Så ser du Pluto TV online utomlands

Person clicking on Pluto TV logo on tablet
Klicka här för en kort sammanfattning av denna artikel
Titta på Pluto TV online: en kort sammanfattning

Pluto TV är en strömningstjänst som erbjuder en hel del nostalgiska filmer och serier. Tråkigt nog är den inte tillgänglig över hela världen.

Lyckligtvis kan du häva blockeringen av tjänsten överallt med en VPN:

  1. Skaffa ett abonnemang hos en pålitlig och snabb VPN-tjänst, som ExpressVPN.
  2. Ladda ned VPN-programvaran och logga in med dina kontouppgifter.
  3. Välj en server i USA och aktivera VPN-anslutningen.

Med dessa enkla steg kommer du åt Pluto TV varifrån du än är i världen. Om du inte vill vänta längre kan du klicka på länken nedan och skaffa ett ExpressVPN-abonnemang.

Vill du veta mer om hur du når Pluto TV från där du är? I artikeln nedan berättar vi allt om detta.

Pluto TVKlassisk film-entusiaster, jubla! Pluto TV är här för att tillfredsställa ditt sug efter vintagefilmer, eftersom den rymmer en stor samling av on-demandinnehåll av filmer och program från förr, samt en gnutta modernt innehåll. Och allt är gratis! Däreutöver imiterar dess layout TV-kanalssändningar, så att du kan få en fullständig TV-upplevelse med bara ett klick, när du vill.

Den här tjänsten är dock inte tillgänglig för alla, eftersom Pluto TV har många geografiska begränsningar. Du kan inte strömma denna plattform såvida du inte är i Storbritannien, USA, Kanada eller Australien. Åtminstone inte officiellt, eftersom du kan använda en VPN för att komma runt dessa geografiska begränsningar.

Varför kan jag inte titta på Pluto TV I mitt Land?

Pluto TV är endast tillgänglig i Storbritannien, delar av Europa, Australien och Kanada, men endast i begränsad utsträckning i den sistnämnda regionen. I andra regioner möts du av ett meddelande som det här:

meddelande om att Pluto TV är otillgängligt

Geografiska begränsningar har mycket att göra med distributionsrättigheter och filmprodukters olika regionala upphovsrättsinnehavare.

Juridiskt sett anses Pluto TV, Netflix eller HBO Go som distribution – internationell rätt hanterar strömningsleverantörer på samma sätt som de skulle behandla en elektronikbutik som säljer DVD-skivor (eller du vet – dess DVD-leverantörer).

Detta innebär att strömningsplattformar måste ha territoriella licensrättigheter för alla länder de vill göra sin tjänst tillgänglig åt – för alla filmer och program de har.

Det räcker inte att bara få ett OK från Disney om de vill strömma gamla karikatyrer – vill de göra Askungen tillgänglig i ditt land så måste de betala specifikt för detta.

Så strömningsplattformar som Pluto TV följer statistiken: Om de inte förväntar sig tillräckligt med tittare i ditt land för att ta täcka kostnaden för territoriell licensiering, så lär de inte expandera till ditt land.

Men detta är bara en del av svaret.

Den andra delen är att de ibland bara inte kan köpa territoriella licensrättigheter för vissa filmer produkter – de personer som för närvarande innehar dem har exklusivitet som de inte vill ge upp.

Det är just därför Pluto TV har ett mindre bibliotek i Kanada. Även om de skulle tjäna tillbaka pengar efter att ha köpt territoriella licensrättigheter för Kanada, är de företag som för närvarande innehar dem inte villiga att sälja.

Och det är därför Pluto TV kanske inte är tillgänglig i ditt land.

Men det betyder inte att du inte kan komma runt det. Det finns sätt att strömma geo-blockerat innehåll.

Hur tittar jag på Pluto TV var som helst i världen?

Du måste använda en VPN (Virtual Private Network). I grund och botten kommer detta verktyg att omdirigera din internetanslutning via servrar i specifika länder, vilket gör att det ser ut som om du har en annan IP-adress. En strömningstjänst som Pluto TV kommer bara att se en adress från ditt önskade land.

Om du redan har en VPN så testa den. Byt din IP-adress till en server i USA, Storbritannien eller Australien och försök komma in på strömningstjänsten igen.

Om du inte är så bekant med VPN (eller om din VPN inte hjälper dig att titta på Pluto TV online) så oroa dig inte – vi har en lösning.

Titta på Pluto TV i 5 steg

Följande steg gör att du kan titta på Pluto TV online från var du än är i världen.

  1. Skaffa en VPN. Vi rekommenderar inte att du använder gratis VPN (mer om det strax), så var beredd att abonnera på en av de bästa VPN:erna som finns.
  2. Ladda ner VPN-programvaran du betalat för från den ursprungliga webbplatsen.
  3. Logga in med den information du använde vid registreringen.
  4. Välj en server från USA, Storbritannien eller Australien.
  5. Titta på Pluto TV online.

Men kom ihåg: Medan de flesta VPN:er bör kunna hjälpa dig att fixa detta så finns det bättre och sämre alternativ. Till exempel är vissa VPN:er mer inriktade på privatsurfning, som erbjuder förbättrad kryptering på bekostnad av bandbredd, vilket inte är idealiskt för strömning av innehåll.

Å andra sidan är vissa VPN:er gjorda särskilt för åtkomst till geoblockerat innehåll, med funktioner som är utformade för att hjälpa dig att strömma bättre.

Tar du hänsyn till prissättning, kundservice, gränssnitt och antal servrar så kan du få svårigheter när du ska välja rätt VPN för dina behov.

Oroa dig inte, vi har en lösning här också.

Vi försökte komma åt Pluto TV med ett antal VPN:er, och här är våra bästa val:

ExpressVPN: VPN:ars strömningskung

ExpressVPN är ett gott val när du vill strömma geoblockerat innehåll, var det än må vara. Den har dussintals amerikanska platser och servrar som du kan dirigera din trafik genom, den är tillförlitlig och den saktar inte ner din internetanslutning, så att du kan roa dig med Pluto TV, eller andra geospecifika strömningsplattformar som Disney Plus, BBC iPlayer eller Peacock TV.

Därutöver levereras ExpressVPN med sin egen strömningsfunktion, och den har över 160 platser du kan dirigera din trafik genom, så den är ett säkert val för dina strömningsbehov, och du kan använda den för att få det att verka som om du antingen är i USA, Storbritannien eller Australien.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

När vi skriver detta har vi provat olika VPN:er mot en specifik plattform för att se vad som fungerar bäst. Du hittar ExpressVPN högst upp på dessa listor 99 % av gångerna, eftersom den är så pass bra, och det är svårt att komma med ett bättre erbjudande för folk som behöver strömma begränsat innehåll.

Men det betyder inte att den är perfekt.

För vissa personer kan gränssnittet eller priset vara en nackdel, så låt oss titta på några alternativ.

Surfshark – ett billigare alternativ till ExpressVPN

Surfshark är ett bra val. Den kanske inte är lika bra som ExpressVPN, men den är en solid VPN för strömning, eftersom den är snabb, pålitlig och billig.

Jämfört med andra VPN:er kan du använda den över ett obegränsat antal enheter, vilket är ett stort plus för stora hushåll. Därutöver är det är den billigaste, pålitliga VPN:en som finns. I skrivandets stund har Surfshark ett erbjudande om att skaffa den för så lite som 47 USD för två år.

Och den kommer med en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti, så om du vill ha en budget-VPN för att titta på Pluto TV online så välj Surfshark.

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

CyberGhost: nybörjarvänligt gränssnitt

CyberGhost är liksom Surfshark inget generellt bättre alternativ än ExpressVPN. Den har dock en hel del servrar som hjälper dig att kringgå geografiska begränsningar på webbplatser (tusentals av dem, inklusive dem i USA, Storbritannien och Australien).

Dessutom är den inte lika dyr som ExpressVPN, så den är fortfarande ett budgetvänligt alternativ. Dess största plus är dock det nybörjarvänliga användargränssnittet, vilket gör den till ett bra alternativ för personer som inte är lika bekanta med VPN.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Vad kan du se på Pluto TV?

Pluto TV grundades 2013 och genom ViacomCBS finansiering har tjänsten samlat på sig en imponerande katalog under de senaste sju åren.

Du kan titta på kända äldre program som Apocalypto eller Shaft, och Pluto TV har även en särskild avdelning brittiska program, som innehåller klassiker som:

  • Doc Martin
  • Shameless (den brittiska versionen)
  • Klassiska Dr. Who (som kommer med en egen kanal)
  • Midsomer Murders

Du märker att vi nämnde att Dr. Who kommer med en egen kanal. Det beror på att Pluto TV:s innehåll är uppbyggt utifrån kanaler, precis som om du skulle se på klassisk tv.Tardis från Dr. Who på TV-skärm

Detta inkluderar kanaler som:

  • Star Trek (ganska självförklarande, eller hur?)
  • Stories by AMC (med AMC-fanfavoriter som The Walking Dead)
  • CSI (med avsnitt från både CSI New York och CSI Miami)

Och tonvis av andra kanaler, alla åtskilda i 13 övergripande kategorier. Vad du än gillar, särskilt om det är vintage, så finns det förmodligen någonstans på Pluto TV.

Men du kanske fortfarande har frågor om plattformen, så låt oss komma in i dem.

Slutsats: titta på Pluto TV världen över

Om du vill titta på Pluto TV online och du inte är på någon av de platser som stöds geografiska så behöver du en VPN för att åtnjuta den stora samlingen av både moderna och vintageprogram Pluto har att erbjuda.

Lyckligtvis är det inte så komplicerat, och vi hoppas att det du läser idag hjälpt dig att förstå varför du behöver en VPN för att komma åt geoblockerat innehåll, och att du nu har en god uppfattning om vilken VPN du ska använda.

Titta på Pluto TV online - vanliga frågor

Har fortfarande någon fråga om Pluto TV och hur man når den? Du kanske hittar ditt svar bland våra vanliga frågor nedan.

Ja, Pluto TV är gratis. Den tjänar sina pengar från visuella annonser – strukturen är mycket lik den du skulle se medan du tittar på TV. Det faktum att du inte kan inaktivera annonser på något sätt är en nackdel för vissa, men vi lämnar det upp till dig att avgöra.

Med en VPN kan du det definitivt. Kolla vår lista över bästa VPN:er att strömma Pluto TV med, för att se vilken som är bäst för dina behov. I övrigt ser det ut som en flipp eller flopp för den europeiska publiken. Å ena sidan är Pluto TV, officiellt, tillgänglig i vissa länder i Europa.

Men vi försökte komma åt tjänsten med olika IP-adresser från hela Europa, och det ser ut som att du behöver en VPN för att få den att fungera, särskilt om du är i Östeuropa.

Teknisk journalist
Ronella funderar alltid på hur vi kan göra vårt digitala samhälle så säkert som möjligt. Stor digital utveckling innebär också att vi ständigt står inför nya säkerhetsfrågor. Ronella vill därför skapa mer medvetenhet om cybersäkerhet och uppmärksamma människor på risker och fallgropar.