Titta på HBO Max utomlands säkert

A couple on the couch looking at a tv with HBO Max on it and a globe next to it
Klicka här för en sammanfattning av denna artikel
Sammanfattning: Titta på HBO Max säkert överallt

HBO Max har ett imponerande bibliotek med populära filmer och serier. Om du vill komma åt dessa videor på ett säkert sätt från var som helst i världen behöver du en VPN. Så här gör du:

  1. Skaffa ett bra abonnemang från en bra VPN-leverantör, till exempel ExpressVPN.
  2. Ladda ned VPN-programvaran.
  3. Välj en VPN-server i USA och aktivera anslutningen.
  4. Njut av HBO Max!

Om du inte har ett konto ännu så kanske du behöver skaffa ett presentkort för att kunna skapa ett. Om du vill veta mer om detta eller något annat som har att göra med att titta på HBO Max så kan du rulla ner för att läsa hela vår artikel nedan.

HBO Max är Warners och AT&T:s nya tjänst för strömning på begäran. Förutom innehållet du kan komma åt på HBO Go så har HBO Max sina egna original samt filmer från andra leverantörer och studior som CNN, Boomerang, Cartoon Network och Sony Pictures.

HBO Max logotypDet är en jättebra strömningstjänst att roa sig med, men om du inte är från USA så får du svårt att nå plattformen. Att enbart ändra ens virtuella plats för att få det att se ut som om man är i USA räcker dock inte för nya användare att få tillgång. HBO Max accepterar bara kreditkort från USA, så om du vill titta på HBO Max och inte har ett sådant kort så måste det till någon habrovinkel.

Varför kan jag inte titta på HBO Max utomlands?

HBO Max är av flera skäl inte tillgänglig utanför USA.

För det första finns geografiska begränsningar på grund av territoriella licensrättigheter. Vad reglerna anbelangar så deltar strömningsplattformar i distributionen av filmer och program, varför de måste få distributionsrättigheter för sitt innehåll i varje land eller region de vill expandera till.

Det här kan vara tufft. Ibland är distributörerna inte villiga att sälja dessa rättigheter, eller så har de redan sålt dem till något annat företag. Även om strömningsplattformen kan köpa rättigheterna så kanske det inte är ekonomiskt meningsfullt. Om det inte finns tillräckligt många människor som tittar från en viss plats så kommer strömningsplattformar inte att betala för territoriell licensiering på den platsen. Men detta är inte hela sanningen.

När det gäller HBO Max har deras moderbolag (AT&T) en hel del underhållningsvarumärken under sitt namn, så du kanske tycker att de borde ha lätt att få territoriella licensrättigheter. Även om detta kan vara sant så skulle företag som Warner faktiskt kunna tjäna mer pengar om de säljer dessa territoriella rättigheter än om de bara väljer att utöka sin egen strömningsplattform.

Det är därför HBO Max inte är tillgänglig över hela världen, åtminstone just nu. Men det betyder inte att det är omöjligt att nå plattformen från utanför staterna.

Hur man tittar på HBO Max utomlands

Om du vill strömma HBO Max från utlandet så är det första du behöver en VPN. En VPN (Virtual Private Network) är programvara som ändrar din IP-adress. Detta innebär att webbplatser som HBO Max kommer att tro att du surfar från en annan plats. Hur detta fungerar är enkelt: de flesta VPN:er har servrar över hela världen, och de kommer att omdirigera din online-trafik via dessa servrar innan de skickar den till din målsajt.

Detta är mycket användbart, men inte alla VPN:er är skapade lika. Vissa VPN:er kan erbjuda svartlistade IP-adresser, så att du inte kan kringgå geo-blockerande funktioner. Vissa kan ge dig begränsad bandbredd, så du måste kämpa med buffring när du tittar på dina favoritprogram. Därför tar vi senare en djupdykning i de bästa VPN:erna för strömning.

Låt oss dessförinnan se hur folk lyckas titta på HBO Max utanför USA:

  1. Välj en VPN och ett abonnemang. Använd inte gratis VPN, eftersom du riskerar att få det svårt med buffring och smarta geo-blockeringsprogram. Själva har vi funnit att ExpressVPN fungerar utan problem.
  2. Installera vpn-tjänst efter eget val. Om du inte blir försedd med en nedladdningslänk så fort du börjar abonnera så är det bara att leta efter ett nedladdningsavsnitt på den officiella webbplatsen.
  3. Logga in på VPN med den information du använde för att registrera dig.
  4. Välj en server från USA och anslut till den så att du kan komma åt HBO Max.
  5. Köp ett HBO-presentkort och abonnera på tjänsten HBO Max. Detta steg är bara nödvändigt ifall du fortfarande behöver registrera dig för HBO Max och inte har ett amerikanskt kreditkort. Mer information om hur du gör det får du genom att rulla nedåt.
  6. Njut av HBO Max bibliotek.

Ansvarsfriskrivning: beakta alltid villkoren

Innan du använder en VPN för att komma åt HBO Max, eller någon annan strömningstjänst, är det alltid klokt att kontrollera villkoren för tjänsten ifråga. I vissa fall kan användarvillkoren du gick med på förbjuda dig att använda någon platsförändrande teknik för att komma åt deras innehåll. VPN-tjänster kan också räknas som denna typ av teknik.

Kontrollera dessutom att du får använda en VPN på din plats, eftersom vissa länder förbjuder användningen. Om du inte är säker på om det är tillåtet att använda en VPN i ditt land kan du konsultera den här artikeln om VPN-laglighet.

Slutligen kan vissa av de program som finns hos tjänsten ha innehåll som inte är tillåtet på din plats. Lokala lagar och landsomfattande restriktioner kan göra denna typ av innehåll olagligt.

Kort sagt: se alltid till att du har lov att titta på innehållet som du kommer åt med en VPN. Som användare omfattas du av tjänstens regler och lagarna i det land du är bosatt i. Ta hänsyn till detta innan du går vidare.

De tre bästa VPN-nätverken för HBO Max

Om du vill använda en VPN för att titta på HBO Max medan du håller dig skyddad online så kanske du behöver lite vägledning. Inte varje VPN fungerar för detta ändamål. Här listar vi tre av de bästa leverantörerna som fungerar.

ExpressVPN: ditt bästa val för strömning

När det gäller strömning – ExpressVPN har allt. Utöver dussintals servrar som finns i USA så har den pålitlig hastighet och säker navigering, ExpressVPN kommer också med funktionella geo-upplåsningsfunktioner som inte kommer att svika dig.

Den hör inte till de billigaste VPN:erna som finns, och där kan finnas VPN:er som är bättre lämpade för andra syften, som torrenting, men när det gäller strömning så kan du inte hamna fel med ExpressVPN. Oavsett om du vill titta tryggt på HBO Max, eller låsa upp andra geoblockerade plattformar som BBC iPlayer eller Peacock så kan ExpressVPN ordna det åt dig.

Trots detta kan ExpressVPN, på grund av sitt pris, inte vara det bästa valet för alla. Om ExpressVPN inte passar dina behov, eller om du söker efter billigare alternativ, så läs vidare.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

CyberGhost: en nybörjares vän för strömning

CyberGhost kanske inte är det absolut bästa alternativet när det gäller strömning, men den är ett starkt val, med specialiserade servrar för många olika strömningsplattformar.

Vi provade den med HBO Max, och den fungerar mycket bra. Även om den inte har specialiserade servrar för HBO Max så har den fortfarande en hel del servrar i USA, så att du kan komma åt tjänsten oavsett vad. Den har också en stor konkurrensfördel: dess gränssnitt är mycket lätt att navigera i.

Kort sagt: om du är ny i VPN-världen så kan CyberGhost vara ett rätt bra val.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Surfshark: internationell budgetströmning

Surfshark kanske inte är lika lätt att navigera i som CyberGhost eller lika pålitlig som ExpressVPN, men den är ändå ett bra val på grund av sitt pris. Den är ganska billig och har regelbundna specialerbjudanden som gör att du kan få ett abonnemang för bara ett par USD i månaden. Den är ett fynd, särskilt om du behöver den för att titta på HBO Max utomlands.

Surfshark har över 500 servrar i USA, så du kommer alltid att kunna hitta en som fungerar. Dessutom har den ingen gräns för hur många enheter du kan använda den på, vilket innebär att du kommer att kunna dela kostnaden med dina vänner och din familj, om du vill.

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

Dessa är våra toppval av VPN för att titta på HBO Max utomlands, men det betyder inte att de är de enda alternativen som står till ditt förfogande. Se till att du läser om de bästa VPN:erna just nu innan du gör ett val.

Vad kan du se på HBO Max?

TV med Game of Thrones-liknande karaktärerHBO Max är en relativt ny tjänst. Medan det talades om den under 2018 så lanserades den som en komplett plattform under detta namn först den 27 maj 2020.

Med detta sagt så – det är som att HBO är rotar efter innehåll. Biblioteket de har hittills är redan mycket imponerande. Det omfattar:

  • De flesta HBO- eller Warner-produktioner, såsom Westworld
  • Hela Harry Potter-serien
  • Sesame Street Specials
  • The Sopranos
  • The Wire
  • Game of Thrones
  • Looney Tunes
  • Wonder Woman
  • Fullmetal Alchemist

HBO Max planerar också att släppa original, såsom Justice League Dark, som kommer att läggas till snart. Med andra ord har du mycket att titta på om du registrerar dig. Det ser ut som HBO Max vill föra samman innehåll, som tidigare spritts via HBO Now och HBO Go, till en och samma plattform och fortsätta på detta sätt, även om HBO Max just nu endast är tillgänglig i USA.

Så här registrerar du dig för HBO Max

Som vi redan sagt: om du inte är från USA så kan du inte bara gå in på deras hemsida och registrera dig, även om du har en VPN. Det beror på att HBO Max bara accepterar kredit- eller betalkort från USA, så om du bor någon annanstans eller om du inte har något kreditkort så kan du inte abonnera lika enkelt.

Lyckligtvis finns det en enkel väg runt detta: du kan köpa ett HBO-presentkort (HBO Gift Card). Det här kortet finns på My Gift Card Supply, och när du väl har köp det får du ett e-postmeddelande med presentkortskoden. Du kan lösa in den här koden när du registrerar dig för HBO Max.

En månads tillgång till tjänsten kostar 14,99 USD, men de planerar att släppa en gratis, annons-stödd version 2021. På tal om långsiktiga planer: HBO Max planerar också att expandera till delar av Europa och Latinamerika 2021.

Slutsats: att få tillgång till HBO Max strömningstjänst

HBO Max är för närvarande inte tillgänglig utomlands på grund av territoriella licensproblem. Officiellt kan du bara roa dig med tjänsten från USA. Du kan dock kringgå att om du följer dessa steg:

  1. Skaffa en VPN.
  2. Välj en server från USA att dirigera din trafik genom.
  3. Köp ett presentkort för att betala för tjänsten.

Innan du provar detta så se till att du agerar i enlighet med användarvillkoren för HBO Max. Om du gör det så hoppas vi att du får mycket nöje av den här nya plattformens imponerande biblioteket!

Titta på HBO Max utomlands säkert - vanliga frågor

Har du en fråga om HBO Max och hur man tittar på den? Ta en titt på våra vanliga frågor nedan, så kanske du hittar ditt svar.

Nej, HBO Max är för närvarande ännu inte tillgänglig i Europa. För tillfället är den officiellt bara tillgänglig i USA. Du kan dock få tillgång till HBO Max från Europa genom genom att följa dessa steg. Dessutom finns det planer på att lansera HBO Max i delar av Europa och Sydamerika 2021.

När den här artikeln skrivs så har HBO Max bara en prisnivå, på 14,99 USD varje månad. Detta är lite dyrare än HBO Go, men en USD billigare än Netflix betalabonnemang. Dock finns det planer på att lansera en gratis, annonsfinaniserad version 2021.

HBO Max är för närvarande endast tillgänglig inom USA. Vissa använder en VPN för att få tillgång till dess innehåll ändå. En VPN ändrar din IP-adress och virtuella plats, även om inte alla VPN:er fungerar med HBO Max. En som gör det, är ExpressVPN.

Tekniskt sett kan du det. Gratis VPN ska fungera, i teorin, lika bra som en betald när det gäller upplåsning av geoblockerat innehåll. I verkligheten kanske du får svårt att strömma innehåll från ett annat land med gratis VPN, eftersom de vanligtvis är lätta att känna igen av strömningsplattformarna.

Teknisk journalist
Ronella funderar alltid på hur vi kan göra vårt digitala samhälle så säkert som möjligt. Stor digital utveckling innebär också att vi ständigt står inför nya säkerhetsfrågor. Ronella vill därför skapa mer medvetenhet om cybersäkerhet och uppmärksamma människor på risker och fallgropar.