Avira antivirus anmeldelse: Hva er vår erfaring med denne virus scanneren?

Review star bar, magnifier, Avira logo and star showing total review score

Avira Antivirus er en virus scanner som beskytter internettbrukere mot angrep av skadelig programvare. På denne måten vil din identitet, penger og personlige informasjon være trygg. Deres nye anti-ransomware-funksjon beskytter mot trusler og stopper til og med ukjente mutasjoner før de angriper. Avira er et tysk programvareselskap som ble grunnlagt for over 30 år siden. Siden har den vokst til å være markedsleder innen antivirusprodukter. Det er imidlertid en relativt mindre leverandør enn andre ledende selskaper, som Kaspersky, Bitdefender, Avast eller AVG.

I tillegg til antivirusprogramvare tilbyr Avira nå omfattende sikkerhetspakker, komplett med VPN, nettleser beskyttelse, programvareoppdateringer, passord administrasjon og gratis systemoptimalisering.

I denne gjennomgangen vil vi se kritisk på Avira Antivirus. Hvor godt vurderer vi brukervennlighet, hastighet og beskyttelse av dette produktet? Du kan lese alt om dette og mer i vår omfattende gjennomgang nedenfor. I likhet med konkurrentene AVG og Avast tilbyr Avira også en gratis virusscanner. Vi har testet både den gratis versjonen, kalt Avira Free Antivirus, og den betalte versjonen, Avira Antivirus Pro.

Avira Pakker og priser

I tillegg til gratisversjonen (Avira Free Antivirus), tilbyr Avira tre betalte pakker med forskjellige funksjoner.

Avira Prices

Alle pakkene inneholder noen grunnleggende funksjoner, for eksempel beskyttelse mot virus og skadelig programvare. I tillegg tilbyr premium-pakkene flere funksjoner.

Du finner et sammendrag av Aviras forskjellige pakker nedenfor:

Avira Antivirus Pro
(Grunnleggende funksjoner)
Avira Internet Security
(Tilleggsfunksjoner)
Avira Prime
(Tilleggsfunksjoner))
Beskyttelse mot virus og malware i sanntidPassord behandling Pro: For å beskytte legitimasjon til dine online-kontoerPassord behandling Pro: For å beskytte legitimasjon til dine online-kontoer
Antivirus scanner: Beskyttelse mot skadelig programvare (virus, ransomware, trojanere osv.)Software Updater Pro: Oppdaterer programvaren automatisk.Software Updater Pro: Oppdaterer programvaren automatisk.
Nattkikkerter: En intelligent læring system som beskytter deg mot nye og nye trusler.Mulighet for å beskytte enten en, tre eller fem enheterMulighet for å beskytte enten fem eller et ubegrenset antall enheter
Pua Shield: Identifiserer potensielt uønskede applikasjoner skjult i legitim programvare.Reparerer sikkerhetsproblemer i programvareReparerer sikkerhetsproblemer i programvare
Nett beskyttelse: Blokkerer skadelig og phishing-nettadresser proaktivt og hindrer dem i å lastes inn.Anonymiserer nettleserloggen din
Brannmur behandling: Optimaliserer brannmur innstillingene dine med ett klikk.Mulighet for å installere premium mobilapper.
Enhets scanner: Scanner flyttbare enheter for skadelig programvare.Gratis tilgang til fremtidige produkter.
Browser Tracking Blocker: Hindrer selskaper i å spore dine aktiviteter på nettet.Rengjør datamaskinen og frigjør ekstra lagringsplass.
Ad-blocker: Blokkerer irriterende bannere på nettsteder.Kundeservice VIP-støtte
Kundeservice: Bare tilgjengelig for betalende brukere
Ingen annonser: De betalte versjonene viser ikke annonser.
Mulighet for å beskytte enten en, tre eller fem enheter

For hver pakke kan du velge ønsket antall enheter du vil beskytte. Med Antivirus Pro og Avira Internet Security kan du velge mellom en, tre eller fem enheter. Med Avira Prime kan du velge enten fem enheter eller et ubegrenset antall enheter. Du kan også bestemme abonnementets varighet (dvs. ett, to eller tre år eller månedlig). Avira tilbyr derfor mye fleksibilitet og muligheten til å skreddersy pakkene etter dine behov.

Du kan se de forskjellige prisene for Avira Pro nedenfor, som er versjonen vi testet. Justerer du antall enheter fra en til tre eller fem, vil prisen selvfølgelig øke noe.

Ikke tilfredsstilt? Avira tilbyr en 30-dagers pengene tilbake garanti. Hvis du er imponert over Avira og vil prøve et abonnement med en gang, klikker du på knappen nedenfor:

Visit Avira

Avira Antivirus Pro sine funksjoner

Tabellen ovenfor spesifiserte allerede hvilke alternativer Avira Antivirus Pro har å tilby. Fordelen med Pro over den gratis versjonen er at den gir beskyttelse mot løsepenger. Videre vil denne versjonen ikke bry deg med annonser. I tillegg har du også tilgang til kundeservice. Bortsett fra det, er det ingen store forskjeller mellom Pro og gratisversjonen.

Det er en rekke funksjoner som mangler fra Avira Antivirus Pro, mens de er inkludert i flere andre virus scannere. Funksjoner som for eksempel sårbarhets scanneren. Sårbarhets scanneren lar deg identifisere de svake punktene i systemet ditt og gir dermed ytterligere beskyttelse mot hackere.

Avira Antivirus Pro har heller ikke sin egen brannmur. Brannmurer er avgjørende når du vil forhindre at hackere og skadelig programvare når datamaskinen din. Ikke desto mindre kan Aviras brannmur behandling hjelpe deg med å optimalisere brannmuren som er innebygd i Windows, kalt Windows-brannmur.

Avira gratis antivirus funksjoner

Det er gratis virus scannere som er nesten like gode som deres betalte versjoner. Imidlertid har gratis virus scannere ofte flere ulemper. Tenk for eksempel på irriterende annonser, personvern risiko eller uønskede nettleser meldinger. Gratis virus scannere gir noen ganger også ikke grunnleggende beskyttelse. Du lurer kanskje på, er dette tilfelle for Avira gratis?

Når det gjelder beskyttelse, er Aviras gratis programvare, Avira Gratis Antivirus, nesten like god som den betalte versjonen, Avira Antivirus Pro. Den gratis versjonen gir imidlertid ingen beskyttelse mot ransomware. Avira Gratis Antivirus er heller ikke utstyrt med en egen e-post scanner som på forhånd sjekker e-post vedlegg for skadelig programvare og infiserte lenker. Likevel tilbyr virus scanneren selvfølgelig beskyttelse når du prøver å åpne ondsinnede vedlegg.

Virus scannere blir ofte levert gratis av produsenter av antivirusprogramvare for markedsførings formål. Derfor vil Avira Gratis av og til bombardere deg med popup-vinduer som gir deg gode tilbud for å få deg til å bytte til den betalte versjonen. Den gratis versjonen prøver også regelmessig å overbevise brukerne om at den betalte versjonen er nødvendig for å løse visse problemer. Se eksemplet nedenfor:

Avira Free Version Ad

Annonsene og popup-vinduene er store ulemper med gratis versjonen. Den eneste måten å bli kvitt dem på er å kjøpe Avira Antivirus Pro.

Sikkerhet: Hvor godt beskytter Avira Antivirus datamaskinen din?

Hva med beskyttelse mot de nyeste virusene, spionprogrammer, trojanere og skadelig programvare? Kan Aviras virus scanner gjenkjenne aktiv skadelig programvare og oppdage phishing? Det er hva vi vil detaljere i denne delen.

Virus Deteksjon

Når du har installert Avira, fungerer virus deteksjon funksjonen helt av seg selv. Virus scanneren scanner automatisk datamaskinen din. Avira tilbyr også muligheten til å utføre en rask eller full manuell scanning når som helst. Du kan administrere disse scanning selv, noe som betyr at du kan bestemme hvor ofte og på hvilken dag og på hvilket tidspunkt scanning skal kjøre.

Aviras virus scanner tilbyr beskyttelse mot løsepenger og oppdager virus, spionprogramvare og trojanere. Infiserte filer vil bli reparert, og infiserte nettsteder blir blokkert. Avira blokkerer også svindel angrep.

Skybasert teknologi

Avira bruker den nyeste sky teknologien for å gi best virusbeskyttelse. Når Avira oppdager en mistenkelig fil, vil den sjekke den mens den fremdeles er i skyen. Dette betyr at de fleste oppdagelse og analyse av skadelig programvare ikke finner sted på datamaskinen din. Enheten din er koblet til det globale skybaserte trussel deteksjon systemet. Videre, siden Avira bare bekjemper skadelig programvare på sine egne servere, kan den holde metodene hemmelige.

Hackere vil ikke kunne finne ut hva Avira vet. På grunn av dette er Avira alltid et skritt foran dem. Videre krever skybasert teknologi få systemressurser, noe som gjør Avira til en lett virus scanner som ikke vil bremse datamaskinen din.

Avira Antivirus sikkerhets poeng

Vi var imponert over Aviras sikkerhet og har beregnet en sikkerhetspoeng for Avira Pro basert på forskning fra AV-Comparatives.

I følge AV-Comparatives ’tester, scorer Avira over gjennomsnittet ved å blokkere skadelig programvare. Bare 0.4 prosent av test angrepene klarte å omgå beskyttelsen. Dette er under (og derfor bedre) gjennomsnittet av alle testede leverandører, som var 0.8 prosent.

Testene så også på falske positive. Dette er ufarlige filer som feilaktig er klassifisert som ondsinnede. Bare en falsk positiv ble oppdaget med Avira Pro. Dette er godt under gjennomsnittet på 8.3.

I våre tester er Avira Antivirus en av de beste innen feltet når det gjelder sikkerhet. Det er bare noen få leverandører som scorer bedre i denne forbindelse. For eksempel beskytter Kaspersky mot 99.9 prosent av alle trusler, uten falske positive.

Det store sikkerhets merket i kombinasjon med det lave antallet falske positive resulterer i en sikkerhets poeng på 9.0 for Avira.

Personvern: Hvordan håndterer Avira dataene dine?

Avira uttaler at de ikke bare beskytter brukerne mot skadelig programvare, virus og andre trusler, men holder også brukernes personlige data trygge. Dette betyr at brukerdata ikke deles med tredjeparter, for eksempel myndigheter eller reklamefirmaer. Som et tysk selskap har Avira alltid vært underlagt en av de strengeste personvern lovene.

Dette skyldes at personvern i Tyskland blir sett på som en av de viktigste sivile rettighetene. Regler som beskytter mot misbruk av personopplysninger er inkludert i den tyske grunnloven og i Bundesdatenschutsgesetz (dvs. den tyske personopplysningsloven).

Avira erklærer at de overholder gjeldende databeskyttelses lovgivning, særlig den tyske telemedia loven (TMG) og den europeiske generelle databeskyttelsesforordningen (GDPR). For personvern gir vi derfor Avira en 9.0.

Brukervennlighet: Hvor brukervennlig er Avira Antivirus?

Alle bør kunne bruke en virus scanner uten problemer. Installasjonen skal være enkel, og i prinsippet skal virus scanneren kunne fungere av seg selv når den er installert. I denne delen vil vi se på Aviras brukervennlighet.

Aviras nettsted

Aviras nettsted er veldig brukervennlig. Øverst på hjemmesiden kan du velge antivirusprogramvaren du ønsker. Du kan velge mellom gratisversjonen, Avira Free Antivirus, og en av de betalte Avira Antivirus-pakkene. På nettstedet finner du en kort beskrivelse av hver versjon. Du kan laste ned den valgte programvaren med bare ett klikk. Fremdeles i tvil om hvilken versjon du skal velge? Ta gjerne kontakt med den detaljerte sammenligningen av de forskjellige pakkene som også finnes på deres webside.

Avira Website Free Download
Først testet vi Avasts gratisversjon. Denne versjonen er veldig enkel å installere. Du trenger bare å klikke på «Gratis nedlasting» -knappen for å starte installasjonen.

Hvordan installerer jeg Avira Gratis Antivirus?

Du kan installere Avira Gratis Antivirus ved å følge disse tre trinnene:

  1. Kjør installasjonsfilen. Dobbeltklikk på den nedlastede filen.
  2. Bekreft og klikk “Ja” i dialogboksen for å starte installasjonen.
  3. Følg instruksjonene på skjermen. Dette tar bare noen få minutter.

Under installasjonen av Avira Gratis Antivirus installeres også forskjellige andre verktøy automatisk. Programmer som Software Updater, Phantom VPN, System Speedup og Safe Shopping blir automatisk lagt til systemet ditt uten å be deg om bekreftelse først. Hvis du ikke vil ha disse unødvendige tilleggene, må du fjerne dem manuelt etterpå.

Etter installasjonen blir du spurt om du vil utføre en smart scanning. Avira Gratis starter umiddelbart den første scanningen. I løpet av denne scanningen oppdateres filer og datamaskinen scannes for virus. Alt dette skjer automatisk.

Avira installation done

Avira Antivirus Pro sin installasjons prosess

Installering av Avira Antivirus Pro er veldig raskt og enkelt å gjøre også. Den eneste mulige ulempen er at de tilgjengelige betalingsmåtene er begrensede, da du bare kan betale med kredittkort eller PayPal. Hvis du bruker sistnevnte, blir kontoen din automatisk koblet til e-post adresse til PayPal-kontoen din når betalingen og installasjonen er fullført. Hvis du betaler for noen andre, eller hvis du målrettet bruker en annen e-post adresse for PayPal kontoen din, kan dette føre til problemer.

Avira installation

Avira programvare

Avira Antivirus fungerer på din bærbare datamaskin, smarttelefon og nettbrett og er utviklet for Windows, Mac, Android og iOS. Programvaren er tilgjengelig på tolv språk. For å endre språk, klikk på “innstillinger” -ikonet øverst til høyre på skjermen (det som ser ut som et tannhjul).

Aviras programvare har et tydelig brukergrensesnitt. På oppstartsskjermen viser den øyeblikkelig “Status” for antivirusbeskyttelsen. Du kan også se når den siste oppdateringen ble utført. Videre kan du klikke på alternativet «Smart scan» for å starte en smart scan av systemet ditt umiddelbart.

Avira software

Virus scanneren i seg selv er også veldig brukervennlig og skiller scanning resultatene i tre seksjoner: sikkerhet, personvern og ytelse. Grønne tikket av indikerer at alt er bra. Eventuelle problemer vises også tydelig.

Avira software scan

Aviras kundeservice

Hvis du har et Avira Antivirus Pro-abonnement, kan du ubegrenset bruke Aviras kundeservice. Når du logger deg på Avira-kontoen din på nettstedet, velger du bare alternativet “Support”. For å motta støtte må du fullføre tre trinn. Først må du velge mellom «teknisk støtte» eller «spørsmål om betalinger og lisenser». Deretter må du indikere hvilket produkt spørsmålet ditt vedrører. Til slutt må du fylle ut Aviras kontaktskjema.

Kontaktskjemaet kobles automatisk til e-postadressen til PayPal-kontoen som du fullførte betalingen med. Som nevnt tidligere kan dette være upraktisk. Support tilbys på en rekke språk: engelsk, tysk, portugisisk, spansk, fransk og italiensk. Når du har fylt ut kontaktskjemaet, vil du motta en standard e-post der det står at spørsmålet ditt blir besvart så snart som mulig. Da vi kontaktet Aviras kundeservice, mottok vi en e-postmelding dagen etter. Hastigheten på denne tjenesten imponerte oss definitivt.

Aviras gratisversjon tilbyr ikke kundesupport. Ved å sjekke e-postadresser gjenkjenner systemet premiumbrukere og forhindrer gratis brukere å motta kundesupport. Brukere uten betalt abonnement får en melding om at de ikke har rett til den tjenesten. De blir presentert med annonser for Aviras premiumprodukter i stedet. Ikke desto mindre kan du selvfølgelig konsultere de omfattende vanlige spørsmålene på Avira-nettstedet. Videre vil du sannsynligvis kunne få klare svar på spørsmålene dine ved å referere til videoene og nyttige bilder som er tilgjengelige på nettstedet. Dessverre er det ingen live chat-funksjon.

Avslutningsvis bringer den omfattende og tydelige FAQ-siden i kombinasjon med mangel på kundesupport med Avira Gratis Antivirus oss til en 7.0 for Aviras kundeservice.

Sluttvurdering for brukervennlighet

Vi var fornøyd med Aviras brukervennlighet. Antivirusprogrammet er enkelt å installere, og både programvaren og nettstedet er veldig omfattende. Annonsene som vises i gratisversjonen kan imidlertid være ganske irriterende, men å kjøpe premiumversjonen vil lett løse dette. Derfor tildeler vi Avira en 7.0 for brukervennlighet.

Avira’s hastighet og systembelastning

Mange vil være enige om at beskyttelse er viktigere enn hastighet, men det er fortsatt å foretrekke når en virus scanner er rimelig rask, slik at du ikke trenger å vente i flere timer på at en scanning skal fullføres. Vi kjørte både en rask antivirus scanning og en full scanning med Avira Gratis og Avira Pro, hvis hastighets resultater er gitt nedenfor.

Rask scanning versus omfattende scanning

En smart scanning tar bare et minutt med både Avira Antivirus Pro og Avira Gratis Antivirus. I begge versjoner scanner smart scan bare de mest sårbare områdene på datamaskinen. En grundig scanning tok oss omtrent 30 minutter og scanner hele systemet for virus. Slike scanning tider er anstendige og vil sannsynligvis være helt akseptable for de fleste brukere.

Ovennevnte scanning tider kan variere fra bruker til bruker og kan avhenge av antall filer på datamaskinen.

Systembelastning når scanning kjører i bakgrunnen

I tillegg til hastighet er det også viktig å se på system belastningen. Virus scannere kan overbelaste systemer og ta opp en stor del av CPU-ressursene. Dette kan redusere datamaskinen drastisk. Sakte datamaskiner etter installasjon av en virus scanner er et stort irritasjonsmoment for mange brukere. Når det er sagt, kan du lure på: reduserer Avira systemet ditt også?

Vi testet effekten av Avira’s virus scanner på system belastningen. Når Avira kjører i bakgrunnen, er prosessor utnyttelsen 0%. Med andre ord vil ikke brukerne merke forskjellen i datamaskinens ytelse. Maksimal RAM-bruk når du kjører i bakgrunnen er rundt 58 MB. Under en full scanning går prosessorens utnyttelse opp til 26% med topper så høye som 30%. Mens du utfører en rask scanning, er arbeids minnebruk 64 MB. Under en full scanning går dette opp til 180 MB. Interessant, det er ingen merkbar forskjell i system belastning mellom gratisversjonen og de betalte versjonene.

De anstendige scanning tidene sammen med den lave systembelastningen resulterer i en 7.0 for Aviras hastighet og ytelse.

Endelig dom: Er Avira Antivirus en god virus scanner?

FordelerUlemper
Lav systembelastningDen betalte versjonen er ikke mye bedre enn den gratis versjonen.
Den gratis versjonen, Avira Free Antivirus, gir god beskyttelse.Den gratis versjonen tilbyr ikke kundesupport.
Bruker den nyeste skyteknologien for best virusbeskyttelseDen gratis versjonen har irriterende annonser.
Installering av Avira Antivirus er veldig enkelt.

Både Avira Gratis Antivirus og Avira Antivirus Pro tilbyr utmerket beskyttelse mot skadelig programvare. I tillegg er Avira en lett virus scanner. Derfor påvirkes datamaskinens system ytelse knapt.

Vi beregnet en endelig poengsum ved å se på sikkerhet, hastighet og system belastning, personvern, brukervennlighet og kundeservice. Sikkerhet teller sterkest i poengsummen vår og har en vekting på 0.5. Hastighet og system belastning kommer deretter med en vekting på 0.2. Personvern, brukervennlighet og kundeservice har en vekt på 0.1.

Nedenfor er resultatene for Avira per komponent:

  • Sikkerhet: 9.0
  • Hastighet og systembelastning: 7.0
  • Personvern: 9.0
  • Brukervennlighet: 7.0
  • Kundeservice: 7.0
  • Vi når en endelig karakter på 8.2.

Overbeviste denne anmeldelsen deg om Aviras kvalitet, og vil du tegne et abonnement? Eller ønsker du bare mer informasjon om en av pakkene? Klikk på knappen nedenfor for å gå til Avira nettstedet.

Visit Avira
Avira Antivirus anmeldelse – Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om Avira Antivirus? Vi hjelper deg gjerne. Sjekk ofte stilte spørsmål nedenfor for å se om spørsmålet ditt er oppført. Bare klikk på spørsmålet for å se svaret ditt.

I tillegg til gratisversjonen, kalt Avira Gratis Antivirus, finnes det en rekke betalte versjoner. Du kan kjøpe Avira Antivirus Pro for $ 44.99 per år (en enhet). Avira Internet Security er mer omfattende og tilbyr ekstra alternativer. Du kan kjøpe denne pakken for $ 57.99 per år (en enhet). Avira Prime er den dyreste og mest komplette Avira-pakken, og kan kjøpes for $ 99.99 per år (dekker fem enheter). Vil du vite mer om hva alle disse abonnementene får deg? Sjekk ut vår anmeldelse av Avira her.

Følg trinnene nedenfor for å fjerne Avira Antivirus:

  1. I Windows 10 høyreklikker du på «Start» -knappen nederst til venstre på skjermen for å åpne hurtigmenyen.
  2. Velg «Apper og funksjoner».
  3. Klikk på Avira-produktet du vil fjerne, og klikk deretter på “Avinstaller”.
  4. Bekreft meldingen du mottar om avinstallering av produktet.
  5. Klikk «Ja» for å bekrefte «Brukerkontokontroll» -forespørselen.
  6. Klikk «Ja» for å bekrefte Avira-oppsettforespørselen.

“Avira Setup” vil ta noen minutter å fjerne produktet. Klikk på «Ja» -knappen i dialogboksen og be om å starte systemet på nytt. Etter at du har startet datamaskinen på nytt, blir Avira-produktet fjernet helt.

Ja, Avira har også en gratis versjon, nemlig Avira Gratis Antivirus. Den gratis Avira-pakken er nesten like god som den betalte versjonen, Avira Antivirus Pro, når det gjelder beskyttelse. Dessverre gir den gratis versjonen ikke beskyttelse mot ransomware. Videre, i gratisversjonen, vil du også regelmessig se annonser.

Teknologijournalist
Nathan er en internasjonalt opplært journalist og har spesiell interesse for forebygging av nettkriminalitet, spesielt hvor utsatte grupper er involvert. For VPNOverview.com utfører han research innen nettsikkerhet, nettsensur og personvern på nettet.