Bitdefender anmeldelse: Hvor bra fungerer dette antivirusprogrammet i tester?

Review star bar, magnifier, Bitdefender logo and star showing total review score

Bitdefender er et av de mest brukte antivirusprogrammene i verden. Siden 2007 er Bitdefender antivirusprogramvare produsert og utviklet av det rumenske selskapet med samme navn. Programvaren eksisterte imidlertid allerede under et annet navn (dvs. Antivirus Expert) siden 1996. Bitdefender hevder å ha rundt 500 millioner brukere over hele verden, noe som gjør den til en av de største aktørene i antivirus programvare verdenen som kan sammenlignes med Avast eller Kaspersky, og klart større enn , for eksempel AVG eller Avira.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt du kanskje vil vite om Bitdefender. Vi diskuterer sikkerhets alternativene dette antivirusprogrammet tilbyr, hastigheten programvaren utfører scanninger på, belastningen programvaren plasserer på systemet ditt, de mange ekstra funksjonene programvaren tilbyr og mer. Hvis du vil vite noe spesifikt om dette antivirusprogrammet, kan du se innholdsfortegnelsen til høyre for raskt å navigere til riktig del av teksten.

Med mindre det er spesifikt oppgitt, handler informasjonen i denne anmeldelsen om den betalte versjonen av Bitdefender (dvs. total sikkerhet). Dette er fordi det er den mest omfattende versjonen av Bitdefender og tilbyr de fleste sikkerhetsalternativene. Vi forstår imidlertid at mange bruker gratis antivirusprogrammer. Derfor har vi også grundig testet den gratis versjonen av Bitdefender, som du vil lese senere i denne anmeldelsen.

Bitdefender Pakker og priser

Som de fleste antivirusprogrammer tilbyr Bitdefender forskjellige pakker med forskjellige alternativer. Tabellen nedenfor viser dem alle:

EgenskaperBitdefender Total SecurityBitdefender
Internet Security
Bitdefender
Antivirus Plus
Beskyttelse for alle operativsystemer: dvs. Windows, MacOS, Android and iOSJaBare WindowsBare Windows
Enhets optimizerJaXX
Personvern brannmurJaJaX
Foreldre kontrollJaJaX
Beskyttelse mot skadelig programvare, spyware og bevisstJaJaJa
Flerlagsbeskyttelse mot løsepengerJaJaJa

Skjermbildet nedenfor viser de forskjellige alternativene som tilbys som en del av hver pakke og deres priser, samt antall enheter som kan beskyttes med hver pakke.

Bitdefender prices and features

Vil du kjøpe en av Bitdefender-pakkene med en gang? Klikk deretter på knappen nedenfor.

Visit Bitdefender

Funksjonene til Bitdefender Total Sikkerhet

Vi har gjennomført våre egne tester på den mest komplette versjonen av Bitdefender, nemlig Bitdefender Total Sikkerhet. Nedenfor forklarer vi alternativene til denne antiviruspakken mer detaljert.

Bitdefender tilbyr et stort utvalg av sikkerhets- og til og med personvern alternativer. Alternativene til Bitdefender er praktisk delt inn i to «hovedkategorier» og presenteres i separate vinduer, en for sikkerhet og den andre for personvern.

Sikkerhetsinnstillinger

De viktigste og standard alternativene finner du under fanen “Antivirus”. Her vil du blant annet se alternativene for å kjøre og planlegge scanninger, for å slå Bitdefenders aktive antivirus registrering av eller på – la dette være på! -, og du vil også ha muligheten til å justere den.

I tillegg, som enhver anstendig moderne virus scanner, tilbyr Bitdefender også en solid brannmur. Det er ganske mange konfigurasjons alternativer du kan bruke her. Men for å utnytte disse alternativene optimalt, trenger du ganske mye teknisk kunnskap. Derfor anbefaler vi at nybegynnere bare lar brannmuren stå på standardinnstillingene. Standardinnstillingene gir allerede utmerket beskyttelse.

Bitdefender tilbyr også flere alternativer for å oppdage sårbarheter i systemet og i nettverket ditt, muligheter for å bekjempe spam, gjenopprette filer som er blitt “tatt som gisler” av ransomware, oppdage avanserte trusler og mye mer.

Personvern alternativer

Alternativene slutter ikke her. Bitdefender tilbyr også spesielle personvernalternativer. Dette inkluderer en integrert passordbehandling, en VPN-tilkobling og en anti-tracker, som sørger for at informasjonskapsler blant annet ikke sporer deg. Videre tilbyr Bitdefender foreldrekontroll og en sikker digital safe for sensitive filer.

Til slutt tilbyr Bitdefender noen “verktøy” som ikke er strengt nødvendige, men som kan være spesielt nyttige når du for eksempel forbedrer ytelsen til systemet ditt.

Avslutningsvis tilbyr Bitdefender mange viktige og nyttige alternativer for alle seriøse antivirusbrukere. Bitdefenders vakre og ryddige grensesnitt gjør det enkelt å bruke alternativene som er relevante for deg og ignorere de som ikke er. Til slutt er det ditt valg. Sammenlign det med inngangsdøren din. Noen synes det er nok å bare låse døren, mens andre foretrekker å også sette på sikkerhetsdørkjeden og trekke ned en beskyttende lukker. Alt er mulig med Bitdefender.

Alternativer for Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender tilbyr også en minimalistisk, men anstendig gratis versjon kalt Antivirus Free Edition. Denne gratisversjonen er tilgjengelig for Windows, Mac og Android.

En fordel med denne gratis virus scanneren er at både manuelle scanninger og sanntids fare oppdagelse støttes. Det er imidlertid klart at den gratis versjonen tilbyr langt færre konfigurasjons alternativer for begge disse sikkerhets teknikkene. For eksempel kan du ikke planlegge scanninger, slik det er mulig med Bitdefender Total Sikkerhet. Det er heller ikke noe «hurtig scanning» -alternativ. I stedet tilbyr den gratis versjonen et praktisk alternativ for å dra og slippe filer, eller hele mapper, til et lite felt i applikasjonen der de skal scannes.

I tillegg, når det gjelder gjenkjenning i sanntid, med Bitdefender Antivirus Free Edition er det langt færre alternativer enn med betalte versjoner. Du kan bare slå sanntids registrering av eller på i gratisutgaven. Det er ingen ekstra konfigurasjons alternativer. Det er imidlertid mulig å legge til unntak i gratisprogrammet. Dette lar deg navngi bestemte filer, mapper og nettsteder som du vil hoppe over under scanninger og sanntids fare oppdagelse. På denne måten kan du gjøre små justeringer i både scanninger og sanntids fare gjenkjenning for å passe dine egne preferanser. Vi anbefaler imidlertid at du bare bruker dette alternativet hvis du vet hva du gjør og er sikker på at unntakene du legger til er helt skadelige.

Videre har Bitdefender Antivirus Free Edition grensesnittet et vindu som heter «Karantene», der mistenkelige filer og «hendelser» ender. Du kan også finne ting som utførte scanninger her. Dessverre er gratisversjonen bare tilgjengelig på engelsk.

Generelt fant vi ut at Bitdefender Free er mye mer begrenset og tilbyr færre alternativer enn Bitdefender Total Security. På den annen side føles den gratis versjonen mye mer håndterbar og enklere å bruke. Dette kan være spesielt nyttig for nybegynnere av antivirusbrukere som ikke er så kunnskapsrike om datamaskiner og nettverk. For den mest komplette og effektive Bitdefender antivirusløsningen, anbefaler vi likevel Bitdefender Total Sikkerhet.

Sikkerhet: Hvor godt beskytter Bitdefender PC-en din?

Sikkerheten som tilbys av et antivirusprogram er uten tvil det viktigste aspektet. Bitdefender tilbyr brukerne forskjellige typer sikkerhet. For eksempel bruker programvaren aktiv deteksjon av skadelig malware. Brukeren kan også gjøre raske eller omfattende system scanninger. Disse kan til og med planlegges på forhånd og planlegges for en bestemt tid. I tillegg tilbyr Bitdefender mange flere sikkerhetsfunksjoner som allerede er oppført ovenfor.

Det viktigste med en virus scanner er imidlertid at den oppdager og blokkerer virus og annen skadelig programvare. I de kommende avsnittene vil vi se på hvor godt Bitdefender gjør dette.

Virus og skadelig programvare

I følge tester kjørt av AV-Comparatives (AVC), et verdenskjent byrå som utfører omfattende tester av sikkerhetsløsninger med ekte skadelig programvare, har Bitdefender konsekvent utført som en av de beste når det gjelder beskyttelse mot skadelig programvare. Imidlertid har Bitdefender dessverre glidd litt på 2020-rangeringen. Hvis du ser på de 17 beste spillerne i antivirusverdenen, ifølge AVCs tester, yter Bitdefender like under gjennomsnittet i år. Nedenfor er Bitdefenders 2020 testresultater:

  • System kompromittert av skadelig programvare: 0.70%
  • Bruker avhengig: 0%
  • Blokkert: 93.30%
  • Falske positive: 2

Selv om Bitdefender presterer litt mindre bra i 2020 enn tidligere år, viser testresultatene likevel at Bitdefender gir et høyt sikkerhetsnivå. En prosentandel på 0.70% for «systemer kompromittert» betyr at AVCs tester viste at skadelig programvare var i stand til å skade systemet i bare 0.7 av 100 tilfeller.

Når det gjelder brukeravhengighet, scorer Bitdefender godt med 0%. Dette betyr at Bitdefender ikke ga brukeren (dvs. testeren) muligheten til å kjøre den oppdagede malware på hans eller hennes system. Med andre ord, blokkert skadelig programvare blir ordentlig gjort ufarlig av Bitdefender. Mengden skadelig programvare som ble sperret i løpet av årets tester – selv om den var litt lavere enn året før (99.70%) – var ganske høy, 99.30%. Det er imidlertid sant at, sammenlignet med de beste produktene, yter Bitdefender like under gjennomsnittet på 99.52%.

Når det gjelder falske positive, fungerer Bitdefender veldig bra: omtrent fire ganger bedre enn årets gjennomsnitt. Vi bør merke oss at dette gjennomsnittet har mer å gjøre med brukervennlighet enn sikkerhet, men det viser også nøyaktigheten til Bitdefenders scanning system.

Bitdefenders tidligere års sikkerhets poeng

AVC-testresultatene kan variere sterkt fra år til år. Det er derfor viktig å merke seg at Bitdefender de siste sju årene konsekvent har vært på den absolutte toppen av sin klasse når det gjelder å oppdage skadelig programvare og gjøre den ufarlig. Med andre ord, det faktum at Bitdefender nå ser ut til å prestere litt under gjennomsnittet, er ikke nødvendigvis en grunn til ikke å vurdere dette antivirusprogrammet. Allikevel kan denne utviklingen være interessant for ekte sikkerhetsguruer.

Bitdefenders Ekstra sikkerhets alternativer

Å oppdage og gjøre skadelig programvare ufarlig ved hjelp av periodiske og sanntids scanninger er den viktigste funksjonen til en virus scanner. Det er imidlertid ikke den eneste måten en god virus scanner kan gjøre enheten din mer sikker på. Det er nettopp fordi de aller beste virus scannerne i dag er så nær hverandre når det gjelder sikkerhets poeng, at de bruker de ekstra sikkerhets alternativene de tilbyr som måter å virkelig skille seg fra hverandre. Det kan hevdes at Bitdefender absolutt har benyttet seg av denne muligheten.

Bitdefender Total Security tilbyr et bredt utvalg av ekstra sikkerhets alternativer. For eksempel tilbyr programvaren en brannmur med et stort antall konfigurasjonsalternativer. Det tilbyr også såkalte «sårbarhets scanninger», som forteller deg om det er nettverks-, applikasjons- eller sikkerhetsproblemer i systemet ditt.

Bitdefender Sikkerhets poeng

  • I år presterte Bitdefender litt dårligere i AV Comparatives ’sikkerhetstester sammenlignet med tidligere år, men den har fortsatt en god sikkerhetspoeng.
  • Programvaren blokkerer over 99% av all skadelig programvare, ifølge AV Comparatives ’tester.
  • Bitdefender har konsekvent vært en av de beste leverandørene når det gjelder sikkerhet.
  • Bitdefender tilbyr et stort utvalg av nyttige ekstra sikkerhets alternativer, på toppen av «standard» scanning og sanntids sikkerhetsfunksjoner.

Basert på alle disse faktorene belønner vi Bitdefender med en 8 for sikkerhet.

Personvern: Hvordan håndterer Bitdefender dataene dine?

Som du vil lese senere i denne artikkelen, tilbyr Bitdefender mange nyttige personvern funksjoner i tillegg til antivirus funksjonene. Imidlertid er enda viktigere når det gjelder personvern noe som mange brukere ikke engang tenker på: deres personvernregler. Dette dokumentet forteller deg hvordan et antivirusprogram håndterer dataene dine. Bitdefender ser ut til å gjøre sitt beste for å være så fullstendig og gjennomsiktig som mulig i sin personvernpolicy. For eksempel kommuniserer Bitdefender åpent hvordan kundedata blir samlet inn, brukt og beskyttet.

Bitdefender sier også tydelig hvem som har tilgang til dataene dine, som inkluderer Bitdefender-ansatte og eksterne databehandlere. Som vi forstår det, er disse eksterne tredjeparts databehandlerne IT-selskaper som påtar seg (en del av) databehandlingen for Bitdefender på kontrakts basis. Bitdefender har sagt at disse eksterne data behandlerne er pålagt å opprettholde samme nivå av kunde datasikkerhet som selskapet selv, og at de ikke har lov til å dele data med andre tredjeparter.

Bitdefender viser til og med landene som er vert for serverne som kan ha dataene dine. Det eneste unntaket fra denne ellers helt fine personvern politikken ser ut til å være følgende: i unntakstilfeller kan Bitdefender avsløre kunde data til «kompetente myndigheter», hvis loven tillater det og krever det. Bitdefender uttrykker det slik: «I unntakstilfeller kan Bitdefender avsløre personlig informasjon til kompetente myndigheter, på deres juridiske anmodning i samsvar med gjeldende lovgivning eller når det er nødvendig for å beskytte rettighetene og interessene til våre kunder og Bitdefender.»

For de fleste brukere vil ikke unntaket ovenfor være et problem i det hele tatt, spesielt hvis du ikke gjør sprø ting på nettet. Det gjør også en forskjell at Bitdefender åpenbart ikke har tilgang til hele nettverkstrafikken din, slik en VPN for eksempel har. Du er bare i kontakt med Bitdefenders servere når du besøker deres eget eller et relatert nettsted.

Basert på alt dette konkluderer vi med at Bitdefender tar en seriøs tilnærming for å opprettholde personvernet til brukerne. Derfor gir vi Bitdefender 8.5 for personvern.

Brukervennlighet: Hvor brukervennlig er Bitdefender?

Bitdefender har et stort antall sikkerhetsfunksjoner. Disse er nyttige, men når du har så mange funksjoner, kan brukere gå seg vill hvis funksjonene ikke presenteres ordentlig. Hvordan løser Bitdefender dette? Du kan lese alt om dette i de følgende delene av vår gjennomgang. Vi ser også på brukervennligheten til Bitdefenders nettsted, støttede operativsystemer og språk, og installasjonsprosessen.

Bitdefender nettstedet

Etter vår mening ser Bitdefender nettstedet litt rotete ut. Hvis du beveger musen over hovedmenyen, er det bare for mye liten tekst i undermenyene til at du enkelt kan navigere på plattformen. I tillegg er det ingen klar veiledning på hovedsiden angående den mest passende pakken for de forskjellige kundetyper. Dette kan definitivt være mye mer brukervennlig.

Vi fant også FAQ-siden ganske rotete og ikke spesielt nyttig. Til å begynne med kunne vi ikke navigere til vanlige spørsmål via hjemmesiden. Vi kunne bare komme dit via et Google-søk. Videre ser det litt uryddig ut og ikke veldig klart. Generelt gjenspeiler dette den generelle følelsen av nettstedet.

Et klart pluss er imidlertid det faktum at nettstedet er tilgjengelig på flere språk.

Hvordan installerer jeg Bitdefender?

Nok en gang, etter vår mening, kunne Bitdefender-installasjonsprosessen ha vært litt enklere og mer strømlinjeformet. Med både den betalte og gratisversjonen måtte vi starte PCen på nytt flere ganger for å fullføre installasjonsprosessen. I tillegg, da vi installerte den betalte versjonen, hadde vi et merkelig kompatibilitetsproblem og trengte en aktiveringskode som ikke ble gitt i installasjons-e-posten. Nedenfor vil vi beskrive installasjons prosedyren for både den gratis og betalte Bitdefender-versjonen som vi testet.

Installere den gratis versjonen av Bitdefender

  1. Gå til gratisversjonens nedlastingsside og klikk på knappen som sier «Gratis nedlasting».
  2. Åpne installasjonsfilen og gå gjennom installasjonsprosedyren.
  3. Opprett en Bitdefender konto ved å oppgi navn, e-postadresse og passord.
  4. Start PCen på nytt for å fullføre installasjonen.
  5. Vent til programmet lastes ned og logger på med e-postadressen og passordet ditt.

Installere Bitdefender Total Security (den betalte versjonen)

  1. Abonner på Bitdefender Total Security via Bitdefender nettstedet.
  2. Når du har tegnet et abonnement, kan du legge til e-postadresser for å sende installasjons-e-post til de riktige brukerne.
  3. Åpne Bitdefender installasjons-e-post på enheten der du vil laste ned programvaren (merk: maksimalt 5 brukere).
  4. Klikk på «last ned og installer».
  5. Åpne installasjonsfilen og kjør den.
  6. Opprett en Bitdefender-konto.
  7. Fjern eventuelle inkompatible applikasjoner.
  8. Start PCen på nytt.
  9. Godta abonnementsavtalen og vent mens Bitdefender Total Security-programvaren lastes ned.
  10. Du kan bli bedt om å aktivere en kode. Hvis du ikke er personen som tegnet abonnementet, må du kontakte personen som kjøpte programvaren for denne koden.

Noen ganger oppstår det et problem når du installerer gratisversjonen. Det tok oss ganske lang tid og flere forsøk på å komme forbi trinn 3. Vi fikk stadig en melding om at PCen vår måtte startes på nytt, selv om vi allerede hadde gjort det to ganger. Til slutt løste vi dette problemet som følger: vi gikk til “Denne PCen” – “Windows (C :)” – “Programfiler” – “Bitdefender Agent” – “Installer”. I denne mappen er det en fil som heter “Installer”. Vi kjørte denne filen og problemet ble løst.

Vi kunne ikke fortelle sikkert om dette var det som til slutt fikk det til å fungere, eller om vi bare måtte vente en stund etter omstart av PCen. Uansett, hvis et problem som dette oppstår, kan du alltid prøve denne løsningen.

Er Bitdefenders programvare enkel å bruke?

Etter vår omfattende testing fant vi ut at Bitdefenders programvare scorer godt når det gjelder brukervennlighet. Programvaren tilbyr et bredt utvalg av alternativer. Det som er bra med Bitdefenders programvare er at disse alternativene vises i grensesnittet på en slik måte at det ikke føles for overfylt eller overveldende. De mange funksjonene er pent gruppert etter hovedfunksjon. Anta med andre ord at du bare vil jobbe med scanne- og brannmur funksjonene til Bitdefender og ignorere alle andre alternativer, så kan du. Hvert alternativ har sin egen «boks» med tilhørende alternativer.

Bitdefender protection features

Det som også er veldig hyggelig med Bitdefender, er at programmet ikke føles «påtrengende» eller opptatt når du jobber med andre programmer. For eksempel merker du knapt en scanning som utføres (bortsett fra CPU-belastningen). Dette er fordi du ganske enkelt kan klikke bort fra «scanne skjermbildet» (med minimering knappen), og skjermen vises bare igjen når scanningen er ferdig, eller hvis du vil sjekke fremdriften. Dette kan virke som en liten ting, men det gjør brukeropplevelsen litt finere, finere og glattere.

Bitdefender kan muligens forbedres ved å gjøre antivirusbetingelsene den bruker mer forståelig for nybegynnere. Vi forstår imidlertid at dette kan være vanskelig, spesielt for et antivirusprogram som tilbyr så mange alternativer. Likevel er dette viktig. Vi forventer at mange brukere ikke umiddelbart vet forskjellen mellom «system scanning» og «sårbarhets scanning» som Bitdefender tilbyr, for bare å nevne et eksempel.

Hvis du klikker på de forskjellige alternativene, får du ofte en forklaring, men dette er ofte for komplisert og inneholder mye sjargong. En ide for å løse dette kan være å legge til omfattende opplæringsvideoer på Bitdefender-nettstedet, eller noe i denne retning.

Endelig vil fremmedspråklige brukere sette pris på at Bitdefender er tilgjengelig på mange forskjellige språk. Siden noen av vilkårene og alternativene i Bitdefender-grensesnittet er ganske komplekse, er dette absolutt et pluss.

Kundeservice

Bitdefenders kundeservice har fordeler og ulemper. For det første er en fordel at du kan nå kundeservice på forskjellige måter. Du kan sende en e-post, ringe kundeservice (9-18, man-fre), bruke live chat eller stille spørsmålet ditt i et av Bitdefenders fora. Dessverre er ikke alle disse alternativene tilgjengelige på alle språk. På andre språk enn engelsk kan du bare sende e-post eller ringe. Live chat og forum er bare tilgjengelig på engelsk.

Bitdefenders reaksjonstid for live chat er veldig rask – mye raskere enn å sende en e-post. Vi fikk klare svar på alle spørsmålene våre innen to minutter. Hvis spørsmålet ditt er litt mer komplisert, kan dette ta litt lengre tid. Likevel var vi veldig fornøyde med Bitdefenders live chat-funksjon.

Merk: Bitdefender live chat-funksjonen er ikke tilgjengelig fra fremmedspråklige nettsteder. Du må få tilgang til denne funksjonen via det engelske nettstedet. Bare følg denne linken for å komme dit raskt.

Å ringe er et annet godt alternativ for å kontakte Bitdefender. Samtalen har ikke lange og kompliserte valgmenyer, og du vil bli hjulpet raskt. Spørsmålet vårt ble besvart innen fem minutter, og kundeservicerepresentanten sendte oss også en nyttig opplæringsvideo.

Forumene kan også være veldig nyttige. De blir aktivt overvåket, og eventuelle svar kan komme fra Bitdefender «ekspertsamfunn».

Avslutningsvis ville det være bedre om alle kontaktalternativer også var tilgjengelige på alle språk, men generelt har Bitdefender fortsatt god kundeservice. E-post alternativet er det eneste alternativet vi ikke anbefaler, da det ofte tar lang tid (fra en til flere timer) for svar. Som et resultat belønner vi Bitdefenders kundeservice med en 8.0.

Brukervennlighet

  • Bitdefender grensesnittet er brukervennlig og oversiktlig.
  • Mange termer og funksjoner som brukes i grensesnittet er ganske kompliserte. Noen gode opplæringsvideoer kan gi bedre forklaringer.
  • Nettstedet ser litt rotete ut og er ikke veldig lett å navigere.
  • Vi fant ikke Bitdefender installasjonsprosessen veldig brukervennlig og strømlinjeformet. Det er fortsatt rom for forbedring.
  • Kundeservice er veldig bra. Selv om noen kontaktmetoder ikke er egnet for fremmedspråklige, tilbyr Bitdefender flere raske og enkle måter å få svar på spørsmål på både engelsk og andre språk. Det eneste som kan forbedres, er om de også tilbyr live chat på andre språk enn engelsk.

Basert på ovenstående belønner vi Bitdefender med en 7.0 for brukervennlighet.

Hastighet og systembelastning

Bitdefender er en rask virus scanner. Programmet starter opp raskt: du vil knapt merke det under daglig bruk. For det meste gjør programvaren jobben sin i bakgrunnen gjennom sanntids scanninger. Hvis du trenger å gjøre noe i selve programvaren, kan dette gjøres raskt på et godt vedlikeholdt system, uten lag.

Å utføre periodiske scanninger går også på en fin og rask måte. Bitdefender tilbyr både en rask scanning, som sjekker de viktigste filene på enheten din, og en mer omfattende scanning som går gjennom hele systemet. Vi kjørte begge typer scanninger flere ganger på systemet vårt, og i gjennomsnitt tok hurtig scanningen litt over 3 minutter. (Vær oppmerksom på at hurtig scanningen kan ta lengre tid, avhengig av størrelsen på systemet ditt, som du kan se på skjermbildet nedenfor.)

Bitdefender Quick Scan results

Hele system scanningen er også relativt rask. Under testene våre ankom vi i gjennomsnitt ca. 25 minutter for full scanning. Bitdefender scannet over en million varer på denne tiden, så dette er absolutt en utmerket prestasjon.

For de fleste vil ikke Bitdefenders scannings tider være noe problem. Til å begynne med utfører programvaren scanninger i bakgrunnen og på en veldig diskret måte. Du trenger ikke engang å la et eget vindu eller en fane være åpen mens den kjører.

Kort sagt, for de fleste vil både kort scanning og “lang scanning” være akseptabelt når det gjelder varighet. Husk imidlertid at scanningstider avhenger av systemet ditt. Hvis du har mange filer på datamaskinen din, vil scannings tidene sannsynligvis øke tilsvarende.

Bitdefenders prosessor bruk

Det er selvfølgelig viktig at virus scanneren du bruker ikke krever for mye fra systemet ditt. Et antivirusprogram som håndterer CPUen din så effektivt som mulig er derfor å foretrekke. Dette betyr at systemet ikke vil redusere farten, eller bare så vidt. Bitdefender scorer ganske bra i dette området, men det er ikke perfekt.

Når Bitdefender kjører sanntids scanninger i bakgrunnen, vil du knapt merke effekten av prosessoren din. Vi kjørte scanneren i bakgrunnen mens vi besøkte et nettsted uten et sikkerhetssertifikat som resulterte i mange varsler om «mistenkelig tilkobling blokkert». Likevel la vi merke til en veldig begrenset innvirkning på CPU-bruken, nemlig et gjennomsnitt på bare omtrent 2 prosent.

Men hvis du kjører en scanning, er det en helt annen historie. Under en rask scanning la vi merke til at Bitdefenders CPU-bruk nærmet seg 50%.

Bitdefender usage quick scan

Høye prosentandeler av denne typen skjedde av og til også i fullstendige system scanninger, selv om dette hovedsakelig skjedde i begynnelsen av scanningen og et par ganger i mellom. Generelt ser CPU-effekten ut til å være lavere med den lange scanningen, med gjennomsnittlige prosenter mellom 10 og 20 prosent.

Bitdefenders “CPU Feil”

Bitdefender ser ut til å ha en slags feil, noe som fører til at prosessor bruken øker drastisk, noen ganger til og med opptil 100%. Dette løses imidlertid enkelt ved å starte systemet på nytt. Allikevel kan dette være litt irriterende. Vi opplevde dette problemet selv, både under en scanning og mens vi kjørte programmet i bakgrunnen. Vi la også merke til at dette problemet har blitt rapportert online flere ganger, inkludert på Reddit og Bitdefender-hjelpeforumene.

En nærmere inspeksjon av oppgavebehandleren avslørte at Bitdefenders oppgave kalt «Bitdefender virusskjold» er årsaken til den plutselige økningen i CPU-bruk. Dette er den delen av programvaren som er ansvarlig for sanntids beskyttelse av enheten din, så å slå av dette er egentlig ikke et alternativ. Gjør dette bare hvis du gjør noe med minimal sjanse for infeksjon med skadelig programvare. Dette inkluderer for eksempel arbeid med dokumenter eller spill uten å være koblet til internett. Det faktum at dette problemet skjer fra tid til annen, og at det ikke ser ut til å være en god løsning for det, bortsett fra å starte systemet på nytt, er selvfølgelig en stor ulempe.

Husk at testene våre ble utført på systemet vårt, og at systemet ditt kan avvike sterkt fra vårt. I de fleste tilfeller vil disse forskjellene være positive, ettersom testene våre ble utført på en Intel NUC. Dette er en slags liten mobil «datamaskin kasse» som ikke er mye større enn en sigarett kasse. Som et resultat er komponenter som vår CPU veldig lette. For eksempel har vår NUC en i3-prosessor med bare to kjerner. Det er derfor logisk at vi med en slik lysprosessor vil merke en mye større innvirkning på systemet vårt.

Bitdefenders hastighet og systembelastning

  • Programvaren har en fin og jevn følelse, og scanning tar ikke så lang tid.
  • CPU-belastningen under en rask scanning øker betraktelig, i vårt tilfelle noen ganger opptil 50%.
  • Programvaren viser noen ganger en «CPU-feil», som kan øke system belastningen drastisk. Den eneste løsningen på dette ser ut til å starte datamaskinen på nytt.
  • Økningen på systembelastningen avhenger mye av enheten din. Husk at vi brukte en veldig lett PC til testene våre.

Basert på disse funnene gir vi Bitdefender en 7.5 for hastighet og systembruk.

Endelig dom

På tide for vår siste gjennomgang av Bitdefender. For det første har vi detaljert Bitdefenders fordeler og ulemper i tabellen nedenfor.

FordelerUlemper
Stort utvalg av ekstra sikkerhets- og personvern alternativer.Sikkerhets poengene har forverret seg noe sammenlignet med de siste årene.
Den gratis versjonen tilbyr både en scanne funksjon og beskyttelse i sanntid.Installasjonsprosessen kunne vært mer strømlinjeformet og enklere å fullføre.
En god og gjennomsiktig personvernpolicy.Noen ganger kan det oppstå en «feil» som får Bitdefender til å konsumere betydelig mer CPU-ressurser enn vanlig.
Brukervennlig programvare.
God kundeservice med mange måter å kontakte Bitdefender på.
Raske scannings tider.

Bitdefender er en virus scanner med mye å tilby. Den mest komplette versjonen (dvs. Bitdefender Total Security) inkluderer et stort utvalg av sikkerhets- og personvern alternativer. Du kan enkelt navigere gjennom disse alternativene, til tross for at det er så mange av dem, takket være programvarens klare design. Hvis du har et problem, kan Bitdefenders utmerkede kundeservice hjelpe.

De viktigste ulempene med Bitdefender er det faktum at sikkerhetsvurderingen for AV-komparativer har falt noe i år og den litt vanskelige installasjonsprosessen. Likevel blokkerer programvaren konsekvent de fleste virus og skadelig programvare.

Nedenfor er vår endelige poengsum. Vi kom til den endelige poengsummen ved hjelp av følgende verdier og vekting faktorene som er gitt i parentes:

  • Sikkerhets poeng: 8 (x 0.5)
  • Hastighet og systembelastning: 7.5 (x 0.2)
  • Personvern poeng: 8.5 (x 0.1)
  • Brukervennlighet: 7.0 (x 0.1)
  • Kundeservice: 8.0 (x 0.1)

Basert på disse tallene er den endelige poengsummen vår for Bitdefender solide 7.9. Med andre ord, vi kan absolutt anbefale denne leverandøren for de fleste brukere. Ønsker du mer informasjon om Bitdefender eller tar ut et Bitdefender-abonnement med en gang? Klikk deretter på knappen nedenfor.

Visit Bitdefender
Bitdefender: Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om Bitdefender? Ta en rask titt på FAQ nedenfor for å se om spørsmålet ditt blir besvart her.

Bitdefender tilbyr tre forskjellige betalte pakker samt en gratis pakke. De betalte versjonene er for tiden priset mellom $ 35 og $ 55 for et års abonnement. Hvis du vil vite nøyaktig hva hver pakke koster og hvilke alternativer pakkene tilbyr, kan du lese vår grundige Bitdefender-gjennomgang.

For å fjerne Bitdefender, skriv Bitdefender i søkemenyen på din PC, høyreklikk på Bitdefender-programmet du vil fjerne, og velg “Avinstaller”. Du ser en liste over programmer som du kan avinstallere Bitdefender fra.

Å fjerne Bitdefender er imidlertid ikke alltid så enkelt. Noen ganger får du en melding om at du ikke kan avinstallere et bestemt Bitdefender-program fordi du først må avinstallere et annet Bitdefender-program. Dette løser seg vanligvis selv hvis du starter PCen på nytt en eller to ganger.

Ja, Bitdefender har en gratis versjon, nemlig Bitdefender Antivirus Free Edition. Les vår grundige Bitdefender-gjennomgang for å finne ut hva denne gratis virusscanneren har å tilby.

Teknologijournalist
Nathan er en internasjonalt opplært journalist og har spesiell interesse for forebygging av nettkriminalitet, spesielt hvor utsatte grupper er involvert. For VPNOverview.com utfører han research innen nettsikkerhet, nettsensur og personvern på nettet.