Tolv bästa videoströmningstjänsterna

Woman pressing play button on streaming service website
Klicka här för en sammanfattning av denna artikel
Sammanfattning: de tolv bästa strömningstjänsterna

Strömning av filmer och program har förändrat hur och när vi konsumerar media. Tidigare generationer var begränsade till att titta på program vid vissa tidpunkter på specifika dagar eftersom de inte hade några andra val. Idag kan vi inte bara välja vad vi vill titta på – vi kan också välja hur man ska titta på det, och när. Detta skifte har vi tack vare strömningstjänster som Netflix och Prime Video.

Dessa är vad vi anser vara de tolv bästa strömningstjänsterna:

  • Netflix
  • Disney+
  • Amazon Prime
  • Hulu
  • Sling TV
  • HBO Max
  • Crackle
  • Peacock
  • YouTubeTV
  • Tubi
  • Shudder
  • Crunchyroll

Dessa strömningstjänster fungerar inte överallt, tyvärr. Men med hjälp av en VPN kan du ibland få tillgång till dem, även om de inte är tillgängliga i ditt land ännu. En sådan VPN-leverantör är ExpressVPN.

För mer information om var och en av dessa tjänster samt andra vanliga frågor om videoströmning, kan du läsa hela artikeln nedan.

Är du trött på att betala höga kabel- eller satellit-TV-räkningar? Kanske du försöker skära ner på antalet strömningstjänster du använder samtidigt. Oavsett vad så är vi här för att hjälpa dig att reda ut ditt TV- och filmtittarbehov genom denna guide över de bästa videoströmningstjänsterna.

Vi har sett till att inkludera både betalda och kostnadsfria alternativ så att du kan välja de tjänster som passar dina behov. Vi kommer också att gå igenom för-och nackdelar och ge dig en sammanfattning av vad du får med varje tjänst när du registrerar dig. Därefter hittar du ett avsnitt som guidar dig i att välja den bästa tjänsten för din smak, samt lite information om hur du använder en VPN med strömningstjänster. Vi avslutar med att svara på några vanliga frågor.

Vi bör nämna att inte alla dessa tjänster finns tillgängliga i alla delar av världen. Vid denna potentiella begränsning gäller att en pålitlig VPN-tjänst kan hjälpa, men vi kommer mer in på det senare i artikeln.

Detta räcker som introduktion. Låt oss komma igång med vår lista över de tolv bästa videoströmningstjänsterna du kan registrera dig hos idag!

Livestreaming kontra on-demandtjänster

Videoströmningstjänster kan delas upp i två kategorier; Livestreaming, (realtidsströmning) och Video on Demand (VOD – video på begäran).

Livestreaming är i grunden samma som det du får via en kabel- eller satellitleverantör med den primära skillnaden är att tjänsten används via internet istället. Livestreaming-leverantörer använder också en app på strömmande enheter för sin tjänst snarare än en fysisk mottagare. Med livestreaming ansluter du till innehåll vid en viss tidpunkt på vissa kanaler.

Video on demand är vad de flesta människor tänker på när det gäller videoströmningstjänster. Dessa inkluderar varianter som Netflix, Disney+, HBO Max och Prime Video. Video on demand innebär att du kan välja vad du vill titta på, när du vill titta på det. Så länge programmet finns hos tjänsten så kan du titta det på det under din lediga tid.

För att hjälpa dig att identifiera vilka av leverantörerna nedan som är livestreaming och vilka som är on demand, tar vi med en etikett som anger vilken typ av tjänst det listade objektet erbjuder dess användare.

De tolv främsta videoströmningstjänsterna för video

Följande lista över strömningstjänster är inte sorterad i någon särskild ordning. Så även om Netflix ligger överst så betyder det inte att vi tror att den är bättre än Hulu eller Disney+. Vi vet att allas smak är olika så vi har samlat ihop vad vi anser vara de bästa videoströmningsalternativen för dig att roas av.


Netflix: bästa övergripande strömningstjänst

On-demandströmningstjänst som börjar på 8,99 USD per månad.

Netflix logotypNetflix är strömningstjänsten som förändrade sättet vi ser filmer och serier på. Med sitt breda urval av originalprogram och ständigt växande bibliotek är Netflix det mest populära strömningsvalet i Nordamerika. Tjänsten roterar ofta filmer och program in och ut ur sitt bibliotek, vilket innebär att du kan missa något du planerade för att titta på men kan också upptäcka något nytt att titta på.

Du kan titta på Netflix på nästan alla enheter, vilket gör det smidigare än hos andra alternativ att komma åt tjänsten när du vill. De olika nivåerna innebär också att du kan välja det abonnemang som fungerar bäst för din budget och dina behov.

Rekommendationerna från tjänsten är oöverträffade av andra strömningstjänster och kan vara ett bra sätt att hitta nya program och filmer att roas av. Du kan också skapa flera profiler på ditt konto, vilket hjälper Netflix algoritm att hitta de program som passar bäst för din smak.

En nackdel kan vara att månadskostnaden blir hög, särskilt om du inte använder Netflix tillräckligt mycket för att motivera prislappen. Och beroende på var du bor i världen kanske ditt bibliotek inte har det program du letar efter på grund av geografiska begränsningar. Slutligen finns det ett gäng filmer och program du kanske inte vet är tillgängliga eftersom de aldrig ingår i dina rekommendationer.

FördelarNackdelar
Enormt urval av program och filmer att titta påStartpriset är högt jämfört med andra tjänster
Lättanvänt gränssnitt på valfri enhetSerier och filmer kommer och går ofta
Flera abonnemangsalternativKan vara svårt att snubbla över filmer utanför rekommendationerna.
Kraftfull rekommendationsalgoritm
Upp till fem olika profiler

Disney+: bästa alternativet för småbarnsfamiljer

On-demandströmningstjänst som börjar på 6,99 USD per månad.

Disney Plus logotypDisney+ är en av de nyare strömningstjänsterna som finns tillgängliga och är hem åt en samling klassiska Disney-filmer och serier. Denna tjänst innehåller också ett antal originalserier som riktar sig mot barn och familjer. På Disney+ har du tillgång till fem olika kategorier, inklusive Pixar, Disney, Marvel, Star Wars och National Geographic. Denna variation gör den till en bra tjänst för folk som inte bara letar efter traditionellt Disney-innehåll, särskilt som den inkluderar Foxrättigheter såsom The Simpsons.

Du har också möjlighet att ladda ner filmer och TV-program så att du kan titta på dem offline vid ett senare tillfälle. Disney+ är tillgänglig på strömningsenheter som Amazon Fire TV, Apple TV, Roku, Chromecast och Smart TV. Dessutom kan du komma åt strömningstjänsten genom din webbläsare, smartphone, surfplatta och utvalda spelkonsoler.

Begränsningarna hos Disney+ omfattar vissa luckor i programutbudet. Vi har också märkt att vissa serier är listade i fel visningordning (nya DuckTales-serien är ett sådant exempel).

FördelarNackdelar
Inte så dyr om man jämför med andra tjänsterSaknar vissa titlar som nog borde ingå
Mycket familjevänliga originalprogramVissa program listas i felaktig visningsordning
Stort urval av klassiska filmer

Prime Video: Amazon Prime värd mycket

Strömningstjänst on-demand, börjar på 8,99 USD per månad.

Prime Video logotypPrime Video finns i två olika varianter. Den första är ett fristående Prime Video-abonnemang som kostar 8,99 USD per månad och bara ger dig tillgång till strömmande biblioteket. Det andra alternativet är ett Amazon Primekonto som innehåller Prime Video med ett antal andra förmåner. Ett Amazon Primekonto kostar 12,99 USD per månad eller kan betalas en gång om året för 119 USD.

Du kan strömma Prime Video på flera enheter såsom din dator, din smartphone och på strömningsenheter. Strömningstjänsten introducerade nyligen profiler som hjälper dig att anpassa din tittarupplevelse baserat på rekommendationer från Prime Video.

Även om Prime Video kanske inte har det mest intuitiva gränssnittet så har den en hel del filmer och program att välja bland i sitt bibliotek. Inkluderandet av utmärkta originalprogram är också ett trevligt komplement till tjänsten, liksom den nya profilfunktionen.

Några nackdelar med strömningstjänsten innefattar deras webbläsarversion som ibland ger en buggig användarupplevelse, samt att Amazon kör annonser för sina program innan din ström startar. Det finns också en hel del extra innehåll som är blockerat bakom extra kostnader.

FördelarNackdelar
Utmärka originalprogramBuggigt och utdaterat gränssnitt
Stort urval av filmer och programExtrainnehållet och kanalerna kostar mer
Ingår i Prime-medlemskapInte tillgänglig på alla plattformar

Hulu: bästa service för att ersätta kabel-TV

On-demandströmningstjänst som börjar på 5,99 USD per månad.
Live-TV med strömning on-demand för 54,99 USD per månad.

Hulu logotypHulu är ett av de bättre valen om du försöker bli av med din kabel-/satellittjänst med anledning av alla strömningsalternativ som finns tillgängliga. Inte bara kan du välja strömning on-demand, utan du kan också abonnera på deras live-TV-tjänst. Med deras live-TV-strömning får du tillgång till mer än 60 kanaler vilka inkluderar sport, underhållning och nyheter.

Även om tjänsten börjar på 5,99 USD per månad så måste du betala 11,99 USD för den annonsfria versionen. Det finns också en möjlighet att lägga till paketet Enhanced Cloud DVR och ett obegränsat antal skärmar för 19,99 USD för båda eller 14,99 USD för vardera. Andra tillägg inkluderar nämnda live-TV för 54,99 USD, HBO för 14,99 och Showtime för 8,99.

Den största nackdelen med Hulu är att det billigaste strömningsabonnemanget innebär att du tvingas se reklam. Dessutom, ifall du är intresserad av äldre TV-program, så kan du märka av vissa luckor i de säsonger som är tillgängliga via strömningstjänsten.

FördelarNackdelar
Prisvärd on-demandströmning jämfört med andra alternativTvingas se reklam
Stort urval av TV-programÄldre TV-säsonger kan ha luckor i biblioteket
Vad som sänds nu och tillgång till komplettta TV-programsäsongerLive TV-tillvalet kan vara dyrt

Sling TV: bästa live-TV-tjänsten

Live TV-strömningstjänst för 30 USD per månad.

Sling TV logotypSling TV är en live-strömnings-TV-tjänst som erbjuder kabeldödare med alternativ bortom kabel och satellit som kan användas för att titta på favoritkanaler. Tjänsten finns i två abonnemangsformer vilka inkluderar Orange-abonnemanget och Sling Blue. Medan kostnaden på 30 dolllar är densamma för båda abonnemangen så skiljer sig kanalurvalet dem emellan. Ifall du inte gillar det varje enskilt paket har att erbjuda så kan du kombinera dem båda för 45 USD per månad.

Det finns även tilläggskanaler att köpa. Dessa tillägg inkluderar Sports Extra, Comedy Extra, Kids-tillval, News- tillval, och Hollywood Extra. Medan Sport Extrapaketet kostar 10 USD per månad så kostar resten av dessa paket 5 USD per månad vardera. Du kan också lägga till premiumkanaler i alla abonnemang såsom Showtime, Starz och Epix.

Några saker att tänka på med Sling TV är att alla tillval snabbt kan öka kostnaden. Om du spenderar mycket på extramaterial så skulle det vara bättre att använda en annan tjänst som YouTube TV eftersom den erbjuder mer för ungefär samma summa pengar. Även den här tjänsten är endast tillgänglig i USA vilket innebär att du måste använda en VPN för att komma åt den utanför landet. Kom bara ihåg att tidpunkten och servern du ansluter med till USA kommer att avgöra vilka program du har tillgång till genom Live TV-tjänsten.

FördelarNackdelar
Många programalternativKan bli dyrt om du börjar lägga till paket
Billigare än kabelInnehåll on-demand är begränsat jämfört med andra alternativ
Inga kontraktInget originalinnehåll tillgängligt
Bra för ESPN-fansEndast tillgänglig i USA

HBO Max: bästa tjänst för HBO-exklusiviteter

Strömningstjänst on-demand för 14,99 USD per månad.

HBO Max logotypHBO Max är hem för några av de mest kända och omtalade serierna som finns. Dessa serier inkluderar Curb Your Enthusiasm, Barry, Six Feet Under, The Sopranos, The Wire, Silicon Valley, Watchmen och Veep. Du kan också titta på Vänner, South Park, Rick and Morty och The Big Bang Theory på HBO Max. Förutom detta TV-urval kan du också hos denna tjänst hitta de senaste filmerna från WarnerMedia och andra populära filmer.

HBO Max kan strömmas på Apple- och Android-telefoner samt på smart-tv och spelkonsoler som Xbox One och PlayStation 4. Du kan också använda en Chromecast för att strömma enheten till TV:n.

HBO Max är idag ännu bara tillgänglig i USA och kan inte användas på Roku-enheter eller via Amazon Fire TV. Om du bor i USA är detta värt att kolla med tanke på hur mycket program som ingår i månadskostnaden. Tänk bara på att 4K-innehåll inte är tillgängligt på tjänsten ännu. Du kan inte heller få Audio Descriptions eftersom det inte stöds på HBO Max.

FördelarNackdelar
Ett brett urval av filmer och programInte tillgänglig utanför USA
Originalprogram av hög kvalitetKan inte användas med Amazon Fire TV eller Roku
Tillgång till HBO-exklusiva programDyrare än andra alternativ

Crackle: bästa kostnadsfria strömningstjänst för TV och filmer

Kostnadsfri on-demandströmningstjänst.

Crackle logotypCrackle är en gratis strömningstjänst som har ett bibliotek med on-demand-filmer och program. Liksom hos andra strömningstjänster förändras biblioteket ofta, med filmer och program som kommer och går i Crackles utbud. Om du bestämmer dig för att använda Crackle så måste du vänja dig vid de reklamfilmer de kör under de program som sponsrar strömningstjänsten.

Du kan komma åt Crackle på mobila enheter, webbläsare, spelkonsoler, enheter för mediaströmning och utvalda TV-apparater. Allt innehåll på Crackle är också möjligt att strömma i 720p.

Eftersom det inte kostar något så finns det ingen anledning till att du inte ska kolla in vad Crackle har att erbjuda. Tjänsten har en överraskande mängd program tillgängliga att strömma, samt en del originalinnehåll åt dig att titta på.

Bortsett från reklamen så ligger största hindret för att använda Crackle i det gammalmodiga gränssnittet som ger begränsat med rekommendationer och färre filmkategorier jämfört med Prime Video och Netflix.

FördelarNackdelar
Kostnadsfri strömningstjänstDu tvingas se reklamfilmer
En stor mängd olika programProgram och filmer kommer och går ofta
OriginalinnehållBegränsad tillgänglighet utanför USA

Peacock: bästa kostnadsfria strömningstjänsten för NBC-program

Strömningstjänst on-demand som börjar med ett gratis abonnemangsalternativ.

Peacock TV logotypMed Peacock har du möjlighet att välja mellan tre olika abonnemang när du registrerar dig hos tjänsten. Dessa inkluderar ett gratis abonnemang som är annonsfinansierat och innehåller cirka 13.000 timmar innehåll, och ett betalabonnemang som också har annonser men som innehåller 20 000 timmars innehåll tillsammans med vissa direktsända sporter. Det sista alternativet heter Premium Plus, som ger dig allt i betalabonnemanget men tar bort alla annonser.

Du kan titta på Peacock via appen på Android- och iPhone-enheter samt spelkonsoler och enheter för strömning av media. Du kan i dagsläget inte titta på Peacock på Amazon Fire TV eller på-Roku enheter, även om detta kan förändras i framtiden.

Peacock är en nyare strömningstjänst från NBC som har ett antal abonnemangsalternativ för dig att välja mellan beroende på vad du är intresserad av att titta på. Föräldrakontrollen är ett trevligt alternativ för småbarnsfamiljer som använder tjänsten.

Några begränsningar hos denna nyare tjänst inkluderar avsaknaden av möjlighet att ladda ner program för att titta offline vid ett senare tillfälle, samt avsaknaden av stöd för 4K-strömning. Det finns inte heller några originalprogram på Peacock eftersom den för närvarande bara hämtar från NBC:s biblioteket.

FördelarNackdelar
Funktion för föräldrakontrollLuckor i biblioteket (Vänner, Seinfeld och The Office)
Tre nivåer att välja mellanInte många originalprogram
Direktsänd sportInget 4K-stöd för strömning
Populära NBC-program som Parks and Recreation och King of QueensInget nedladdningsalternativ
Begränsad tillgänglighet utanför Nordamerika

YouTube TV: bästa kabel-TV-alternativet med DVR-stöd

Live TV-strömningstjänst för 64,99 USD per månad.

YouTube TV logotypYouTube TV har ett stort urval av nyhetskanaler, underhållningsalternativ och direktsänd sport tillgängliga via sin tjänst. Några av de kanaler du får tillgång till med ett YouTube TV-abonnemang inkluderar CNN, Fox, FX och ABC. Du kan också lägga till kanaler i abonnemanget om du vill ha fler alternativ. Dessa ytterligare paket inkluderar NBA League Pass, HBO Max och Showtime.

Du kan strömma YouTube TV på mobila enheter och strömningsenheter samt på smarta TV-apparater och spelkonsoler. Gränssnittet är lätt att navigera i och tillförlitligt, särskilt när man jämför med andra tillgängliga strömningsalternativ för live-TV.

YouTube TV är ett av de bästa traditionella TV-alternativen du kan hitta. Detta är mest tack vare dess omfattande urval av kanaler och tillvalsalternativ, samt fördelen med obegränsad moln-DVR-lagring. Kom bara ihåg att molnlagringen behåller dina inspelningar i högst nio månader innan de tas bort.

Några potentiella nackdelar med YouTube TV är kostnaden för tjänsten och den begränsade tillgängligheten utanför USA. Dessutom kan tillvalspaketen göra din månadsfaktura dyr om du inkluderar för många av dem.

FördelarNackdelar
Obegränsad DVR-lagring i molnetTillval kan göra den dyr
Sex konton under ett medlemskapMånadskostnaden är hög
Direktsända sport- och nyhetskanalerBegränsad tillgänglighet utanför USA
Stort nätverksurval

Tubi: bästa gratis strömningstjänst för filmer

Gratis on-demandströmningstjänst.

Tubi logotypTubi är en annan gratis strömningstjänst som tillhandahåller on-demand-filmer och program genom en annonsfinansierad plattform. Tjänsten har ett antal populära filmer tillgängliga via sin tjänst, samt utvalda TV-program. Tubis gränssnitt har en ren design som är enkel att använda, samt en sökfunktion som fungerar bra för att hitta specifika filmer eller program i deras bibliotek.

Tubi kan strömmas på mobila enheter och webbläsare. Om du har en Chromecast så kan du casta Tubi från telefonen till din TV. Andra strömningsenheter är Roku, Apple TV och Android TV. Smarta TV-apparater och spelkonsoler kan också nå appen.

Precis som med Crackle finns det ingen anledning att inte se efter vad Tubi har att erbjuda med sin gratis strömningstjänst. Medan TV-urvalet är begränsat så finns det ett antal filmer att strömma. Tubi har också föräldrakontroll och ett ständigt roterande bibliotek av program.

Ett par avigsidor hos Tubi omfattar avsaknaden av något nedladdningsalternativ för att titta på program offline och ett upplösningstak på 720p. Men om det är en viss film som du letar efter så kan Tubi vara ett bra gratisalternativ att se den på.

FördelarNackdelar
Gratis strömningstjänstBegränsat med TV-program
Stort urval av filmer720p-upplösning för strömning
Gränssnitt som är enkelt att användaInget nedladdningsalternativ
Föräldrakontroll ingår

Shudder: bästa skräckströmningstjänst

Strömningstjänst on-demand för 4,75 USD per månad.

Shudder TV logotypShudder är förstahandsvalet för skräckfilmsfans som är intresserade av att strömma klassiker som är svåra att hitta. Plattformen har också en hel del nya utgåvor för användare att avnjuta. Du kan hitta ett brett urval av filmer och serier att välja mellan, där vissa är originalprogram.

Du kan titta på Shudder på alla strömningsenheter och smartphones. Den är också tillgänglig på webbläsare och Smart-TV. Tjänsten är helt annonsfri och levereras med en 7-dagars gratis testperiod.

Om du inte gillar skräck bör du naturligtvis inte ens överväga Shudder som ett alternativ. Dessutom finns det inget nedladdningsalternativ för offlinevisning, så du måste ha en internetuppkoppling för att använda tjänsten.

FördelarNackdelar
Låg månadskostnadInga nedladdningsalternativ
Perfekt för skräckälskareLuckor i innehållsbiblioteket
Stort urval av filmer som annars är svåra att hitta
Originalprogram

Crunchyroll: bästa anime-strömningstjänst

Strömningstjänst on-demand för 7,99 USD per månad.

Crunchyroll logotypAnimefans hittar mycket att älska i Crunchyrolls bibliotek. Med över 1.200 alternativ att välja bland är Crunchyroll stället att vända sig till för anime-titlar som Attack on Titan, One-Punch Man och Hunter X Hunter. Även några originalprogram ingår i tjänsten.

Det finns två abonnemang tillgängliga via Crunchyroll: ett som är gratis men som har annonser och ett betalabonnemang som inte har. Du kan använda tjänsten på strömningsenheter, smartphones, spelkonsoler och via webbläsaren.

Crunchyroll har inget nedladdningsalternativ, vilket gör den omöjlig att använda offline. Dessutom kan gränssnittet vara svårt att navigera i och är mer gammalmodigt än hos några av de andra alternativen på denna lista.

FördelarNackdelar
Jättebra för animefansAnnonser på den kostnadsfria nivån
Originalprogram tillgängligaInga nedladdningsmöjligheter
Två nivåer tillgängligaGränssnittet är omodernt och svårt att navigera i

Så här väljer du en videoströmningstjänst

När det gäller att välja videoströmningstjänst så finns det några saker du behöver ta hänsyn till. Dessa faktorer är: Hur ofta du kommer att använda tjänsten, vilka program du vill titta på om du använder tjänsten med din familj i åtanke och vilken budget du måste hålla.

Om du inte tänker använda tjänsten så mycket så kan ett gratisalternativ vara bättre än ett betalt abonnemang. Du kan också dra fördel av eventuella gratisprov som finns tillgängliga för att se om tjänsten är som du tänkt dig och fungerar bra för dina behov.

Du bör också tänka på vilken abonnemangsnivå som bäst fungerar för din situation. Om du har fler än en person i ditt hus som använder tjänsten så kan du behöva ett dyrare abonnemang, som låter flera personer strömma videor samtidigt. Ett annat alternativ är att välja en strömningstjänst som låter dig komma åt biblioteket från olika adresser, vilket i huvudsak låter dig dela kostnaden med personer utanför ditt hem.

En annan sak du bör tänka på är vad vilka bonusar du får för att välja en tjänst framför en annan. Till exempel ingår Prime Video i ditt Amazon Prime-medlemskap, vilket i sig kommer med ett antal förmåner.

Hur du strömmar video med hjälp av en VPN

Att få tillgång till en videokatalog från ett annat land är en av de mest populära skälen till att folk använder en VPN. På grund av geografiska begränsningar för webbplatser och program är en VPN det enda sättet du kan titta på ett annat lands TV- och filmurval.

För att komma igång måste du registrera dig hos en VPN-leverantör. När du har ditt konto upprättat är allt du behöver göra är att välja det land som har tillgång till det program du vill titta på och ansluta till någon av servrarna. En bra VPN-leverantör att strömma innehåll med är ExpressVPN.

ExpressVPN
Erbjudande:
Great discount on annual subscription + 30-day money-back guarantee!
Från
$6.67
8.9
  • Very easy to use VPN
  • Perfect for anonymous browsing, downloading, and streaming (i.e. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 countries
Besök ExpressVPN

När du är ansluten till servern i det andra landet bör du kunna logga in på ditt konto på strömningstjänsten och se det landets urval av videor.

Naturligtvis finns det fler fördelar du kanske vill överväga än att använda en VPN blott för strömning av videor online. Dessa fördelar omfattar att skydda din personliga data på nätet, förbättra din säkerhet och få tillgång till din vanliga videoströmningsbibliotek när du reser.

Så hanterar du en långsam anslutning när du använder VPN för att strömma

Det finns inget värre än att slå sig ner för att titta på en film eller ett TV-program än att hamna in i buffrings- eller anslutningsproblem. Ett av de största bekymmer folk har när de använder en VPN för att strömma video är att en VPN saktar ner deras internetuppkoppling, vilket resulterar i en trist tittarupplevelse.

Några anledningar till detta kan vara är en långsam internethastighet, ett stort avstånd mellan din plats och VPN-servern, och/eller upptagen VPN-servrar.

Om du har att göra med en låg internethastighet så kan du prata med din internetleverantör för att se om det finns några tekniska korrigeringar de kan rekommendera eller ta reda på om det finns ett bättre abonnemang du bör skaffa som möjliggör högre internethastighet.

När det gäller VPN-tjänsten så får du vanligtvis vad du betalar för i fråga om kvalitet och tillförlitlighet. Det är viktigt att du väljer din VPN-leverantör med omsorg eftersom kvaliteten på deras tjänst har en direkt inverkan på dina förutsättningar att strömma videor online.

Slutsats

Det har aldrig förr funnits så många sätt att strömma filmer eller program på, och i takt med att traditionell TV fortsätter att minska så tänker företag ut allt fler sätt de kan komma in på videoströmning. Denna potential för fler tjänster ökar bara antalet alternativ du har i framtiden för att titta på dina favoritprogram.

Tolv bästa strömningstjänsterna - vanliga frågor

Om du ännu har vissa funderingar kring strömningstjänster så bör du kolla in dessa vanliga frågor för att se om de besvarar dina frågor.

Följande strömningstjänster har en kostnadsfri utvärderingsversion så att du kan kolla in vad de har att erbjuda; Crunchyroll, Sling TV, Shudder, Peacock, Amazon Prime, Netflix, HBO Max, Hulu och YouTube TV.

Crunchyroll, Netflix och Amazon Prime erbjuder en 30-dagars gratis provperiod. Sling TV, Shudder, Peacock, HBO Max och Hulu med Live TV ger dig en sju-dagars provperiod för att testa deras tjänster. YouTube TV erbjuder för närvarande en utökad 14-dagars gratis provperiod.

Om du vill titta på program som bara är tillgängliga i ett annat land så måste du använda en VPN. Detta är ett av de mest populära skälen till att använda en VPN eftersom den gör att du kan komma åt det landets bibliotek med filmer och TV-program. Geografiska begränsningar för andra typer av videor, som vissa låsta videor på YouTube kan också strömmas genom att använda en VPN för att ansluta till ett land där videon inte är begränsad.

Om du föredrar det så kan du använda förbetalda kreditkort i stället för ett traditionellt kreditkort för att registrera dig hos strömningstjänster. Den enda skillnaden mellan den här typen av betalning och ett traditionellt kreditkort är att du måste komma ihåg att betala för nästa månads tjänst innan ditt abonnemang löper ut.

Du kan också använda ett presentkort som är utformat för tjänsten, till exempel ett Netflix-presentkort, vilket ger dig ett visst antal månader som ingår i priset.

Även om den mest populära strömningstjänsten fortfarande är Netflix så knappar andra konkurrenter snabbt in. Detta inkluderar Prime Video och Disney+. Gratis strömningstjänster är också allt mer att föredra framför betalda alternativ. Dessa gratistjänster inkluderar Tubi och Crackle. Andra populära val är HBO Max och Sling TV, även om båda dessa endast är tillgängliga om du bor i USA eller använder en VPN.

Om du äger en modell som inte är en Smart-TV så kan du fortfarande strömma videor på den genom ett par olika alternativ. Det första valet är att köpa en strömningsenhet som Amazon Fire Stick eller Roku Media Streamer. Dessa medialådor låter dig komma åt strömningstjänster och titta på dem på din TV genom en HDMI-ingång. Ett annat alternativ är att använda en Google Chromecast för att casta strömningsappen från telefonen till TV-skärmen. Du behöver också en HDMI-ingång på TV:n för att kunna ansluta Chromecast-enheten.

YouTube TV är en strömningstjänst som ger en blandning av live-TV med on-demandfilmer och -program. Den här tjänsten har också en DVR-funktion som låter dig spela in program så att du kan titta på dem vid något senare tillfälle. YouTube TV använder YouTubes gränssnitt och är tillgänglig för strömning på ett antal olika plattformar. YouTube är en webbplats för videodelning där du kan titta på videoklipp, samt skapa kanaler och interagera med gemenskaper.

Teknisk journalist
Ronella funderar alltid på hur vi kan göra vårt digitala samhälle så säkert som möjligt. Stor digital utveckling innebär också att vi ständigt står inför nya säkerhetsfrågor. Ronella vill därför skapa mer medvetenhet om cybersäkerhet och uppmärksamma människor på risker och fallgropar.