Så titta på Peacock TV var som helst i världen

Man and woman watching Peacock TV
Klicka här för en kort steg-för-stegguide för att titta på Peacock TV utomlands
Sammanfattning: Så få access till Peacock TV utanför USA

Peacock TV är en ny strömningsplattform som ägs av NBC. Den har ett imponerande bibliotek för att vara en gratis tjänst, men är endast tillgänglig från USA.

Vill du titta på Peacock även när du inte är i USA? Så här gör du det:

  1. Skaffa ett abonnemang hos en pålitlig och snabb VPN-tjänst, som ExpressVPN.
  2. Ladda ned VPN-programvaran och logga in med ditt konto.
  3. Välj en USA-server i serverlistan och starta VPN-anslutningen.

Detta är allt som krävs för att du ska kunna åtnjuta Peacock TV. Vill du komma igång direkt? Du kan abonnera på ExpressVPN via knappen nedan.

För mer information om Peacock, VPN, och om att gratis titta på program utomlands så läs hela vår artikel nedan.

Peacock TV logotypPeacock TV är en ny strömningsplattform som tar världen med storm. Populära titlar på plattformen inkluderar kända program som Downton Abbey och Parks och Rec, men det finns en hake. Peacock TV är endast tillgänglig för användare i USA, så om du bor någon annanstans så kan du inte titta på Peacock online.

Såvida inte du använder en VPN. VPN (Virtual Private Networks) är verktyg som kan hjälpa dig att kringgå geografiska begränsningar genom att ändra din IP-adress så att det ser ut som om du surfar från en annan plats. Denna artikel kommer att berätta exakt hur du kan komma åt Peacock med en VPN.

Varför kan jag inte titta på Peacock TV utanför USA?

Peacock är endast tillgänglig i USA, så om din IP inte är från USA kommer du inte att beviljas åtkomst till plattformen. Det är mycket troligt att dess åtkomst kommer att utöka, åtminstone till Västeuropa och Japan (som de flesta strömningsplattformar gör efter att de dykt upp). Men för tillfälligt är den bara tillgänglig för personer som bor i USA.

Peacock-hemsida blockerad

Anledningen till att Peacock TV inte är tillgänglig någon annanstans än i USA har att göra med upphovsrättsskydd och distributionsrättigheter för filmer. Juridiskt sett så medverkar strömningsplattformar i filmdistribution när de låter dig strömma en film eller serie. Därför måste de få territoriella licensrättigheter från producenterna för nämnda serier eller film.

Om ett annat företag innehar rättigheterna till vissa program så kan de oftast inte köpa dem. Och om de inte tror att tillräckligt många användare kommer att betala för tjänsten (eller titta för att visas annonser i Peacocks fall) i ett visst land, så kommer de inte att expandera, pga. risken för att förlora pengar.

Ur ett affärsperspektiv är detta helt förståeligt. Men det är också något man kan ta sig runt. Låt oss se hur.

Hur tittar jag på Peacock utanför USA?

Om du vill strömma Peacock var du än är så använd helt enkelt en VPN.

VPN-anslutningar låter dig skicka din trafik genom servrar över hela världen genom att ändra din IP och få det att se ut som om du surfar från ett annat land. Om detta är helt nytt för dig kan du läsa vår artikel ”VPN förklarad” för mer information. I huvudsak kan en VPN ändra din virtuella plats, vilket ger dig tillgång till online-innehåll, så som Peacock TV, som annars skulle vara otillgängligt för dig.

Det här är vad du måste göra för att strömma Peacock utanför USA:

  1. Abonnera på en bra VPN-tjänst. Vi testade Peacock med ett gäng VPN:er, och vi kommer att visa dig vilka som är de bästa att välja. För ett snabbt svar, så är ExpressVPN vår favorit.
  2. Ladda ned VPN-programvaran. De flesta VPN:er har en medlemzon eller omdirigerar dig bara till en nedladdningssida så fort du abonnerar på deras service.
  3. Logga in med hjälp av de autentiseringsuppgifter du registrerade dig med i steg 1.
  4. Välj en server att dirigera din trafik genom. I det här fallet bör det vara en server i USA, för att visa Peacocks geoblockeringssystem att du är på rätt plats.
  5. Roa dig med Peacock!

Du måste vara försiktig när du väljer en VPN. Även om det är troligt att alla virtuella privata nätverk lär ha servrar i USA så finns det VPN:er vars amerikanska servrar är betydligt snabbare eller mer tillförlitliga än andras. Här är en sammanställning av VPN:er vi anser vara de bästa valen för Peacock.

ExpressVPN: perfekt för alla slags strömning

ExpressVPN är generellt ett av de bästa valen ute på marknaden men ännu mer när det gäller att strömma geoblockerat innehåll. Dess anslutningar är snabba, och dess IP-adresser ändras regelbundet, så den är alltid ett tillförlitligt val. Lägg till detta det faktum att den har flera servrar runt om i USA, så har du rätt mycket på plats där. Med ExpressVPN hittar du en autentisk amerikansk IP-adress så att du kan häva Peacocks blockering på nolltid.

Dessutom fungerar detta inte bara för Peacock: ExpressVPN är ett mycket bra val när du vill ladda ner säkert eller strömma några liknande online-tjänster. Den är till exempel bra till attströmma Kodi med, och du kan också använda den till att nå BBC iPlayer.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

CyberGhost: enkelt gränssnitt för enkel strömning

CyberGhost brukade vara en gratistjänst, vilket var dess största fördel, men den omvandlades mycket bra till ett betalt system. Dess gränssnitt väger tungt till dess fördel, så att vem som helst kan vänja sig vid VPN snabbt och enkelt. Den har grundfunktionerna, med dedikerade servrar för strömningstjänster som Disney Plus och Netflix USA. Lägg till att många servrar som denna leverantör har finns i USA, och CyberGhost är ett gediget val för ditt behov av Peacockströmning.

Det var en fröjd att strömma Peacock med CyberGhost, och vi kan definitivt rekommendera den till de som inte är särskilt tekniskt kunniga men ändå skulle vilja åtnjuta ett fritt internet.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Surfshark: internationell budgetströmning

Surfshark kanske inte är marknadens bästa VPN för strömning, men den är definitivt ett säkert val, särskilt för Peacock. Den har över 500 servrar i USA, har ingen gräns för hur många enheter du kan använda den på och den har hyfsade hastigheter för strömning. Under en period provade vi även då vår internetuppkoppling var betydligt långsammare än vanligt, och Surfshark lyckades ändå ge oss bra HD-kvalitet.

Även om den inte har ExpressVPN:s tillförlitlighet i och inte heller CyberGhosts användarvänliga gränssnitt så får man Surfshark till ett mycket bättre pris. Om du vill ge den en chans, så kan du använda deras 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

Peacock TV och gratis-VPN:er

Kanske du undrar om hur det ligger till med gratisversionen av Peacock – ifall det är också möjligt att använda en gratis VPN. Svaret: du kan prova. De flesta gratis-VPN:er tillhandahåller servrar i USA, så att använda gratis VPN för detta ändamål kan visa sig vara värt besväret. Vi gav också några gratis VPN:er en chans, men det fungerade dock inte.

Anledningen till detta är enkel: gratis VPN har inte råd att erbjuda dig förbättrad kryptering, och du har inte någon omfattande serverlista att välja ifrån. I gengäld känner de flesta geoblockerande tjänsteleverantörer redan igen servrarna för gratis VPN och hindrar dig från att få tillgång till deras tjänster. Med Peacock verkar det inte vara annorlunda.

För att inte nämna att du med gratis VPN inte får så mycket bandbredd, så är strömning ganska svårt oavsett. Därutöver kanske du måste ta itu med säkerhetsfrågor såsom loggning. Eftersom vi anser att onlineskydd och en bra strömningsupplevelse är värdefull, rekommenderar vi att du väljer en VPN i toppklass från vår lista.

Peacocks tjänst: vad erbjuder den?

TV-program med två damerPeacock är en plattform på gång. Den tillkännagavs i januari 2020, och blev tillgänglig först i juli 2020, så det är en mycket ny strömningstjänst. Trots detta är det ett mycket bra val när det gäller strömning. Den har en gratis version du kan komma åt utan åtaganden, och betalversionen kostar 4,99 USD varje månad. Tyvärr måste du stå ut med annonser i viss mån.

Du kan ta bort annonserna om du betalar 5 USD extra varje månad. Även om du inte vill betala det så begränsar Peacock sina annonser till fem minuter varje timme, så om det fungerar för dig så du roa dig med plattformen och samtidigt spendera mindre pengar. Jämfört med Netflix eller HBO Max priser så passar Peacock ganska bra, eftersom den är billigare än de flesta av konkurrenterna.

Vilka program och filmer finns på Peacock?

Alla strömningstjänster, såväl gratis som betalda, står eller faller med sina bibliotek. Vilket innehåll finns på denna ganska nya plattform? Är den värd dina pengar?

Peacock TV:s bibliotek expanderar ständigt, vilket inte är ovanligt för en ganska ny plattform. Om du skaffar ett abonnemangjust nu kommer du att kunna titta på en mängd filmer, program och serier som:

  • 30 Rock (finns även på Amazon Prime och Hulu)
  • Angelyne
  • A.P. Bio
  • Brave New World
  • The Capture
  • Chicago Fire (finns även på Amazon Prime, NBC och Fubo TV)
  • Cleopatra in Space
  • Curious George
  • Downton Abbey (finns även på PBS Passport och Amazon Prime Video)
  • In Deep with Ryan Lochte
  • Intelligence
  • Lost Speedways
  • Parks and Recreation (finns även på Amazon Prime, Netflix och Hulu)
  • Psyk 2: Lassie Come Home
  • Punky Brewster
  • Saved by the Bell
  • SNL (finns även på Amazon Prime och Hulu)
  • Where’s Waldo?

Men vi sa vi något om expansion, så vad kan man förvänta sig i framtiden? Medan några av de kommande titlarna för närvarande fortfarande är tillgängliga på Netflix så kan du förvänta dig att de gör ett framträdande på Peacock snart också. Dessa inkluderar:

  • Hela Harry Potter-serien
  • E.T. Utomjordingen
  • The Office

Kom ihåg att nytt innehåll läggs till plattformen regelbundet. Peacock är en strömningsplattform som drivs av NBC – ett stort radio- och TV-bolag, och det har redan 10 miljoner abonnenter, så du kan förvänta dig att den växer både i användarantal och biblioteksstorlek.

Avslutande tankar: Titta på Peacock TV utomlands

Peacock TV är en plattform på uppgång, men deras bibliotek är redan värt din tid. Om du inte är från USA kan du tyvärr inte komma åt strömningstjänsten utan VPN.

Om du använder någon av de VPN:er som vi nämnde, nämligen ExpressVPN, CyberGhost, eller Surfshark så får du tillgång till Peacock. Denna tillgång gäller både gratisversionen samt Peacock Premium, om du är villig att betala för den. Kort sagt: om du vill prova denna nya strömningsplattform som för närvarande fortfarande är exklusiv för USA, så bara logga in på din favorit-VPN, välj en USA-server och roa dig med en frossarkväll!

Se Peacock utomlands: vanliga frågor

Har du en fråga om Peacock och hur man tittar på denna strömningstjänst online? Klicka på en av våra vanliga frågor nedan för att visa svaren.

Peacock TV är ännu inte tillgänglig i länder utanför USA. Chansen finns att den kan bli tillgänglig i Västeuropa och Japan någon gång i framtiden. Än så länge hindrar dock distributionsrättigheter Peacock från att vara tillgänglig över hela världen.

Först måste du skaffa en VPN. Vi rekommenderar ExpressVPN, eftersom den erbjuder snabba och stabila anslutningar som är perfekta för strömning. När du abonnerar på en VPN-tjänst så välj en server i USA och sedan gå vidare till för att roas Peacock TV.

Du kan prova, men många gratis-VPN:er fungerar inte med Peacock. Även de bästa gratis-VPN:erna har oftast bara en handfull servrar, med IP-adresser som för länge sedan har blockerats av strömningstjänster. Dessutom lär din internethastighet nästan garanterat lida med en gratis VPN, vilket kan resultera i fördröjning.

Ja, Peacock har en gratisversion. Detta är ovanligt för strömningstjänster, så det är en välkommen förbättring på området, särskilt om du vill prova Peacock TV utan åtaganden och utan att lämna in någon kreditkortsinformation. Kom bara ihåg att gratisversionen kommer att ge dig tillgång till ett mindre bibliotek än dess betalda tjänst ger.

Ja, Peacock visar annonser både på gratis och betalversionen av sin tjänst. Detta är en betydande nackdel jämfört med andra plattformar, men den begränsar det till fem minuter per timme, och du kan välja bort annonserna för 5 USD extra varje månad.

Teknisk journalist
Ronella funderar alltid på hur vi kan göra vårt digitala samhälle så säkert som möjligt. Stor digital utveckling innebär också att vi ständigt står inför nya säkerhetsfrågor. Ronella vill därför skapa mer medvetenhet om cybersäkerhet och uppmärksamma människor på risker och fallgropar.