Kickass Torrents-alternativ: de bästa webbplatserna

Smartphone with pirate on top of it next to a desktop computer with the KickAss Torrents Logo
Läs mig för en snabb summering av denna artikel.
Kickass Torrents-alternativ: en summering

Sedan Kickass Torrents togs ner genom en gemensam statlig insats i USA, har folk hittat alternativ för deras torrentingbehov. Här är de mest populära alternativen till Kickass Torrents:

  1. The Pirate Bay
  2. RARBG
  3. 1337X
  4. Torrentz2
  5. YTS
  6. EZTV
  7. Zooqle
  8. TorrentDownloads
  9. Torrends.to

Om du planerar att ladda ner torrenter så se till att innehållet du laddar ner är säkert och lagligt. För att skydda dig och för att förbli helt anonym när du laddar ner online rekommenderas du att alltid använda en VPN, till exempel NordVPN.

Läs hela vår artikel nedan för att lära dig mer om Kickass Torrents, dess nedstängning och de många olika alternativen på internet.

Kickass Torrents brukade vara en av de mest kända torrentingsidorna på internet. De hade ett mycket stort bibliotek, bra nedladdningshastigheter, ett trevligt gränssnitt, en snygg design för att vara början av 2010-talet och hade ett stort namn i branschen. Numera är tjänsten är inte vad den brukade vara, så låt oss se vilka webbplatser folk använder som alternativ till Kickass Torrents. Men först: låt oss se vad som hände med ursprungliga Kickass Torrents.


Vad hände med Kickass Torrents?

Huvudsidan för Kickass Torrents stängdes för några år sedan. Detta var resultatet av en brottsbekämpande insats som leddes av Homeland Security Investigations och Internal Revenue Service – båda amerikanska organisationer. Om du försöker komma åt den här originalversionen av Kickass Torrents så möts du av följande meddelande:

KickAss Torrents Domain Seized Message

Du kan med andra ord inte komma åt webbplatsen. Du får bara en skrämmande varning från FBI. Det finns dock en copycat-webbplats, som ser exakt likadan ut som den ursprungliga Kickass Torrents och även har samma namn.

Kickass Torrents spegelsajt

Så, ska du använda nya Kickass Torrents (KAT) hemsida för ditt torrentingbehov? Vi har våra tvivel. Medan många personer rekommenderar denna webbplats på deras listor över bästa torrentingwebbplatser så skulle vi avråda från att använda den. Det beror på att det finns något som gör nedladdning mindre enkelt och okomplicerat via denna webbplats än det skulle kunna vara.

Om du vill skaffa en tracker (spårare) från den aktuella versionen av KAT så måste du installera ett tillägg i din webbläsare. Att döma av dess namn, är tillägg någon form av PDF-omvandlare. Vi installerade den inte, eftersom vi inte litade på att tillägget inte innebär allvarliga säkerhets- och integritetsproblem.

Det betyder dock inte att du inte kan torrenta alls längre. Vi skulle vilja råda dig att vara mycket försiktig när det gäller torrenting – att ladda ner torrenter kan vara olagligt i vissa fall, och det kan också utgöra vissa säkerhetshot. Innan du gör något på en torrentinghemsida så se till att det du gör är lagligt i ditt land.

Om du vill ladda ner en torrent så är det klokt att använda betrodda och kvalitativa webbplatser. Här är de Kickass Torrents-alternativ som folk i allmänhet använder.


Kickass Torrents-alternativ

Att Kickass Torrents togs ner är en del av ett rimligt försök till att begränsa mängden av brott mot upphovsrättslagstiftning som torrenting har gjort möjligt. Men folk som vill ha torrent har hittat massor av alternativ. Låt oss prata om de mest populära.


Pirate Bay

The Pirate Bay

Webbplats: Besök en fungerande Pirate Bay-spegelserver

Observera: The Pirate Bay är blockerad i många länder (även spegelplatser), så du kanske behöver en VPN för att ändra din virtuella plats och avblockera Pirate Bay.

The Pirate Bay är en jätte i torrenting-världen med tiotals miljoner besökare i månaden, med lika många filer i sitt bibliotek, snabba nedladdningshastigheter och ett underbart gränssnitt.

Webbplatsen sticker också ut tack vare dess säkerhetfunktioner: den har en hängiven gemenskap som gladeligen låter dig veta när en torrent verkar vara riskabel. Dessutom har webbplatsen visuella taggar som låter dig veta när en torrent har flaggats som säker eller som potentiellt farlig.

The Pirate Bay är torrentingvärldens jätte, och den är en mer än ett värdigt alternativ till Kickass Torrents. I själva verket är den förmodligen ännu bättre i många avseenden. I vissa länder har dock The Pirate Bay blivit bannlyst, vilket får folk att leta efter alternativ även till denna plattform.

Spegelservrar: thepiratebay.vip, thepirate-bay.org, thepiratebay.rocks.


RARBG

RARBG

Webbplats: RARBG-sidan

RARBG är en annan topputmanare bland torrentingwebbplatser i världen. Denna webbplats har funnits sedan 2008 och drar 40 miljoner besök i månaden.

Medan RARBG-gränssnittet är lite klumpigare än hos Pirate Bay och KickassTorrents – webbplatsen är definitivt fulare, så vägs detta upp genom att du kan anpassa din upplevelse. Att navigera i RARBG innebär att kunna se de tio största torrenterna i olika kategorier samt senaste nyheterna om kända digitala produkter.

RARBG är dock lite sämre när det gäller användningen av annonser. Detta skäl är tillräckligt för att folk att i allmänhet håller sig till Pirate Bay för sina allmänna torrentingbehov.

Spegelservrar: rarbg.is, rarbgunlock.com, rarbgmirror.com.


1337X

1337X

Webbplats: 1337X-sidan

Nu ska vi tala om mer nischade torrentsajter. 1337X är ingen bjässe likt Pirate Bay eller RARBG. Deras bibliotek är betydligt mindre, och folk som söker videospel kommer sannolikt att bli besvikna över 1337x. Trots detta är 1337X definitivt inget dåligt val för torrenting.

Den drar cirka 50 miljoner besök per månad, och det beror mest på att de fokuserar på filmer, TV-program och musik. För många användare är 1337X deras toppval för denna typ av underhållning, särskilt eftersom den gör att du kan använda deras system för att bläddra utifrån prisnominering. Därutöver har webbplatsen inga påträngande annonser och erbjuder en hyfsad nedladdningshastighet på ca 3-4 MB/s.

Spegelservrar: 1337x.to, 1337x.st, x1337x.ws, x1337x.eu, 337x.se, 1337x.is, 1337x.gd.


Torrentz2

Torrentz2 Logo

Webbplats: Torrentz2-sidan

Torrentz2 är ännu mer nischad än 1337x, eftersom den bara fokuserar på musiktorrenter. Som resultat av detta har den den största musiksamlingen av alla torrentingwebbplatser. Men ha i åtanke att många av dessa torrenter innehåller upphovsrättsskyddat material och sannolikt är olagligt.

En nackdel med Torrentz2 är att annonsintrånget är ganska irriterande. Dessutom ligger nedladdningshastigheterna på en lägre nivå, och de saknar en mängd bläddringsalternativ för att leta efter musik. I allmänhet använder folk bara Torrentz2 om de inte kan hitta favoritalbumet eller favoritlåten någon annanstans.

Spegelservrar: torrentz2eu.org, torrentz.eu


YTS

YTS logo

Webbplats: https://yts.mx/

YTS är utan tvekan den bästa torrentingwebbplatsen för användare som är intresserade av att hitta filmtorrenter. Med över 75 miljoner besök i månaden, en nedladdningshastighet på 3-4 MB/s och fläckfri design är YTS webbplatsen att vända sig till för filmtorrenter. Men, såsom är fallet med alla webbplatser på denna lista: de erbjuder många olagliga torrenter av populära filmer, så var försiktig med vad du laddar ner.

YTS inte blott ett fenomenalt gränssnitt utan även biblioteket är till synes också imponerande. Den har miljontals torrenter, inklusive sällsynta gamla titlar i HD-kvalitet.

Spegelservrar: yts.am, yts.pm, yts.gm (men hittills har platsen aldrig tagits ner)


EZTV

EZTV Logo

Webbplats: https://eztv.re/

EZTV är inte precis någon vacker hemsida. De mäter sig inte särskilt väl i jämförelse med andra webbplatser, varken med sina 20 miljoner besök per månad och en nedladdningshastighet på 2-3 MB/s. Trots detta är denna hemsida värd att nämna av flera skäl.

EZTV är ett bra Kickass Torrents-alternativ, eftersom de har den största samlingen av TV-program på nätet och har miljontals trackers. Gemenskapen hos EZTV är dessutom förvånansvärt aktiv, där nya utgåvor laddas upp direkt. Det är därför många användare väljer att använda webbplatsen trots dess nackdelar.

Spegelservrar: eztv.unblocked.llc, eztv1.unblocked.is, eztv1.unblocked.si


Zooqle

Zooqle

Webbplats: https://zooqle.com/

Zooqle släpar siffermässigt efter konkurrenterna: de har bara fem miljoner besök i månaden tillsammans med 1-2 MB/s nedladdningshastighet. Annonserna är ibland också rätt irriterande. Men även om du inte hittar en massa digitala produkter på webbplatsen så utmärker sig Zooqle när det kommer till deras videospelstrackers.

De har ett stort bibliotek av videospel, både för konsol och PC. Utöver det kan besökarna prenumerera på sina favoritkategorier för att hålla sig uppdaterade kring nya utgåvor. Även om det inte är en fantastisk hemsida så den ett av de bästa Kickass Torrents-alternativen för nedladdare som söker videospel. Men innan du laddar ner: Se alltid till att den torrent du är på väg att ladda ned är laglig.

Spegelservrar: zooqle.g2g.casa, zooqle.nocensor.club, zooqle.u4m.pw


TorrentDownloads

Torrentdownloads Logo

Webbplats: Torrentdownloads sida/

Observera: Denna webbplats försöker öppna ytterligare en webbläsarflik med reklam. Inte skadligt, men irriterande.

TorrentDownloads har funnits länge, men de har förlorat i popularitet under de senaste åren och sjunkit till endast fem miljoner besök i månaden. I grund och botten är det en budgetversion av ursprungliga Kickass Torrents, med en nedladdningshastighet på 2-3 MB/s och som spyr ut irriterande annonser överallt. Deras design liknar också Kickass Torrents.

Så, använder folk denna? TorrentDownloads är ett bra Kickass Torrents-alternativ tack vara dess bibliotek av obskyra titlar bland sällsynta böcker och videospel, och ett ton asiatisk underhållning. Om användarna letar efter den typen av innehåll så är det TorrentDownloads de ska vända sig till. I övrigt är det inte nödvändigtvis något av de bästa Kickass Torrents-alternativen.

Spegelservrar: torrentdownloads.unblockproject.uno, torrentdownloads.123unblock.cyou, torrentdownloads.mrunblock.cyou, torrentdownloads.nocensor.club


Torrends.to

Torrends.to

Webbplats: https://torrends.to/

Torrends.to är ingen klassisk torrentwebbplats. De har inget bibliotek utan snarare spårar torrenter hos populära webbplatser såsom Pirate Bay, RARBG och YTS. På så vis visar den alla dessa torrenter så att användarna enkelt kan ladda ner dem på plattformen. Plattformen som sådan kan vi inte riktigt sätta något mått på – dess nedladdningshastighet och seeder/leecherförhållande hänger mycket på den ursprungliga webbplatsen som Torrends.to hämtar data från.

Personer använder Torrends.to att få tillgång till ett stort bibliotek med filer. De tycker att detta är särskilt användbart när de inte kan hitta en specifik produkt på en mer populär webbplats. Därutöver ger denna webbplats användarna en bra översikt över vad som trendar i torrentingvärlden.

Spegelservrar: Ingen. Den här webbplatsen brukade heta torrents.io men domänen har ändrats.


Privata webbplatser: bra Kickass Torrents-alternativ?

Ett annat alternativ till klassiska torrent-webbplatser är privata webbplatser, som fungerar lite annorlunda än de webbplatser vi har diskuterat fram till nu. Privata torrentwebbplatser gör inte sina bibliotek tillgängliga för alla. Snarare kan personer komma med genom inbjudan, sen att bli medlem och först därefter kommer de att kunna ladda ner innehåll från privata webbplatser.

Men att bara komma in räcker inte. De flesta privata torrentwebbplatser kräver att dess användare upprätthåller ett positivt förhållande mellan deras uppladdade och nedladdade innehåll, vilket uppmuntrar en konstant tillväxt av deras plattforms bibliotek.

Åtkomst till privata torrentwebbplatser

Privata torrentwebbplatser är inte lätta att få åtkomst till. För att få ett konto behöver personer ofta bjudas in av någon som redan är medlem. Detta kan ske på två sätt:

  1. De känner någon som redan är medlem och ber dem om en inbjudan. En taktik många försöker med är att bli vän med personer på öppna internetforum eller på Discord-servrar.
  2. De håller ett öga på Reddit och torrentingforum. Ibland kommer administratörer av privata torrentwebbplatser att släppa inbjudningar under en begränsad tid. Detta hör dock mer till det förflutna och händer alltmer sällan dessa dagar.

Vad som är bästa privata Kickass Torrents-alternativ lär skilja sig från region till region, eftersom de flesta länder och områden har sina egna stora, lokala privata torrenting-webbplatser. Med detta sagt så finns det två privata torrentwebbplatser som har haft stor framgång i det förflutna.


IPTorrents

Webbplats: https://iptorrents.com/

IPTorrents är en av de största privata webbplatserna för torrenting. De har ett imponerande bibliotek av alla typer av torrenter, samt en aktiv gemenskap som ständigt utökar webbplatsen. Därutöver är den är en av de få privata torrentwebbplatserna som accepterar medlemmar baserat på en donation. Med Bitcoin-plånbok i beredskap kan personer kan faktiskt gå med hos den här webbplatsen utan att behöva hitta ett sätt att få en personlig inbjudan.


Bibliotik

Webbplats: https://bibliotik.me/

Bibliotik har det största biblioteket av e-böcker och ljudböcker i torrentingvärlden. Den har hundratusentals medlemmar. Den har också alla böcker du kan behöva, oavsett om du vill ge dig in på ett nytt ämne eller bara letar efter en obskyr fiktiv franchise. Några av dess torrenter kan dock innehålla upphovsrättsskyddat material som inte är tillåtet att delas på detta sätt, så var uppmärksam på det.

När det gäller Bibliotik kan inte personer komma in med bara en liten donation. I själva verket accepterar de inte helt nya medlemmar just nu. Med andra ord kommer personer som önskar ansluta sig till denna plattform att behöva känna någon på insidan för att kunna använda Bibliotik som ett alternativ till Kickass Torrents.


Torrenta säkert

Oavsett om du väljer att torrenta med The Pirate Bay eller någon av de andra Kickass Torrents-alternativen vi nämnt så måste du se till att du torrentar säkert. Om du rätt och slätt går vidare och laddar ner något via RARBG så kan du stöta på problem med din ISP. Du kan få din dator angripen av ett virus eller till och med finna dig själv gå emot lagen. Så hur torrentar du på säkert sätt?

Se upp för olagliga nedladdningar

Laddar ned torrent på datorVi upprepar att vi inte tolererar olaglig nedladdning. Även om lagarna om nedladdning och upphovsrätt skiljer sig åt per land så är många regioner i världen överens om att olagligt delat upphovsrättsskyddat innehåll är fel. Vi skulle därför råda läsarna att inte delta i detta. Torrenting i sig är inte olagligt. Du måste bara se till att de filer du väljer att ladda ner delas lagligt.

Använd en VPN för att hålla dig säker medan du laddar ned

Även om du inte laddar ner olagligt innehåll är det viktigt att skydda din anonymitet och säkerhet på internet. Virus och annan skadlig kod kan fortfarande gömma sig var som helst. Dessutom är din integritet online viktig, oavsett vad du gör online. Det går inte att förneka värdet av anonymitet och säkerhet på nätet.

Därför skulle vi råda dig att installera en VPN för anonym nedladdning. En VPN (Virtual Private Network) kommer att dölja din IP-adress och se till att din internetleverantör (och många andra parter) inte kommer att kunna se vad du gör online. Om du är osäker på var du ska börja när det gäller VPN så ta en titt på vår artikel VPN: hur fungerar den? eller ta reda på de bästa VPN-tjänsterna här.

En bra VPN-leverantör vi rekommenderar när du vill skydda din anonymitet och säkerhet online är NordVPN. Denna VPN erbjuder tusentals servrar och har många gånger om visat att den har allt på plats för att skydda dess användare.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Förutom att använda en VPN så det finns några andra säkerhetsåtgärder du kan, och bör, vidta. Installera till exempel en annonsblockerare och använd ett ordentligt antivirusprogram.


Avslutande tankar

Kickass Torrents kanske nådde sitt slut för åratal sedan, men det betydde inte slutet på torrenting. Det finns fortfarande gott om webbplatser som fungerar perfekt som Kickass Torrents-alternativ. Otaliga personer använder fortfarande dessa plattformar för att skaffa digitalt innehåll – oavsett om det innehållet är lagligt eller inte. Vi hoppas att vi kunnat sprida lite ljus över de mest populära torrenting-webbplatserna där ute, som används av folk för att ladda ner torrenter.

Var försiktig med olaglig nedladdning: innan du gör något så se till att du är medveten om lagarna och reglerna där du befinner som berör torrenting-webbplatsen. Och vad du än gör på nätet så glöm inte att hålla dig säker på nätet och dölja din identitet med en VPN!

Kickass Torrents-alternativ: vanliga frågor

Har du en fråga om Kickass Torrents, dess alternativ eller hur du laddar ner torrents rent allmänt? Ta då en titt på våra vanliga frågor nedan – klicka på en fråga för att se dess svar.

Nej, den ursprungliga KAT-webbplatsen är inte längre online. Det togs ner av den amerikanska regeringen för ett par år sedan, och har varit otillgänglig sedan dess. Det finns en kopia av webbplatsen på nätet som använder samma namn och design, men denna plattform verkar farlig och vi rekommenderar inte att använda den. Vill du veta vilka webbplatser som folk använder istället? Ta en titt i vår artikel om Kickass Torrents-alternativ.

Det bästa alternativet till KAT är, utan tvekan, The Pirate Bay. Det är en av de mest motståndskraftiga torrenting-webbplatserna på nätet. Den har ett enormt bibliotek, goda nedladdningshastigheter och en aktiv gemenskap. Det finns dock fall där denna plattform inte heller är ett alternativ.

Kickass Torrent ursprungliga webbplats stängdes ner i en gemensam brottsbekämpande insats av Homeland Security Department och IRS. Den har varit otillgänglig sedan dess, men det betyder inte att det är slut på torrenting för det. Läs vår artikel om de bästa Kickass Torrents-alternativen, för att ta reda på vilka webbplatser folk använder istället.

Teknisk journalist
Ronella funderar alltid på hur vi kan göra vårt digitala samhälle så säkert som möjligt. Stor digital utveckling innebär också att vi ständigt står inför nya säkerhetsfrågor. Ronella vill därför skapa mer medvetenhet om cybersäkerhet och uppmärksamma människor på risker och fallgropar.