Titta på de populäraste programmen på BBC iPlayer utanför Storbritannien

Guarda i programmi più popolari della BBC su iPlayer fuori dal Regno Unito
Klicka här för en sammanfattning av denna artikel 
Titta på BBC iPlayer oavsett var du är: en plan steg för steg

Om du inte befinner dig i Storbritannien för tillfället, så har du inte tillgång till BBC iPlayer. Turligt nog så finns det ett enkelt sätt att se på dina favoritserier och filmer trots detta, oavsett var du befinner dig i världen. Så här kan du göra det:

1. Abonnera på ett bra VPN och skapa ett konto, till exempel hos NordVPN:

2. Ladda ned mjukvaran för VPN:et till din enhet.

3. Logga in till VPN:ets mjukvara.

4. Välj en VPN server i Storbritannien och slå på din VPN.

5. Gå till BBC iPlayers webbplats – titta och ha roligt!

För mer information om varför BBC iPlayer har blockerats, hur ett VPN fungerar och vilka andra VPN som fungerar tillsammans med BBC iPlayer, läs den fullständiga artikeln nedan.

Att titta på BBC iPlayer när du inte befinner dig i Storbritannien kan vara en riktig utmaning. Om det finns någon serie eller något annat program på BBC som du skulle vilja titta på online, så kan det vara så att du inte kan ansluta till BBC iPlayer. Turligt nog så finns det ett enkelt sätt att få tillkomst till BBC iPlayer oavsett var du befinner dig i världen. Se alla dina favoritserier, dokumentärer och nyhetsprogram genom att försäkra dig om tillkomst och koppla om din trafik online med ett VPN. Denna artikel kommer att förklara exakt hur du kan göra det.

Titta på BBC iPlayer utanför Storbritannien med ett VPN

BBC iPlayer logo

VPN står för Virtual Private Network. Ett VPN skapar en skyddad tunnel mellan din enhet och Internet. Som resultat kommer ingen att kunna se var du är och vilka webbplatser du besöker. Om du installerar VPN:et på ett korrekt sätt, vilket är väldigt enkelt, så kommer BBC iPlayer inte att ha möjlighet att se att du inte är i Storbritannien, vilket gör att du enkelt får tillkomst.

Ett VPN erbjuder mer integritet, säkerhet och frihet online. I fallet med BBC iPlayer, är det sistnämnda särskilt viktigt. Ett VPN ger dig frihet att se på dina favoritprogram var som helst i världen. Detta är möjligt, eftersom ett VPN döljer din IP-adress. Istället så tilldelas du IP-adressen hos VPN servern som du använder.

På grund av detta är det lätt att titta på BBC iPlayer varifrån som helst i värden med en VPN-anslutning. Allt du behöver är ett abonnemang hos en bra och tillförlitlig VPN-leverantör som har servrar i Storbritannien. VPN-leverantörer erbjuder vanligen enkla appar och mjukvara som tillåter dig att göra din internetanslutning anonym. De flesta VPN har mjukvara som du kan använda på alla dina enheter, från Mac till Windows och iPhone till Android. Så snart som du har ett bra VPN, så kommer du att ha möjlighet att se på BBC iPlayer hur lätt som helst.

Titta på BBC iPlayer med ett VPN: En enkel steg för steg plan

Vill du titta på BBC iPlayer på en gång, utan att faktiskt behöva befinna dig i Storbritannien? Du behöver ett VPN för att kunna göra detta. Här är en kort steg för steg guide, som kommer att ge dig fri tillkomst inom loppet av några minuter.

  1. Skaffa ett abonnemang med en bra VPN-leverantör och skapa ett konto. En leverantör som vi rekommenderar är  NordVPN. Du kan också skrolla ner till vår lista över de bästa VPN för BBC iPlayer, eller gå direkt till  vår topp 5 bästa VPN just nu.
  2. Ladda ner VPN:ets mjukvara till den enhet som du vill använda för att titta på BBC iPlayer. Detta kan vara din Mac eller Windows dator, men också din iPhone eller Android smartphone.
  3. Logga in på VPN:ets mjukvara med det konto som du skapade i steg 1. I de flesta fall är det enda du behöver göra att fylla i ditt användarnamn och lösenord.
  4. Välj en VPN server i Storbritannien och anslut till VPN:et. Att klicka på serverns plats är ofta tillräckligt. I vissa fall kan du behöva klicka på ‘on’ knappen i VPN:ets mjukvara.
  5. Gå till webbplatsen för BBC iPlayer och strömma till din fulla förnöjelse!

De bästa VPN:erna för BBC iPlayer

Inte alla VPN-leverantörer är lämpliga att använda för att se på BBC iPlayer. Till att börja med, behöver du ett VPN med servrar i Storbritannien. Därtill vill du förmodligen ha en VPN-leverantör som erbjuder hyfsade hastigheter, så att du inte behöver vänta medan programmet buffras medan du strömmar. Slutligen är det viktigt att det VPN du väljer har mjukvara som matchar ditt operativsystem, till exempel Windows eller iOS.

Här är en lista över VPN-leverantörer som vi rekommenderar för att titta på BBC iPlayer.

ExpressVPN: snabb strömning utan buffring

ExpressVPN är förmodligen den bästa VPN-leverantören för BBC iPlayer. De erbjuder servrar på olika orter i Storbritannien, så du kan enkelt byta till en annan ifall någon server inte skulle fungera. Utöver det faktum att detta ger dig stor valfrihet, är alla deras servrar också mycket snabba: ExpressVPN var den ohotade vinnaren i vårt test av hastigheter. Denna höga hastighet gör ExpressVPN till en lämplig leverantör för strömning i allmänhet, inte bara för BBC iPlayer. Därtill, att till exempel strömma med Kodi är enkelt med ExpressVPN.

ExpressVPN finns att få för Windows, Mac, Android, iOS och Linux samt har en 30 dagars pengarna-tillbaka garanti. Dessutom kan du använda servicen på upp till fem enheter samtidigt.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

NordVPN: tillägnade servrar för BBC iPlayer

NordVPN har tusentals servrar, inklusive många i Storbritannien. Inte alla dessa servrar fungerar för BBC iPlayer, men nya läggs ofta till. Därför, kanske genom att söka ett tag, kommer du alltid att hitta en server som fungerar, även om iPlayer blockerar en del av dem. Dessutom erbjuder NordVPN speciella servrar som du kan använda för att möjliggöra nedladdningsfunktionen hos BBC iPlayer. Det är följande brittiska servrar: 481, 483, 717-720, 745-752, 757-764, 974-977, 1022-1025, 1044-1045. För att välja en av dessa servrar, gå till listan över serverplatser i NordVPN:s mjukvara och klicka på de tre punkterna bakom “United Kingdom”.

NordVPN är ett ganska snabbt VPN som fungerar med Windows, Mac, iOS och Android såväl som Linux. Därtill erbjuder NordVPN en 30 dagars pengarna-tillbaka garanti. Du kan använda denna till att prova servicen innan du skaffar dig ett fast abonnemang.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Andra leverantörer: CyberGhost och Surfshark

Ett flertal andra VPN-leverantörer försöker också göra BBC iPlayer tillgängligt för sina användare. Vid tidpunkten för testningen fungerade dock inte dessa för oss. IP-adresserna till VPN-servrar ändras ofta då och då, eftersom leverantörerna kontinuerligt lägger till nya servrar och ersätter gamla. Detta betyder, att det finns en möjlighet att leverantörerna som listas nedan kommer att kunna användas snart igen.

Till att börja med finns CyberGhost. Tidigare var CyberGhost känt som en av de bättre gratis VPN-servicerna, men har sedan dess förvandlats till en betalservice. CyberGhost är dock fortfarande ett riktigt hyfsat alternativ. De erbjuder specialiserade servrar för alla typer av strömningsservice, inklusive Netflix USA, Disney Plus och, naturligtvis, BBC iPlayer. Även om detta VPN inte kunde få bort blockeringen av BBC iPlayer för oss vid tidpunkten för testningen, så arbetar de med problemet och en fungerande server borde vara igång igen under den närmaste framtiden.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Det andra alternativet som dessvärre inte fungerade för oss vid tidpunkten för testningen var Surfshark. Surfshark är ett billigt och bra alternativ till dyrare VPN-leverantörer, som till exempel ExpressVPN.

I många fall är Surfshark perfekt för strömning. När det gäller till exempel Netflix, så erbjuder denna leverantör tillgång ett flertal bibliotek över hela världen. Vi förväntar oss, att Surfshark inom en snar framtid på nytt kommer att ha möjlighet att ta bort blockeringen av BBC iPlayer.

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

BBC iPlayers restriktioner beskrivna

Kanske undrar du över varför du hela tiden drabbas av dessa geografiska restriktioner, när du besöker BBC iPlayer. Sanningen är denna: BBC har rätt att sända vissa serier och filmer inom Storbritannien. Ifall människor utanför Storbritannien försöker att se på programmen, så kommer de att nekas tillkomst till BBC iPlayer. På andra håll i världen har andra tv-bolag rättigheterna till dessa serier och program, så BBC kan inte låta dig titta på dem.

BBC kontrollerar din IP-adress för att avgöra var du befinner dig, när du besöker deras iPlayer. Om din IP-adress är belägen utanför Storbritannien, så kommer du att nekas tillkomst. Detta är när ett VPN kommer till användning: det ändrar din IP-adress så att BBC tror att du befinner dig i Storbritannien. Med andra ord, du kommer att ha möjlighet att dig runt blockeringen och få tillkomst till det innehåll du önskar i alla fall.

unblock

 

Detta fungerar inte bara med BBC iPlayer. Det finns massor av online plattformer, tjänster, och webbplatser som bara kan fås tillkomst till från vissa bestämda platser. Kanske använder det land du lever i censur för att gömma undan stora delar av Internet. Även i sådana fall kan ett VPN vara till hjälp. Du kan använda det, till exempel, till att få tillkomst till Facebook, eller för att se på fotbollsmatcher var som helst i världen. Som även nämnts tidigare, så kan ett VPN också ge dig tillkomst till ett större Netflix bibliotek.

Avslutande tankar: Att titta på BBC iPlayer med hjälp av ett VPN

Både NordVPN och ExpressVPN fungerar perfekt med BBC iPlayer. När du använder något av dessa VPN, kommer du att ha möjlighet att titta på alla din favoritserier, som Eastenders, Masterchef, och Peaky Blinders, på BBC iPlayer. Andra leverantörer, som  Surfshark och CyberGhost, utlovar också tillkomst till BBC iPlayer, även om dessa tjänster inte fungerade för oss när vi testade dem. Vänligen notera att dessa VPN kan ha möjlighet att ge dig tillkomst, men de ger ingen garanti att det fungerar. Ifall du hellre själv skulle söka efter ett bra VPN för att se på BBC:s program, så ta en titt på våra VPN recensioner.

Att titta på BBC iPlayer i utlandet: Vanliga frågor

Har du någon fråga om att titta på BBC iPlayer när du inte befinner dig i Storbritannien? Ta en titt på våra FAQ nedan och klicka på en fråga för att se svaret!

BBC iPlayer är bara tillgängligt när du använder en brittisk IP-adress. Om du inte lever i Storbritannien, så kan du  använda ett VPN för att få tillkomst. Anslut bara till en brittisk server via en VPN-leverantör, som till exempel NordVPN, och du kommer att ha tillkomst till BBC iPlayer varifrån som helst i världen.

BBC har bara sändningsrättigheterna för programmen på BBC iPlayer i Storbritannien. I andra länder har de inte tillåtelse att sända dessa serier och program. Om du går till BBC iPlayers webbplats från en IP-adress utanför Storbritannien, så kommer du därför inte att få tillkomst till programmen. Om du vill få tillkomst, behöver du använda ett VPN.

Det finns många bra VPN-leverantörer som försöker erbjuda tillkomst till BBC iPlayer, även om bara ett fåtal lyckas göra det fortlöpande. Enligt vår erfarenhet, är ExpressVPN och NordVPN de bästa VPN-leverantörerna för att titta på BBC iPlayer.

Tech journalist
Tove har arbetat för VPNoverview sedan 2017 som journalist skrivande om cybersäkerhet och utvecklingen i integritetsfrågor. Sedan 2019 är hon VPNoverview.com's nyhetskoordinator inom cybersäkerhet.