Topp 6 helt gratis VPN-tjenester i mai 2022

Selection of good free VPN providers

Med en Virtual Private Network (VPN), kan du bruke internett mer anonymt og sikkert gjennom kryptert tilkobling. De fleste VPN-er krever en månedlig avgift hvis du vil bruke det sikre servernettverket. Men det er noen VPN-er som tilbyr en gratis VPN-tilkobling.

I denne artikkelen vil du lære mer om gratis VPN-tjenester, hvordan de virker og hvorfor du bør være forsiktig med å bruke dem. Vi vil også anbefale seks utmerkede gratistjenester du kan begynne å bruke med en gang.

Vær forsiktig med gratis-VPN tjenester

Du må alltid være skeptisk til gratisprodukter- og tjenester, og VPN-er er intet unntak. Selv om noen gratis-VPN-er gjør en bra jobb, så vil ikke alle kunne gi deg hva du trenger.

Mange VPN-er hevder å være gratis, men tar allikevel noe fra deg selv om det ikke er penger. For eksempel noen gratistjenester som Hola selger datatilkoblingen din til andre kunder. Andre gratistjenester overvåker til og med nettstedene du besøker så de kan selge denne dataen til reklamebyråer.

Med andre ord tror du kanskje at ditt liv på nettet er sikret med disse gratis-VPN-ene, men i realiteten er ditt personvern blitt enda mer utsatt.

Verdt å vurdere: Gratis prøveversjon med premium VPN i 30 dager

Gratis VPN-er har vanligvis visse begrensninger. Premium betalte VPN-er er derimot sikrere og tilbyr flere alternativer, for eksempel ubegrensede data, ubegrensede hastigheter, riktig kundesupport og tilgang til streamingtjenester fra hele verden.

Hvis du vil prøve en premium tjeneste gratis, så er det en sterk nykommer som vi helhjertet anbefaler: Surfshark. For bare $2,49 per måned får du alle fordelene til en betalings-VPN. Denne gratis prøveperioden kommer i form av en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. I løpet av de første 30 dagene kan du få pengene tilbake uten noen problemer.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
 • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
 • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
 • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Hvis du vil vite hvordan du kan bruke Surfshark pengene-tilbake-garantien til din fordel, kan du sjekke ut denne gratis prøveversjonen av Surfshark. Eller finn ut mer om prøveperioder med alle de største VPN leverandørene.

Hvis en gratis VPN-tjeneste virkelig er det du leter etter, er det noen pålitelige alternativer. Du kan støte på datagrenser eller hastighetssperrer, men de gratis VPN-leverandørene på denne listen er generelt å anbefale og er fullstendig gratis.

Du trenger ikke å oppgi betalingsinformasjon eller benytte deg av en pengene tilbake garanti. Gratis er virkelig gratis med disse VPN-leverandørene.

Sammenlignings tabell over de beste gratis VPN-ene i 2022?

Gratis-VPNPrivadoVPN logo

1. PrivadoVPN

ProtonVPN logo small

2. ProtonVPN

Hide.me

3. Hide.me

TunnelBear

4. TunnelBear

Windscribe Logo Icon

5. Windscribe

Zoog VPN Logo Icon

6. ZoogVPN

Har hastighetsgrenseNeiNei, men langsomme servereNeiNeiNeiNei
Gratis data per måned10 GBUbegrenset10 GB500 MB2 GB 10 GB
Servere i land93446103
Fungerer med Netflix USAJaNeiNeiNeiNeiNei
Tillater P2P-trafikkJaNeiJaNeiJaJa (Limited)
KrypteringsnivåAES 256-BitAES 256-BitAES 256-BitAES 256-BitAES 256-Bit128-Bit
OperativsystemerWindows, Mac, iOS, Android, Android TV, Fire TVWindows, Mac, iOS, Android, Android TV, Linux, ChromebookWindows, Mac, iOS, Android, Linux, Fire TVWindows, Mac, iOS, AndroidWindows, Mac, iOS, Android, Linux, Fire TVWindows, Mac, iOS, Android, Android TV Linux, Fire TV
NettstedBesøk PrivadoVPN

Badge Editor's Choice

Besøk ProtonVPNBesøk Hide.meBesøk TunnelBearBesøk WindscribeBesøk ZoogVPN

Hva er den beste gratis VPN-en?

Beste Gratis VPN-TjenesterEtter omfattende testing, konkluderte vi med at PrivadoVPN er den beste gratistjenesten i 2022.

Andre gode gratis VPN-er ProtonVPN, Hide.me,TunnelBear, Windscribe og ZoogVPN. Hvert valg har sine egne unike fordeler og funksjoner.

Vår toppliste over gratis VPN-er kan oppsummeres som følger:

 1. PrivadoVPN: Beste gratis VPN for Windows og Mac brukere
 2. ProtonVPN: Beste gratis VPN med ubegrenset data
 3. Hide.me: Beste gratis VPN når det gjelder kundestøtte
 4. Tunnelbear: Beste gratis VPN hvis du leter etter mange server plasseringer
 5. Windscribe: Beste gratis VPN for raske tilkoblings hastigheter
 6. ZoogVPN: Beste gratis VPN for FireTV

Hvordan bestemte vi vår topp seks liste?

Først og fremst var det viktig at det ikke var noen direkte eller skjulte abonnements kostnader.VPN-er med gratis prøveversjoner – men som automatisk blir til et betalt abonnement – var ikke inkludert i listen vår.

I tillegg følte vi at det var avgjørende at VPN-ene vi tester ikke selger kundeinformasjon til tredjeparter.

Når vi sammenlignet ulike gratis VPN-tjenester, så vi også på kryptering, datagrenser, hastighetstak, antall samtidige tilkoblinger som er tillatt og serverplasseringene.

Velg den beste gratis VPN-en for deg

Gratis VPN-er har ofte en kombinasjon av forskjellige begrensende faktorer angående data, internetthastigheter og servertilgjengelighet. I hverdagen er dette ikke nødvendigvis et problem. Hvilken leverandør du velger er hovedsakelig et spørsmål om personlig preferanse.

Har du tenkt å bruke VPN for streaming? Da er det viktig å ha pålitelig hastighet og en stor mengde data tilgjengelig. Merk at når det gjelder strømming, gir betalte VPN-tjenester vanligvis bedre resultater på grunn av deres høyere hastigheter og mangel på datatak.

Uavhengig av formålet med VPN, bør du prøve å finne en gratis VPN-tjeneste som har servere i landet ditt og ingen hastighetstak. Dette kan være vanskelig gitt det begrensede antallet serverplasseringer de fleste gratis VPN-er tilbyr, men det er ikke umulig.

Under finner du litt mer detaljert informasjon om de gratis VPN-ene på vår topp 6-liste.


PrivadoVPN

1. PrivadoVPN – Beste gratis VPN for Windows og Mac brukere

PrivadoVPN er den beste gratis VPN-en for øyeblikket — en overraskende nykommer med et flott grensesnitt og brukeropplevelse

TrekkHvordan den gratis versjonen av PrivadoVPN fungerer
TorrentsTillatt
NetflixJa, for VPNOverview.com lesere
Samtidige tilkoblinger1
Server plasseringer9 plasseringer
Data grense10 GB per måned
HastighetsgrenseIngen
EncryptionAES 256-Bit
PrisHelt gratis
NettstedBesøk PrivadoVPN nettstedet

PrivadoVPN lover å holde deg privat, og den utmerker seg ved å gjøre nettopp det. La oss lede deg gjennom hva vi liker og misliker med denne gratis VPN-en.

Grunner til å velge PrivadoVPN

Badge Editor's ChoiceDet er flere grunner til at denne leverandøren havnet øverst på listen. Først av alt fungerer PrivadoVPN med Windows, Mac, iOS, Android og Android TV. PrivadoVPN har også en FireStick-app slik at du kan bruk denne VPN-en på forskjellige smart TVer også. Til slutt fungerer det med Netflix, noe som er uvanlig (og derfor et stort pluss) for en gratis VPN-tjeneste.

Med PrivadoVPN utgjør torrenting absolutt ingen problemer; vi prøvde å laste ned flere forskjellige torrenter selv mens vi var koblet til PrivadoVPN, og prosessen fungerte problemfritt.

PrivadoVPN tilbyr ubegrensede hastigheter så lenge du holder deg innenfor den månedlige datagrensen på 10 GB. Merk at etter å ha fullført 10 GB med månedlige data, kan du fortsatt bruke PrivadoVPN. Du vil bare være begrenset til én server og 1 Mbit hastigheter, men du er fortsatt beskyttet og anonymisert.

I tillegg, med tanke på at det er en gratis VPN, er det massevis av serverplasseringer å velge mellom: Frankfurt, Zürich, Paris, London, Amsterdam, New York, Chicago, Washington, Miami, Los Angeles, Montreal, Mexico City og Buenos Aires.

Til slutt kommer PrivadoVPN Free også med en automatisk kill switch. Dette er en viktig sikkerhetsfunksjon som ofte bare finnes i betalte VPN-tjenester.

Har PrivadoVPN noen begrensninger?

Det er noen få begrensninger å huske på med PrivadoVPN. For det første er det ingen dedikert Linux-app.

Du kan også bruke PrivadoVPNs gratisversjon bare på én enhet om gangen. Bortsett fra det presterte PrivadoVPN veldig bra i testene våre og har flere imponerende funksjoner du ikke forventer av en gratis tjeneste.

Dommen over PrivadoVPN

PrivadoVPN er for øyeblikket vårt redaktørvalg for den beste gratis VPN-en. Den har en vakker app; det fungerer intuitivt; og det er raskt og brukervennlig. En forfriskende ny spiller og en å holde øye med.

Få PrivadoVPN gratis


protonVPN banner

2. ProtonVPN – Beste gratis VPN med ubegrenset data

ProtonVPN er den mest kjente gratis VPN-en, ideell for de som søker en gratis VPN med ubegrenset data.

TrekkHvordan den gratis versjonen av ProtonVPN fungerer
TorrentsIkke tillatt
NetflixNei
Samtidige forbindelser tillatt1
Server plasseringer3 plasseringer
DatagrenseIngen
Hastighetsgrense«Middels hastighet»
KrypteringAES 256-Bit
PrisHelt gratis
NettstedBesøk ProtonVPN-nettstedet

ProtonVPN kan kalles en av de beste gratis VPN-ene på markedet. Denne populære leverandøren fra Sveits tilby brukervennlig programvare og applikasjoner med god kryptering.

Hvorfor velge gratisversjonen av ProtonVPN?

Gratisversjonen til ProtonVPN har ingen data grenser, noe som er unikt blant gratis VPN-leverandører. Den har heller ingen hastighets grenser. Dette betyr at du står fritt til å bruke denne VPN-en så lenge du vil, uansett hva du liker å gjøre på nettet.

En annen av ProtonVPNs funksjoner er at den fungerer godt på alle dine enheter. ProtonVPN fungerer på Mac, Windows, Android, Android TV, iOS, Linux, Chromebook og enkelte rutere.

Til slutt er ProtonVPN en veldig trygg leverandør. De er kjent for sitt fokus på sikkerhet og personvern, og dette strekker seg til deres gratistjeneste. Så lenge VPN-tilkoblingen din er aktivert, vil du være beskyttet.

Ulemper med gratisversjonen til ProtonVPN

Selv om gratisversjonen av ProtonVPN ikke har noen hastighetsgrenser, kan den til tider være ganske treg. Dette er fornuftig, med tanke på hvor mange som bruker det begrensede antallet gratis ProtonVPN-servere. Internetthastigheter kan falle ettersom serverne sliter med å håndtere all trafikken. ProtonVPN-nettstedet annonserer også åpent hastigheten til deres gratis VPN som «middels», mens alle deres betalte abonnementer har «høye hastigheter».

Videre støtter ikke ProtonVPN torrent-nedlastinger. Dette betyr at du ikke kan laste ned filer fra torrentsider når du er koblet til en gratis ProtonVPN-server. Denne gratistjenesten vil heller ikke kunne gi deg tilgang til Netflix – du vil ha mer hell med å fjerne blokkeringen av utenlandske Netflix-biblioteker med Protons premiumservere.

Gratisversjonen til ProtonVPN gir deg tilgang til servere i «bare» tre forskjellige land: ni i USA, tre i Japan og elleve i Nederland. Dette begrensede serverutvalget kan by på problemer for noen brukere.

Du kan bruke ProtonVPN gratis på en enhet om gangen, Men ettersom det er en gratistjeneste kan du teoretisk registrere flere kontoer med forskjellige e-postadresser. På denne måten kan beskytte hver enhet du eier med en egen ProtonVPN-konto.

Dommen over ProtonVPN

Vår redaksjon anser at ProtonVPN for øyeblikket er en av de beste gratis VPN-ene som er tilgjengelige. Bortsett fra ProtonVPNs gratistjeneste, har vi også anmeldt premiumversjonen av denne leverandør.

Get ProtonVPN for free

hide.me logo

3. Hide.me – Beste gratis VPN når det gjelder kundestøtte

En troverdig gratis-VPN som tillater torrents, men nekter tilgang til Netflix

TrekkHvordan den gratis versjonen av Hide.me fungerer
TorrentsTillatt
NetflixFungerte ikke i testene våre
Samtidige forbindelser tillatt1
Serverplasser5 plasser
Datagrense10GB per måned
HastighetsgrenseIngen
KrypteringAES 256-Bit
PrisHelt gratis
NettstedBesøk Hide.me-nettstedet

Hvorfor velge gratistjenesten fra Hide.me?

Hide.me er et velkjent navn i VPN-landskapet. Denne leverandøren tilbyr både en betalt versjon og en gratisversjon. Gratisabonnementet gir deg tilgang til fem servere i fire land: en i Nederland, Canada og Tyskland, og to i USA (Øst og vest).

Hide.me er en VPN med null logging. Dette betyr at leverandøren ikke lagrer noen informasjon angående dine nettaktiviteter, som er gode nyheter for personvern bevisste. Gratisversjonen av Hide.me gir deg også 24/7 tilgang til kundesupport.

I tidligere år tillot ikke Hide.me gratisbrukere å laste ned torrents. Men dette har endret seg, og gratis brukere kan nå laste ned via torrent-sider. Men husk bare de månedlige databegrensningene på 10 GB når du laster ned.

Det er ingen hastighetsgrense på Hide.me gratisbrukere. Videre fungerer Hide.me appen på mange operativsystem som Windows, iOS, Mac OS, og Android, Linux og Fire TV.

Operating systems that Hide.me works with

Operativsystem som Hide.me fungerer med

Ulemper med gratisversjonen til Hide.me

Hide.me gratis VPN virker generelt ikke med Netflix. Vi testet dette selv i oktober 2021, og fikk ikke se noen serier eller filmer på Netflix. Sannsynligvis er dette også resultatet av de nylige endringene i Netflix, som har bestemt seg for å gå opp mot VPN-brukere.

En annen ulempe med gratisversjonen til Hide.me er at den har en datagrense på 10 GB per måned. Ønsker du å strømme, vil du nå denne grensen rimelig fort. I slike tilfeller er kanskje gratisversjonen til ProtonVPN være et bedre valg. Alternativt kan du vurdere en rimelig betalt VPN som NordVPN eller Surfshark.

Med Hide.me vil du bare kunne beskytte én enhet om gangen. I likhet med ProtonVPN kan du imidlertid omgå denne begrensningen ved å registrere flere kontoer; en for hver enhet du vil bruke Hide.me på.

Dommen over Hide.me

Gratisversjonen av Hide.me vil fungere bra for de fleste av dine behov. Det er imidlertid en datagrense, som ikke er ideell for streaming eller nedlasting.

Selv om du får mye mer data enn de fleste konkurrentene, er 10 GB fortsatt en relativt liten mengde. I motsetning til andre tjenester lar Hide.me deg imidlertid torrente med deres gratis VPN.

Get Hide.me for free

Tunnelbear logo

4. TunnelBear – Beste gratis VPN hvis du leter etter mange server plasseringer

TunnelBear er en av de mest pålitelige leverandørene som tilbyr en gratis VPN-løsning

TrekkHvordan den gratis versjonen av TunnelBear fungerer
TorrentsIkke tillatt
NetflixFungerte ikke i testene våre
Samtidige forbindelser tillatt5 plasser
Serverplasser46 land
Datagrense500MB per måned
HastighetsgrenseIngen
KrypteringAES 256-Bit
PrisHelt gratis
NettstedBesøk TunnelBear-nettstedet

Hvilke fordeler gir gratisapplikasjonen til TunnelBear VPN?

TunnelBear er et annet godt valg hvis du ser etter en gratis VPN. Brukergrensesnittet er ryddig, moro og brukervennlig. Utformingen er unik og veldig gjenkjennelig. Nettstedet er enkelt å navigere og installasjonen av TunnelBear programvaren er rask og enkel.

I tillegg, sikkerhet og kryptering er opp til pari, og gratisversjonen av TunnelBear begrenser ikke hastigheter.

Selv med gratisversjonen tillater TunnelBear deg å velge fra alle sine tilgjengelige servere. Dette betyr det er mer enn 20 servere tilgjengelig for deg. Du kan velge servere i land som USA, Storbritannia, Canada, Tyskland, Japan, Nederland, Spania, Frankrike, Brasil, India og Italia.

Tunnelbear Servers

Vi kunne se på flere forskjellige strømmetjenester mens vi var koblet til en TunnelBear-server, inkludert Hulu, BBC iPlayer, og YouTube. Netflix USA fungerte dog ikke.

TunnelBear er tilgjengelig for Windows, Mac, Android og iOS. Dessuten kan deres gratis VPN brukes på flere enheter samtidig, akkurat som deres betalte.

Denne VPN-en har noen begrensninger, men er fremdeles en veldig god gratis-VPN. Hvis du vil laste ned gratisversjonen klikker du på «Pricing» øverst på nettstedet, for så å velge gratisabonnement.

Ulemper med gratisversjonen til TunnelBear

Den største ulempen med å bruke TunnelBear er datagrensen, siden du bare får 500 MB per måned. For daglig bruk vil de fleste bruke opp denne datagrensen, spesielt ved strømming av videoer.

Du kan legge til 1 GB gratis data til denne grensen hvis du tweeter om TunnelBear, men spørsmålet er om du er villig til å gjøre dette som en bruker på jakt etter mer personvern på nettet.

Kundesupport er begrenset for gratisbrukere. TunnelBear uttaler på nettstedet at betalingskunder kan forvente ‘prioritert kundesupport’. Dette betyr at du vil bli hjulpet raskt og mer effektivt i tilfelle du står overfor et problem med Tunnelbear.

Og så er det problemet med at TunnelBear ikke tillater P2P-trafikk på serverne deres, så vi fraråder på det sterkeste torrenting via TunnelBears servere.

Dommen over TunnelBear.

Gratisversjonen til TunnelBear er av høy kvalitet, men bare egnet dersom du trenger liten datamengde. Gratispakken kan holde dersom du en gang i blant ønsker å logge inn på et usikkert offentlig Wi-Fi nettverk. Dette hindrer deg fra å bli offer for en hacker som lurer seg rundt på et offentlig nettverk.

Get Tunnelbear for free

Windscribe banner

5. Windscribe – Beste gratis VPN for raske tilkoblings hastigheter

Brukbar gratis-VPN som fungerer med nesten alle operativsystem og enheter

TrekkHvordan den gratis versjonen av Windscribe fungerer
TorrentsTillatt
NetflixFungerte ikke i testene våre
Samtidige forbindelser tillattUbegrenset
Serverplasser10 land
Datagrense2GB til 10GB per måned
HastighetsgrenseIngen
KrypteringAES 256-Bit
PrisHelt gratis
NettstedBesøk Windscribe-nettstedet

Hvorfor bør du velge Windscribe sin gratis-VPN?

Windscribe er en av de mer kjente gratis VPN-ene vi har testet i senere år. Sikkerhetstiltakene til denne tjenesten er av høyeste nivå, selv om nyheten kom i juli 2021 om at noen av deres servere ikke hadde blitt oppdatert siden 2018.

På hvilke operativsystem fungerer Windscribe? Vel, stort sett alle store operativsystem. Du kan bruke Windscribe på Windows, Mac, Linux, Android, iOS og til og med FireTV.

Gratisversjonen til Windscribe har færre muligheter enn betalingsversjonen. For gratisbrukere gir Windscribe 11 servere fordelt på forskjellige land rundt om i verden. Dette sammenlignes med det betalte alternativet, som lar deg bruke flere servere fra opptil 63 land. Videre er Windscribe-serverne veldig raske.

En annen fordel: du kan bruke Windscribe på så mange enheter du ønsker. Ganske unikt for en VPN som er gratis.

Windscribe: Begrensninger for denne gratis VPN-en

Denne gratis VPN-tjenesten har en datagrense på 2 GB per måned. Men hvis du velger å dele e-postadressen din med Windscribe og verifisere kontoen din, får du 10 GB i måneden.

Husk at dette teknisk sett er en betaling: du betaler med din e-postadresse og får mer data tilbake. Vi syns dette er litt merkelig. Sannsynligvis blir din e-postadresse brukt til markedsføringshensikter, så Windscribe kan nå deg på e-post for å få deg til å oppgradere til et betalingsabonnement. Selv når du klarer å skaffe deg 10 GB med data, vil du sannsynligvis raskt brenne deg gjennom dette etter noen dager med internettbruk, spesielt når du laster ned eller strømmer.

En annen ulempe med Windscribe er brukervennligheten. Windscribes programvare er ikke like enkel å bruke som noen av de andre gratis VPN-leverandørene som er oppført ovenfor. De fleste knappene i programvaren fører deg til kontosiden din på nettstedet deres. Dette er ikke så brukervennlig som programvare som lar deg redigere visse innstillinger fra selve VPN-applikasjonen.

Vi kunne ikke få Netflix til å virke i kombinasjon med Windscribe. Torrents var ikke noe problem.

Dommen over Windscribe

Gratisversjonen av Windscribe er solid. Hastighetene er gode, selv om vi misliker datagrensene. Windscribe er heller ikke et godt valg for de som liker å se på Netflix med VPN.

Get Windscribe for free

Zoog banner

6. ZoogVPN – Beste gratis VPN for FireTV

En gratis-VPN uten logging med et begrenset antall servere som kan brukes på en enhet om gangen

TrekkHvordan den gratis versjonen av ZoogVPN fungerer
TorrentsTillatt
NetflixFungerte ikke i testene våre
Samtidige forbindelser tillatt1
Serverplasser3 plasser
Datagrense10 GB – 50 GB per måned
HastighetsgrenseIngen
Kryptering128-Bit
PrisHelt gratis
NettstedBesøk ZoogVPN-nettstedet

Hvorfor bør du velge ZoogVPN?

ZoogVPN tilbyr brukere flere krypteringsprotokoller. Gratisbrukere kan velge mellom IKEv2 og OpenVPN. Betalende brukere har ytterligere protokoller å velge mellom. Men for de fleste brukere vil OpenVPN være tilstrekkelig, da dette er en veldig passende protokoll for sikkerhet og hastighet og er standarden blant VPN-er.

Denne VPN fungerer på Windows, Mac, iOS, Linux og Android enheter. Det er også støtte for AndroidTV og FireTV.

Når vi testet gratis applikasjonen til ZoogVPN, oppdaget vi at den til og med tilbyr en kill switch funksjonalitet! Dette er en funksjon du kan skru på og av, og det sikrer at all nettrafikk blir brutt hvis den sikre tilkoblingen blir avbrutt. Kill switch er spesielt for en gratis-VPN og vi føler det definitivt er noe å nevne.

Når bør du unngå ZoogVPN? Noen begrensninger på denne leverandøren

Den store ulempen når det kommer til ZoogVPNs kryptering er 128-bit krypteringen i stedet for AES 256-bit som tilbys av andre gratis VPN-er. Hvorfor de med vilje ville velge å gi sine gratis brukere mindre kryptering er tapt for oss.

Hvis du har en gratispakke med ZoogVPN, kan du bare bruke 3 servere i hele servernettverket. Disse serverne er lokalisert i Nederland, Storbritannia og USA. Gratisversjonen kan brukes på bare én enhet om gangen. Dette er imidlertid tilfellet med de fleste gratis VPN-leverandører.

ZoogVPN har en datagrense på 10 GB per måned. Du kan legge til denne grensen, men for å gjøre det, må du henvise betalende kunder. Hver betalende kunde du henviser til ZoogVPN, vil tjene deg ytterligere 5 GB data, og du kan tjene opptil 50 GB per måned.

VPN-serverne til ZoogVPN er nokså raske, men når de er under tyngre belastning vil gratisbrukerne være de første til å merke dette. Når vi testet ZoogVPN sine gratisservere i januar 2021 så ikke Netflix ut til å fungere.

Dommen over ZoogVPN

Selv om ZoogVPN ikke er i første posisjon på listen vår, vær oppmerksom på at det er mer enn 300 gratis VPN-alternativer på markedet. Det faktum at en leverandør er inkludert i denne listen over de beste gratis VPN-tjenestene, betyr at de oppfyller en viss kvalitetsterskel. ZoogVPN har en god del av begrensningene, som alle gratis produkter der ute, men det er fortsatt et godt valg for en gratis VPN.

Get ZoogVPN for free

Gratis-VPN vs. betalings-VPN

Du bør være forsiktig når du bruker en gratis VPN-tjeneste. En studie utført for et par år siden, som inkluderte over 300 gratis VPN-applikasjoner, fant ut at mange gratis VPN-er ikke beskytter dataene dine riktig. Tilgang til all slags sensitiv informasjon (slik som kontaktene dine, bilder og sosial media) blir ofte unødvendig etterspurt, og noen gratisleverandører infiserer enheten din med spionvare og malware spyware og annen skadelig programvare.

Mange gratis VPN-tjenester er også eid av kinesiske selskaper, noe som kan gi mistanke om deres intensjoner og sikkerhetsnivået og anonymiteten de faktisk gir. Siden vi alle bruker internett kontinuerlig i disse dager, er det verdt å bruke en god og pålitelig VPN-tjeneste. Ettersom vi alle bruker internett flittig i disse dager, er det verdt å bruke en god og pålitelig VPN-tjeneste.

Betalte VPN-tjenester vil generelt være mer oppmerksomme på personvernet ditt. De tilbyr også et mer avansert sikkerhetsnivå, i tillegg til mange ekstra funksjoner.

For eksempel har tilkoblinger en tendens til å være mye raskere med betalte VPN-er. Du har tillatelse til flere samtidige tilkoblinger (for å dele abonnementet ditt med venner og familie — eller for å bruke én konto på både den bærbare datamaskinen og telefonen). Du har også større sjanse for å få tilgang til gratis strømmetjenester fra utlandet som Netflix USA eller BBC iPlayer. På toppen av det kan du tryggt laste ned torrenter uten å måtte bekymre deg for datagrenser eller bøter.

De fleste av disse funksjonene er ikke tilgjengelige med gratistjenester. Dessuten har betalte VPN-abonnementer blitt ganske billige – og de er verdt hver krone. Hvis du vil vite hvilke selskaper som for tiden tilbyr de beste VPN-tjenestene, ta en titt på vår VPN topp 5.

Rimelige VPN-er

Det er store prisforskjeller mellom betalings VPN-er. Og spesielt hvis du ser etter en gratisversjon, kan prisnivået på enkelte premium VPN-er sjokkere deg. Heldigvis er det en rekke VPN-leverandører for tiden som tilbyr veldig bra VPN-tilkoblinger til lave priser.

For bare noen få dollar i måneden, kan du ha ro i sinn angående din sikkerhet på internettforbindelsen og dine data. Hvis du er interessert i den beste rimelige VPN-en, anbefaler vi Surfshark.

Ønsker du å vite mer om forskjellige rimelige VPN-er der ute? Da kan du sjekke vår artikkel:

Sjekk ut beste rimelige VPN-er

Gratis-VPN uten datagrenser

Som du har sett kommer de fleste gode gratis-VPN-er med databegrensning. Gratisbrukere av VPN er begrenset av disse databegrensningene, ettersom det koster penger å vedlikeholde VPN-servere og tilkoblinger. Databegrensninger gjør at leverandøren kan la deg lære å kjenne tjenesten deres uten av det koster dem for mye.

Likevel er det minst ett gratis VPN uten databegrensninger: ProtonVPN . Gratisversjonen av denne VPN-en kan til tider være ganske treg fordi alle gratisbrukerne er spredt over bare tre servere. Når disse serverne blir for overfylte, vil hastigheten din gå ned. ProtonVPN håper dette gjør langvarig bruk av gratistjenestene mindre attraktive.

Imidlertid, hvis lave hastigheter ikke er et problem for deg (for eksempel hvis du ikke trenger VPN for strømming), er ProtonVPN absolutt verdt å vurdere.

En stor ulempe med datagrenser på gratis VPN-tjenester er at du ikke kan se en hel film eller TV serie gjennom tilkoblingen. Når du ser gjennom en strømming (f.eks på Netflix) vil du oppdage at du har nådd den månedlige datagrense etter en time eller to. Så selv om hastigheten på tilkoblingen ikke er et problem vil seer opplevelsen bli kortvarig.

Gratis VPN-tjenester uten hastighetsgrenser

Ettersom de fleste VPN-er allerede bruker databegrensninger, de trenger ikke å sette hastighetssperrer. Som resultat er disse VPN-tjenestene ofte like raske som betalingstjenester. Noen gratis VPN-er setter ikke aktivt hastighets grenser fordi deres gratis servere allerede er bremset av det store antallet brukere.

Heldigvis er det gratis leverandører som tilbyr relativt mange servere i deres gratisversjoner, slik som TunnelBear og Windscribe. Dette betyr at selv om VPN-tilkoblingen er gratis er hastigheten fortsatt god.
TunnelBear viser spesielt hva et betlingsabonnement ser ut som, ettersom denne VPN-en gir deg tilgang til alle sine servere, dog med svært begrensede data (500 MB / måned).

Gratis VPN til alle dine enheter

De fleste gode gratis VPN-er tilbyr programvare og apper som er kompatible med vanlige enheter og operativsystemer. Dette betyr at slike VPN-er er enkle å installere på datamaskinen, smarttelefonen, nettbrettet og TV-en.

Noen VPN-er tilbyr til og med programvare for mindre brukte operativsystemer, noe som gjør det mulig å bruke en gratis VPN på Linux, for eksempel.

Beste gratis-VPN til din PC eller Mac

De fleste gratis VPN-er er tilgjengelige til Windows og Mac. Det er tre måter du kan bruke en VPN på din maskin:

 1. Med en dedikert applikasjon for operativsystemet ditt
 2. Gjennom innstillingene til operativsystemet ditt (innebygd VPN-støtte)
 3. Gjennom en nettleserutvidelse

Noen VPN-er er kun tilgjengelig som et nettlesertillegg, for eksempel for Chrome eller Firefox. Dette betyr at de IKKE beskytter din andre internettrafikk inkludert torrents og e-post. Det eneste et VPN-nettlesertillegg beskytter er trafikken som går gjennom nettleseren, slik som nettbank via din bank sitt nettsted.

Forskjellige operativsystemer krever forskjellig VPN-programvare. Linux-brukere vil ofte ha mer trøbbel med å sette opp en VPN-tilkobling sammenlignet med Windows eller Mac-brukere. Sette opp en VPN-tilkobling på Windows eller Mac er ofte så enkelt som å laste ned og installere den medfølgende programvaren; Linux-brukere ofte vil være nødt til manuelt konfigurere sin VPN-tilkobling.

Gratis-VPN til iOS og Android

VPN on mobileVPN-tjenester for smarttelefoner stadig mer populært. Vi bruker ikke bare mer og mer nettaktivitet via våre smarttelefoner, men vi bruker dem også til å koble til ubeskyttede Wi-Fi-nettverk oftere enn vi gjør med en datamaskin. En gratis-VPN er definitivt av verdi for enhver smarttelefon bruker.

Nesten alle gode gratis VPN-er tilbyr applikasjoner for både Android og iOS. Alle gratis VPN-leverandører vi nevner i oversikten ovenfor tilbyr gratis programvare for både Android og iOS.

Gratis-VPN til nettbrett

Smarttelefoner er ikke de eneste enhetene som kjører på Android og iOS – iPad-er og Android-nettbrett gjør det også. Det er like enkelt å installere og sette opp gratis VPN-programvare på nettbrettet som på telefonen din. Dette er ideelt om du ønsker å se den amerikanske Netflix på din iPad. Akkurat som med smarttelefoner har alle gratis-VPN-ene vi har listet opp ovenfor programvare for både iPad- og Android-nettbrett.

Gratis-VPN serverlokasjoner

De fleste gratis VPN-tjenester en liten del fra betalingsversjonen, med unntak av TunnelBear. TunnelBear gir deg tilgang til hele deres globale nettverk av servere.

Gratis-VPNServerlokasjoner
PrivadoVPNUSA, Nederland, Canada, Mexico, Sveits, Tyskland, Storbritannia, Argentina og Frankrike
ProtonVPNUSA, Nederland, og Japan
Hide.meUSA (øst, vest), Nederland, Tyskland, og Canada
TunnelBearAlle serverne inkludert USA og Storbritannia
WindscribeUSA, Storbritannia, Nederland, Canada, Hong Kong, Frankrike, Tyskland, Sveits, Norge, Tyrkia og Romania
ZoogVPNUSA, Storbritannia og Nederland

Gratis VPN-er du bør unngå

Det er også mange gratis VPN-er der ute du bør unngå. Mange tar sikte på å spore dataene dine og selge dem til andre. Bruken av dem skader personvernet ditt i stedet for å beskytte det.

Noen gratis VPN-er selger til og med tilkoblingen din til andre brukere. Som oftest er dette betalingskunder av tjenesten som bruker din tilkobling og IP-adresse som sin egen «VPN-server».

Under finder du en oversikt over noen usikre gratis VPN-er som er ganske populære.

Gratis-VPNHvorfor du ikke bør bruke den
HolaHola selger båndbredden din til betalingskunder. Dette gjør at betalingskunder bruker din tilkobling for tilgang til nettet. Som resultat kan IP-adressen din ende opp med å bli koblet til mistenksomme aktiviteter av fremmede.
SuperVPNSuperVPN sporer dine data for å tilfredsstille DMCA (Digital Millenium Copyright Act) forespørsler. Hvis du ser etter en måte å laste ned anonymt på bør du velge en annen VPN.
Psiphon ProPsiphon Pro tillater samarbeidspartnere å spore brukere, deler data med kommersielle partnere, andre partnere, og også Psiphon Pro selskapet. Med andre ord vil du ikke være anonym med denne VPN.
Touch VPNTouch VPN legger til forskjellige typer sporing (informasjonskapsler, pixel tags, web beacon) til brukernes nettleser og deler data med tredjeparter.
BetternetBetternet tillater annonsører og andre parter å spore din brukerdata
AnonyTunAnonyTun tillater annonsører å legge til informasjonskapsler og bygge brukerprofiler.

Dette er ikke de eneste utrygge gratis VPN-leverandører der ute. Mange VPN-er i App Store og Google Play har ikke klare vilkår for databehandling og personvern.

Hvis du støter på en slik VPN selv bør du alltid være varsom. Ikke anta at du vil kunne surfe på nettet anonymt med disse VPN-ene. Gi oss gjerne beskjed i kommentarene om andre VPN-er for å unngå og hjelpe oss med å beskytte våre besøkende ytterligere.

Konklusjon: Hva er beste gratis-VPN?

For øyeblikket er den beste allsidige gratis VPN-en PrivadoVPN. Denne leverandøren er det absolutt beste valget når det kommer til sikkerhet og servernettverkskvalitet.

ProtonVPN er den beste VPN-en hvis du leter etter ubegrenset data, mens Windscribe yter best når det kommer til hastighet. TunnelBear er det mest brukervennlige gratisalternativet.

De gratis VPN-tjenestene som anbefales i denne artikkelen støtter generelt flere plattformer og operativsystemer. Så, enten du leter etter en gratis VPN for iPad, Android eller iPhone, bør de anbefalte VPN-tjenestene fungere for enheten din.

Men i det øyeblikket du begynner å bruke en gratis VPN regelmessig eller for strømming, vil du raskt støte på datagrenser og hastighetstak. På samme måte vil du ofte oppleve begrensninger når du prøver å laste ned serier og filmer med en gratis VPN. I slike tilfeller vil du ha det mye bedre med en billig betalt VPN. Gratis VPN-er er perfekte for sporadisk bruk og når du bare trenger begrenset data.

Hvis du leter etter en gratis VPN-tjeneste, må du sørge for å velge en av de pålitelige leverandørene som er oppført i denne artikkelen. Spesielt siden mange gratis VPN-apper i Play og App Store ikke fungerer ordentlig eller er en trussel mot personvernet og sikkerheten din. Internet sikkerhet begynner med en god VPN, og en dårlig VPN kan ha motsatt effekt.

Det er noen nye gratis VPN-tjenester på markedet som vi ikke har tatt med på topplisten vår ennå. Noen leverandører virker lovende, men de kan bare kalles «trygge å bruke» etter at de har bestått tidstesten. Et eksempel er AtlasVPN. Med tiden kan denne gratis VPN-en også legges til i listen.

Tabellen nedenfor inneholder de beste gratis VPN-leverandørene i dette øyeblikket, for spesifikke formål og kriterier:

KriterieBeste gratis-VPN
HastighetWindscribe
DataProtonVPN
Serverlokasjoner
TunnelBear
SikkerhetPrivadoVPN
Brukervennlighet
PrivadoVPN
Beste gratis VPN: ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål om gratis VPN-er? Klikk på et av de ofte stilte spørsmålene under og les svaret.

Mange «gratis» VPN-er gjør mer skade enn nytte og er ikke gratis. Disse VPN appene lagrer og selger din personlige informasjon. I slike tilfeller kan ikke VPN-en kalles gratis ettersom du betaler med din personlige data.

VPN-leverandører som ikke gjør dette og som tilbyr veldig brukbare gratisversjoner inkluderer ProtonVPN, Windscribe og TunnelBear. Hvis du vil sjekke ut andre virkelig gratis og trygge VPN-leverandører, ta en titt på vår «Beste gratis VPN»-tjeneste.

Fordi gratis VPN-er ofte tilbyr bare en håndfull servere, vil du ikke kunne se Netflix med mange av disse tjenestene. Noen gratisversjoner av VPN-er – som ProtonVPN og Zoog VPN – fungerer av og til med Netflix, men dette er ikke garantert.

Hvis du vil ha ubegrenset tilgang til Netflix med en VPN (for å få tilgang til amerikansk Netflix, for eksempel) , vil du ha det bedre med en god premium VPN.

Mange gratis VPN-er holder ikke det de lover. Noen vil ikke holde deg anonym, og selge din personlige data til andre selskaper, eller til og med installere malware på din telefon eller datamaskin.

Hvis du ønsker å bruke en gratis VPN bør du alltid velge en sikker en. Klikk her for en oversikt over de beste og sikreste VPN-ene for øyeblikket.

Noen (gratis) VPN-er tjener pengene sine ved å samle inn brukerdataene dine og selge dem til andre parter. I slike tilfeller kan det hende du ikke betaler penger for å bruke VPN, men du betaler med din personlige informasjon i stedet.

Heldigvis gjør ikke alle VPN-er dette. ProtonVPN har for eksempel en sikker gratisversjon, som kostnadene dekkes av deres premiumtjeneste.

Det finnes en rekke gode gratis VPN-er som du trygt kan bruke, selv om de ofte har data- eller fartsgrenser. Dine personlige preferanser avgjør hvilken som er best for deg.

Vil du ha gratis beskyttelse med ubegrenset data? Da kan ProtonVPN være et godt valg.

Hvis du heller vil ha en gratis VPN med mange serverplasseringer eller høye hastigheter, passer andre alternativer bedre. Les mer om de beste gratis VPN-ene her.

Hvis du vil begynne å bruke en gratis VPN, er den viktigste faktoren din online sikkerhet. Kan VPN-en stole på? Sørg for å se på de forskjellige funksjonene forskjellige gratis VPN-er tilbyr. Mange gratis VPN-er har en data- eller hastighetsgrense.

Vil du ikke bli plaget av disse grensene? Da kan det lønne seg å kjøpe en billig premium VPN, for eksempel Surfshark.

Teknologijournalist
Tove har jobbet for VPNOverview siden 2017 som journalist som dekker nettsikkerhet og utvikling innenfor personvern. Siden 2019 er hun VPNoverview.com sin nyhetskoordinator innen nettsikkerhet.