Installera en VPN på Kodi

Person with remote control looking at tv with Kodi and VPN on it
Klicka här för en sammanfattning av den här artikeln
Så installerar du ett VPN för Kodi: en kort sammanfattning

Kodi låter dig njuta av alla typer av filmer, serier, musik, podcasts och andra former av onlineunderhållning gratis. Om du vill göra detta på ett säkert och obegränsat sätt behöver du ett VPN. Det är väldigt enkelt att installera ett VPN på Kodi. Du kan göra det på tre olika sätt:

  1. Installera det med en VPN-applikation: Du kan göra detta via din VPN-leverantörs officiella webbplats. Ladda ner programvaran, logga in, välj en serverplats och anslut.
  2. Installera det med ett Kodi-tillägg: Gå till dina Kodi-tillägg och välj tillägget som fungerar med din VPN-leverantör. Installera det och ange dina uppgifter för att aktivera det.
  3. Installera det på din router: Du måste ha rätt router för att kunna göra detta. När du har installerat VPN:et genom att flasha din router kan du ansluta Kodi direkt till routern.

Letar du efter ett bra VPN för Kodi? Vi rekommenderar ExpressVPN:

För mer specifika instruktioner om hur du installerar ett VPN och vilka andra VPN-leverantörer som fungerar bra med Kodi, läs hela artikeln nedan.

Kodi är en av de mest populära mediaspelarna som finns. Det är en gratis plattform med öppen källkod med vilken du kan komma åt ett otroligt urval av filmer och serier. Kodi är ett underhållningscenter som låter dig lyssna på musik, titta på film och så mycket mer. För att få tillgång till musik, filmer och serier måste du installera en videoapp i Kodi. Kodi är tillgängligt för alla större operativsystem såsom Windows, Mac OS, Linux, Android, iOS och Raspberry Pi.

Streamingtjänsten ger dig tillgång till en helt ny värld av innehåll. Kodi låter dig titta på Netflix, lyssna på radio och ladda ner programvara.

Som du ser är Kodi väldigt mångsidigt. Dess enda nackdel är att det medför säkerhetsrisker. Lyckligtvis kan du lösa dem med ett virtuellt privat nätverk (VPN). Vill du veta hur du kan använda ett VPN i kombination med Kodi? Eller vill du veta vilket det bästa VPN:et för Kodi är? Läs allt om det i den här artikeln!

Installera ett VPN på Kodi

Om du har ett VPN kan det installeras på Kodi. Letar du fortfarande efter ett bra VPN? Bläddra ner för de bästa alternativen.

Det finns tre grundläggande sätt att skapa ett VPN för Kodi. Det första sättet är att installera VPN-applikationen på din enhet. Det andra sättet är att använda Kodis inbyggda VPN-tillägg. Och det tredje sättet är att installera ett VPN på din router.

Installera ett VPN på Kodi med en VPN-app

Att installera en VPN-applikation är det enklaste sättet att använda Kodi säkert och anonymt. Det enda du behöver göra är att ladda ner VPN-applikationen. Du kan sedan ansluta till en VPN-server och streama med Kodi. Nedan kan du se hur du gör detta steg för steg:

  1. Gå till webbplatsen för din VPN-leverantör och ladda ner applikationen för din enhet.
  2. Installera applikationen.
  3. Öppna applikationen och ange dina inloggningsuppgifter.
  4. Efter inloggning klickar du på servern du vill ha och sedan på ”anslut”.
  5. Nu när du är ansluten med ett VPN kan du använda Kodi säkert!

En annan fördel: Om du använder VPN-applikationen är all din internettrafik på den här enheten säker. Du kan också surfa på internet säkert. För att säkra alla dina enheter på en gång kan du installera ett VPN på din router.

Installera ett VPN med ett Kodi-tillägg

Du kan välja att bara använda ett VPN för Kodi med de inbyggda VPN-tilläggen. På så sätt kommer din Kodi-internettrafik att gå via en VPN-anslutning. Så här använder du ett VPN med Kodi-tillägg:

  1. Öppna Kodi
  2. Gå igenom följande menyer. Från huvudmenyn går du till ”Add-ons”, klickar på ”Download” och sedan på ”Program add-ons”.Kodi set-up
  3. Nu ser du en lista över alla typer av tillägg. Välj ett tillägg från den här listan som fungerar med din VPN-leverantör.
  4. Istället för ett separat Kodi-tillägg av VPN-leverantören kan du också installera Zomboided VPN Manager för Kodi (länk)
  5. Installera Kodi VPN-tillägget eller Zomboided VPN-tillägget för Kodi
  6. Öppna tillägget
  7. Klicka på konfigurera ditt VPN så som visas här nedan:
  8. Fyll i dina inloggningsuppgifter och klicka på Aktivera. Nu kan du använda Kodi medan du är ordentligt säkrad med ett VPN!

Obs: Inte alla VPN-leverantörer erbjuder ett separat tillägg för Kodi. Ett alternativt Kodi-tillägg där du kan ange dina VPN-inloggningsuppgifter är Zomboided.

Installera ett VPN för Kodi på en router

Det tredje sättet att använda ett VPN med Kodi är genom att installera ett VPN på din router. Detta ger fördelen att alla dina enheter och all internettrafik säkras på en gång. Det garanterar också att du kan surfa säkert på internet. Om du vill använda ett VPN på din router behöver du en lämplig router som stöder DD-WRT-firmware.

När denna firmware har installerats på din router kan du installera ett VPN på den.

Obs: Detta sätt är tekniskt utmanande för nybörjare inom VPN-användning.

Det bästa VPN:et för Kodi

Självklart kan du bara installera ett VPN på Kodi om du har ett VPN-abonnemang. Om du inte har ett abonnemang så har vi ett antal utmärkta förslag åt dig. Här nedan hittar du ett förslag på ett bra VPN för Kodi.

ExpressVPN för Kodi

Enligt vår uppfattning är ExpressVPN det bästa VPN:et för Kodi. Detta VPN är mycket snabbt och har massor av servrar. ExpressVPN är också extremt lätt att använda, även för personer med mindre VPN-erfarenhet. Dessutom har ExpressVPN tillräcklig säkerhet och använder stark kryptering. Du är alltid väl skyddad med ExpressVPN. Du kan prova denna leverantör med deras 30-dagars återbetalningsgaranti.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

Vad är fördelen med ett VPN för Kodi?

Ett VPN säkerställer på flera sätt att du har ett bättre skydd på nätet. För det första låter ett VPN dig vara mer anonym. VPN-anslutningar ser till att din IP-adress inte är synlig. Din adress fungerar som en slags postadress på internet. Baserat på din IP-adress kan webbplatser ta reda på vem du är och från vilken plats du besöker deras webbplats. Om du vill använda Kodi utan VPN kan andra ta reda på vem du är och vad du tittar på med Kodi. Om du vill förbli anonym bör du använda Kodi med ett VPN.

Dessutom kan ett VPN hålla dig säker på internet. Idag finns det otaliga parter på internet som vill missbruka dina data eller skaffa information om dig. Ett VPN krypterar all din internettrafik. Genom att använda kryptering kan illvilliga parter inte läsa datan du skickar, vilket hindrar hackare och myndigheter från att se vad du gör på internet. På så sätt kan du streama filmer och serier på Kodi utan att andra parter kan se det.

Ett VPN ger dig också tillgång till gratis och obegränsat internet. Ett VPN döljer din riktiga IP-adress och plats. Med ett VPN kan du lura webbplatser att tro att du besöker webbplatsen i fråga från ett annat land. Ett VPN omdirigerar ditt internet via dess egen VPN-server och på så sätt tar du över serverns IP-adress. Denna IP-adress är registrerad på en annan plats. Detta medför många fördelar: du kan få tillgång till filmer och serier som bara är tillgängliga i andra länder. Dessutom kan ingen ta reda på vilka filmer eller serier du tittar på och/eller laddar ner.

Baserat på dessa fördelar rekommenderar vi starkt att du använder Kodi med ett VPN för att förhindra att andra ser vad du gör med Kodi.

Slutsats

Den här artikeln innehåller allt du behöver läsa om att använda ett VPN för Kodi. Du läste om betydelsen av ett VPN. Dessutom har vi rekommenderat många VPN:er som fungerar bra i kombination med Kodi. Om du inte vet hur du installerar ett VPN på Kodi kan du följa en steg-för-steg-guide i den här artikeln. Med ett VPN kan du använda Kodi säkert och problemfritt.

Kodi har också fler filmer och serier än Netflix, vilket är trevligt. Och ett VPN-abonnemang är ofta billigare än ett Netflix-abonnemang. Med VPN och Kodi kan du få tillgång till många fler filmer och serier till ett lägre pris! Observera att Kodi också har många olagliga filmer och serier. Nedladdning och streaming av detta innehåll är otillåtet och kan leda till böter.

Installera ett VPN för Kodi: vanliga frågor och svar

Har du en fråga om hur du installerar ett VPN för Kodi? Klicka på en av våra vanliga frågor nedan så ser du automatiskt svaret!

Du kan installera ett VPN för Kodi på tre olika sätt. Du kan ladda ner VPN-programvara direkt från din VPN-leverantörs webbplats. Ett annat alternativ är att hitta ett lämpligt tillägg i Kodi-programvaran. Slutligen kan du också installera ett VPN direkt på din router. Vill du veta mer? Läs hur du installerar ett VPN på Kodi steg för steg.

Det finns tre olika sätt att skapa en anslutning mellan Kodi och ditt VPN.

  • Använda VPN-programvaran på din dator: Klicka på knappen På. All din Kodi-datatrafik går nu via VPN:et.
  • Använda ett Kodi-tillägg: När du har installerat tillägget, fyll i dina inloggningsuppgifter för VPN:et och klicka på Aktivera.
  • Använda en router: När VPN:et på din router har installerats och aktiverats kan du ansluta datorn som har Kodi till routerns nätverk.

Ett VPN ger dig mer integritet, säkerhet och frihet på nätet. Det betyder att andra inte kan se vad du tittar och lyssnar på med Kodi. Du är mindre sårbar för hacking och din plats döljs bättre.

Det bästa VPN:et för Kodi är ExpressVPN. Detta VPN är extremt snabb, så Kodi laddas snabbt och fungerar också riktigt bra med nästan alla enheter och streamingtjänster. Andra VPN:er som fungerar väl med Kodi är NordVPN och IPVanish.

Analytiker av cybersäkerhet
David är analytiker av cybersäkerhet och en av grundarna av VPNoverview.com. Intresserad av "digital identitet"-fenomenet, med speciell uppmärksamhet vid rätten till integritet och skyddandet av personliga data.