Titta på fotbolls-VM – FIFA World Cup, online

Guardare la Coppa del Mondo FIFA con una VPN
Klicka här för stegvisa instruktioner för att titta på fotbolls-VM
Tittat på fotbolls-VM med en VPN - en summering

Vill du se en match i fotbolls-VM (FIFA World Cup)? Många VM-strömmar online är inte tillgängliga över hela världen. Ändå kan du få åtkomst om du följer dessa steg:

  1. Skapa ett VPN-konto, till exempel hos NordVPN.
  2. Ladda ner och installera VPN-programvaran på din enhet.
  3. Anslut till en server i ett land där strömmen du vill titta på är tillgänglig.
  4. Gå till din ström och roa dig av matchen!

Om du letar efter en bra VPN att prova så rekommenderar vi NordVPN:

För mer information om VPN, strömmar du kan använda för att titta på fotbolls-VM och en mer detaljerat stegprogram som hjälper dig att titta på VM, kan du läsa hela vår artikel nedan.

Oavsett om du kallar det fotboll eller soccer, är detta fantastiska spel utan tvekan den mest populära idrotten i världen. Det kanske mest prestigefyllda fotbollsevenemanget är fotbolls-VM (FIFA World Cup). Även om detta är ett världsomspännande evenemang kan många människor inte titta på det, antingen för att inget sändningsnätverk i deras land har köpt rättigheterna att sända VM eller för att de inte har tillgång till sina vanliga strömmar, till exempel för att de är på semester. Lyckligtvis finns det några enkla lösningar på detta. Den mest användbara är en VPN. Nedan kan du läsa hur du kan titta på fotbolls-VM (FIFA World Cup) var du än befinner dig i världen.

Så här tittar du på fotbolls-VM online över hela världen

fotbollsspelareOm du trånar efter att se en fotbolls-VM-match, men är osäker på hur du ska gå till väg, så det finns tre saker du kan göra.

  • Använd en (lokal) onlineström. Chansen är stor att landet du befinner dig i sänder VM-matcher via en onlineström. Oavsett om du är på semester eller hemma kanske du kan hitta en (gratis) ström att se VM-matchen på. Ta en titt på vår lista över strömmar längst ner i den här artikeln för att hitta en som fungerar för dig!
  • Titta via lokal TV. Förutom onlineströmmar sänder många nätverk också VM-matcher på lokala kanaler. Några exempel är Sky Sport i Tyskland, BBC och ITV i Storbritannien och Fox i USA. Chansen är stor att du kan se matchen live genom att helt enkelt slå på din TV eller gå till en lokal pub.
  • Använd en ström från ett annat land med en VPN. Ibland är rätt VM-strömmar inte tillgängliga på din plats. Detta kan vara fallet när du har ett löpande abonnemang för en tjänst, men är utomlands och inte har tillgång till den. I dessa situationer kan en VPN hjälpa dig att komma åt dina vanliga strömmar, eller till och med gratis strömmar i ett annat land. Att använda en VPN är enkelt och förmodligen den mest universellt användbara lösningen.

När behöver du en VPN för att titta på VM?

Otaliga nätverk och onlineströmmar över hela världen visar fotbolls-VM-matcherna live. Men inte alla har tillgång till alla dessa alternativ. På grund av licensing har varje nätverk endast rätt att visa matcher på specifika platser. Det innebär att dina förutsättningar att visa strömmar beror på din plats. En VPN kan hjälpa dig att komma runt de geografiska begränsningarna som är resultatet av detta.

Det finns flera situationer där du kan behöva en VPN för att titta på VM-matcherna. Dessa är de vanligaste:

  • Du är i ett land som inte har sändningsrättigheter för det spel du vill titta på.
  • Du befinner dig på en plats där fotbollsströmmarna är blockerade helt.
  • Du vill titta på en match med kommentarer på ett visst språk.

Hur man ser VM-matcher live med en VPN: Steg-guide

Om du befinner dig i någon av de ovan nämnda situationerna och vill titta på VM så måste du skaffa en VPN, installera programvaran och välja rätt serverplats. Komplicerat? Inte alls. Här är en enkel steg-för-steg-guide som bara tar ett par minuter.

Installera VPN på desktop steg för steg

  1. Välj en bra VPN-leverantör och skapa ett konto på dennes webbplats. För att se VM live rekommenderar vi NordVPN. Denna VPN är relativt billig, bra för strömning, och erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti som kan ge dig en gratis månad med VPN-användning.
  2. Ladda ner din valda VPN:s programvara från dess webbplats till din dator eller smarta telefon. Vill du titta på din smart-TV eller en annan enhet? Kolla in vårt installationsavsnitt för specifika instruktioner per enhet, eller installera en VPN på din router.
  3. Installera VPN-programvaran. De flesta leverantörer har en installationsguide som gör allt arbete åt dig.
  4. Öppna VPN-appen och logga in med kontot du skapade i steg 1.
  5. Anslut till en VPN-server i det land du vill titta på VM från. Du kan i programvaran vanligtvis välja från en lista över platser. Du vill välja en plats där VM:s liveström du vill titta på är tillgänglig. Du hittar en lista över strömmar längst ned i den här artikeln.
  6. Aktivera VPN genom att klicka på Anslut. Vissa VPN-tjänster ansluts automatiskt när du har valt en VPN-server. Nu kan du helt enkelt gå till den ström du vill titta på och trycka på Play. Låt dig roas!

Du har nu tillgång till din valda ström, som om du var i ditt VPN-serverland. Med de VPN-tjänster som föreslås i den här artikeln bör du inte stöta på några problem, så länge du väljer rätt serverplats. Men om det inte fungerar kan du alltid försöka ansluta till någon annan server på samma plats eller ta bort webbläsarens cookies innan du försöker igen.

De bästa VPN-leverantörerna för fotboll och VM

I vår steg-för-steg-program rekommenderade vi redan en bra VPN-tjänst. Chansen är stor att du hellre har några alternativ att välja mellan. Det finns massor av bra VPN-leverantörer, så länge du vet vad du ska leta efter. För att titta på VM-matcher vill du ha en VPN med:

  • Servrar i landet du vill titta på VM från (så brittiska servrar för en ström med BBC-kommentarer).
  • En snabb och stabil uppkoppling för att se till att din ström inte släpar efter eller måste buffra.
  • Ett billigt abonnemang, så det inte kostar dig för mycket. Vi har en lista över några anständiga gratis VPN-tjänster, men oftast fungerar dessa inte bra för strömning.

Baserat på dessa faktorer, har vi tre förslag till dig. Om du frågar oss så är dessa de allra bästa VPN-leverantörerna att använda för att strömma fotboll och, specifikt, fotbolls-VM.

1. NordVPN: Snabb och stabil VM-strömning

NordVPN är en av de mest populära VPN-tjänsterna i världen – och av god anledning. Denna VPN kombinerar snabba servrar, stabila anslutningar och bra alternativ för strömning. Med ett servernätverk som sträcker sig över otaliga länder över hela världen kan du alltid hitta rätt plats för nästan alla VM-strömmar. Dessutom är NordVPN mycket lätt att använda, så även nya användare av VPN kommer att kunna finna sig tillrätta snabbt. Om du vill så kan du till och med använda NordVPN på din PlayStation, Xbox One eller Nintendo Switch genom att installera den på din router, så att du enkelt kan titta på varje VM-match på dessa enheter.

NordVPN erbjuder stort värde för de pengar du spenderar, varför vi tycker att det är den bästa VPN:en för VM. Glöm inte: du kan använda deras 30-dagars pengarna tillbaka-garanti för att testa deras tjänst innan du helt förbinder dig till en prenumeration!

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

2. ExpressVPN: Titta enkelt på fotboll online

När det gäller resultat är ExpressVPN vår absoluta favorit-VPN-leverantör. De har servrar över hela världen, vilket innebär att du kan titta på VM från praktiskt taget alla länder. Alla ExpressVPN-servrar är stabila och har bra anslutningshastigheter. Deras programvara är mycket intuitiv, vilket gör den enkel att installera, och den fungerar på alla populära enheter och operativsystem. Detta gör ExpressVPN till en idealisk VPN-leverantör för att titta på fotbolls-VM-spel.

Den enda anledningen till att ExpressVPN inte är vår främsta VPN för VM-strömning är dess abonnemangspris. ExpressVPN är en relativt dyr leverantör medan andra alternativ, inklusive NordVPN, är ganska billiga, särskilt när du skaffar ett långsiktigt abonnemang. Du kan dock fortfarande prova denna utmärkta leverantör under en begränsad tid utan att spendera några pengar. Om du är intresserad av ExpressVPN rekommenderar vi att du använder deras pengarna-tillbaka-garanti för att i huvudsak få en 30-dagars gratis provperiod.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

3. CyberGhost: Billig tillgång till VM

Precis som våra nummer ett och två är CyberGhost en bra VPN-leverantör som snabbt hjälper dig att strömma VM-matcherna. Denna leverantör har tusentals servrar över hela världen och en rätt hyfsad anslutningshastighet, även om den tar poäng strax under NordVPN och ExpressVPN när det gäller långdistansservrar. När det gäller användarvänlighet är CyberGhost ett bra val, eftersom dess gränssnitt är trevligt att titta på och lätt att förstå. Liksom NordVPN har den specialfunktioner för strömning, vilket är särskilt användbart när du försöker titta på fotboll.

CyberGhosts största fördel är dess låga pris: den är det billigaste alternativet bland våra tre bästa. Även om den kanske inte alltid är lika pålitligt som andra premium-VPN-tjänster, är den alltjämt ett fantastiskt alternativ som hjälper dig att titta på alla dina mest efterlängtade matcher. CyberGhost erbjuder också en pengarna-tillbaka-garanti du kan använda för att få en gratis provperiod.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Ansvarsfriskrivning: Kontrollera alltid användaravtalet

Innan du startar din VPN och använder den för att titta på din favorit-VM-ström bör du alltid kontrollera ditt användaravtal. Vissa onlineströmmar nämner VPN:er i sina villkor. De kan säga att deras tjänst inte får användas i kombination med en VPN-anslutning, till exempel.

Även om VPN-användning som helhet inte anses olagligt i de flesta delar av världen (den uppmuntras faktiskt till och med i många västländer), kan dessa användaravtal avråda dig från att ansluta till en VPN under strömning. Om du använder en VPN kan du nekas åtkomst. Därför är det alltid viktigt att kontrollera en strömleverantörs officiella policy, och agera därefter.

Hur fungerar VPN-tjänster?

En VPN kan hjälpa dig att komma runt geografiska begränsningar, så att du kan titta på VM-matcher var som helst i världen. För att förstå hur detta fungerar måste vi gå tillbaka till grunderna. En VPN (Virtual Private Network) ger dig en krypterad anslutning till internet. Detta innebär att den kan ge dig mer frihet, integritet och säkerhet på nätet.

Eftersom all din data är krypterad kommer tredje part inte att kunna spåra vad du gör online. Detta hjälper till att skydda dig mot hackare, regeringar och andra nyfikna åskådare. Bortsett från det ändrar en VPN din IP-adress. När du ansluter till en VPN-server tar du på dig IP-adressen för den servern, vilket innebär att det ser ut som om du kommer åt internet från den serverns plats.

unblock

Det är därför det fungerar att titta på VM-matcher på utländska strömmar med en VPN: onlineströmningstjänsten tror att du är i ett land där deras ström är tillgänglig och då ge dig åtkomst. En VPN fungerar inte bara för fotbollsmatcher. Faktum är att nästan alla strömmar kan nås över hela världen med en VPN. Detta gäller för sport, men också TV-program, filmer och till och med vissa spel med begränsad tidig tillgång. Många människor använder VPN för att titta på den amerikanska versionen av Netflix, till exempel.

Om du vill veta mer om VPN och deras möjligheter så ta en titt på vår artikel ”VPN förklarad”.

Kanaler och strömmar som sänder fotbolls-VM

Det finns många sportkanaler över hela världen som sänder fotbolls-VM. Beroende på vilket språk du vill se matchen på så finns det otaliga strömmar som kan hjälpa dig. Här är ett par välkända, inklusive gratisalternativ, som kan vara till nytta för dig.

LandStrömningsplattform
AustralienOptus Sports
KanadaTSN
StorbritannienBBC iPlayer (gratis), ITV Hub
USAHULU + Live TV (en vecka gratis provperiod tillgänglig), YouTubeTV (två veckors gratis provperiod tillgänglig), FuboTV, ESPN+

Naturligtvis finns det många fler strömmar som ger antingen gratis eller betald tillgång till matcherna. Om du vill titta på ett VM-spel med kommentarer på ett visst språk så finns det lokala möjligheter som blir tillgängliga över hela världen så länge du använder en VPN. Bara hitta strömmen, anslut till en VPN-server som ligger i det land där den strömmen är tillgänglig och börja strömma.

VM-kalendern

Den officiella fotbolls-VM-tävlingen startar inte förrän sent 2022. Turneringen kommer att hållas från 21 november till 18 december samma år. Det är då de bästa lagen kommer att mötas i Qatar för att tävla. Du hittar hela schemat nedan:

Fotbolls-VM 2022Datum
Gruppfas21 november – 2 december 2022
16-delsomgång3 – 6 december 2022
Kvartsfinal9 – 10 december 2022
Semifinal13 – 14 december 2022
Play-off för tredje plats17 december 2022
Slutlig18 december 2022

Detta betyder dock inte att du måste vänta tills dess för att få din kvot av VM-fotboll. Kvalomgångarna är redan i full gång. Det bör noteras att vissa av dessa matcher och kvalomgångar har skjutits upp flera gånger på grund av den pågående COVID-19-krisen. Därför kan datum ännu komma att ändras. För närvarande är planerna för kvalomgångarna i olika regioner följande:

  • Europa: Mars till november 2021
  • Sydamerika: Oklart (uppskjuten på grund av den globala pandemin)
  • Nordamerika, Centralamerika, Karibien: September 2021 till mars 2022
  • Afrika: Maj till november 2021
  • Asien: Juni 2019 till juni 2022
  • Oceanien: Januari 2022 till juni 2022
  • Interkontinentala playoffs: Juni 2022

Om du vill fylla luckorna i ditt tittarschema kan du alltid ratta in för några andra extraordinära fotbollsevenemang. Du kanske vill kolla upp till exempel Champions League eller fotbolls-EM (UEFA European Championships).

Titta på fotbolls-VM i hela världen - vanliga frågor

Har du en fråga om att titta på VM-matcher? Vi har samlat de vanligaste frågorna om det här avsnittet nedan. Klicka på en fråga för att se svaret.

Fobolls-VM 2022 kommer att sändas på många kanaler och strömmar över hela världen. På de flesta platser kan du hitta en TV-kanal eller onlineström som visar live-täckning av matcherna. Vissa onlineströmmar är till och med tillgängliga gratis. Om du använder en VPN kan du nå någon av dessa strömmar, oavsett var du befinner dig i världen.

De nätverk och webbplatser som har köpt licenser för att sända fotbolls-VM 2022-matcher fungerar vanligtvis bara i specifika länder. Detta innebär att din vanliga ström slutar fungera när du åker utomlands. Som tur är finns det en enkel väg runt det här. Använd helt enkelt en lokalt tillgänglig ström, eller använd en VPN för att få tillgång till din vanliga liveström ändå.

Ja, det finns flera liveströmmar online som erbjuder gratis visningar av några eller alla VM-matcher. Det finns också flera betalplattformar, som HULU + Live TV i USA, som fungerar med gratis provperioder. De flesta liveströmmar tillåter endast lokal åtkomst. Men med en VPN kan du nå dem oavsett var du är i världen. Du kan läsa mer om olika VM-strömmar på nätet och hur du når dem här.

NordVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna att titta på fotboll med. Detta gäller för fotbolls-VM, liksom för andra internationella tävlingar, till exempel Champions League. NordVPN är känd för sina stabila anslutningar och många möjligheter till strömning och avblockering. Den låter dig titta på nästan vilken ström som helst, oavsett var du är.

Nästa fotbolls-VM kommer att äga rum 2022. Tills vidare är finalen planerad till den 18 december 2022, med gruppfaserna som börjar en månad tidigare – den 21 november. Redan nu pågår kvalet till VM. Men på grund av coronakrisen kan kvalomgångarna behöva skjutas upp ytterligare, vilket kan resultera i ett annat schema.

Tech journalist
Nathan är en internationellt erfaren journalist som har ett speciellt intresse för bekämpandet av cyberbrottslighet, särskilt när det är sårbara grupper som drabbas. Han gör research för VPNoverview.com inom områdena cybersäkerhet, censur på Internet och integritet online.