Antivirus

Antivirus

Om du vill hålla datorn, telefonen eller andra internetanslutna enheter säkra behöver du ett ordentligt antivirusprogram. Antivirusprogram upptäcker, stoppar och tar bort olika typer av skadlig kod så att de inte kan komma åt dina system. Följaktligen är du mindre benägen att falla offer för spionprogram, tangentloggare eller trojaner.

Allt du behöver veta om antivirusprogram

Online-världen är full av möjligheter såväl som faror. Cyberbrottslingar som försöker stjäla din data, virus som laddas ner på din enhet utan att du märker... - listan fortsätter. Skadlig programvara finns i alla format och storlekar. Det finns exempelvis trojaner, datormaskar och tangentloggare. Eller ännu mer populära: spionprogram och datavirus. Men lita på att du inte är försvarslös. Virusskannrar, även kallade antivirusmjukvara eller antivirusprogram, hjälper dig att upptäcka och ta bort skadlig kod från datorn. Och om du dessutom har en ordentlig brandvägg så har virus och andra faror mycket sämre möjlighet att komma in i din dator via internet. Vill du veta mer om antivirusprogram, hur det fungerar och varför det är viktigt? Läs då våra informativa artiklar nedan.

Behöver jag antivirusprogram?

Du kanske undrar om du verkligen behöver ett antivirusprogram. Så länge du är försiktig med vilka webbplatser du besöker så bör du klara dig bra, eller hur? I viss mån har du rätt. Legitima, väl krypterade webbplatser lär förmodligen inte skicka virus till din dator. Men cyberbrottslingar kan göra det. Och de blir smartare.

Antivirusprogram på alla dina enheter

De flesta bärbara och stationära datorer har sin egen brandvägg. Det är också relativt lätt att ladda ner antivirusprogram på dessa enheter. Men det slutar inte här: hur ofta är du på internet med din smartphone? Virus kan också tränga igenom ditt Android- eller iOS-system. Därför är det mycket viktigt att även skydda telefonen och andra enheter. Men hur vet du vilket antivirusprogram som är bäst för dig?

Recensioner över antivirusprogram

Det finns flera virusskannrar som kan hjälpa dig att hålla dina enheter säkra. Precis som med VPN:er är det viktigt att du gör rätt val. För med allt sammanvägt vill du knappast sitta med en virusskanner som är till mer besvär än nytta. En bra virusskanner fungerar effektivt och effektivt utan att irritera dig. Du ska inte ens märka att du har en, så att säga. Tyvärr kan vissa antivirusprogram sakta ner din dator avsevärt, vilket naturligtvis inte är idealiskt. På marknaden finns också (gratis) virusskannrar som inte respekterar din integritet eller själva utgör någon slags skadlig kod. Självklart vill du hålla dig borta från dessa program. Ändå är ett ordentligt antivirusprogram mycket viktigt. För att säkerställa att du installerar rätt program på din enhet har vi testat ett antal populära antivirusprogram. Vi har nagilfarit välkända gratisprogram, såsom Avast Free och AVG Antivirus, samt betalda programvara, såsom Bitdefender och Kaspersky. På så sätt kan vi säga dig utan tvekan om ett visst program är ett bra val eller inte. Klicka nedan för en översikt!