utveckling innebär också att vi ständigt står inför nya säkerhetsfrågor. Ronella vill därför skapa mer medvetenhet om cybersäkerhet och uppmärksamma människor på risker och fallgropar.