Vilken är bästa VPN för Mac?

Mac computer next to a lock and a trophy with a VPN-shield in it
Klicka här för en kort sammanfattning
Sammanfattning: bästa VPN för Mac

Människor använder sina Mac-datorer varje dag för att surfa på webben, hantera sina dagliga liv och strömma filmer. MacOS är känt för sin inbyggda säkerhet, men den skyddar dig inte när du ger dig ut på webben. Ett virtuellt privat nätverk (VPN) är det bästa sättet att säkerställa din online-integritet, frihet och säkerhet.

Här är vår topp 3-lista över rekommenderade VPN-tjänster att använda på din Mac:

  1. ExpressVPN: Högsta hastigheter och säkra anslutningar
  2. NordVPN: Mest integritetsorienterad och enkel att använda
  3. Surfshark: Prisvärd och pålitlig

Vill du veta mer om hur du använder en VPN på din Mac? Vill du veta hur du konfigurerar en VPN-anslutning? Ta reda på allt detta och mer därtill i vår artikel nedan.

För var dag blir våra liv mer och mer sammanflätade med internet. Från att betala räkningar till att titta på våra favorit-TV-program så kopplar vi upp oss mycket. Det gör även hackarna som letar efter sätt att stjäla vår hemliga information. För att stärka onlinesäkerheten och integriteten vänder sig många till Virtual Private Network (VPN) för att hålla skurkarna i schack. En VPN maskerar din internetanslutning och låter dig surfa på webben säkert och anonymt.

En bra VPN tar bort de osynliga geografiska gränserna som kan begränsa vad du kan komma åt, oavsett om det beror på censurproblem eller strömningsbegränsningar relaterade till sändningsrättigheter. VPN-tjänster låter dig också använda utan att oroa dig för att nyfikna ögon hämtar in data.

Men vänta, säger du. Jag har en Mac och de är kända för hög säkerhet. Detta är sant, men bara inom själva enheten. När du går ut på webben kommer ingen av datorns säkerhetsfunktioner att skydda dig online. Det är där det kommer ifråga att använda en VPN för Mac.

Om du är redo att lägga till en VPN kan det vara svårt att avgöra vilken du ska välja. Det finns otaliga VPN-tjänster tillgängliga idag, och att välja rätt kan vara svårt. Vi har hjälper dig och tagit udden av gissningsarbetet kring att välja bästa Mac-VPN. Läs vidare för våra tre bästa VPN-rekommendationer för Mac.

Bästa VPN för Mac – våra rekommendationer

Idag är de flesta VPN-tjänster byggda för att fungera med MacOS. Vi har gått bortom enkel Mac-VPN-kompatibilitet till noll i vår topp 3-lista, som levererar en vinnande kombination av hastighet, användarvänlighet och de starkaste integritetsfunktionerna. Om VPN också är P2P-vänlig tog vi också hänsyn till det. Här är vårt bästa val av VPN för Mac.

1. ExpressVPN: högsta hastigheter och säkra anslutningar

Det finns en anledning till att ExpressVPN konsekvent rankas högst upp på varje VPN-lista – för Mac eller andra. Hyperhöga anslutningshastigheter på praktiskt taget alla deras VPN-servrar i en imponerande mängd länder ger en snabb och stabil onlineupplevelse. ExpressVPN avblockerar också Netflix och andra strömningstjänster. Du kan också ladda ner via P2P-nätverk.

ExpressVPN är lätt att använda, och deras Mac-gränssnitt är exceptionellt användarvänligt. Det har också en solid 4.5 iOS-appklassificering och en dedikerat tillägg för Safari-webbläsaren.

ExpressVPN är inte det billigaste VPN-alternativet på marknaden. Men för människor som redan har köpt en Apple-enhet av hög kvalitet verkar det vara ett naturligt val att investera i en lika imponerande VPN-tjänst.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

2. NordVPN: mest integritetsorienterad och enkel att använda

Ett annat bra val för en VPN för Mac är NordVPN. Även om den levererar något lägre VPN-hastigheter än ExpressVPN, erbjuder den också en mer användarvänligt pris. Med över 5 000 servrar i 59 länder över hela världen erbjuder NordVPN robusta alternativ för att förfalska din plats. Den hanterar skickligt strömmar och avblockerar Netflix, BBC iPlayer och Amazon Prime-video. Den är också P2P-vänlig.

För dem som arbetar med att maximera integriteten är NordVPN:s unika krypteringsteknik Double VPN oöverträffad. Deras strikta icke-loggningpolicy sträcker sig ännu längre för att skydda din integritet.

NordVPN erbjuder också ett enkelt användargränssnitt. Även nya VPN-användare hittar enkelt och med minimal frustration.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

3. Surfshark: prisvärd och pålitlig

För användare som letar efter ett billigare Mac-VPN-alternativ är Surfshark en solid utmanare. Låt inte den lägre kostnaden lura dig. Surfshark ligger i nivå med sina dyrare konkurrenter. Surfshark erbjuder mer än 3 200 servrar i 65 länder och erbjuder dessutom obegränsat antal samtidiga anslutningar.

Tjänsten Surfshark Whitelister erbjuder delad tunnel. Detta gör det enkelt att bestämma vilken av dina internettrafik som går över VPN-anslutningen, medan resten kommer åt internet som vanligt.

Dessutom har Surfshark dedikerade P2P-servrar för torrentnedladdningar, vilket gör Surfshark till en mycket nedladdningsvänlig VPN-leverantör. Surfshark fungerar också bra med den amerikanska versionen av Netflix och erbjuder ett lättanvänt Mac-gränssnitt. Deras 30-dagars pengarna tillbaka-garanti är också ett stort incitament.

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

En VPN för Mac-användare – vad du ska leta efter

Virtuell routerNär du väljer en VPN för din Mac-enhet är det enklare att begränsa dina alternativ när du först identifierar de funktioner som är viktigast för dig. Inte alla VPN-leverantörer kommer att uppfylla dina behov. De bästa funktionerna som de flesta användare vill ha, inkluderar:

  • Kompatibilitet: Det säger sig självt att du vill ha en VPN som fungerar med din Mac. Idag erbjuder alla de högst rankade VPN-leverantörerna sömlös integration med MacOS.
  • Speed: Om du strömmar ofta vill du ha en VPN som inte drar ner din anslutning.
  • Säkerhet: Om integritet är din högsta prioritet, så leta efter en VPN som erbjuder stark kryptering och en ”icke-loggnings”-policy.
  • Enkel att använda: Om du är ny inom VPN-världen> så hjälper ett enkelt användargränssnitt dig att komma igång snabbt.
  • Server-platser: Om du vill komma åt data och tjänster från en viss geografisk plats så se till att den VPN du väljer har servrar i det landet.
  • Pris: Om du försöker spara pengar så verkar det bra att välja den billigaste (eller en gratis) VPN. Se bara till att de billigare alternativen fortfarande levererar god kvalitet. Du vill inte att din säkerhet äventyras bara för att spara en slant.

Den VPN du i slutänden väljer kommer att ge den bästa kombinationen av de faktorer som är viktigast för dig. Det kan finnas andra krav som inte finns på listan ovan (som hur P2P-vänlig VPN är), som kommer att ta hänsyn till ditt beslut. Vi har gjort djuprecensioner av alla de bästa VPN-leverantörerna, och ger poäng åt var och en. För att komma fram till våra tre bästa VPN-tjänster för Mac använde vi kriterierna ovan.

Gratis kontra betald VPN-tjänst

Gratis VPN:er kan verka mycket attraktiva, bara för att de är gratis. Många gratis VPN-tjänster är dock inte särskilt säkra. Många för loggar över användare eller säljer dina personuppgifter till tredje part. Ibland lämnar de till och med skadlig kod på din enhet.

Många gratis VPN-tjänster har också en data- eller hastighetsgräns, så du bara kan skydda en viss mängd MB eller GB av internettrafik med VPN. Hastighetsbegränsningar saktar ofta dramatiskt ner din anslutning.

Om dessa gränser inte avskräcker dig så rekommenderar vi att du tittar på våra topp fem bästa gratis VPN-tjänster. På så sätt kan du vara säker på vilken gratis VPN-tjänst som garanterar din säkerhet. Det är också ett bra alternativ att kolla in bästa billiga VPN:er om du inte vill spendera så mycket pengar.

Varför en VPN för Mac?

Användare vänder sig till en VPN-tjänst av tre primära skäl, som vi har sammanfattat nedan.

  • Bättre säkerhet på nätet: När du ansluter till internet med VPN-programvara krypteras all trafik du skickar över nätet. Detta innebär att den inte kan läsas eller användas på ett olämpligt sätt av någon annan. Oavsett om det är en tredjepartsannonsör eller en hackare så är din internetdata värdefull. Att hålla den från nyfikna ögon håller dig säkrare.
  • Mer integritet på nätet: Med en VPN är din IP-adress anonymiserad, vilket innebär att det du gör på internet inte kan spåras tillbaka till dig. För användare som vill åtnjuta en sådan anonymitet är en VPN ett måste.
  • Tillgång till blockerat innehåll och blockerade webbplatser: Vad du har tillgång till online beror ofta på var du råkar vara fysiskt belägen. Oavsett om det beror på ett lands censurpolitik (som i Kina) eller begränsningar av sändningsrättigheter (Netflix, Hulu etc.), eliminera användandet av en VPN dessa hinder för anslutning till internet.

Installera VPN för MAC

Det finns två sätt att konfigurera en ny VPN på din Mac-enhet – antingen via instruktionerna från din valda VPN>-leverantör eller genom att manuellt konfigurera VPN själv. För de flesta användare rekommenderar vi att du använder installationsprogrammet som tillhandahålls av VPN-leverantören. Detta är lättare och låter dig slippa gissa dig fram bland obekanta tekniska termer.

Du kanske dock vill konfigurera din Mac VPN själv. Gör så här för att manuellt konfigurera en VPN-server för din Mac:

  1. I Apple-menyn går du till Systempreferenser.
  2. Välj Nätverk.
  3. Klicka på plus-tecknet i det nedre vänstra hörnet.
  4. Välj VPN under Gränssnitt.
  5. Välj det protokoll som du föredrar. OpenVPN är det säkraste och i allmänhet bästa alternativet, men beroende på omständigheterna kanske MacOS inte tillhandahåller det alternativet när du konfigurerar en VPN manuellt. Välj i så fall IKEv2.
  6. Fyll i dina inloggningsuppgifter. Du kan hitta denna information på din VPN-leverantörs webbplats.

how-to-set-up-vpn-on-mac

Avslutande tankar

Att använda en VPN-tjänst för att surfa på webben med din Mac är ett bra sätt att skydda dig online. Den eliminerar geografiska begränsningar och säkerställer privat internetåtkomst. Om du vill ha en VPN-anslutning som gör allt så är ExpressVPN ditt bästa alternativ. När integritet och användarvänlighet står högst upp på din lista är NordVPN ett utmärkt val. Om obegränsade samtidiga anslutningar och delad tunnel är viktiga så levererar SurfShark på båda punkterna.

Om ingenting i vår topp 3-lista kryssar i alla rutor för dig så ta en titt på vår uttömande lista över bästa VPN:er.

Bäst VPN för Mac – vanliga frågor och svar

Har du fortfarande frågor kring att välja och använda en VPN med din Mac? Kolla in våra vanliga frågor. Om du inte hittar det du letar efter kan du lämna en kommentar nedan.

ExpressVPN har en stor mängd servrar på många platser. På alla dessa servrar är det tillåtet att ladda ner torrenter via P2P-nätverk. ExpressVPN fungerar också med Netflix. Denna leverantör erbjuder utmärkt programvara för alla operativsystem. ExpressVPN erbjuder mycket enkelt och tydligt gränssnitt på MacOS. Kombinationen av hastighet, stabilitet och utmärkt kundservice som gör denna till bästa VPN för Mac.

Det finns flera gratis VPN:er som fungerar bra på MacOS. En vanlig nackdel med dessa gratisversioner är dock deras hastighet och/eller datagränser. De flesta användare vill inte heller vara begränsade. Det är därför de flesta vänder sig till betal-VPN-tjänster.

Det finns två sätt att installera ett VPN på din Mac. Du kan installera VPN-programvaran och sedan aktivera den – vi rekommenderar detta eftersom det helt enkelt är det simplaste sättet. Du kan också konfigurera VPN i dina systeminställningar. Lär dig hur du gör detta här.

En VPN skapar en säker anslutning mellan dig och internet. Oavsett om du använder MacOS, Windows eller Linux är datatrafiken via din internetanslutning alltid krypterad när du använder VPN. VPN:en skaplar en krypterad virtuell tunnel som dirigeras genom en av din VPN-leverantörs servrar.

När du säkrar din internetanslutning kan du surfa anonymt och säkrare på din Mac. En VPN hindrar även externa parter från att komma åt din personliga information. Med rätt VPN kan du också komma åt media i andra länder, inklusive utländska Netflix-kataloger.

Analytiker av cybersäkerhet
David är analytiker av cybersäkerhet och en av grundarna av VPNoverview.com. Intresserad av "digital identitet"-fenomenet, med speciell uppmärksamhet vid rätten till integritet och skyddandet av personliga data.