Hvordan oppheve utestengelse fra Omegle – En enkel guide

man who is chatting on the computer
Klikk her for et sammendrag
Opphev utestengelse fra Omegle: en kort guide

Omegle er en bra plass for samtaler med fremmede, men når samtaler går over streken kan kontoen din bli stengt. Dette er basert på IP-adressen din. Den enkleste og ofte eneste måten å få tilgang til Omegle på igjen er å endre IP-adressen.

En VPN er et perfekt verktøy til å endre IP-adressen som gjør det mulig for deg å omgå Omegle utestengelsen. Hvordan virker det?

 1. Abonner på en anerkjent VPN. Det er mange gode alternativer der ute og de fleste er ganske rimelige. Problemer med å velge? Gi NordVPN en sjanse. Den er rask, rimelig, har masse tilgjenglige IP-adresser å velge fra (tusenvis) og du får 30-dagers pengene tilbake garanti.
 2. Last ned NordVPN programvaren til din enhet.
 3. Skru på NordVPN app-en og koble til en av de mange serverne. Du vil nå surfe med en ny IP-adresse.
 4. Ha glede av Omegle med din nye IP-adresse.

Det er så enkelt. For en mer omfattende forklaring på hva Omegle er, hvor sikker den er, og hvorfor Omegle utestenger enkelte, ta en titt på for komplette artikkel under.

Ja, Omegle er et chatterom som er veldig enkelt å bruke. Og ja, å bruke Omegle er en flott måte å tilfeldig møte nye venner på – eller lytte til andres samtaler. I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt du behøver vite om denne morsomme plattformen. Men hva hvis Omegle plutselig utestenger deg fra plattformen, av ingen åpenbar grunn? Hvorfor utestenger Omegle brukere i det hele tatt? Og viktigst hvordan kan du oppheve utestengelse fra Omegle? Vi vil fortelle deg alt.

Hva er Omegle?

Omegle (oh·meg·ull) er en gratis chatte-plattform for både tekst- og videochat. Utseende til nettstedet er veldig versjon 2.0 som gir en følelse av retro-trend som passer med nåværende mote. Dens store trekkplaster – i tillegg til at den er gratis – er at du ikke må registrere deg for å være på en Omegle chat. Og du kan chatte om alt mulig fra hvor som helst til hvem som helst mens du er helt anonym.

Nettstedet matcher brukere tilfeldig. Hvis du vil kan du legge til dine interesser så Omegle kan lenke deg med noen som deler de samme hobbyene eller lidenskapene istedenfor en helt fremmed person. Omegle har en overvåket og en ikke-overvåket voksenversjon av sin videochat. Tekstchatten er aldri overvåket.

Videre har Omegle gjennom årene lagt til ekstrafunksjoner. I 2011 for eksempel introduserte de en «Spy Mode». I denne modusen kan brukere foreslå et spørsmål å lytte på to fremmede sitt svar og diskusjon, uten å kunne delta i diskusjonen selv. Eller de kan entre diskusjonen selv som en av de fremmede som besvarer en spion sitt spørsmål, mens de vet at en ukjent lytter.

I 2014 ble en «Dorm Chat» modus introdusert. Denne lar brukere med tilknytning til et universitet eller hybel til å finne kolleger eller klassekamerater på Omegle, eller chatte med andre studenter. Du trenger en e-postadresse som ender på .edu for å bruke denne modusen.

Om du ønsker kan du lenke din Facebook-konto til Omegle så du bedre matcher med andre brukere og/eller for å publisere en chatlogg direkte på Facebook. Omegle deler ikke, lagrer eller bruker noen av informasjonen som du gjør tilgjengelig annet enn å matche deg før starten på chatten.

Hvem bruker Omegle?

«Omegle-samfunnet» er stort og bredt. Mindre enn en måned etter lanseringen av Omegle for over et tiår siden har nettstedet telt 150,000 sidevisninger daglig. Ikke dårlig for et nettsted som ble utviklet av en 18 år gammel amatør-webprogrammerer og skoleavhopper kalt Leid K-Brooks.

Ifølge Leif K-Brooks’ profil på nettstedet til sitt nye selskap Octane AI, et $1.6 millioner støttet kunstig intelligens oppstart, Omegle har drevet over 2 milliarder samtaler siden starten. Plattformen driver fra titusener til hundretusener daglige chatter.

Majoriteten er ungdommer fra hele verden. I det siste har Omegle også vært populært med Gen Z-influencere, som bruker siden til å tjene «impromptu meet-and-greets» og/eller overraske fans. Noen brukere re-poster sitt Omegle-innhold på YouTube og/eller TikTok.

Omegle er spesielt populært i USA, Storbritannia, Canada, Australia og India. Men det er også mange fra Frankrike, Tyskland, Ungarn, Østerrike, Italia, Hellas, Israel, Danmark, Brasil, Argentina, Russland, Sør-Afrika, Japan, Indonesia og Egypt som bruker plattformen. Det er over 100 språk listet på nettstedet, selv om vi er usikre på hvor mange brukere som snakker Tataars, Kanada eller Igbo.

Flere land inkludert Kina, de Forente Arabiske Emiratene, Qatar, og Pakistan har bannlyst bruken av Omegle. Tyrkia fulgte etter i 2014. Men i noen land kan folk allikevel omgå blokkeringen ved å bruke en VPN.

Er Omegle sikker?

Tilbake i tiden overvåket ikke Omegle noen av samtalene. «Så lenge folk har det moro, er jeg glad» sa grunnleggeren Leif K-Brooks. Det var ikke noe banneord-filter, bidrag ble ikke sensurert, og det eneste brukere kunne gjøre var å rapportere misbruk, som nakenhet eller skadelig innhold.

I 2013 introduserte Omegle en overvåket versjon av videochatten. Dette løste noe av problemene. Men overvåkingssystemet er ikke feilfritt. Det fordi det er kontrollert av en kombinasjon av algoritmer og menneskelig oversyn, og Omegle sine ressurser er begrenset – det er tross alt en gratistjeneste…

Men det er forventet at brukere overholder reglene. Brukere er ikke tillat å seksuelt trakassere noen, eller oppføre seg upassende eller gjøre noe ulovlig. Du må også være 13 år eller eldre. Og er du mellom 13 og 18 år trenger du foreldre/forsørger samtykke for å kunne bruke Omegle. Føler du deg ikke komfortabel så kan skutte å chatte til en hver tid.

Når det er sagt kan du allikevel komme over nettkriminelle, boter, porno, frekke eller rasistiske folk, og til og med kåte brukere. Spesielt i den ikke-overvåkede versjonen: siden den er hva navnet sier: ikke-overvåket. Husk at dersom dette ikke er hva du ser etter, eller om folk ikke stopper når du spør dem så kan du stoppe chatten og rapportere misbrukeren, siden reglene gjelder både den overvåkede og ikke-overvåkede chatten. Misbrukere og forbrytere har vist seg å bruke Omegle, så vær forsiktig.

For å holde deg sikker på Omegle, les følgende tips:

 • Ikke oppgi identitet, alder, kjønn eller beliggenhet. Poenget er å chatte med fremmede. Hold det slik.
 • Aldri del sensitiv informasjon med fremmede, slik som nummer, adresse, sosial media profil, førerkort nummer osv.
 • Ikke klikk på eksterne lenker. Du kan ubevisst installere malware eller bli omdirigert til svindelsider.
 • Legg til dine interesser. Om du liker å snakke om hester, fotball, eller vintage-biler vil du bli matched men noen som deler interessene. Ikke med person som skrev inn «unge jenter».
 • Ikke samtykk til ekte møter. Omegle er designet til anonym chat for moro skyld, ikke for hook-ups. Det er apper for slikt som Tinder, Happn eller Grindr.
 • Husk at fremmede kan ta skjermdump av din videochat og/eller bruke tredjepartsprogramvare til å ta opp dine samtaler uten at du vet det. Disse samt din chatlogg kan da deles på en annen plattform – og raskt gå viralt.
 • Om du ikke føler deg komfortabel, er koble-fra knappen bare et klikk unna!

Det finnes falske Omegle apper og nettsteder

Omegle har IKKE en offisiell smarttelefon app. Søker du etter Omegle i App Store eller Google Play vil du finne flere falske apper. Noen bruker en variant av Omegle sin logo som gjør dem vanskelige å skille fra den genuine Omegle-plattformen. Derfor er det lurt å sjekke hvem utvikleren er. Det mer moderne nettsted omegle.onl er IKKE assosiert med Omegle.com LLC. Veldig forvirrende ettersom logoen er praktisk talt identisk og .onl nettstedet bruker den samme utformingen.

Logger Omegle din chat?

smartphone-voicemail-icon

I begynnelsen på hver chat blir det registrert at en chat skjer mellom deg og din chat-partner. Dette inkluderer tidsstempel, IP-adresse og ID-informasjonskapsel.

Informasjonen Omegle lagrer er begrenset selv når chatten overvåkes. Logger kan brukes for å spore spammere, hackere, og andre som kan skade siden. Omegle kan dele dette med politi, eller analysere det i relasjon til statistisk data. Logger er typisk lagret i 120 dager.

Generelt sett er ikke selve meldingene lagret eller lest. Men meldinger som blir flagget som mistenksomme kan bli det. Meldinger som blir flagget kan også leses av en person for å bedre Omegle sitt anti-spam programvare, eller andre kontrollgrunner.

Når du lagrer en Omegle logg blir din chat sin tekst sendt til Omegle sin server hvor den blir konvertert til et bilde og lagret under en unik ID. IP-adressen til enhver som ser på loggen kan også lagres av hensikt til å opprettholde en unik teller.

Hvis du lenker Omegle til din Facebook-konto har Omegle automatisk tilgang til annen Facebook-basert informasjon om deg. Men personvernsvilkårene uttaler tydelig at de ikke deler, lagrer eller bruker noe av denne informasjonen.

Hvorfor utestenger Omegle folk?

Den mest opplagte grunnen er brudd på vilkår. Avhengig av påstått grunn kan en Omegle utestengelse vare fra få dager til flere uker. En som gjør noe galt første gang vil som regel bare bli utestengt i en kort periode (opptil 1 uke). En som gjentatte ganger gjør noe galt får lengre utestengelse (opptil 120 dager). Grove vilkårbrudd som overføring av nakenbilder, rasisme, eller skadelig oppførsel fører som regel til en permanent utestengelse.

Dessverre ser det ut til at folk blir utestengt uten grunn. Du gjorde ikke noe galt, hvert fall ikke med vilje. Du fulgte reglene til plattformen, du tror iallfall så… Om det er tilfelle ta en titt på mulige grunner nedenfor. Kanskje noe ringer en bjelle og kan hjelpe deg unngå en fremtidig utestengelse.

Grunn 1: algoritmer oppdager uønsket adferd eller innhold

Ettersom overvåkingssystemet er delvis kontrollert av algoritmer, blir noen brukere flagget fordi de logger på fra flere nettlesere eller hyppig avbryter chat. Begge kan være gyldig grunn til å bli utestengt. For en som vil bruke Omegle til reklame eller spre spam-innhold, så vises som oftest denne adferden.

Samtidig kan det hende brukeren sine intensjoner er helt uskyldige og de kan for eksempel ha en dårlig nettforbindelse. Dette kan føre til at man hyppig faller ut, og kobler til på nytt som kan resultere i at du blir flagget som en spammer, eller verre.

Grunn 2: rapportert av en bruker

I noen tilfeller blir man utestengt fordi man blir rapportert av en annen bruker. Dette kan være helt på sin plass. Hvis noen som bruker den overvåkede videochat-funksjonen eller tekstchatten oppfører seg dårlig eller plager andre brukere kan de forvente at det bare er snakk om tid før de blir utestengt. På et visst tidspunkt vil noen rapportere dem istedenfor å bare lukke chatten.

Det faktum at Omegle ikke leser eller logger chatter, og ikke vet hvem brukerne egentlig er, er en bra ting ettersom vitsen med å bruke Omegle er å chatte anonymt med fremmede. Men på den andre siden har ikke Omegle nok ressurser til å etterforske ting videre. Så blir du rapportert av en annen bruker blir du som regel utestengt. Enten du er skyldig eller ikke.

Grunn 3: du overså en regel

Hvis du blir bannlyst uten grunn, så les nøye vilkårene og personvernsvilkårene. Du er ikke tillat å bruke Omegle om du er under 13 år gammel. Er du under 18 trenger du foresatte/forsørger sin tillatelse.

Det er flere regler å overholde. Generelt er det forbudt å dele nakenbilder, seksuelt trakassere noen, publisere andre sin private informasjon, gjøre uttalelser som krenker andre, bryte opphavsrett, bruke automatiserte programmer til å starte chatter, eller oppføre seg på en upassende eller ulovlig måte.

Brudd på opphavsrett er en av de reglene som brytes mest ved uhell. Du har kanskje musikk spillende i bakgrunnen, eller et familiemedlem eller romkamerat som ser på en film og har volumet høyt på. Hvis Omegle fanger opp dette eller en bruker flagger det kan du bli utestengt.

Grunn 4: andre grunner til nektet tilgang

Det kan være andre grunner til at du ikke har tilgang til Omegle nettstedet. Noen skoler og universiteter har bannlyst tilgang til Omegle. Bedriftsnettverk er også kjent for å bannlyse enkelte nettsteder. Og i land som Kina, Tyrkia, Emiratene, Qatar og Pakistan er tilgang helt nektet.

Hvordan opphever du utestengelse på Omegle?

Dessverre kan du ikke bare kontakte Omegle å spørre en ansatt å gjøre om på en utestengelse. Det er ingen kontaktinformasjon, ikke-overvåkede chatter er ikke kontrollert i det hele tatt, og selv overvåkede har ikke en person som du faktisk kan snakke med bak scenene.

Dette etterlater deg bare med et par måter å oppheve en utestengelse. De har alle å gjøre med din IP-adresse. Som sagt på begynnelsen av hver chat logger Omegle en viss data for å lagre at en chat har oppstått mellom deg og din chat-partner. Dette inkluderer tidsstempel, IP-adresse og ID-informasjonskapsel. Hvis en utestengelse skjer kan Omegle bare identifisere deg via din IP-adresse, de blokkerer den og prøver å blokkere deg.

I de fleste tilfeller er IP-adressen – eller digital hjemmeadresse – tilegnet modemet gitt av nettleverandøren. Så alle som bruker det samme internettnettverket (familie, romkamerater, kolleger etc.) vil dele den samme IP-adressen. Den eneste måten å omgå en utestengelse er å skjule eller endre IP-adressen din.

Tre måter å omgå utestengelse på Omegle

Det er flere tilnærminger du kan velge når du har blitt utestengt fra Omegle.

1. Ha tålmodighet

Avhengig av grunnen til utestengelsen kan en Omegle utestengelse vare fra noen dager til flere uker – avhengig av naturen på regelbrudd og hvor ofte det har skjedd. Når du har «sonet tiden» blir utestengelsen opphevet. Og nei, inkognitomodus vil ikke hjelpe, fordi Omegle fremdeles kan se IP-adressen din.

Om du ikke er tålmodig og ikke vil prøve valg 2 eller 3 under kan du sjekke om din nettleverandør bruker statisk eller dynamisk IP. Har du en statisk IP kan du dessverre ikke endre den. Men en dynamisk IP kan endres. Å koble til internett på nytt vil ofte være nok. Du kan sjekke IP-en din å se om den har endret seg.

For å koble til på nytt restarter du bare ruteren. Du må kanskje gjøre dette via ruteren sine innstillinger. Ettersom noen modeller automatisk gjenoppretter forrige innstillinger etter en tvunget omstart. Noen ganger virker ikke det å koble til på nytt med en gang, og du må kanskje vente over natten før din nettleverandør gir deg en annen IP. Gå å sov og sjekk igjen neste dag.

2. Koble til via et annet nettverk

Som forklart over logger Omegle din IP for å identifisere deg, så å koble til via et annet nettverk vil umiddelbart løse problemet. Dette fordi Omegle ikke har de samme forutsetninger til å identifisere deg, men kun IP-en du bruker.

Du kan koble til fra en annen privat lokasjon, som en venns hus, eller fra en kafe eller bibliotek som gir Wi-Fi-tilgang. I praksis er ikke dette den beste løsningen. Du ønsker ikke å gå til din venns hus hver gang du ønsker å chatte. Og hvis du velger en kafe eller et bibliotek er det ikke anbefalt eller akseptert å bruke videosamtale. Siden Wi-Fi er offentlig kan tekstmeldinger bli fanget opp.

3. Bruk en VPN (virtuelt privat nettverk)

Å bruke en VPN er den enkleste og mest pålitelig løsningen. Du trenger ikke tålmodighet, det virker hver gang og du trenger ikke være avhengig av andre, eller åpningstider til steder for å chatte.

Med rett programvare kan IP-er enkelt endres. Dette fordi en VPN krypterer all din datatrafikk og sender den gjennom en ekstern server før den går til destinasjonen. På denne måten får du IP-en til den eksterne VPN-serveren, som betyr at din ekte IP-adresse vil forbli skjult for verden på utsiden.

Når din ekte IP har blitt skjult kan du ha tilgang til Omegle igjen siden Omegle ikke vet hvem du er, men ser kun en annen IP-adresse og tror du er en annen bruker.

Men ikke alle VPN-er er gode nok til å bruke til Omegle. Det er flere ting å ta i betraktning. Gratis-VPN-er for eksempel har sine begrensninger, enten i hastighet, trafikkdata eller personvern. Men også betalingsversjoner varierer. Så vårt siste spørsmål er: hvordan velge beste VPN til Omegle?

Vennligst merk

Vi ekskluderte bevisst Tor nettleseren eller en proxy-server i løsningene våre. Begge vil skjule din IP-adresse og gjøre jobben. Men en Tor nettleser vil rute din data gjennom mange forskjellige servere. Dette vil senke hastigheten på opplevelsen betydelig, som gjør det uegnet til Omegle. En proxy-server krypterer heller ikke din data og kan ikke hindre tredjeparter tilgang til den. Derfor anbefaler vi bare proxy-servere for enkle oppgaver, eller såvidt omgå en brannmur eller geografisk blokkering.

Hvordan velge beste VPN for Omegle

Under er en rekke faktorer du bør ta i betraktning når du velger en VPN. For å sammenligne VPN-er å finne den ideelle for deg kan du sjekke vår omtaleside. Har du problemer med å velge anbefaler vi NordVPN. Fordi den møter alle kriteriene under. Det er en flott VPN for å endre din IP-adresse og komme i gang med Omegle igjen.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
 • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
 • Fin og tilfredsstillende applikasjon
 • Ingen logger
Besøk NordVPN

Hastighet

Noe av det viktigste å se etter er hastigheten, spesielt for videosamtaler. Det er store forskjeller mellom VPN-leverandører i hvor merkbart eller plagsomt hastighetsforsinkelsen er. Med noen merker du knapt noe, mens andre VPN-er gjør nettilkoblingen din langsom. For Omegle kan lave hastigheter tyde på at du bruker en VPN. Hvis Omegle sitt system fanger opp dette blir du mest sannsynlig utestengt.

Servernettverk

Hvor stort og omfattende er servernettverket til en VPN-leverandør? Hvis du må dele server med tusenvis av personer kan dette noen ganger ha en påvirkning på tilkoblingshastigheten din. Det er også viktig at VPN-leverandøren vedlikeholder sine servere godt og utvider nettverket dersom antall abonnenter øker.

Personvern

Generelt så respekter de fleste betalte VPN-tjenester ditt personvern. Vær forsiktig med gratis VPN-er. Selv om gratis-VPN-er vil gjøre jobben sin godt, så vil ikke alle kunne gi deg det du trenger. Mange VPN-tjenester hevder å være gratis, men tar allikevel noe fra deg, selv om det ikke er penger. Noen selger din tilkoblingsdata til andre kunder. Andre overvåker hvilke nettsteder du besøker og selger dataen til reklamebyråer.

Brukervennlighet

Du ønsker bare å chatte, ikke noe komplisert. Så sannsynligvis ser du bare etter en VPN som ikke er komplisert å bruke. Se etter en VPN som er lett å installere, rask å navigere, laster inn raskt, har en ryddig meny, og tydelig navngir viktige funksjoner.

Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.