ExpressVPN vs NordVPN: Hvem av disse VPN-kjempene er best?

ExpressVPN vs NordVPN Featured Image New
Klikk her for et sammendrag av artikkelen
Oppsummering: ExpressVPN vs NordVPN: hvem kommer best ut i test?

For å hjelpe deg å velge mellom ExpressVPN og NordVPN gjorde vi en omfattende sammenligning av disse leverandørene basert på flere kategorier. Disse kategoriene var hastighet, sikkerhet, personvern, pris, brukervennlighet og kundeservice. Listen under gir vinneren i hver kategori:

  • Sikkerhet: NordVPN
  • Hastighet: ExpressVPN
  • Personvern: ExpressVPN
  • Pris: NordVPN
  • Brukervennlighet: Uavgjort
  • Kundeservice: ExpressVPN

Som du kan se er de to leverandørene side om side, selv om ExpressVPN såvidt kommer ut på topp.

Fortsett å les for mer spesifikk informasjon om de to leverandørene.

Vi bestemt oss for å sammenligne NordVPN og ExpressVPN fordi de er to av de mest populære VPN-leverandørene. I hvilke kategorier kommer ExpressVPN best ut, til vanlig, og i hvilke kategorier utkonkurrerer NordVPN ExpressVPN? Under vil du finne vår sammenligning av disse to på sikkerhet, hastighet, brukervennlighet, personvern (f.eks. om logging) og funksjonalitet. Vi vil også forklare spesifikke funksjoner på begge VPN-ene, slik som muligheten for tilgang til filmer på det amerikanske Netflix-biblioteket eller bruk av VPN i land med undertrykkende regimer.

ExpressVPN vs NordVPN: Funksjonalitet, og andre valgmuligheter

Før vi går i dybden på VPN-ene sine spesifikke funksjoner viser tabellen nedenfor en oversikt over funksjoner som begge leverandørene tilbyr.

FunksjonExpressVPNNordVPN
Servere3,000+ servere i 94 land5,500+ servere i 59 land
Torrents/P2P-støtte
Netflix
Samtidige tilkoblinger56
OperativsystemWindows, Mac, iOS, Android, LinuxWindows, Mac, iOS, Android, Linux
ProtokollerOpenVPN, IKEv2/IPsec, L2TP/IPsec, Lightway (beta)OpenVPN, IKEv2/IPsec, NordLynx (WireGuard)
PrisFra $6.67 per månedFra $3.71 per måned
LoggingIngen loggingIngen logging
Pengene-tilbake-garanti30 dager30 dager
DNS-lekkasjetest
Tor over VPN
Skjulte servere
Dobbel-VPN
Dedikert-IP
Kill switch
Split tunneling
Adblocker
Diskløse servere
Blokkering av ondsinnede nettsteder
Egendefinert DNS-valg
Lenke til nettstedGå til ExpressVPNGå til NordVPN

Nedenfor vil du finne en kort forklaring på alle ovennevnte funksjoner:

  • Servere: Viser hvor mange servere hver VPN har til disposisjon. En fordel med og ha mange servere er at leverandøren kan garantere deg bedre stabilitet og hastighet siden brukermengde kan bli bedre fordelt.
  • Torrents/P2P-støtte: Spesifiserer om torrents kan lastes ned/deles ved å bruke VPN-en sitt nettverk.
  • Netflix/strømming: Indikerer om du kan få tilgang til Netflix med den spesifikke VPN-leverandøren (spesielt den amerikanske Netflix).
  • Samtidige tilkoblinger: Spesifiserer hvor mange samtidige VPN-tilkoblinger du kan ha per abonnement.
  • Operativsystem: Indikerer hvilke operativsystem(er) VPN-en er kompatibel med.
  • Protokoller: Viser hvilke VPN krypteringprotokoller som er støttet av hver VPN. Du kan finne ut mer om krypteringprotokoller her.
  • Pris: Gir informasjon om hver VPN sitt rimeligste månedlige abonnement.
  • Logging: Indikerer om en VPN logger din sensitive data.
  • Pengene-tilbake-garanti: Viser perioden som du kan få pengene tilbake fra en VPN-leverandør. Denne perioden kan variere for en VPN-leverandør sitt abonnement på en enkelt måned.
  • DNS -lekkasjetest: Indikerer om den bestemte VPN-en tilbyr en separat DNS-lekkasjetest.
  • Tor over VPN: Spesifiserer om Tor nettlesere fungerer godt på VPN-en sine servere. Denne nettleseren kan brukes for tilgang til det mørke nettet.
  • Skjulte servere: Viser om hver av VPN-ene har skjulte servere. Dette er servere som kan brukes for tilgang til internett selv fra land med de mest undertrykkende regimene.
  • Dobbel-VPN: Indikerer om en VPN har «dobbel-VPN» servere. Dette er servere som kobler deg ikke bare til en, men til to VPN-servere samtidig.
  • Dedikert-IP: Spesifiserer om VPN-en tilbyr dedikerte IP-adresser. Du kan lese mer om dedikerte IP-er her.
  • Kill switch: Indikerer om en VPN har en kill switch. Dette er en nødbryter som stopper nettrafikken din dersom VPN-en feiler mens du bruker den.
  • Split tunneling: Indikerer om en VPN tillater split tunneling. Dette er et valg som lar deg spesifisere hvilken trafikk du ønsker å kjøre gjennom VPN-en, og hvilken du ikke ønsker.
  • Adblocker: Tillater deg å se om VPN-en har sin egen adblocker.
  • Diskløse servere: Indikerer om VPN-en bruker diskløse servere, f.eks. servere hvor data ikke kan lagres. Dette er en spesielt god måte å beskytte en server mot hackere.
  • Blokkering av ondsinnede nettsteder: Spesifiserer om en VPN tilbyr ekstrafunksjonen for å blokkere skadelige sider.
  • Egendefinert DNS-valg: Indikerer om VPN-en tillater deg å sette opp dine egne DNS-detaljer (dette er spesielt interessant for avanserte brukere).

ExpressVPN vs NordVPN: Hvem er mest sikker?

Graden av sikkerhet en leverandør kan levere avhenger av en kombinasjon av forskjellige funksjoner, f.eks. protokollene som tilbys, type servere som brukes, og om den tilbyr ytterligere funksjoner som blokkering av trackere osv. Nedenfor kan du finne en oversikt over de ekstra sikkerhetsfunksjonene til begge leverandørene.

  • ExpressVPN støtter OpenVPN med UDP eller TCP, så vel som l»TP/IPSec. Vi anbefaler imidlertid ikke å bruke L2TP. Selv ExpressVPN anbefaler bare å bruke denne protokollen for å endre posisjonen din (for eksempel for å se det amerikanske Netflix-biblioteket). Sikkerhets fordelene med denne protokollen er svært begrensede. NordVPN og ExpressVPN tilbyr begge en protokoll som fortsatt er i testfasen: NordLynx (NordVPN) og Lightway (ExpressVPN). I fremtiden kan disse protokollene erstatte OpenVPN, men for nå anbefaler vi deg å holde deg til OpenVPN.
  • Både NordVPN og ExpressVPN bruker 256-bit kryptering og begge har en kill switch i tilfelle VPN-tilkoblingen blir brutt. Men NordVPN bruker ytterligere en NAT-brannmur på sine servere enn det ExpressVPN gjør, som er en bonus. ExpressVPN bruker ikke dette, iallfall ser det ikke slik ut utifra hva vi kunne finne på nettstedet og i selve VPN-applikasjonen.
  • NordVPN tilbyr også Onion over VPN (f.eks. en tilkobling via Tor-nettverket), en dedikert-IP, og en dobbel-VPN, som betyr at du blir omdirigert gjennom to servere. Både NordVPN og ExpressVPN har mulighet til split tunneling som er selektiv bruk av VPN-tilkoblinger for enkelte applikasjoner.
  • Videre støtter begge VPN-ene obfsproxy, som er en Tor-teknikk som kan hindre dyp-pakke-inspeksjon. Obfsproxy skjuler at du bruker en VPN-tilkobling som betyr at du kan bruke slike VPN-er i land hvor de er blokkert, slik som i Kina og Tyrkia. I tillegg tilbyr NordVPN ekstra beskyttelse mot IP-lekkasjer. Kort sagt, NordVPN vinner over ExpressVPN fordi den tilbyr ytterligere sikkerhetsfunksjoner.

Under kan du finne en oversikt over ekstra sikkerhetsfunksjoner på begge leverandørene.

Sikreste VPN: NordVPN

VPN vinner sikkerhet banner NordVPN


ExpressVPN eller NordVPN: Hvilken VPN er raskest?

For å sammenligne hastigheten på disse to VPN-ene utførte vi tester på begge. Men først testet vi vår egen nettilkobling uten VPN for å sette utgangspunktet. Resultatene er gitt i følgende skjermdump.

Speedtest uten VPN

Deretter testet vi internasjonale og lokale servere til både NordVPN og ExpressVPN. Resultatet er gitt i tabellen under, med hastighetsvinneren uthevet i fet skrift.

HastighetsdataExpressVPNNordVPN
Hastighet nedlasting – lokal server (Mbps)322.38257.20
Hastighet opplasting – lokal server (i Mbps)171.11388.64
Ping – lokal server8 ms9 ms
Hastighet nedlasting – internasjonal server (i Mbps)139.68146.64
Hastighet opplasting – internasjonal server (i Mbps)26.9727.24
Ping – internasjonal server114 ms78 ms

Resultatene  viser at under daglig bruk kjører begge VPN-ene mykt uten problemer. Derfor spiller det ingen rolle hvilken du velger når det kommer til daglig bruk, begge hastighetene er gode. Men hvis du er koblet til en lokal VPN-server og regelmessig kjører intensive nedlastinger eller vil strømme uten opphold så kommer ExpressVPN best ut. Som tydelig presterer bedre ved tilkobling til en lokal server. Ved tilkobling til en internasjonal server er forskjellen mellom de to i nedlastingshastighet ubetydelig.

Raskeste VPN: ExpressVPN

VPN Provider vs Provider Winner Speed Banner ExpressVPN


Hvordan håndterer ExpressVPN og NordVPN din data?

I tillegg til tredjeparts datasikkerhet så er også VPN-en sine interne retningslinjer også viktige. Hvis en leverandører lagrer logger er det sannsynlig at VPN-tilkoblingen er veldig sikker, men din data kan allikevel ende opp i hendene på andre. Hvordan håndterer ExpressVPN og NordVPN data?

ExpressVPN

  • Det er umiddelbart klart at ExpressVPN ikke lagrer logger. Selskapet oprerer på de britiske jomfruøyene hvor de har ekstremt strenge personvernlover.
  • Bruker TrustedServers, som er servere hvor ingen data blir permanent lagret ettersom det er «diskløse» servere. Selv dersom leverandøren skulle ønske å lagre logger så er det ikke mulig på denne type servere.

NordVPN

  • I prinsippet gjelder det samme med NordVPN som med ExpressVPN, bortsett fra at NordVPN opererer fra Panama istedenfor de britiske jomfruøyene. Ellers er NordVPN sammenlignbar med ExpressVPN.
  • NordVPN prøver aktivt å komme videre fra tidligere dårlig presse. I 2018 sirkulerte det historier om at VPN-er ofte drev med datautvinning, så NordVPN utførte en uavhengig revisjon på sine systemer for å motbevise dette ryktet i forhold til seg selv. Revisjonen viste nok en gang at selskapet ikke lagrer brukerlogger.
  • I 2018 ble NordVPN sin politikk rundt logging gjenstand for en ordentlig test når en av deres finske servere ble hacket. Denne serveren er ikke lenger i bruk og NordVPN samarbeider ikke lenger med datasenteret som hadde den hackede serveren.
  • NordVPN bruker også diskløse RAM-servere. Slike servere må få nødvendig informasjon fra den sikre sentral infrastrukturen. Derfor fungerer de diskløse VPN-serverne bare som en slags sti.

På en side kan du argumentere for at ExpressVPN har bedre personvern av de to leverandørene ettersom de aldri har hatt noen skandale slik som NordVPN. På den andre siden dog kan man si at ExpressVPN bare aldri har blitt ordentlig testet av hackere. Derfor kan vi i prinsippet, ikke kategorisk uttale om ExpressVPN lagrer logger eller ikke. Men vi i VPNOverview gir fortsatt ExpressVPN fordelen siden NordVPN har måtte håndtert server-hacking mens ExpressVPN har ikke det.

Vinner på personvern: ExpressVPN

VPN Provider vs Provider Vinner Personvern Banner ExpressVPN


ExpressVPN vs NordVPN: Hvilken er best for lommeboka?

Som kan ses i tabellen under, kostnaden for et månedlig NordVPN-abonnement er rimeligere enn et månedlig ExpressVPN-abonnement. Videre er det nesten kontinuerlig tilbud hos begge leverandørene, sannsynligvis for markedsføring.

Men det er en advarsel på prisene sitert nedenfor. NordVPN sitt rimeligste månedlige abonnement er bare tilgjengelig om du velger et to-års abonnement som er ganske lang tid.

AbonnementExpressVPNNordVPN
1 måned$12.95$11.95
6 måneder$9.99
1-årsplan$4.92
1.25-årsplan (15 måneder)$6.67
2-årsplan$3.71

Merk : Vi prøver å holde denne tabellen oppdatert, men de faktiske prisene kan variere fra dag til dag. Besøk alltid VPN-nettstedet for å få den faktiske prisen for et abonnement.

Prisvinner: NordVPN

VPN Provider vs Provider Winner Price Banner NordVPN


Brukervennlighet: Installasjon og utforming

Våre tidligere omtaler av NordVPN og ExpressVPN viste at begge hadde funnet en god balanse mellom brukervennlighet og antall valgmuligheter til brukerne. Videre er nettstedet og programvaren til begge leverandørene ryddige og uten unødvendig kompleksitet. Det er allikevel noen forskjeller innen brukervennlighet som vi vil dekke i mer detalj nedenfor.

Installasjonsprosess

Når vi tester en VPN-applikasjon ser vi alltid på installasjonsprosessen. I tilfelle med ExpressVPN og NordVPN er det eneste som kan sies at begge leverandørene er veldig enkle å installere. Etter at du har lastet ned appene er installasjonsprosessen selvforklarende.

Vil du vite nøyaktig hvordan installasjonsprosessen fungerer for begge leverandørene? Les så våre omfattende omtaler av både ExpressVPN og NordVPN.

Layout og brukervennlighet

Så fort du åpner VPN-programvaren kan du med en gang se en klar forskjell mellom de to start-utformingene. NordVPN viser mer informasjon på skjermen, mens ExpressVPN velger en enklere skjerm med tilkoblingsknappen som det sentrale elementet.

Begge startskjermene har sine fordeler og ulemper. Med NordVPN kan det se litt forvirrende ut at et europakart vises hvor du kan velge servere, samtidig som du kan velge servere fra en liste på venstre side av skjermen. Etter vår mening har ExpressVPN en ryddigere oversikt over serverne du raskt kan koble til.

I kontrast gir NordVPN sin programvare et mer moderne utseende og følelse. De tilgjengelige servervalgene er ved fingertuppene dine. Og med NordVPN er de mest brukte serverne listet opp på venstre side av skjermen, mens ExpressVPN bare viser beliggenheten til den sist brukte serveren.

Skjermdump av ExpressVPN’s og NordVPN’s startskjermer er gitt under.

Skjermdump ExpressVPN og NordVPN programvare

Brukervennlighet: Uavgjort

VPN-leverandør brukervennlighet banner uavgjort


Kundeservice: Hvor god support får brukere?

I tillegg til leverandørene sin brukervennlighet på nettsted og programvare er også kundeservice en viktig faktor i denne sammenligningen. Våre resultater er gitt nedenfor:

  • Både ved ExpressVPN og NordVPN hadde vi en menneskelig ansatt til å besvare våre spørsmål, og ikke en automatisert bot.
  • Motta svar på spørsmål på et annet språk enn engelsk er ikke mulig med begge leverandørene.
  • NordVPN kobler deg kun til en ansatt etter at du har stilt spørsmålet til en bot. Hos ExpressVPN blir vi umiddelbart koblet til en ansatt.
  • Hos NordVPN så det først ut til at vi hadde blitt referert til en generell bloggpost. Dette viste seg å være ytterligere informasjon, men den var ikke veldig hjelpsom.
  • Både NordVPN og ExpressVPN sine nettsteder har et kundesenter som kan besvare mange av dine spørsmål nokså raskt.

Kort sagt, ExpressVPN har en fordel takket være sin live-chat. NordVPN gjør det allikevel bra, men litt dårligere enn ExpressVPN.

Vinner av kundeservice: ExpressVPN

VPN Provider vs Provider Winner Customer Service Banner ExpressVPN


Vår endelige dom: Vinner ExpressVPN eller NordVPN?

I denne artikkelen har vi sammenlignet en liste med funksjoner, hvor resultatene viser at ExpressVPN og NordVPN er to meget gode leverandører som ikke skiller seg mye ut fra hverandre. Allikevel var en av dem litt foran innen hver kategori som kan utgjøre en viktig forskjell for noen brukere.

Den følgende listen gir en oversikt over hvem som kom best ut i hver kategori:

  • Sikkerhet: NordVPN
  • Hastighet: ExpressVPN
  • Personvern: ExpressVPN
  • Pris: NordVPN
  • Brukervennlighet: Uavgjort
  • Kundeservice: ExpressVPN

For oss så forblir ExpressVPN fortsatt den største leverandøren av VPNene vi har testet så langt. Dette er ikke fordi NordVPN kommer til kort mot ExpressVPN, men ganske enkelt fordi ExpressVPN er ideell for den gjennomsnittlige brukeren. Dette er en annen historie for avanserte brukere. De som er mer opptatt av sikkerhet vil føle seg mer hjemme med NordVPN, siden den tilbyr mer sikkerhetsvalg. Om du er interessert i en av disse to VPN-ene så bruk den egnede boksen under å gå til leverandørens nettsted.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN
NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

Vil du se de andre VPN sammenligningene? Klikk på en av lenkene under:

Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.